کمبود شدید موبایل در بازار

رئیس کمیته تخصصی تلفن همراه کشور از کمبود شدید موبایل در بازار خبر داد و گفت: میزان گوشی همراه در بازارهای کشور به نسبت پیش از مشکلات ارزی 80 درصد کاهش پیدا کرده است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی غفوریان اظهار کرد: متأسفانه اوضاع بازار موبایل در کشور به شدت خراب است و وضعیت خوبی در این حوزه وجود ندارد.

غفوریان افزود: مورد اولی که در بازار موبایل ایجاد مشکل کرده به اقدام شرکت‌های وارد کننده بر می‌گردد؛ 30 شرکت از دولت برای واردات موبایل ارز 4200 تومانی دریافت کرده‌اند اما بسیاری از این شرکت‌ها یا گوشی وارد نکرده و یا گوشی‌های وارداتی را احتکار کرده‌اند.

رئیس اتحادیه تجهیزات مخابراتی البرز ادامه داد: مورد دوم به تصمیم جدید دولت برای محدودیت اختصاص ارز به گوشی باز می‌گردد؛ بر این اساس فقط به گوشی‌هایی با قیمت کمتر از یک میلیون تومان ارز دولتی تعلق گرفته و گوشی‌هایی با قیمت بالاتر باید با ارز آزاد وارد شود.

وی خاطرنشان کرد: این موارد باعث کمبود شدید تلفن همراه در بازار شده است و می‌توان گفت به نسبت پیش از نوسان ارز و ایجاد شرایط فعلی، تعداد تلفن همراه در بازار با افت 80 درصدی مواجه شده است.

غفوریان با بیان اینکه رجیستری باعث افزایش 15 درصدی قیمت تلفن همراه شده است گفت: در مجموع قیمت موبایل با افزایشی 30 تا 60 درصدی همراه بوده است.

وی با بیان اینکه تصمیم دولت برای اختصاص ارز به گوشی‌های ارزان‎‌تر می‌تواند به عنوان یک مسکن مقطعی عمل کند افزود: در کل نبود گوشی در بازار مشکل بزرگی است و اگر دولت برای این موضوع تصمیمی جدی نگیرد قطعاً با مشکل مواجه خواهیم شد.

رئیس کمیته تخصصی تلفن همراه با رد این فرض که گوشی جزء کالاهای لوکس محسوب می‌شود اعلام کرد: تلفن همراه جزء سبد اصلی خانوار است در حدی که بدون غذا می‌توان یک روز زندگی کرد اما بدون موبایل یک روز زندگی بسیار سخت است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: کمبود شدید موبایل در بازار ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 1 مرداد 1397
هوا خنک‌ می‌شود

ایسنا نوشت: مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی ضمن اشاره به کاهش دما در نوار شمالی کشور از بارش پراکنده در استان‌های مازندران، گلستان و شمال آذربایجان غربی و شرقی در روز آینده خبر داد.

احد وظیفه گفت: بر اساس تحلیل آخرین اطلاعات هواشناسی امروز (شنبه ۳۰ تیرماه) در سواحل شمالی کشور علاوه بر کاهش دما، بارش پراکنده دما رخ می‌دهد. همچنین در برخی نقاط جنوب فارس، جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان در ساعات بعدازظهر رگبار و رعد و برق پیش‌بینی می‌شود.

او ادامه داد: امروز وزش باد شدید در استان‌های خوزستان و ایلام احتمال وقوع گرد و خاک را در این استان‌ها بیشتر می‌کند. همچنین وزش باد شدید در نوار شرقی کشور نیز روی خواهد داد.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی گفت: فردا (یکشنبه ۳۱ تیرماه) بارش پراکنده در استان‌های مازندران، گلستان و شمال آذربایجان غربی و شرقی رخ خواهد داد. افزون بر این در خراسان رضوی و برخی نقاط جنوب استان فارس در روز آینده رگبار و رعد و برق خواهیم داشت.

وزش باد شدید در نوار شرقی ایران :

وظیفه با بیان این‌که وزش باد شدید در نوار شرقی کشور در روز آینده پیش بینی می‌شود، گفت: در روز دوشنبه (اول مردادماه) در استان‌های گلستان و خراسان شمالی و ارتفاعات استان کرمان رگبار پراکنده باران و احتمال رعد و برق پیش بینی می‌شود.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه نیمه شمالی خلیج فارس طی روز جاری مواج خواهد بود، گفت: این شرایط در روز آینده در شمال و مرکز خلیج فارس نیز رخ خواهد داد. همچنین در روز دوشنبه نیمه شرقی خلیج فارس مواج پیش بینی می‌شود و نیمه شرقی عمان نیز طی سه روز آینده مواجه خواهد بود.

احتمال وزش باد در تهران :

وظیفه در پایان در مورد شرایط جوی پایتخت طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (یکشنبه 31 تیرماه) صاف، همراه با وزش باد، در بعدازظهر با افزایش باد پیش‌بینی می‌شود. بیشترین و کمترین دمای تهران در این روز ۳۹ و ۲۹ درجه سانتیگراد خواهد بود. همچنین تهران در روز دوشنبه اول مردادماه؛ صاف، همراه با وزش باد با بیشترین و کمترین دمای ۳۹ و ۲۹ خواهد بود.

 

منبع : تابناک



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: هوا خنک‌ می‌شود ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 30 تير 1397
حقوق معلمان در تابستان کاهش نمی‌یابد

وزیر آموزش و پرورش گفت: کل نیروی اداری آموزش و پرورش ۵۰ هزار نفر است و نمی‌دانم ۱۰۰ هزار نفر مازاد از کجا مطرح شده است.

به گزارش فارس، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران درباره برنامه بلند مدت این وزارتخانه برای کمبود معلم اظهار کرد: یکی از چالش‌های اساسی آموزش و پرورش در سال‌های آینده، بحث نیروی انسانی است و دلیل اصلی این است که تعدادی زیادی از فرهنگیان در طی 4،5 سال آینده به تدریج به افتخار بازنشستگی نائل می‌آیند و باید جای خود را به نیروهای جوان بدهند.

وی ادامه داد: اولین کاری که باید انجام دهیم این است که از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی، نیروهای جایگزین همکارانی که به دلیل بازنشستگی خارج می‌شوند را تأمین کنیم.

بطحایی افزود: در سال‌جاری علاوه بر حدود 18 هزار نفری که بر اساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش می‌بینند و وارد آموزش و پرورش می‌شوند، مجوز حدود 25 هزار نفر را از سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه گرفتیم که وارد دانشگاه فرهنگیان و شهیدرجایی می‌شوند؛ این مسیر اصلی ما برای جذب نیروی انسانی در طی‌4، 5 سال آینده است.

وی به اضافه کرد: با توجه به اینکه نیروهای به‌کار گرفته شده در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی طی 4 سال بعد به‌کار گرفته خواهند شد، از نیروی حق‌التدریس استفاده می‌شود؛ ضمن اینکه یک تغییری را در دوره های 4 ساله پیشنهاد داریم که اگر انجام شود، می‌توانیم به این سمت برویم که دانشجویان دوره 4 ساله تربیت معلم، بعد از دو سال آموزش بتوان از ظرفیت‌شان در آموزش و پرورش استفاده شود.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در این طرح دوره 4 ساله به 2 دوره دو ساله تبدیل می‌شود و در دو ساله دوم، همزمان با تحصیل، دانشجویان به تدریس در آموزش و پرورش می‌پردازند که به محض اینکه برنامه درسی‌اش آماده شود، این کار را شروع می‌کنیم.

وی ادامه داد: به‌رغم چالش‌هایی که در حوزه نیروی انسانی داریم، برنامه‌ریزی‌‌ها به نحوی است که انشاءالله مشکلی در مهر 98 پیدا نخواهیم کرد البته در ابتدای شهریور ماه، یک مانور آزمایشی برای سازمان‌دهی نیروی انسانی خواهیم داشت که خیالمان برای مهر راحت باشد.

بطحایی گفت: تأمین نیروی انسانی و حضور معلم در مدرسه وظیفه دولت و آموزش و پرورش است و برنامه‌ریزی ما به‌گونه‌ای است که این مشکل در سال‌های آینده ایجاد نشود یعنی کلاسی را نداشته باشیم که خدای ناکرده معلم نداشته باشد و بچه‌ها با مشکل مواجه شوند.

وی اضافه کرد: تا ۶ سال آینده شیب تعداد دانش‌آموزان رو به افزایش است و از ۷ سال آینده، کم‌کم کاهش دانش‌آموز را شاهد خواهیم بود و امیدواریم این برنامه ریزی تا ۶، ۷ سال آینده جواب دهد.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص افزایش کار وزیر بر مبنای صحبت رئیس جمهور گفت: نه تنها بنده، هر کسی که وزیر شود در این شرایط سخت، حتما زمانی منزل می‌رود که در حال بیهوش شدن است اما جدا از وزرا که وظیفه اداری و قانونی‌شان است که باید انجام دهند سایر سطوح مدیریت در دستگاه‌های اجرایی من جمله آموزش و پرورش باید زمان زیادی را برای رتق و فتق و حل مسائل حوزه مربوطه به خودشان داشته باشند.

وی در خصوص وجود ۱۰۰ هزار نیروی مازاد، اظهار کرد: کل نیروی اداری آموزش و پرورش ۵۰ هزار نفر است حالا ۱۰۰ هزار نفر اضافی را نمی‌دانم کجاست. کمتر از ۵ درصد نیروی انسانی آموزش و پرورش در بخش اداری کار می‌کنند یعنی اگر همه نیروهای اداری را در حوزه ستادی، استان و منطقه جمع کنید، ۵۰ هزار نفر می‌شود.

بطحایی در پاسخ به این پرسش که «آیا تصمیم دارید از تعداد نیروی ستاد کم کنید؟»، گفت: بر اساس سیاست دولت و نقشه اصلاح نظام اداری کشور، به دنبال این هستیم که با چابک‌سازی، نیروهای اداری در ستاد، استان‌ها و مناطق را کاهش دهیم و این نه تنها برای آموزش و پرورش بلکه برای همه دستگاه‌های اجرایی است.

وی تصریح کرد: نمی‌‌خواهم بگویم نیرو زیاد داریم وقتی بحث چابک‌سازی سیستم اداری است به این معنی است که نیروهای تخصصی در سیستم به نحوی به‌کارگیری شوند که تا آنجایی که امکان دارد کارها به سطوح پایین‌تر تفویض شود و آنها اختیار بیشتر داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش در خصوص پاداش پایان خدمت فرهنگیان گفت: همانطور که سازمان برنامه و بودجه قولش را داده است اولین قسط را با حقوق این ماه می‌گیرند؛ ۳۶۰۰ میلیارد تومان تخصیص اعتباری است که سازمان برنامه و بودجه به خزانه داده است که در سه قسط ۱۲۰۰ میلیارد تومان تا شهریور ماه پرداخت خواهد شد.

بطحایی در خصوص سابقه تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور اظهار کرد: بر اساس تصمیم شورای سیاست‌گذاری کنکور، ۳۰ درصد قطعی است و در سال آینده به عنوان پیشینه تحصیلی دانش‌آموزان محاسبه می‌شود.

وی در واکنش به این جمله که «با توجه به نبود امکانات یکسان، سوابق تحصیلی یک مقدار خارج از عدالت است»، گفت: سوابق بر اساس امتحانات نهایی است و امتحانات نهایی برای همه یک سوال طرح می‌شود. در حال حاضر ما تفاوت معناداری در معدل دانش‌آموزان در امتحان نهایی بین استان‌های مختلف کشور نداریم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امتحان نهایی در سطح دانش‌آموزان متوسط طرح می‌شود و لذا از این جهت مشکلی نخواهد بود ضمن اینکه ما در مناطق درجه ۲ و درجه ۳، یک ضریب محرومیتی نسبت به درجه یک اضافه می‌کنیم و دقیقا به خاطر پوشش دادن به این نابرابری فرصت‌های آموزشی است.

وی افزود: همانطور که می‌دانید قانون مصوب مجلس گفته است که باید به سمتی برویم که آزمون‌های سراسری با این شکل که همه مردم از آن ناراحت بودند باید حذف شود و پله اول، اعمال پیشینه تحصیل در ضوابط ورودی به کنکور است.

بطحایی درباره عدم پرداخت حقوق تابستان معلمان گفت: این شایعه‌ای است که در شبکه‌های مجازی پخش شده است به هیچ عنوان حقوق فرهنگیان در تابستان قرار نیست کاهش پیدا کند و مزایای فرهنگیان را حذف کنیم و این موضوع تکذیب می‌شود؛ توئیت جعلی بود که روابط عمومی در حال پیگیری است.

 

منبع : تابناک



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: حقوق معلمان در تابستان کاهش نمی‌یابد ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 26 تير 1397
شکست رکورد مصرف برق برای سومین بار

رکورد تاریخی مصرف برق در سال‌جاری برای سومین بار شکسته شد. با این رکوردزنی برای نخستین بار در طول تاریخ صنعت برق ایران مصرف لحظه‌ای برق از مرز 57 هزار مگاوات عبور کرد. طبق آمار رسمی شرکت مدیریت شبکه برق ایران، در هفته‌ای که گذشت، رکورد تاریخ مصرف برق ایران دو بار جابه جا شد.

به گزارش روزنمه ایران، در روز چهارشنبه بیستم تیرماه جاری در ساعت 16 و 38دقیقه با ثبت مصرف لحظه‌ای 57 هزار و 97 مگاوات، رکورد تازه‌ای در مصرف برق ایران ثبت شد. تا پیش از این هیچ گاه مصرف برق کشور به 57 هزار مگاوات نرسیده بود.

تا قبل از ثبت این رکورد تاریخی در روز چهارشنبه، بیشترین مصرف برق کشور در روز نوزدهم و یازدهم تیرماه سال‌جاری، به ترتیب با ثبت 56 هزار و 801 مگاوات و 56 هزار و 672 مگاوات رقم خورده بود.

به عبارتی در هفته‌ای که گذشت، در روزهای نوزدهم و بیستم تیرماه (سه‌شنبه و چهارشنبه) دوبار رکورد مصرف برق کشور جابه جا شد.

با رشد قابل توجه مصرف برق و گرمای کم سابقه هوا در هفته‌های اخیر، مسئولان وزارت نیرو برای عبوراز پیک، اعلام کردند در صورتی که مردم 10 درصد در مصرف برق صرفه‌جویی کنند بدون خاموشی از این پیک عبور می‌کنیم. اما گرمای شدید هوا روز به روز بر میزان مصرف افزود.

هرچند مسئولان وزارت نیرو از مشترکین خواسته‌اند که مصرف خود را کاهش دهند، اما یکی از چالش‌های این بخش میلیون‌ها لوازم برقی خانگی با مصرف بالاست. درحالی که رتبه بندی مصرف انرژی لوازم برقی در دنیا برای رتبه‌های بالاتر از A رقابت می‌کنند در کشور ما بسیاری از لوازم قدیمی که هنوز هم در خانه‌ها استفاده می‌شود پرمصرف هستند.

براساس آمارهای ارائه شده از سوی وزارت نیرو هم‌اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور 77 هزار مگاوات است که این رقم به دلیل راندمان پائین نیروگاه‌ها و همچنین خشکسالی فاصله زیادی با تولید برق عملیاتی در کشور دارد و برهمین اساس در اوقات پیک مصرف خاموشی یکی از راه‌های مدیریت مصرف می‌شود.

نگاهی به پیک مصرف برق در 10 سال گذشته :

در یک دهه گذشته پیک بارمصرف برق در کشور رشد قابل توجهی داشته است به طوری که از 34 هزار و 500مگاوات در سال 1385 اکنون به بیش از 57 هزار مگاوات رسیده است. از سوی دیگر درحالی که دردهه 80 شمسی پیک مصرف برق شبانه بود و در شب‌ها به اوج می‌رسید در دهه 90 به روزها منتقل شده است. البته در فصل تابستان این پیک هم در شب و هم در روز وجود دارد.

براساس اطلاعات ارائه شده از سوی وزارت نیرو، مقایسه حداکثر قدرت نیاز مصرف اصلاح شده در 11سال گذشته از سال 1385 تا 1396 نشان می‌دهد که در 4 سال ابتدایی، پیک بار عمدتاً در شب اتفاق افتاده و متوسط رشد پیک مصرف نیز از 6.53 درصد در سال 85 به منفی 0.03درصد در سال 88 رسیده است.

این در حالی است که از سال 89 تا سال 95 پیک مصرف برق از شب به روز شیفت پیدا کرده و از 41 هزار مگاوات در سال 89 به 52 هزار و 693مگاوات می‌رسد که در طول تاریخ صنعت برق بی‌سابقه بوده است.

برای جبران کمبود ظرفیت تولید عملی برق در سال 95 و پوشش پیک بار بی‌سابقه مصرف، وزارت نیرو بر آن شد تا با انجام یک سری اقدام‌ها اصلاحی و مدیریت مصرف در حوزه برق بویژه در بخش صنایع اقدام‌های را انجام دهد.
براساس گزارش‌ها، انجام اقدام‌ها اصلاحی و اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع بزرگ در سال 95 منتج به کاهش میزان بار حدود 913 مگاواتی شد که در مقایسه با سال 94، رشد 68 درصدی داشت.

همچنین اجرای این طرح در صنایع فوق توزیع نیز باعث شد تا میزان بار مصرف صنایع به اندازه 437 مگاوات کاهش یابد، که رشد 400 درصدی را نشان می‌دهد.

10 درصد برق کشور در تهران مصرف می‌شود :

در میان استان‌های کشور، تهران بواسطه جمعیت و صنایع زیادی که در خود جای داده 25 درصد از مشترکان کشور یعنی یک چهارم مشترکان کشوررا به خود اختصاص داده است. این درشرایطی است که برق منطقه‌ای تهران قدیمی‌ترین شرکت کشور بوده و به همین دلیل فرسوده‌ترین شبکه کشور را نیز داراست.

طبق اعلام شرکت برق منطقه‌ای تهران سالانه 21 میلیارد کیلووات ساعت برق در تهران مصرف می‌شود که 10 درصد مصرف برق در کل کشور است. در پیک تابستانه نیز 10 درصد پیک مربوط به مصرف تهران است.در سال گذشته پیک برق تهران 4700 مگاوات بود که این رقم در سال‌جاری به 5000 مگاوات افزایش یافته است.

سهم بخش‌های مختلف از مصرف برق :

در طول سال‌های گذشته همواره بخش خانگی با حدود 33 درصد بالاترین سهم را در مصرف برق کشور دارد. سهمی که کمی بالاتر از سهم 32.7درصد بخش صنعت است. این درحالی است که بخش کشاورزی کشور با 15.3 درصد سومین مصرف کننده بزرگ برق کشور محسوب می‌شود. مصارف عمومی نیز دراین میان سهم 9.7درصدی، سایر مصارف سهم 7.4درصدی و روشنایی معابر سهم دو درصدی دارند. اما نکته جالب دراین میان سهم 11.5 درصدی تلفات شبکه توزیع است که به علت فرسودگی 11.5درصد از برق تولیدی کشوررا هدر می‌دهد.

 

منبع : تابناک

 



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: شکست رکورد مصرف برق برای سومین بار ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 23 تير 1397
سقوط آزاد تولید چای در شمال

رئیس مجمع نمایندگان گیلان گفت: میزان مصرف و نیاز کشور در بحث چای سالانه حدود ۱۱۰ هزار تن است در حالی‌که میزان تولید چای شمال سال به سال در حال سیر مسیر نزولی خود است.

به گزارش تسنیم، جبار کوچکی‌نژاد اظهار دا‌شت:‌ بسیاری از دستگاه‌های دولتی و اجرایی استان گیلان میل و رغبتی برای جذب اعتبار از ردیف‌های پنهان و ملی بودجه ندارند به همین خاطر بنا بر گزارش دیوان محاسبات سهم استان در بسیاری از شاخص‌ها صفر است.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان با تأکید بر این مطلب که دولت در طول برنامه ششم موظف به عملیاتی کردن بودجه است افزود:‌ طبق قانون تا پایان برنامه ششم باید 100 درصد بودجه عملیاتی شود یعنی دستگاه‌ها برای مردم شفاف‌سازی کنند که اعتبارات را در کجا و چگونه هزینه کردند.

نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به عقب بودن گیلان از برنامه ششم توسعه عنوان کرد: با یک بررسی اجمالی می‌بینیم که وضعیت و جایگاه استان گیلان در میزان عملیاتی‌کردن بودجه‌ بسیار پایین است و این یعنی اینکه مطابق سیاست‌ها و برنامه تعیین شده حرکت نکرده‌ایم.

وی لزوم حمایت دولت از محصولات کشاورزی نظیر چای را ضروری خواند و گفت:‌ با وضعیت فعلی تولید محصول چای و آسیب‌های بسیار زیادی که به آن وارد آمده اگر دولت چتر حمایتی خود را از صنعت چای کشور بردارد این صنعت حتی یک روز نیز قادر به ادامه حیات نخواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تولید تنها 20 هزار تن چای در گیلان را مورد اشاره قرار داد و افزود:‌ میزان مصرف و نیاز کشور در بحث چای سالانه حدود 110 هزار تن است در حالی‌که میزان تولید چای شمال سال به سال در حال سیر مسیر نزولی خود است.

کوچکی‌نژاد ضعف مدیریتی در صنعت چای کشور را علت بسیاری از این نا‌به‌سامانی‌ها دانست و تصریح کرد:‌ روزی در همین استان‌های شمالی و گیلان بیش از 60 هزار تن چای تولید می‌شد اما به علت ضعف مدیریت و برخی علل دیگر این جایگاه با تنزل شدیدی مواجه شد.

رئیس مجمع نمایندگان گیلان از رونق بازار عرضه پیله ابریشم لنگرود و آستانه اشرفیه بین سال‌‌های 40 الی 65 سخن گفت و عنوان کرد:‌ رونق این بازار در این منطقه از شمال کشور زبانزد همگان بود به طوری‌ که حتی شرکت ملی ابریشم کشور را نیز به استان گیلان منتقل کرده بودند.

نماینده مردم رشت در مجلس ضعف و بی‌برنامه‌گی را عامل سقوط جایگاه گیلان در صنعت ابریشم اعلام کرد و بیان داشت:‌ تنزل یک شرکت ملی بزرگ به مرکزی تحت عنوان مرکز نوغانداری و تعدیل بسیاری از پرسنل شاغل در آن از ضعف شدید مدیریتی در صنعت ابریشم حکایت دارد.

 

منبع : تابناک 



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: سقوط آزاد تولید چای در شمال ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 19 تير 1397
گرمای بی‌سابقه در نیمکره شمالی مرگ‌آفرین شد

گرمای بی‌سابقه چند روز اخیر نیمکره شمالی به مرگ چندین نفر و قطعی برق در کشورها انجامیده است.

به گزارش خبرگزاری آریا، دست‌کم سه مورد مرگ ناشی از گرما در آمریکا گزارش‌شده و شمار موارد مرگ ناشی از گرما در کانادا از مرز 40 نفر گذشته است.

مقامات کانادایی تائید کردند که دست‌کم 44 نفر در ایالت کبک این کشور در موج گرمای اخیر درگذشته‌اند.

در شهر مونترآل پایتخت این ایالت درجه حرارت این هفته به حداکثر 36.6 درجه سلسیوس رسید که از زمان ثبت دما در 147 سال پیش بی‌سابقه بوده است. در مونترآل که 28 مورد مرگ ناشی از گرما در آن گزارش‌شده است، نگرانی زیادی وجود دارد که این موج گرما به همان اندازه گرمای شدید سال 2010 که 106 نفر را کشت، مرگ‌ومیر ایجاد کند. مقامات شهر از ساکنان خواسته‌اند درحالی‌که گرمای سوزان ادامه دارد، مراقب همسایگانشان باشند.

در آمریکا مرگ دست‌کم سه نفر در شمال غرب این کشور گزارش‌شده است. همچنین گفته می‌شود دو مرگ دیگر در شهر کانزاس در ایالت میسوری در غرب میانه آمریکا نیز ممکن است مربوط به گرما باشد. دما در شهر برلینگتون در ایالت ورمونت در شمال غرب آمریکا برای نخستین بار از زمان ثبت دما به زیر 27 درجه سلسیوس سقوط نکرد.

بخش‌هایی از اروپا نیز در موج گرمای طولانی می‌سوزند و حتی باعث آتش‌سوزی بیشه‌ها در شمال انگلستان شده است و 120 آتش‌نشان برای مهر آن اعزام شده‌اند.

گرمای طولانی در منتهی‌الیه شرق اروپا تأثیرات را خود گذاشت و باعث قطعی برق گسترده در جمهوری آذربایجان شد. مقامات می‌گویند این بدترین قطعی برق در این کشور از زمان سقوط شوروی در سال 1991 است. قطعی برق باکو پایتخت این کشور را هم گرفتار کرد و دما برای نخستین بار در سوابق ثبت دما به 42.7 درجه سلسیوس رسید.

موج گرما آسیای جنوب شرقی را هم فراگرفته است. صدها نفر در ویتنام به علت گرمازدگی در بیمارستان بستری شده‌اند. نواحی شمالی و مرکزی ویتنام بیش از همه درگیر گرمای سوزان بوده‌اند.

این موج گرما حتی کشورهایی که گرما و آفتاب چندانی ندارند، مشکل‌ساز شده است. ساکنان ایسلند می‌گویند آب‌وهوای بارانی مداومی که از زمان شروع موج و گرما در جنوب این کشور، تجربه می‌کنند، بی‌سابقه است. این کشور ابری‌ترین ماه‌های مه و ژوئن از سال 1914 تاکنون را در امسال تجربه کرد.

 

منبع : تابناک



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: گرمای بی‌سابقه در نیمکره شمالی مرگ‌آفرین شد ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 17 تير 1397
‍سیزدهم تیر؛ جشن تیرگان و روز ملی دماوند

در تقویم کهن ایرانی، سیزدهم تیرماه با نام «تیرگان»، یکی از جشن‌های بزرگ به شمار می‌آید. چندین سده است که جشن تیرگان با فراز و فرودهای بسیار، کم‌رنگ یا پررنگ، در گوشه‌وکنار حوزه‌ی تمدنی ایران برگزار می‌شود. از سال 1384 سازمان‌های مردم‌نهاد کوه‌نوردی و محیط زیستی، سیزدهم تیر را «روز ملی دماوند» خوانده‌اند و به این مناسبت برنامه‌های چندی را برگزار می‌کنند.

پرشورترین برنامه‌ی روز ملی دماوند، در شهر رینه (در پای رخ جنوبی کوه دماوند) و در یکی از جمعه‌های نزدیک به سیزدهم تیر (امسال: 15 تیر) برگزار می‌شود. انجمن دوستداران دماوندکوه که پایه‌گذار آن، گروهی از کوه‌نوردان و طبیعت‌دوستان مازندرانی بوده‌اند، مدیر اصلی جشن تیرگانِ رینه است. در این برنامه، چند هزار تن در مجموعه‌ای از برنامه‌ها مشارکت دارند: برقرار ساختن غرفه‌های فرهنگی و عرضه‌ی محصولات محلی، رقص محلی، موسیقی میدانی و سنتی، پنل گفتگو درباره‌ی چالش‌های کوهستان دماوند، سخنرانی صاحب‌نظران محیط زیست، معرفی چند چهره‌ی فعال محیط زیست، ارایه‌ی پیشنهاد به مسوولان و شنیدن سخنان آنان، و... .

دماوند، مانند دیگر کوه‌های ایران، گرفتار عامل‌های مخرب چندی است. مهم‌ترین این عامل‌ها چنین‌اند: چرای بیش از ظرفیت، ساخت‌و‌ساز، معدن‌کاری، گردشگری بی‌ضابطه، کوه‌نوردی غیراصولی، و تخریب آثار فرهنگی و بافت‌های روستایی اصیل. خوشبختانه، در پی بیش از ده سال پیگیری کوه‌نوردان و سازمان‌های مردم‌نهاد، معدن‌های پوکه‌ی دماوند با حکم قضایی تعطیل شدند. جا دارد که مسوولان، با دقت و سرعت بیشتری به دیگر مشکلات دماوند (و همه‌ی کوهستان‌های کشور) بنگرند تا این برج‌های آب ساز، در شرایطی که روز به روز معضل آب بیشتر خودنمایی می کند، حفظ گردند.

«تغییر اقلیم» که معضلی برای سراسر کره ی زمین است، در ایران و دیگر سرزمین های خشک، با شدت بیشتری خودنمایی می کند. تغییر اقلیم که در دوران ما با گرم تر شدن زمین همراه است، در سرزمین های خشک سبب بارش کم‌تر، تبخیر بیشتر، کوتاه شدن عمر توده‌های برفی که بر کوهستان می‌نشیند، عقب‌نشینی برفچال‌ها و یخچال‌های کوهستانی و در نتیجه موجب فصلی شدن رودخانه های دایمی می‌شود. در چنین وضعیت، حفاظت از زیستبوم‌های کوهستانی یعنی حفظ پوشش گیاهی و کلیت طبیعی آن‌ها به دلیل آن که پدیدآورنده و جذب کننده‌ی ابرها هستند، برای کشور ما اهمیتی حیاتی دارد.
امید آن که در هیاهوی بحران‌های اقتصادی و سیاسی که نتیجه‌ی بدمدریتی حاکم بر کشور است، صداهای مدافع حفظ دماوند و پاسداری از کوهستان‌های کشور شنیده شود... !

 

منبع : تابناک



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: سیزدهم تیر؛ جشن تیرگان و روز ملی دماوند ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 13 تير 1397
مشاور رئیس‌مجلس:سفرهای اخیر ربطی به مذاکره با آمریکا ندارد

مشاور امنیت ملی رئیس‌مجلس اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب چند روز پیش اعلام کردند «هزینه سازش با آمریکا از تقابل با آمریکا گران‌تر است» بنابراین به این راحتی ها نیست که کسی جرأت و اجازه داشته باشد که با آمریکایی‌ها صحبت کند.

منصور حقیقت‌پور در گفتگو با خبرآنلاین درباره «سفر محمدجواد ظریف به عمان و حسن روحانی به سوئیس» و ارتباط دادن این سفرها به موضوع «مذاکرات با آمریکا» در فضای مجازی اظهار کرد: فضای مجازی سند نیست چون هر کسی می تواند در این فضا مطلب تولید کند و امکان راستی‌آزمایی مطالب هم خیلی خیلی ضعیف است.

وی افزود: روابط ما با عمان، روابط استراژیک خوبی است که از قدیم بود و الان هم وجود دارد، دو کشور با هم رایزنی و مشورت می کنند و خوب است سیاق ارتباط بین ایران و عمان، مدلی برای کویت، امارات و سایر کشورهای عربی باشد. آنها نیز از همین شیوه استفاده کنند و ببینند در سایه رفاقت با ایران امنیت بیشتری خواهند داشت تا دشمنی با ایران.

مشاور امنیت ملی رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برنامه سفر رئیس جمهور به سوئیس و اتریش از قبل بود بنابراین احساس نمی‌کنم سفر آقای ظریف به عمان و سفر آقای رئیس جمهور به دو کشور اروپایی ربطی به مذاکره با آمریکا داشته باشد چون مذاکره با آمریکا در دستورکار نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

وی با بیان اینکه مذاکره با آمریکا باید با نظر رأس نظام انجام شود، افزود: رهبر معظم انقلاب چند روز پیش اعلام کردند «هزینه سازش با آمریکا از تقابل با آمریکا گران‌تر است» بنابراین به این راحتی ها نیست که کسی جرأت و اجازه داشته باشد که با آمریکایی ها صحبت کند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم یادآور شد: البته ما در گذشته با آمریکا درباره با عراق و موضوع هسته ای صحبت کردیم اما همه دیدند که در موضوع هسته ای چه اتفاقی افتاد. نرمشی که نظام جمهوری اسلامی ایران برای عبور از آن مرحله نشان داد، فقط آمریکایی ها را زیاده خواه‌تر کرد.

حقیقت پور با بیان اینکه بنای حکومت، رهبر، دولت و مردم ما بر مقاومت است گفت: ما با مقاومت و پیشه کردن صبر و تقوا و سیاست های مردم‌مدارانه، مقتدرانه از آمریکا عبور می کنیم و هیچ مشکلی هم برای کشور به وجود نخواهد آمد و این آمریکایی ها خواهند بود که زیر پای اراده مردم له خواهند شد.



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: مشاور رئیس‌مجلس:سفرهای اخیر ربطی به مذاکره با آمریکا ندارد ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 13 تير 1397
افزایش ۴۰ درصدی قیمت «شیشه»

افزایش قیمت دلار در چند ماه گذشته به جهش قیمت مواد مخدر شیشه در هفته‌های اخیر انجامیده است. بر اساس اعلام معاون کاهش تقاضای اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر، هم‌اکنون هر گرم شیشه در کشور، با قیمت‌های حدوداً 100 هزار تومان فروخته می‌شود حال آنکه در چند ماه گذشته معتادان با 40 الی 60 هزار تومان می‌توانستند یک گرم شیشه بخرند.

به گزارش روزنامه ایران، در مقابل چنین افزایشی آن هم ظرف دو ماه اخیر، قیمت هر گرم شیشه 40 درصد افزایش پیدا کرده است. آن طور که پرویز افشار به «ایران» می‌گوید: افزایش نرخ ارز و جلوگیری از ورود پیش سازهای «متامفتامین‌ها» منجربه گران شدن قیمت شیشه شده است.حالاهمین افزایش قیمت شیشه این ترس و نگرانی را به وجود آورده است که معتادان شیشه‌ای با روی آوردن به مصرف شیشه ناخالص دچار وضعیت به مراتب بحرانی‌تر ‌شوند، معتادانی که گاهی برای رسیدن به نشئگی قبلی مقدار زیادی شیشه ناخالص مصرف می‌کنند و همین مصرف مواد ناخالص شیوع مرگ و میر مصرف‌کنندگان شیشه را نیز به‌دنبال خواهد داشت.

مسمومیت معتادان با شیشه ناخالص :

افزودن ناخالصی در مواد مخدر و فراگیری مسمومیت تریاک آلوده به سرب موضوعی است که چند سال پیش به‌دنبال کاهش تولید تریاک در افغانستان و افزایش قیمت تریاک اتفاق افتاد. حالا بازهم مسئولان دولتی درباره افزایش ناخالصی در شیشه و مسمومیت معتادان هشدار می‌دهند. افشار در این باره می‌گوید: رشد صعودی نرح دلار و کنترل ورود پیش سازهای شیشه در چند ماه اخیر موجب افزایش غیرمترقبه قیمت شیشه شده است به‌طوری که هم اینک قیمت شیشه نسبت به چند ماه پیش حدود 40 درصد افزایش پیدا کرده که بیشتر به‌دلیل کنترل ورود پیش‌سازها است.

بعد از نوسانات نرخ ارز اظهارات عده‌ای از کارشناسان حوزه اعتیاد در چند هفته گذشته نشان می دهد، تغییرات نرخ ارز موجب افزایش قیمت برخی مواد مخدر شده است. اما معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌گوید؛ تغییر قیمت بازار مصرف مواد مخدر آنقدرها هم تحت تأثیر قیمت ارز نیست بلکه بیشتر به معادله عرضه و تقاضا و کنترل ورود پیش‌سازهای مواد مخدر وابسته است. معمولاً اگر نرخ ارز از قیمت مواد مخدر بالاتر برود قاچاقچیان مواد مخدر سعی می‌کنند برای حفظ مشتریان‌شان قیمت مواد را بالا نبرند و در عوض از طریق افزودن ناخالصی در قیمت شیشه تغییر اندکی ایجاد می‌کنند.معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر می‌افزاید: تریاک و مشتقات آن و گل شایع‌ترین مواد مصرفی در کشور هستند و چون امسال حجم کشت تریاک در افغانستان به 9 هزار تن رسیده و به تازگی قاچاق ماری‌جوانا از مرزهای شرقی کشور بیشتر شده است بنابراین با احتساب معادله عرضه و تقاضا نگران تغییر قیمت تریاک و گل به‌ دنبال افزایش نرخ ارز نیستیم.سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تأکید بر اینکه قاچاقچیان مواد مخدر در نتیجه افزایش قیمت دلار ناخالصی شیشه را افزایش داده‌اند، هشدار می‌دهد: از خانواده‌ها می‌خواهیم چنانچه با افرادی مواجهند که مبادرت به مصرف شیشه می‌کنند مراقبت ویژه‌ای انجام دهند چرا که میزان مواد ناخالص در شیشه بشدت افزایش پیدا کرده و احتمال افزایش مرگ و میر این مصرف‌کننده‌ها و مسمومیت‌های حاد کبدی و روده‌ای زیاد است. توصیه أکید ما این است قیمت شیشه افزایش پیدا کرده و اگر قاچاقچیان شیشه را به قیمت ارزان در اختیار مصرف‌کننده‌ها قرار می‌دهند حکایت از افزایش مواد افزودنی و ناخالصی شیشه دارد.

او می‌گوید: بهترین راه مقابله با عوارض مصرف شیشه دارای ناخالصی مراجعه مصرف‌کنندگان به مراکز درمانی اعتیاد است. اگر شدت اعتیاد این افراد در حدی باشد که نتوانند سم زدایی شوند تحت درمان «بوپرنورفین» و شربت تریاک قرار می‌گیرند.

افشار به این نکته هم اشاره می‌کند که به‌دلیل افزایش دسترسی به تریاک و ماری‌جوانا این احتمال هم وجود دارد که مصرف‌کنندگان شیشه به سمت و سوی مصرف تریاک و ماری‌جوانا سوق پیدا کنند که البته این تغییر الگوی مصرف از شیشه به تریاک عوارض به مراتب کمتری دارد.

سالانه 40 هزار میلیارد تومان برای خرید تریاک هزینه می‌شود :

در حالی که معاون کاهش تقاضای اعتیاد ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزایش 40 درصدی قیمت شیشه پس از افزایش نرخ دلار به «ایران» خبر می‌دهد و از سوی دیگر دو برابر شدن کشت تریاک در افغانستان را عامل ثابت ماندن قیمت تریاک و ماری‌جوانا می‌داند در این میان رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌و‌گو با «ایران» این دو اتفاق را در مجموع مثبت ارزیابی می‌کند.سعید صفاتیان می‌گوید: میزان تولید مواد مخدر در افغانستان با اقتصاد آن ارتباط مستقیم دارد، اینکه افزایش تولید تریاک در افغانستان موجب کاهش قیمت تریاک در ایران شده نشان دهنده اقدامات سازمان یافته قاچاقچیان مواد مخدر است. در عوض ورود پیش سازهای تولید شیشه به‌دلیل اقدامات کنترلی به‌طرز قابل ملاحظه‌ای کاهش پیدا کرده است.

او با طرح این پرسش که آیا دو برابر شدن قیمت ارز می‌تواند روی قیمت مواد مخدر تأثیر بگذارد؟ توضیح می‌دهد: افزایش قیمت مواد مخدر روی تغییر الگوی مصرف تأثیر می‌گذارد اما تغییر نرخ دلار نتوانست در قیمت مواد مخدر مانند تریاک تغییری ایجاد کند چرا که 53 درصد مصرف‌کنندگان تریاک مصرف می‌کنند و بیش از 40 هزار میلیارد تومان بابت خرید تریاک می‌دهند اما قاچاقچی‌ها قیمت مواد را به‌خاطر ترس از گرایش معتادان به مصرف مواد مخدر دیگر بالا نمی‌برند.صفاتیان این را هم می‌گوید که اگرچه بالا رفتن قیمت دلار قطعاً موجب گران شدن شیشه و بیشتر شدن ناخالصی موجود در شیشه می‌شود اما تا حد زیادی افراد را به سمت مصرف ماری‌جوانا سوق می‌دهد. پرواضح است که گل نسبت به شیشه عوارض جانبی به مراتب خطرناک تری دارد.

او همچنین تأکید می‌کند که دولت باید حساسیت بیشتری نسبت به تغییر الگوی مصرف مواد مخدر داشته باشد، اگر قیمت مواد مخدر بالا برود قشری که وضع مالی خوبی دارند با افزایش قیمت رشد می‌کنند اما فردی که کارگر کارخانه است یا پول موادش را از پدر و مادرش می‌گیردیا سراغ ماده دیگری می‌رود که با هزینه کمتر سرخوشی قبلی را به‌دست بیاورد؛ این ماده می‌تواند انواع مواد روانگردان یا هروئین باشد.

بنا براین گزارش، قطعاً افزایش قیمت مواد مخدر به تنهایی خبر خوبی نیست و می‌تواند آسیب‌های جدی را در مصرف‌کنندگان فقیر و ضعیف به وجود آورد.همان‌طور که تحلیلگران حوزه اعتیاد معتقدند، حضور معتادان ضعیف و کارتن‌خواب در محله‌های تهران ماحصل افزایش ناگهانی قیمت مواد مخدر و تغییر الگوی مصرف از هروئین به شیشه است که در دوران تحریم‌های اقتصادی اتفاق افتاد.

وزیر کشور: بخشی از بازار تقاضای ارز برای تجارت مواد مخدر است :

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تغییر نرخ دلار روی تجارت مواد مخدر هم اثر گذاشته است.وقتی مواد مخدر وارد کشور می‌شود از ارز استفاده می‌شود و سپس تبدیل به ریال می‌شود. این ریال مجدد تبدیل به ارز برای وارد کردن کالا خواهد شد و همین امر بر روند نوسانات بازار ارز مؤثر است. یکی از دلایل تعیین نرخ ارز از طریق بانک مرکزی و مراکز آن نیز به همین دلیل بوده است تا به تقاضاهای کاذب به طور مناسب پاسخ داده شود.

عبدالرضا رحمانی فضلی روز گذشته در نشست خبری خود با اصحاب رسانه از گردش مالی مواد مخدر و تأثیر آن بر بازار ارز خبر داد.او افزود: بخشی از تقاضا در بازار ارز به تجارت مواد مخدر مربوط است، مصرف مواد مخدر در ایران به گونه‌ای است که اگر هر معتاد روزانه یک گرم ماده مخدر مصرف کند، این میزان سالانه به یک تن می‌رسد و این رقم وارد بازار می‌شود.

به گفته رحمانی فضلی، گمرک ایران در دو سال گذشته 78 درصد در حوزه کشفیات پیش‌سازها رشد داشته است و همین امر موجب شده شیشه از رتبه مصرفی دوم به رتبه سوم رسیده و از کیلویی ١٨ میلیون به ٧٠ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین در پی افزایش کشفیات مواد مخدر «کراک» الان در حال حذف شدن است و ٧٠٠ نوع ماده مخدر در کشور وجود دارد.دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه نسبت به خروج از برجام و عدم همکاری با اروپا در مورد مبارزه با مواد مخدر و همچنین موضوع پناهندگان انتقاد کرد و گفت: کافی‌است ٢۴ ساعت وزیر کشور غفلت کند تا هزاران پناهنده و چند تن ماده مخدر از مرزها عبور کند. اروپاییان در زمان تحریم حتی سگ‌های موادیاب یا دستگاه ایکس‌ری به ما نمی‌دادند.

وی درباره وضعیت تولید مواد مخدر در افغانستان گفت: ایران پیشنهاد معیشت و کشت جایگزین را در افغانستان مطرح کرده است، ایران حاضر است در کنار سازمان ملل در یک استان افغانستان کشت جایگزین انجام دهد و قول دادیم که بازار این محصولات دوبرابر درآمد تولید ماده مخدر را تأمین کند اما عده‌ای که در بازار جهانی از مواد مخدر منتفع هستند مانند کشورهای حاشیه این استان جلوی آن را با وجود تصویب سازمان ملل و ابلاغ به افغانستان گرفتند.

 

منبع : تابناک



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: افزایش ۴۰ درصدی قیمت «شیشه» ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 11 تير 1397
آغاز فرایند تسویه صد هزار میلیارد تومان از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی

قائم‌مقام بانک مرکزی از اتمام تدوین آیین‌نامه قانون تسویه صد هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به پیمانکاران، پیمانکاران به بانک‌ها و بانک‌ها به بانک مرکزی خبر داد و گفت: تا چند هفته آینده سناریوهای اجرا نهایی و فرایند اجرا آغاز می‌شود.

اکبر کمیجانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اجرای بند «و»‌تبصره 19 قانون بودجه مبنی بر تهاتر بدهی دولت به پیمانکاران، پیمانکاران به بانک‌ها و بانک‌ها به بانک مرکزی اظهار داشت: تاکنون کارگروهی که مسئولیت آن با سازمان برنامه و بودجه بوده چندین بار تشکیل جلسه داده و آیین‌نامه آن نهایی و به دولت ارائه شده است.

وی افزود: دولت آیین‌نامه را به کمیسیون تخصصی اقتصاد ارجاع داده و در آنجا هم چند جلسه کارشناسی برگزار و آیین‌نامه آن نهایی شده است؛ این آیین‌نامه به زودی به هیأت دولت ارائه و پس از تأیید هیأت دولت برای اجرا به بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ می‌شود.

قائم‌مقام بانک مرکزی با بیان اینکه بررسی و تدوین آیین‌نامه به اتمام رسیده است، گفت: در بانک مرکزی هم به موازات تدوین آیین‌نامه در حال بررسی سناریوهای مختلف اجرای فرایند تسویه بدهی‌ها هستیم؛ روش‌ها و حالات مختلفی مورد بررسی قرار گرفته و فکر می‌کنم در هفته‌های آینده به لحاظ مقررات و روش اجرا کار نهایی شود.

به گفته وی، همه رفت و برگشت‌ها برای تدوین مقررات انجام شده و دیگر ابهامی در این زمینه باقی نماینده است.

کمیجانی در پاسخ به این سؤال که آیا مشخص شده است که تسویه بدهی‌ها تا چه سطحی انجام خواهد شد، اظهار داشت: سناریوهای مختلفی وجود دارد و هدف این است که از حداکثر ظرفیت این بند از قانون بودجه استفاده شود. البته هم اکنون اظهارنظر در این مورد زود است زیرا سناریوهای مختلفی در حال بررسی است.

وی با اشاره به جزئیات بند «و» تبصره 19 قانون بودجه گفت: در این بند عنوان شده که دولت می‌تواند تهاتر را از طریق بازار بین‌بانکی هم انجام دهد. منظور این بند این است که ممکن است یک بانک به دلیل اینکه بدهی کمی به بانک مرکزی دارد اما به بانک دیگری بدهکار است ممکن است نتواند در این فرایند به طور کامل قرار گیرد اما از طریق بازار بین‌بانکی این بانک می‌تواند بدهی خود را تهاتر و تسویه کند.

قائم‌مقام بانک مرکزی تصریح کرد: ما هم در مسیر بررسی‌های کارشناسی به این ظرفیت قانونی توجه داریم و هدف ما این است که با استفاده از روش تهاتر بین‌بانکی برای تسویه بدهی‌ها از حداکثر ظرفیت قانون بودجه استفاده کنیم.

کمیجانی در پاسخ به این سؤال که با توجه به اینکه پس از تسویه بدهی‌ها، بدهی بانک‌ها به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی منظور می‌شود آیا برنامه‌ای برای تسویه این بدهی‌ها وجود دارد، گفت: بر اساس این مصوبه صد هزار میلیارد تومان از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی کاسته و به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی منظور می‌شود چرا که بانک‌ها به همان میزان در مجموع از دولت طلب دارند و به همان میزان به بانک مرکزی بدهکارند اما ما در بانک مرکزی از این اتفاق خوشحال نخواهیم بود.

وی ادامه داد: تسویه بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی به تدریج امکانپذیر بود اما وقتی این بدهی‌ها به عنوان بدهی دولت به بانک مرکزی منظور شود در دوره بلندمدت‌تری قابل تسویه است از طرف دیگر از لحاظ انضباط مالی مطلوب نیست اما در شرایط فعلی به دلیل مشکلات اقتصادی و مالی این سیاست قابل توجیه است.

قائم‌مقام بانک مرکزی تأکید کرد: رشد بدهی دولت به بانک مرکزی شاخصی از بی‌انضباطی مالی است.

 

منبع : فارس



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: آغاز فرایند تسویه صد هزار میلیارد تومان از بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 9 تير 1397
توزیع کارت شرکت در آزمون سراسری

کارت‌ شرکت در آزمون‌ سراسری سال ۹۷ به همراه برگ راهنمای شرکت در آن از امروز تا چهارشنبه ۶ تیرماه از طریق سایت سازمان سنجش توزیع می‌شود .

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، کارت‌ شرکت در آزمون‌ تمام داوطلبان‌ گروه‌های‌ آزمایشی‌ علوم‌ ریاضی‌ و فنی‌، علوم‌ تجربی‌، علوم انسانی‌، هنر و زبانهای خارجی‌ به همراه برگ راهنمای شرکت در آزمون از بعد از ظهر امروز یکشنبه 3 تیر تا روز چهارشنبه 6 تیر برای مشاهده و پرینت در پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org قرار می‌گیرد.

داوطلبان‌ متقاضی، برای پرینت کارت شرکت در آزمون باید در تاریخ تعیین شده به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و با وارد کردن شماره سریال کارت اعتباری ثبت نام (12 رقمی) و شماره شناسنامه و یا شماره پرونده و کدپیگیری ثبت‌نام (16 رقمی) و نام و نام خانوادگی، کدملی و سریال شماره شناسنامه یک نسخه پرینت از برگ راهنما و کارت شرکت در آزمون تهیه کنند.

داوطلبانی که در 2 یا 3 گروه آزمایشی متقاضی شده‌اند باید علاوه بر پرینت کارت شرکت در آزمون گروه آزمایشی اصلی، برحسب مورد نسبت به پرینت کارت گروه آزمایشی دوم و یا گروه‌های آزمایشی دوم و سوم (گروه­‌های آزمایشی هنر و زبانهای خارجی) خود اقدام کنند.

داوطلبان برای پرینت کارت شرکت در آزمون باید منحصراً به روش فوق اقدام و براساس تاریخ و آدرس تعیین شده بر روی کارت شرکت در آزمون، به حوزه امتحانی مربوط مراجعه کنند.

برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم چنین اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه عکس­دار و ارائه آن الزامی است. لذا تمام داوطلبان باید برای پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام کنند.

چنانچه داوطلبی به دلیل در اختیار نداشتن اطلاعات مربوط به شماره پرونده و یا کد پیگیری مورد نیاز، موفق به پرینت کارت شرکت در آزمون خود نمی شود، لازم است با مراجعه به سایت سازمان سنجش و ورود به سیستم پاسخگویی و انتخاب نام آزمون و تعیین موضوع پیگیری نسبت به دریافت اطلاعات مربوط به شماره پرونده، و یا کد پیگیری ثبت­ نام اقدام کرده و به هیچ وجه به باجه رفع نقص مراجعه نکنند.

این امکان برای داوطلبانی فراهم است که در سیستم پاسخگویی دارای عضویت باشند. لذا ضرورت دارد داوطلبانی که اطلاعات فوق را مفقود کرده اند با عضویت در این سیستم نسبت به بازیابی این اطلاعات اقدام کنند.

 

خبر گزاری فارس 



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: توزیع کارت شرکت در آزمون سراسری ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 3 تير 1397
خیز بلند دولت در توسعه شبکه حمل و نقل

سنندج - ایرنا - دولت تدبیر و امید در چهار سال گذشته با ایجاد 960 کیلومتر راه، شروع عملیات ساخت فرودگاه سقز و راه آهن همدان - سنندج خیز بلندی برای توسعه شبکه حمل و نقل این استان برداشته است.

راه ها به عنوان یکی از محورهای توسعه از گذشته تاکنون نقش مهمی در پیشرفت و شکوفایی اقتصادی جوامع مختلف ایفا کرده اند.
شرایط جغرافیایی کردستان، قرار گرفتن در منطقه کوهستانی و مرزی با طبیعت خشن، بالا بودن هزینه های راهسازی در این استان در مقایسه با استان های مرکزی و تزریق قطره چکانی اعتبارات این بخش در ادوار گذشته، باعث شد توسعه راه های کردستان دچار عقب افتادگی تاریخی و رنج مضاعف شود.
سایر بخش های اقتصادی کردستان از جمله صنعت، گردشگری و توسعه زیربناها نیز از این عدم توسعه یافتگی در بخش راه ها متاثر شد و استان در طول چند دهه اخیر همچنان در لیست استان های کمتر برخوردار و محروم کشور قرار دارد.
طول شبکه راه های کردستان هشت هزار کیلومتر شامل 6 هزار و 100 کیلومتر راه روستایی، ٢8٦ کیلومتر بزرگراه، ٣٠٨ کیلومتر راه اصلی و یک هزار و ٣٠٠ کیلومتر راه فرعی است.
مسئولان دولت تدیبر و امید با آگاهی کامل بر نقش حیاتی راه ها در توسعه و تناسب توسعه راه ها با توسعه اقتصادی موضوع راهسازی را در استان کردستان مورد توجه ویژه قرار دادند و از سال 1392 تا 1396 در مجموع 960 کیلومتر راه شامل 240 کیلومتر محورهای بین شهری و 720 کیلومتر راه روستایی در این استان احداث شد.
از لحاظ تامین اعتبارات نیز توجه دولت به پروژه های راهسازی در کردستان قابل تامل است و در این مدت، 6 هزار و 500 میلیارد ریال در بخش راهسازی استان هزینه شد که از این مبلغ، سه هزار و 700 میلیارد ریال برای محورهای بین شهری و 2 هزار و 800 میلیارد برای راه های روستایی صرف شده است.
این تاکید و حمایت دولت تدبیر و امید از توسعه راه های کردستان هنوز هم به قوت خود باقی است و اکنون یک هزار و 400 کیلومتر راه در استان در دست احداث است که 300 کیلومتر آن محور بین شهری و یک هزار و 100 کیلومتر دیگر راه روستایی است.
در بخش اعتبار پروژه های راهسازی کردستان نیز احداث این مقدار راه نیازمند 11 هزار میلیارد ریال است که 6 هزار میلیارد ریال آن برای راه های بین شهری و پنج هزار میلیارد ریال آن برای راه های روستایی در نظر گرفته شده است.
وجود 16 منطقه کولاک گیر و بهمن خیز و 23 گردنه در جاده های کردستان از جمله گردنه ژالانه (مریوان - اورامانات)، گردنه خان (بانه)، گردنه آریز (سنندج) گردنه ماموخ (سنندج - دیواندره)، توریور و شیان (سنندج)، گردنه سیرانبند بانه و گردنه های دوله یاخی، دگاگا و کانی کن (در مسیر مریوان به سقز) راه های این استان را به نفس گیرترین راه های کشور تبدیل کرده است.
با وجود همه دستاوردهای مهم دولت تدبیر و امید در بخش توسعه راه های کردستان، باز هم شاخص های برخورداری استان از راه های استاندارد در مقایسه با دیگر مناطق کشور بسیار پایین است.
در بخش راه های روستایی میانگین کشوری برخورداری از راه آسفالت 66 درصد است در حالیکه این میزان در کردستان 48.5 درصد است که به لحاظ سرانه راه روستایی آسفالت در بین استان های کشور در جایگاه آخر قرار دارد.
در بخش بزرگراه نیز شاخص کشوری داشتن 22 کیلومتر بزرگراه به ازای هر 100 کیلومتر راه بین شهری است که این میزان در کردستان 14 کیومتر است و در این شاخص نیز استان 23 کشور است.
استان کردستان از محدود استان های کشور است که هیچ سهمی در آزاد راه و شبکه حمل و نقل ریلی ندارد و این در حالیست که استان های شمالی کردستان از جمله آذربایجان غربی و شرقی و همدان که موقعیت جغرافیایی و ساختار مشابهی با کردستان دارند، به شبکه ریلی متصل هستند.
به همت دولت تدبیر و امید عملیات اجرای خط آهن همدان - سنندج به طول 150 کیلومتر در سه قطعه در حال انجام است و عملیات زیرسازی قطعه اول این پروژه 67 درصد، قطعه دوم 17 درصد و قطعه سوم 100 درصد پیشرفت دارد که در مجموع دارای پیشرفت 55 درصدی است.
هم اکنون زیرسازی 66 درصد این خط آهن به اتمام رسیده و برای تکمیل و راه اندازی آن چهار هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
در بخش حمل و نقل هوایی نیز کردستان تنها دارای یک فرودگاه فعال (فرودگاه سنندج) با محدودیت فرود هواپیماهای پهن پیکر بود و دولت تدبیر و امید برای جبران این محدودیت روند ساخت فرودگاه سقز در شمال استان را در اولویت قرار داده است.
فرودگاه سقز با 30 درصد پیشرفت فیزیکی برای تکمیل ترمینال، باند و سطوح پروازی آن نیازمند بیش از 310 میلیارد ریال اعتبار است و در صورت تخصیص اعتبار تا 2 سال آینده به بهره برداری می رسد.
این خیز بلند دولت تدبیر و امید برای توسعه راه ها و حمل و نقل هوایی و ریلی کردستان در طول تاریخ این دیار بی نظیر بوده و امید است در سایه این تلاش ها که گامی اساسی برای تکمیل زیرساخت های کردستان و شروع فعالیت صنایع مختلف است در سال های آتی رخت توسعه نیافتگی و محرومیت از چهره این استان برداشته شود.

منبع : ایرنا



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: خیز بلند دولت در توسعه شبکه حمل و نقل ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 29 خرداد 1397
سفر به عراق با کمتر از یک میلیون تومان

مدیرکل عتبات عالیات در سازمان حج از اجرای طرح «زیارت ارزان عتبات عالیات عراق» همزمان با ماه مبارک رمضان خبر داد و اعلام کرد: امکان سفر زیارتی عراق با کمتر از یک میلیون تومان فراهم شد.

به گزارش ایسنا، همزمان با آغاز ثبت‌نام کاروان‌های زیارتی در ماه مبارک رمضان، مرتضی آقایی گفت: در این دوره که ثبت‌نام از ۲۹ اردیبهشت‌ماه آغاز شده و اعزام‌های آن از ۱۰ خردادماه (نیمه ماه مبارک رمضان) تا ۲۰ تیرماه خواهد بود، تلاش شده قیمت‌ها تا حد امکان تقلیل داده شود. بنابراین بسیاری از بسته‌های سفر عراق که برای ماه مبارک رمضان طراحی شده‌اند تا ۲۰ درصد کاهش نرخ دارد.

مدیرکل عتبات عالیات در سازمان حج افزود: مدت زمان سفر این گروه‌ها یک هفته است که زائران سه شب در نجف، سه شب در کربلا و یک شب هم در کاظمین اقامت دارند و زیارت سامرا و امامزاده سیدمحمد را نیز عبوری در برنامه سفر خواهند داشت.

بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت، هزینه سفر هوایی به عتبات برای این دوره از یک میلیون و 730 هزار تا یک میلیون و 780 هزار تومان و برای مسیر زمینی از 877 هزار تا یک میلیون و 224 هزار تومان تعیین شده است.

مدیرکل عتبات عالیات سپس با ابراز امیدواری برای ادامه روند کاهشی نرخ و تعدیل قیمت سفر عتبات عالیات عراق، درباره طرح سفر ارزان عتبات با عنوان «ابرار» یا «موکب»، گفت: در این طرح هزینه سفر زائران کمتر از یک میلیون تومان و مبلغی در حدود ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود. در تلاشیم افرادی که مایلند در این گروه‌ها ثبت‌نام کنند از ۵۰۰ هزار تومان وام بدون بهره که تنها ۱۰ هزار تومان حق کارمزد دارد، استفاده کنند. البته با توجه به محدودیت منابع، درخواست می‌شود افرادی که در این گروه‌ها ثبت‌نام می‌کنند و نیازمند استفاده از آن وام نیستند، این فرصت را به افرادی بدهند که مشتاق سفر عتبات عالیات هستند اما در مضیقه مالی به سر می‌برند.

آقایی افزود: زمان ثبت نام در این کاروان‌ها از ۲۹ اردیبهشت آغاز شده و مشتاقان می‌توانند با مراجعه به دفاتر زیارت تحت پوشش سازمان حج و زیارت که تعداد آن‌ها بالغ بر ۲۶۰۰ دفتر است برای ثبت نام در کاروان اقدام کنند. همچنین امکان ثبت‌نام اینترنتی از طریق وب‌سایت Atabatorg.haj.ir امکان‌پذیر است.

 

منبع : تابناک



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: سفر به عراق با کمتر از یک میلیون تومان ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : دو شنبه 31 ارديبهشت 1397
سپاه پاسداران در بیانیه ای تاکید کرد؛ انتفاضه فلسطین اخراج اشغالگر و مجازات حامیان را به دنبال دارد

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای تاکید کرد: انتفاضه فلسطین اخراج قطعی اشغالگران و مجازات حتمی حامیان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای آنان به‌ویژه سردمداران کاخ سفید را به دنبال دارد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،  سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای با محکومیت شدید اقدام ترامپ در انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس و تقبیح جنایت رژیم صهیونیستی در شهادت و زخمی کردن فلسطینی‌های نوار غزه در روز نکبت، این توطئه‌های شیطانی را عامل تعمیق وحدت امت اسلامی و سرعت یافتن تحقق وعده برچیده شدن طومار اشغالگران قدس شریف دانست.در بخشی از این بیانیه آمده است:اقدام گستاخانه و شرورانه رئیس‌جمهور رژیم ضد بشری آمریکا در انتقال سفارت به بیت‌المقدس و به رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی که جسارت به قبله اول مسلمین و امت اسلامی است، نه‌تنها به تحکیم بنیان‌های پوشالی رژیم صهیونیستی و تضمین امنیت برای اشغالگران صهیونیست منجر نخواهد شد بلکه موج جدیدی از مبارزه آمریکا و خشم و نفرت علیه حامیان این حرکت وقیحانه را فراتر از منطقه رقم خواهد زد.این بیانیه می‌افزاید: این اقدام شیطانی که بدون توجه به مخالفت‌های جهانی صورت پذیرفته است، مرحله‌ای نوین از شکل‌گیری بحران‌ها و تنش‌های منطقه‌ای علیه سیاست‌ها و راهبردهای کاخ سفید را یادآور و درعین‌حال شکل‌گیری کابوسی است که صهیونیست‌ها برای فرار از آن راهی جز زندگی در پناهگاه‌ها نخواهند داشت.این بیانیه با تأکید بر اینکه «بی‌تردید حمایت جبهه مقاومت اسلامی و ملت‌های حق‌طلب آزادی‌خواه و ظلم‌ستیز در باری بخشی به ملت فلسطین و رزمندگان و مجاهدان انتفاضه قدس، ازاین‌پس ابعاد و گستره‌ای وسیع‌تر خواهد یافت» خاطرنشان کرده است: انتفاضه فلسطین به آمریکایی‌ها و حامیان اقدام شیطان بزرگ در انتقال سفارت آمریکا به قدس نشان خواهد داد، آنچه فراتر تخیلات، واقعیت آینده سرزمین مقدس فلسطین است، اخراج قطعی اشغالگران و مجازات حتمی حامیان منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای آنان به‌ویژه سردمداران کاخ سفید است.این بیانیه در پایان با محکومیت شدید اقدام حماقت‌آمیز در انتقال سفارت خود از تل‌آویو به بیت‌المقدس و نیز تقبیح جنابت همزمان صهیونیست‌ها در به شهادت رساندن و زخمی کردن بیش از ۲۰۰۰ تن از فلسطینی‌های نوار غزه در روز نکبت و هفتادمین سال اشغال فلسطین تأکید کرده است و بی‌تردید جنایت صهیونیست‌ها در به خاک و خون کشیدن راه‌پیمایی حق بازگشت در نوار غزه که با چراغ سبز آمریکا و به‌منظور نشان دادن مشت به‌اصطلاح آهنین رژیم صهیونیستی ‌به انتفاضیون صورت پذیرفته است، هرچند یک اتفاق نکبت‌بار و مصیبت بزرگ است اما شرایطی را فراهم می‌آورد که امت اسلامی و جبهه مقاومت پاسخ گستاخی به مقدسات مسلمین و اولین قبله آنان را در دستور کار قرار دهند و تحقق وعده برچیدن طومار اشغالگران را سرعت بخشند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : سه شنبه 25 ارديبهشت 1397
رهبر انقلاب در دیدار رئیس‌جمهور سریلانکا: کشورهای آسیایی باید هرچه بیشتر با هم همکاری کنند

آقای سیریسنا رئیس جمهور سریلانکا عصر دیروز (یکشنبه) با حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد.به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر دیروز (یکشنبه) در دیدار آقای «سیریسنا» رئیس‌جمهوری سریلانکا با اشاره به روابط فرهنگی و تاریخی میان دو کشور و همچنین کشور‌های منطقه شبه قاره، سطح کنونی روابط تجاری ایران و سریلانکا را بسیار کمتر از ظرفیت‌های موجود دانستند و تأکید کردند: کشور‌های آسیایی باید هر چه بیشتر با یکدیگر کار و همکاری کنند، زیرا این همکاری‌ها موجب تقویت آن‌ها خواهد شد.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پیشرفت‌های علمی، فنی و تحقیقاتی ایران را زمینه‌ای مناسب برای گسترش همکاری‌های دو کشور برشمردند و افزودند: جمهوری اسلامی ایران آماده تقویت دوستی و همکاری با دولت و کشور شماست و در این خصوص باید یادداشت‌های تفاهمی که امروز امضا شد، به‌طور جدی پیگیری و عملیاتی شوند.در این دیدار که آقای روحانی رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای «سریسنا» با ابلاغ سلام گرم دولت و ملت خود به رهبر انقلاب، گفت: در مذاکرات امروز تصمیم گرفتیم فعالیت‌ها و همکاری‌های دو کشور را چند برابر و تفاهمات انجام‌شده را عملی کنیم.رئیس‌جمهوری سریلانکا، ایران را یکی از پیشرفته‌ترین کشور‌ها در حوزه فنی، علمی و دانشگاهی دانست و ابراز امیدواری کرد در نتیجه افزایش همکاری‌های دو کشور، سریلانکا از پیشرفت‌های علمی ایران بهره‌مند شود

منبع : خبرگذاری دانشجو



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : دو شنبه 24 ارديبهشت 1397
اروپا برای ضمانت باید تحریم‌های آمریکا علیه ایران را جبران کند

سخنگوی جبهه پایداری گفت: اگر قرار است ما همچنان نظارت‌ها را بپذیریم آنچه در تماس با اروپا می‌ماند انجام تعهدات از سوی آنهاست، یعنی وقتی آمریکا نفت ما را تحریم کرد آن‌ها باید به‌طور مثال چند قرارداد نفتی با ما ببندند.
مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، با اشاره به خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: دراین‌باره چند نکته ضروری وجود دارد که باید به آن توجه کرد؛ اول اینکه آقای روحانی کدام سند را می‌خواهد با آمریکا موردبحث قرار دهد درحالی‌که برجام دیگر وجود ندارد و برجام یکپارچه که آن‌ها تأکید می‌کردند با خروج آمریکا کلاً حذف‌شده است و دیگر برجام یکپارچه نیست.سخنگوی جبهه پایداری تصریح کرد: به نظر می‌رسد آن‌ها می‌خواهند درباره سند دیگری بحث کنند چراکه در حال حاضر به‌طور طبیعی نمی‌توانند با اروپا بر سر برجام مذاکره کنند.



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده :
تاریخ : یک شنبه 23 ارديبهشت 1397
اگر برجام را آتش می‌زدیم دلار بیش از ۷۰۰۰ تومان نمی‌شد

برجام اکنون تبدیل به شمشیر داموکلس تهدید و القای بی‌ثباتی نسبت به محیط اقتصادی پر سود و جذاب ایران شده است. دولت باید یکبار برای همیشه، شجاعانه پا در میدان گذاشته و برجامی که آمریکا آن را پاره کرده است، آتش بزند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،نشریه آتلانتیک در تحلیلی به قلم «فیلیپ گوردون»- عضو ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و دستیار ویژه رئیس‌جمهور در دوره باراک اوباما- نوشت:«برخلاف آنچه ترامپ بر آن اصرار دارد، برجام فشار را از روی ایران کم نکرد بلکه با افزایش انتظارات عمومی که امکان برآورده شدن ندارد، اقتصاد ایران را تضعیف کرد. این یک سیاست برد- برد است. چنانچه تغییر حکومت ایران ممکن باشد، برجام نه تنها مانعی در راه آن نیست بلکه زمینه‌ساز وقوع آن نیز هست و این دلیل منطقی برای حفظ آن کافی به نظر می‌رسد».
گوردون در پایان مقاله خود استراتژی جورج کنان درقبال شوروی سابق را برای مقابله با ایران پیشنهاد می‌کند.
تعامل و فشار
تصمیم‌سازان و اندیشکده‌های آمریکایی بارها در تحلیل‌های خود، دو راهکار تعامل و فشار را به شکل موازی توصیه کرده‌اند.
«جورج کنان» دیپلمات کارکشته که معاونت سفیر آمریکا در شوروی را در کارنامه خود دارد، معتقد بود که واشنگتن در کنار رقابت، تضعیف و مهار مسکو باید رابطه و گفت‌و‌گو با شوروی را نیز پیش ببرد. آنچه در سال‌های پایانی عمر اتحاد جماهیر شوروی رخ داد و در نهایت به فروپاشی آن منجر شد، درستی نظریه جرج کنان را اثبات کرد. واشنگتن در آن سال‌ها از در مذاکره و گفت‌و‌گوی به اصطلاح سازنده و در جهت کاهش تنش‌ها با رقیب خود درآمد. کنان معتقد بود اگر این سیاست از ابتدا به اجرا گذاشته می‌شد، جنگ سرد نیم قرن به طول نمی‌انجامید و فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی خیلی زودتر از اینها اتفاق می‌افتاد.
چندی پیش نشریه آتلانتیک در مقاله‌ای به سیاست دولت ترامپ در مقابل جمهوری اسلامی پرداخته و با تایید مواضع خشن کاخ سفید علیه تهران، تاکید کرد که این رویکرد به تنهایی کافی نیست؛ «دو سیاست متضاد در برخی مواقع می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و هنوز برای ترامپ دیر نشده است تا رویه خود را تغییر دهد. در این راستا ترامپ می‌تواند از درس‌های باقی‌مانده از سیاست آمریکا در قبال شوروی بهره ببرد که بر پایه آن استراتژی بلند‌مدت «مهار صبورانه ولی هوشمندانه» پی گرفته شد و در نتیجه آن آمریکا به پیروزی در برابر شوروی دست یافت».



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده :
تاریخ : دو شنبه 17 ارديبهشت 1397
اظهارات رودی جولیانی درباره تغییر حکومت در ایران

رودی جولیانی، وکیل دونالد ترامپ ضمن سخنرانی در همایش منافقین در واشنگتن، بر خروج از برجام تاکید کرده و خواستار تغییر حکومت در ایران شد.
به گزارش افکارنیوز، رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک و وکیل فعلی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، طی سخنرانی در همایش گروهک منافقین در واشنگتن بر لزوم تغییر حکومت در ایران تاکید کرده و گفت: «ما رئیس جمهوری داریم که به تغییر رژیم ایران متعهد است. اما چه اتفاقی برای آن توافق خواهد افتاد؟»
او سپس ادای پاره کردن یک تکه کاغذ را به معنای پاره کردن برجام درآورد.
جولیانی با بیان اینکه ترامپ از برجام خارج خواهد شد، نظرش را با توجه به مواضع اخیر جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا و مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور درباره ایران بیان کرد و گفت این نظر را بر اساس اطلاعاتی که از مقامی در کاخ سفید شنیده باشد، نگفته است.
رودی جولیانی تاکید کرد: «من به مدت طولانی که حتی نمی‌توانم بگویم چقدر، حامی تغییر حکومت ایران بوده‌ام. من حامی این مسئله خواهم بود. به نظرم این تنها راه صلح در خاورمیانه است. این حتی از توافق اسرائیل-فلسطین نیز مهمتر است. ایران زمانی نه تنها متحد آمریکا، بلکه متحد اسرائیل نیز بود. این اتفاق می‌تواند "با تغییر رژیم ایران" دوباره رخ دهد.»



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : یک شنبه 16 ارديبهشت 1397
چرایی ورود کماندوهای آمریکایی به جنگ یمن

حمایت بی دریغ آمریکایی‌ها از متجاوزان سعودی با ورود کماندوهای این کشور به مناطق مرزی میان عربستان با یمن به منظور کمک به ریاض که در باتلاق فرو رفته است، جنگ در یمن را وارد مرحله جدیدی کرد.
خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- فرزاد فرهادی: آمریکا علاوه بر حمایت از ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها در یمن و کسب درآمد از طریق فروش سلاح به متجاوزان، به دنبال تحقق اهداف پنهان در یمن است. این به علت اهمیت راهبردی و ژئوپلتیک یمن و تنگه باب المندب است. آمریکا به دنبال صلح و توقف جنگ در یمن نیست زیرا ادامه این شرایط را به فرصتی برای حضور نظامی خود در منطقه می بیند. موقعیت یمن مشرف به دریای سرخ و منابع نفتی و گازی آن سبب ادامه سیاست های آمریکا برای جنگ در این کشور برای تحقق منافع سیاسی و اقتصادی آن است.
آمریکا علاوه بر نقشی که در حمایت از گروههای تروریستی در یمن ایفا می کند و به کمک همپیمانانش در راستای تقویت این گروهها حرکت می کند، مشابه دیگر طرحهایش برای منطقه به دنبال تجزیه یمن نیز هست.
واشنگتن که همواره دم از حقوق بشر می زند در قبال کشتار ملت یمن سکوت پیشه کرده است و در مقابل حمایت کاملی از متجاوزان به ویژه سعودی ها دارد. به غیر از حمایت های تسلیحاتی قوی از ریاض در جنگ یمن؛ در شورای امنیت نیز نیکی هیلی نماینده آمریکا در راستای مقابله با یمنی ها و در خدمت به اهداف سعودی ها حرکت می کند و اقدام یمنی ها در دفاع از خود با شلیک موشک به مواضع نظامیان سعودی را به عنوان اهرم فشاری علیه یمنی ها به کار برده است.



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
:: ادامه مطلب
نویسنده :
تاریخ : شنبه 15 ارديبهشت 1397
احتمال افزایش حقوق امسال کارمندان تا ۲۰ درصد

پس از مصوبه دولت برای افزایش بین شش تا ۱۲ درصدی حقوق کارکنان در سال جاری مجلس تصمیم به اصلاح تبصره حقوقی بودجه گرفته است.نمایندگان می‌گویند آنچه که در متن قانون آمده با آنچه که هدفشان بوده متفاوت است. در این شرایط با تصویب اصلاحیه مجلس حداقل حقوق کارمندان تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش ايسنا، به هر صورت در سال جاری دولت در مصوبه‌ای که با حضور هیات وزیران بود، افزایش حقوق را مشخص و تصویب کرد که بین شش تا ۱۲ درصد افزایش یابد و در این حالت حداقل حقوق کارکنان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد یعنی هیچ کارمند دولتی کمتر از این دریافت نکند.

پیگیری‌ها از سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامی از این حکایت دارد که دولت خلاف قانون عمل نکرده و طبق آنچه که در تبصره (۱۲) قانون بودجه آمده نسبت به افزایش حقوق اقدام کرده است به طوری که تاکید شده حداکثر رشد ۲۰ درصد باشد و در همین دامنه نیز تغییرات اعمال شد.

در عین حال که انصاری -معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی- اعلام کرد که در حقیقت افزایش حقوق کارکنان تا ۱۶ درصد است نه ۱۲ درصد، چرا که حداقل حقوق از یک میلیون و ۳۵ هزار تومان به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

پورابراهیمی -رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس- اعلام کرد که نگاه مجلس بر اساس روش پلکانی نزولی بوده تا گروه‌های پایین در سال جاری تا ۲۰ درصد افزایش داشته باشد، اما دولت تفسیر دیگری از متن قانون داشته و با توجه به نوشته شدن عبارت «تا ۲۰ درصد» اینگونه برداشت کرده که می‌تواند حقوق را تا ۱۶ درصد افزایش دهد در حالی که این اقدام هر چند از لحاظ محاسباتی درست است، اما از لحاظ محتوایی آنچه که مذاکره شده را مورد تایید قرار نمی‌دهد.

پور ابراهیمی گفت: مجلس برای حقوق سال جاری و اجرای آنچه که مدنظر داشته اصلاحیه‌ای را آماده و به نمایندگان برای تصویب ارائه خواهد کرد تا بتواند هدف خود یعنی افزایش حقوق‌های کم تا ۲۰ درصد را مصوب و عملی کند.

در حالی از اعلام نمایندگان مجلس اینگونه بر می‌آید که اصلاحیه‌ای برای تبصره (۱۲) قانون بودجه به مجلس خواهد رفت که پیگیری موضوع از مدیران مربوطه نیز از این حکایت دارد که نمایندگان در حال رایزنی بوده و به زودی ممکن است این اصلاح انجام شود. در این شرایط حداقل حقوق کارکنان تا ۲۰ درصد افزایش خواهد داشت و به طور پلکانی حقوق سایر کارکنان تغییر می‌کند، اما در رابطه با این‌که آیا این رشد می‌تواند بر بار مالی دولت در بودجه جاری امسال نیز اضافه کند نیز عنوان شد که اینگونه نیست و بار مالی چندانی را ایجاد نمی‌کند، چرا که براساس آنچه که در اختیار قرار دارد و پیش‌بینی‌هایی که از قبل انجام شده افزایش حقوق نیز اعمال خواهد شد.

 

منبع : نو اندیش



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , ,
:: برچسب‌ها: افزایش حقوق , کارمندان ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397
واکنش تند وزارت خارجه ایران به اظهارات مضحک نتانیاهو

سخنگوی وزارت خارجه ایران نمایش مضحک اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره ایران را دست و پا زدن های بی حاصل ورشکسته ای دروغ پرداز و رسوا خواند که جز دروغ پراکنی و دغل کاری کالا و متاعی برای عرضه نداشته و ندارد.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «بهرام قاسمی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نمایش مضحک تبلیغاتی اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی در یکی از آخرین سریال های تکراری از نمایش های بی ثمر و شرم آور در خصوص برنامه هسته ای مخفی ایران را دست و پا زدن های بی حاصل ورشکسته ای دروغ پرداز و رسوا خواند که جز دروغ پراکنی و دغل کاری کالا و متاعی برای عرضه نداشته و ندارد.

قاسمی افزود: سران رژیم صهیونیستی بقای " رژیم نا مشروع و دروغ بنیان " خود را در تهدید انگاری با استفاده از شارلاتانیسم نخ نمای عصر جاهلیت و بی خبری افکار عمومی جهانیان می بینند که بیهودگی و بی ثمری آن بیش از پیش آشکار است.‌ او و رژیم کودک کش و رسوای رژیم صهیونیستی باید به این فهم و درک اولیه رسیده باشند که مردم جهان از فهم، آگاهی و شعور کافی برخوردارند.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبه شب در یک نشست خبری مدعی شد که تل‌آویو به اسناد تازه‌ای درباره ایران دست یافته که نشان می‌دهد تهران به دنبال ساخت بمب اتم بوده است.

اظهارات نتانیاهو با توجه به سفر پمپئو به منطقه در واقع توجیهی برای عدم امضای احتمالی ترامپ برای تعلیق تحریم های ایران است، استفاده نتانیاهو از نقاشی و این گونه شو و نمایش ها مسبوق به سابقه است مانند آنچه در سازمان ملل گفت.

آنچه دیشب نتانیاهو گفت، پیش تر هم تحت عنوان« موارد ادعایی» مطرح شده بود و از سوی مجامع بین المللی همچون آژانس انرژی اتمی پاسخ داده و مردود اعلام شده بود.

 

منبع: خبرگزاری برنا



:: موضوعات مرتبط: اخبار ایران , اخبار جهان , ,
:: برچسب‌ها: رژیم صهیونیسیت , دروغ پراکنی , تل آویو ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده :
تاریخ : سه شنبه 11 ارديبهشت 1397

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد