بیرانوند با پرسپولیس فسخ کرد

دروازه‌بان اول تیم ملی فوتبال ایران قرارداد خود را با باشگاه پرسپولیس فسخ کرد.

 در چند روز گذشته علیرضا بیرانوند ۲ نوتیس به باشگاه پرسپولیس ارسال کرده بود که رضا درویش مدیرعامل پرسپولیس این هشدارها را بیش از حد ساده انگاشت.

درویش حتی بعد از جلسه با بیرانوند در خبری رسمی اعلام کرد که دروازه‌بان اول تیم ملی کشورمان در جمع سرخپوشان پایتخت ماندگار و جایی نخواهد رفت. به نظر می‌رسد سخنان درویش بیش از آنکه از واقعیت حکایت داشته باشد یک شعار برای رضایت هواداران بود.

با گذشت چند روز از خبر ماندگاری بیرانوند در پرسپولیس اکنون خبر می رسد که این دروازه‌بان قرارداد خود را به صورت رسمی فسخ کرده است. یک منبع مطلع در باشگاه پرسپولیس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا فسخ قرارداد بیرانوند را تایید کرد.

شنیده‌ها حاکی از آن است که مقصد احتمالی بیرانوند باشگاه استقلال است تا وی به همراه سیامک نعمتی به یاغیان جدید فوتبال ایران تبدیل شوند.

البته این احتمال هم وجود دارد که بیرانوند بخواهد قراردادی جدید به شکل مورد علاقه خود با باشگاه پرسپولیس به امضا برساند.

روز گذشته نیز اخباری مبنی بر پیشنهاد ۹۵ میلیاردی استقلال به دروازه‌بان اول تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌ها منتشر شده است.

 

 

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 12 تير 1402
این کودکان را به فرزند خواندگی بگیرید

 اگر خواهان پذیرش کودکان بالای 5 سال و نیازمند درمان هستید، سازمان بهزیستی تقاضای شما را مورد بررسی قرار می‌دهد و کودک را در کمترین زمان به شما خواهد داد.

 گروه آسیب‌های اجتماعی خبرگزاری فارس: بسیاری از خانواده‌ها و افراد دارای شرایط برای پذیرش فرزخوانده نمی‌دانند باید به کجا مراجعه کنند، این در حالی است که با مراجعه به وب سایت ملی فرزندخواندگی و یا مراجعه به مراکز این سازمان در شهر‌های کشور می‌توانند از شرایط پذیرش فرزندخوانده‌ها آگاه شوند.

موضوع فرزندخواندگی در ایران در دهه‌های اخیر بسیار حائز اهمیت شده و از این رو در وهله نخست مورد توجه قانون و سپس خانواده‌ها قرار گرفته است. به طوری که قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۲، آئین نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۴ و - آئین نامه اجرایی ماده ۳۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب ۱۳۹۴ مهمترین قوانین و آیین‌نامه‌هایی هستند که در حوزه فرزندپذیری به تصویب رسیده‌اند.


 *چه کسانی می‌توانند متقاضی سرپرستی  فرزندخواندگی شوند؟

برای پذیرش سرپرستی کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی زن و شوهر بدون فرزند، دختران و زنان بدون شوهر و زن و شوهر بدارای فرزند می‌توانند اقدام کنند. این دسته از افراد باید به انجام واجبات و ترک محرمات مقید بوده و از صلاحیت اخلاقی نیز برخوردار باشند. همچنین باید عقد دائم بین زوجین جاری و از تابعیت ایرانی برخوردار باشند.

مسأله مهم برای پذیرش این دسته از کودکان این است که باید یکی از زوجین بیش از ۳۰ سال داشته باشد و دختران مجرد نیز از این شرایط برخوردار باشند. همچنین متقاضیان فرزندخواندگی نباید سفیه یا مجنون باشند، سلامت جسم و روان لازم را برای نگهداری از کودک را دارا باشد، اعتیاد به مواد مخدر و الکل نداشته باشند و مبتلا به بیماری واگیر و یا صعب العلاج نباشد و معتقد به یکی از ادیان مورد اشاره در قانون اساسی باشند.

*تمکن مالی زوجین متقاضی فرزندخواندگی چگونه مشخص می شود؟

تمکن مالی زوجین متقاضی فرزندخواندگی از طریق موضوعاتی مانند شغل پایدار با درآمد مکفی، خانه مسکونی مانند ملکی یا استیجاری و... سنجیده می‌شود و مؤلفه‌هایی چون برخورداری از بیمه پایه اجتماعی نیز مهم است اما داشتن آن الزامی نیست. در زمان تقدیم درخواست فرزندخواندگی ارائه تمکن مالی نیز یکی از مسائلی است که از سوی مراجع فرزندخواندگی کشور بررسی و گزارش آن به بهزیستی ارسال و در نهایت از سوی کارشناسان این سازمان احراز و به تأیید نهایی خواهد رسید.

*فرزندخوانده‌ها ارث می‌برند؟

علی رغم آنکه نام کودک در شناسنامه متقاضیان سرپرستی قید می‌شود اما این فرزندخوانده‌ها از سرپرستان خود ارث نخواهد برد. از این رو به منظور تأمین منافع مالی کودک این سرپرستان باید براساس دستور العمل دادگاه بخشی از اموال یا حقوق خود را به نفع فرزندخوانده تحت سرپرستی خود تملیک یا تعهد به تملیک کنند.


*فرزندخوانده‌ها را باید بیمه کنیم؟

یکی از پرسش‌های مکرر متقاضیان فرزندخواندگی، بیمه این کودکان است، این سرپرستان باید با نظر سازمان بهزیستی خود را به نفع کودک نزد یکی از شرکت‌ها بیمه عمر کنند. سرپرستان این کودکان مکلف به نگهداری و تربیت کودک تحت سرپرست خود و پرداخت هزینه‌های زندگی وی هستند.

*شرایط پذیرش فرزندخوانده برای زوجین نابارور

زوجینی که ۵ سال از تاریخ ازدواج آن‌ها گذشته باشد و دارای فرزندی نباشند می‌توانند با مراجعه به وب سایت فرزندخواندگی و پس از طی مراحل ذکر شده در فوق، کودکی را به فرزندخواندگی بپذیرند. مسأله حائز اهمیت این است اگر از تاریخ ازدواج زوجین ۵ سال گذشته باشند نیازی به اخذ گواهی از پزشک متخصص زنان و زایمان مبنی بر ناباروری نیز نخواهند داشت اما اگر تاریخ ازدواج آن‌ها زیر ۵ سال باشد این گواهی باید به پزشکی قانونی ارائه شود.

*دختران مجرد چگونه می‌توانند فرزندخوانده داشته باشند؟

دختران مجرد متقاضی فرزندخواندگی نباید فرزندی داشته باشند. این دختران باید بدون همسر و از منزل مسکونی استیجاری یا ملکی مستقل برخوردار باشند.

اگر این دختران در منزل اعضای خانواده زندگی می‌کنند باید شرایط نگهداری کودک فرزندخوانده از حیث امکانات رفاهی وجود داشته باشد و تمامی شرایط مذکور در بند‌های بالاتر برای سایر اعضای خانواده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

*بهزیستی چه زمانی به شما پاسخ مثبت می‌دهد؟

سازمان بهزیستی در تلاش است تا از بین تمامی متقاضیان پذیرش فرزندخواندگی مناسب‌ترین والدین را برای سرپرستی کودکان برگزیند. حال اینکه این سازمان شرایط شما را بپذیرد یا خیر این به شرایط و عملکرد شما بستگی دارد. اساساً ویژگی‌های سنی، شغلی، تحصیلی، روانی، اجتماعی و توان مالی و برخی مؤلفه‌های دیگر را می‌توان مهمترین موضوعاتی دانست که سازمان برای پذیرش فرزندخوانده به آن توجه دارد.

از این رو اگر تمامی این مؤلفه‌ها در خانواده‌های متقاضی یکسان باشد در نهایت برخی از شرایط دیگر زوجین بررسی می‌شود و در نهایت کودک به آن خانواده دارای شرایط مناسب‌تر تحویل داده می‌شود.

*پذیرش فرزندخوانده چقدر طول می‌کشد؟

طبیعی است که پاسخ به درخواست متقاضیان فرزندخواندگی به دلیل بالا بودن این درخواست کمی به طول بینجامد چرا که تعداد متقاضیان فرزندخواندگی همواره بیشتر از تعداد کودکان بوده است و از این رو باید در این راه صبور باشید.

اغلب کسانی که درخواست پذیرش فرزندخوانده را تقدیم بهزیستی کرده‌اند متقاضی پذیرش کودکان شیرخوار تا ۲ سال هستند و این‌ها نیز باید در صف انتظار بیشتری بمانند. اگر سن زوجین نیز به گونه‌ای باشد که شرایط نگهداری کودکان شیرخوار را نداشته باشند باید از پذیرش این کودکان صرف نظر کنند و پاسخ بهزیستی به آن‌ها منفی خواهد بود.
در این بین اگر زوجین متقاضی فرزندخواندگی به سراغ کودکان نیازمند دردمان بروند به سبب نیازمندی به پیگیری درمان یا داشتن معلولیت، سازمان بهزیستی واگذاری این کودکان را به صورت خارج نوبت پیگیری می‌کند. این کودکان اغلب به بیماری‌های کلیوی نیازمند دیالیز، تالاسمی ماژور، هموفیلی، بیماری‌های خونی نیازمند جراحی طحال، پیوند اعضا، سرطان، سیروز کبدی، هپاتیت‌های مزمن، نارسایی ریه، نارسایی قلبی، اچآیوی مثبت، مشکالت اسکلتی- عضلانی شدید، شکاف‌های کام و لب، اختالالت متابولیسمی و از این گروه بیماری‌ها، بیماری‌های خودایمنی، بیماری‌های پوستی سخت درمان شونده مانند پمفیگوس، اختالالت مربوط به ابهام جنسی و بیماری‌های سیستم اعصاب مرکزی نیازمند پیگیری درمان به شمار می‌آیند.

واگذاری کودکان دارای ۵سال و بالاتر نیز به تشخیص سازمان بهزیستی است که به خانواده‌های دارای شرایط پذیرش هستند واگذار می‌شوند. بنابراین اگر متقاضیان بخواهند سرپرستی دختری را به عهده بگیرند باید زمان بیشتری در صف انتظار باشند.

*سرپرستی چند کودک را می‌توانیم به عهده بگیریم؟

امکان اینکه شما بتوانید با یک تقاضانامه و درخواست ۲ یا ۳ کودک را به فرزندخواندگی پذیرش کنید وجود ندارد مگر زمانی که بخواهید سرپرستی کودکانی که با همدیگر خواهر و برادر هستند می‌توانید این کار را انجام دهید. در غیر این صورت اگر بخواهید چند کودک را به فرزندخواندگی پذیرش کنید باید از تاریخ تحویل اولین کودک به شما حداقل ۲ سال گذشته باشد و پذیرش کودکان کمتر از ۲ ساله به این صورت است که کسی دیگر در لیست انتظار نباشند و یا کودکی را بپذیرند که دیگران به واسطه سن بالا یا بیماری و معلولیت آن را پذیرش نکرده باشند. بنابراین باید برای پذیرش فرزندخوانده جدید تقاضای مستقلی را ارسال کنید تا بتوانید براساس ضوابط و مقررات جای کودکی دیگر را به عنوان فرزندخوانده پذیرش کنید.

 

 

منبع: فارس نیوز

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 11 تير 1402
"هوش مصنوعی" و شناسایی سرشبکه‌های قاچاق مواد مخدر

 معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: به‌منظور ضربه‌زدن به بنیان‌های مالی قاچاقچیان مواد مخدر، از علوم روز دنیا خصوصاً هوش مصنوعی در شناسایی سرشبکه‌های قاچاق مواد مخدر و ردیابی رفتارها و مراودات مالی آنها استفاده می‌شود.

مسعود زاهدیان؛ معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی در راستای ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان انجام شده است، اظهار کرد: تهیه پیش‌نویس اصلاح

قانون مبارزه با مواد مخدر با رویکرد تشدید برخورد با شبکه‌های عمده قاچاق مواد مخدر و ضبط اموال نامشروع آنها (به‌جای ضبط اموال ناشی از جرم، ضبط و مصادره کلی اموال مدنظر است) در دست اقدام است تا جدی‌تر با سرشبکه‌های قاچاق برخورد شود.

وی افزود: تقویت رویکرد بهره‌مندی از علوم روز دنیا خصوصاً هوش مصنوعی در شناسایی سرشبکه‌های قاچاق مواد مخدر و ردیابی رفتارها و مراودات مالی آنها به‌منظور ضربه به بنیان مالی آنها از دیگر اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر در راستای ضربه زدن به بنیادهای اقتصادی قاچاقچیان

است.

به‌گفته معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر طراحی اولیه طرح جامع مکانیزاسیون و هوشمندسازی شناسایی اموال متهمین و محکومین جرائم مواد مخدر هم در دست اقدام است.

زاهدیان تصریح کرد: تقویت تعامل و همکاری با مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی به‌عنوان دبیرخانه شورای‌عالی مبارزه با پولشویی به‌منظور بهره‌مندی از توان و ظرفیت مرکز جهت ردیابی تراکنش‌های مالی مشکوک (STR) به پولشویی با بستر مواد مخدر و همکاری با مرکز

به‌منظور تدوین سند جامع ارزیابی ریسک، تعیین لیست مناطق، مشاغل و افراد پرخطر و تدوین شاخص‌ها و الگوهای رفتاری مشکوک از دیگر اقدامات انجام‌شده است.

وی از تغییر رویکرد سنتی مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر از عملیات‌های موادمحور به‌سمت عملیات‌های اموال‌محور خبر داد و گفت: رصد مراودات مالی مظنونین به جرائم مواد مخدر و پولشویی قبل، حین و پس از دستگیری قبل از هر عملیات مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از دیگر اقدامات انجام‌شده در راستای ضربه زدن به بنیان‌های اقتصادی قاچاقچیان می‌توان به هماهنگی و تعمیم بهره‌مندی از ظرفیت بانک‌های اطلاعاتی افراد حقیقی و حقوقی و تلاش در جهت تجمیع و یکپارچه‌سازی

اطلاعات این بانک‌ها در یک بستر واحد و در نتیجه افزایش سرعت و دقت در شناسایی و توقیف اموال نامشروع قاچاقچیان و جلوگیری از سوءاستفاده‌های بعدی و نقل و انتقال اموال به ایادی اشاره کرد.

 

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 10 تير 1402
از بازگشت رامبد جوان تا یک کنسرت رایگان

سه‌شنبه ششم تیرماه را در حالی‌که با یادی از پدر دوبله ایران آغاز کردیم، که ۴۰ سینمای پرفروش در بهار اعلام شدند و خبر رسید رامبد جوان به‌زودی در شبکه‌ نمایش خانگی با یک فیلم جدید دیده می‌شود. همچنین مشخص شد یک فیلم ایرانی پایان‌بخش جشنواره ادینبورگ است و چهار مجموعه نمایشی برای جشنواره عروسکی مبارک آماده میزبانی می‌شوند. در عین حال شبکه خبر ۲ آغاز به کار کرد و سهراب پورناظری و علی قمصری به وعده کنسرت رایگان خود عمل کردند. در ادامه هم گزارشی از فروریختن سقف بازار قزوین داشتیم و یک هشدار درباره وام مرمت.

 ششم تیرماه یازدهمین سالروز درگذشت علی کسمایی پدر دوبله ایران است که معتقد بود، هر آنچه را یاد می‌گیرید پیش خودتان نگه ندارید. او در حالی نسل پرافتخاری را پس از خود به جا گذاشت که این روزها گله‌های زیادی از وضعیت این هنر مطرح می‌شود و چند چهره شاخص دوبله هم فقط در یک سال گذشته از این دنیا رخت سفر بستند. موزه سینما به همین مناسبت بخشی از گفت‌وگو با این هنرمند را منتشر کرده است.

اعلام ۴۰ سینمای پرفروش و اکران آنلاین فیلمی با بازی رامبد جوان

در ادامه اخبار روز سه‌شنبه، اسامی ۴۰ سینمای پرفروش کشور براساس گزارشی آماری از سوی موسسه سازمان سینمایی اعلام شد.  براساس جدول آمار فروش سه‌ماهه اول سال ‌جاری فروش کل سینماهای کشور به بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده که از این رقم بیش از ۲۰۴ میلیارد تومان متعلق به ۴۰ سینمای پرفروش بوده است.

همچنین فیلم کمدی «چپ، راست» با بازی رامبد جوان و پیمان قاسمخانی از هشتم تیرماه به صورت آنلاین  در دو پلتفرم اینترنتی نماوا و فیلیمو اکران می‌شود.

فیلم سینماگر ایرانی در اختتامیه جشنواره ادینبورگ

در ادامه، جشنواره بین‌المللی فیلم ادینبورگ در کشور اسکاتلند اعلام کرد که فیلم سینمایی «فرمونت» ساخته بابک جلالی سینماگر ایرانی پایان‌بخش این جشنواره خواهد بود. در این فیلم سینمایی آناهیتا ولی‌زاده، مجری سابق تلویزیون افغانستان در اولین حضور خود مقابل دوربین، نقش یک پناهجوی بیست و چندساله به نام دنیا را بازی می‌کند که پس از اینکه قبلاً به عنوان مترجم در ارتش آمریکا کار کرده، از افغانستان گریخته است.

معرفی چهره‌هایی که اسکار افتخاری می‌گیرند

همچنین اعلام شد که چند چهره سینمایی از جمله «آنجلا باست» و «مل بروکس» در جوایز گاورنرز امسال از آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک، جایزه اسکار افتخاری دریافت خواهند کرد.

تازه‌هایی از تئاتر و جشنواره نمایش عروسکی

ادامه اجرای نمایش موزیکال «هفت خان اسفندیار» و شروع اجرای نمایش «یاماها ۱۰۰۰» به کارگردانی اشکان درویشی و مجید مختارپور از جمله خبرهای تئاتر در این روزهاست.

افزون بر این‌ها، نمایش «بک تو بلک» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی سجاد افشاریان در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر و نمایش «هِل پوک» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا عطایی‌فر مردادماه ۱۴۰۲ به صحنه خواهند رفت.

همچنین چهار مجموعه نمایشی خود را برای میزبانی آثار شرکت‌کننده در نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک آماده می‌کنند. مجموعه تئاترشهر، مرکز تئاتر مولوی، تالار هنر و دو سالن بوستان و گلستان مرکز تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سالن‌هایی هستند که از روز پنجشنبه، ۸ تیرماه پذیرای اجرای نمایش‌های عروسکی می‌شوند.  

در ادامه هم اعلام شد که نمایش‌هایی از کشورهای برزیل، گرجستان، ترکیه، پرو، مکزیک و ارمنستان، میهمان جشنواره نمایش عروسکی تهران هستند.


اظهارنظری درباره آینده شبکه نمایش خانگی  

در ادامه، مدیر یکی از پلتفرم‌های نمایش خانگی نسبت به مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص حدود و اختیارات دستگاه‌ها، آینده شبکه نمایش خانگی را روشن ترسیم می‌کند؛ با این شرط که ساترا پلی بین حاکمیت و پلتفرم‌ها باشد و تسهیل‌گری کند. او در عین حال گفت که نباید زود قضاوت کرد، باید اعتماد کرد و خود را به زمان سپرد.

آغاز به کار رسمی‌ شبکه خبر ۲

همچنین شبکه خبر ۲ از روز سه‌شنبه ـ ۶ تیر ماه ـ به طور رسمی آغاز به کار کرد. این شبکه که پخش آزمایشی آن از مرداد سال گذشته آغاز شده بود، در بستر اینترنت قابل دریافت است. بنا بر اعلام، پخش رویدادهای مهم ایران و جهان در دستور کار شبکه خبر ۲ قرار گرفته است.

برنامه کتاب‌خوانی نداریم

به دنبال سوژه مسئله کتاب‌خوانی کودکان و نوجوانان و راهکارهایی که برای کتاب‌خوان کردن بچه‌ها وجود دارد، با رضی هیرمندی ـ مترجم ادبیات کودک و نوجوان ـ گفت‌وگو کردیم که او  با انتقاد از متولیان کتاب و کتاب‌خوانی، گفت: در محیط‌های آموزشی برنامه‌ای تحت عنوان برنامه کتاب‌خوانی نداریم.

همچنین پانته‌آ اقبال‌زاده، مترجم و فرزند شهرام اقبال‌زاده از دنیا رفت. ترجمه کتاب‌های «طولانی‌ترین‌ شب» نوشته ماریون دین‌باور، «خانواده خوب و تمیز مثل ما»، «بچه تمساح»، «جانمی! باز هم کلوچه‌های میوه‌ای!»، «هواپیمای آنجلا» و «شاهزاده خانمی با پیراهن کاغذی» نوشته رابرت ام. مانش از آثار به‌جامانده از اوست.

ماجرای تغییر سالن‌های کنسرت و کوچ حمید هیراد و راغب به برج میلاد

لغو برخی از کنسرت‌های اخیر تهران و استان البرز، بر اساس آنچه مشکلات فنی خوانده شد، این توقع را ایجاد می‌کرد که پس از رفع مشکلات، امکان برگزاری این کنسرت‌ها در همان سالن‌ها میسر شود؛ ولی بر اساس آنچه در سایت‌های بلیت‌فروشی اعلام شده است، این کنسرت‌ها از سالن‌های قبلی، به مکان‌هایی جدید نقل مکان کرده‌اند. در پی تغییر سالن‌های کنسرت، فرج علیپور چهارشنبه ۱۴ تیر در دو سانس ۱۹:۳۰ و ۲۲:۳۰ در سالن حافظ کرج به روی صحنه می‌رود و کنسرت مشترک راغب و حمید هیراد یکشنبه ۱۱ تیر در دو سانس ۱۸ و ۲۲ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

از آلبوم جدید «آن» تا کنسرت رایگان سهراب پورناظری و علی قمصری

در ادامه، جدول اجراهای منطقه یک شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران که قرار است به میزبانی استان گلستان در شهر گنبدکاووس برگزار شود، ‌منتشر شد.

همچنین آلبوم جدید گروه «آن» با عنوان «آفتاب روشن» منتشر شد.  آلبوم «آفتاب ‌روشن» سوگ‌نامه‌ای در رثای محمدرضا لطفی است. قطعات این آلبوم در مایه دشتی و ابوعطا است و از شعرهای حسین‌ منزوی، سعدی، یزدان‌بخش قهرمان و ترانه‌ای از ایرج دیهیمی استفاده شده است.

علاوه بر این‌ها، سهراب پورناظری و علی قمصری که به مخاطبان شب نخستِ اجرایشان وعده‌ اجرای رایگان داده بودند، این وعده را عملی می‌کنند. این کنسرت از ساعت ۱۹ و ۴۵ دقیقه، چهارشنبه هفتم تیر برگزار می‌شود.

چرا سقف «بازار قیصریه» قزوین فروریخت؟

سقف بخشی از بازار «قیصریه» قزوین فروریخت. در حالی که یکی از دوستداران میراث فرهنگی قزوین علت ریزش سقف را بی‌توجهی میراث‌ فرهنگی این استان به بازار قیصریه می‌داند، اما معاون میراث فرهنگی قزوین می‌گوید علت ریزش سقف این بازار هنوز مشخص نشده و درحال بررسی است.

هشدار درباره وام مرمت

سخنگوی انجمن صنفی مرمتگران آثار فرهنگی و هنری نیز درباره درباره «وام مرمت» هشدار داد و گفت: اختصاص تسهیلات بانکی برای نگهداری، مرمت و مقاوم‌سازی بناهای تاریخی ایده بسیار خوبی است که اجرای آن باید مشروط و ضابطه‌مند شود، چرا که احتمال انحراف از آن وجود دارد و ممکن است بهانه‌ای برای تخریب و نوسازی بناهای تاریخی شود.

برگزاری مراسم برائت از مشرکین و یک هشدار به زائران حج

در ادامه، مراسم برائت از مشرکین با حضور زائران ایرانی و نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، در صحرای عرفات برگزار شد و  وزارت بهداشت عربستان سعودی در بحبوحه افزایش دما به زائران حج درباره گرمازدگی هشدار داد.

دست آخر این‌که، رییس ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت به ویژه‌برنامه‌های ایام دهه امامت و ولایت پرداخت و جهاد تبیین در امر غدیر را مهم‌ترین سیاست این ستاد در ایام جشن غدیر قلمداد کرد.

 

 

منبع: ایسنا

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 7 تير 1402
آغاز طرح آزمایشی از تیرماه؛ واریز سهمیه بنزین به کارت های بانکی

مدیر سامانه هوشمند سوخت گفت: طرح آزمایشی تخصیص سهمیه سوخت با کارت بانکی و براساس کد ملی، حداکثر تا پایان تیر آغاز می‌شود تا کارت‌های سوخت فعلی حذف شوند.


برنامه میز اقتصاد امروز شبکه خبر به موضوع ساماندهی کارت‌های سوخت اختصاص داشت؛ رضا نواز سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور و محمد صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت، مهمانان حضوری و سردار حسین رمضانی مهمان تلفنی این برنامه بودند و به سوالات زیر پاسخ دادند:

وضعیت استفاده از کارت‌های سوخت در جایگاه‌ها چطور است؟

 سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور: مشکلات نسبت به زمان آغاز طرح خیلی کم‌تر شده؛ چون اطلاع رسانی کاملی نشده بود. شیب اجرا هم نسبت به اوایل که تندتر بود کندتر شده زیرا مردم در ابتدا پذیرای طرح نبودند.
 اکنون وضعیت بهتر شده و آمار استفاده از کارت سوخت شخصی برای استفاده از سهیمه بنزین آزاد رو به افزایش است.

مهمترین مشکل، تاخیر در صدور کارت‌های سوخت یا مشکلات در تحویل آن هاست که به دلایل مختلف رخ می‌دهد.


آیا زیرساخت لازم در جایگاه‌های سوخت برای تخصیص سهیمه سوخت با کارت بانکی وجود دارد؟

سخنگوی صنف جایگاه داران سوخت کشور: هدف از ایجاد. سامانه هوشمند سوخت از ابتدا این بوده که به ازای هر خودرو، سوختی را به صورت یارانه‌ای یا سهمیه یارانه‌ای تخصیص دهد، اما اکنون لازم است که با تکنولوژی‌های روز، نحوه توزیع سوخت را تغییر دهیم.

در چند ماه گذشته چند میلیون کارت سوخت المثنی یا جدید صادر شده که هر کدام 100 هزار تومان هزینه برای مردم داشته است؛ با این روند نه تنها مردم ناراضی می‌شوند، بلکه آن کسی که کارت را صادر می‌کند یا واردات تراشه انجام می‌دهد هم متضر می‌شود.

اکنون کارت‌های سوخت هیچ نقشی به جز نشان دادن یک عدد (میزان سهمیه سوخت باقی‌مانده) ندارند؛ وقتی هم صحبت از حذف کارت سوخت می‌شود، منظور این است که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با کارت‌های بانکی که در اختیار افراد است، همان یارانه و سهمیه را بتواند مدیریت کند اما نیازی به استفاده از دو کارت مختلف نباشد.

امکان فنی توزیع سوخت با کارت بانکی در جایگاه ها وجود دارد. با بانک مرکزی هم جلساتی داشتیم. الآن تاکسی‌های اینترنتی را داریم سهمیه با کارت بانکی می‌گیرند.

اکنون در هر سکوی جایگاه های سوخت چند کارت سوخت وجود دارد؟

 صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت: در طرح ساماندهی کارت‌های مجاری عرضه بر اساس قانونی که امسال به ما ابلاغ شده است، باید تا پایان همین شهریور ماه سال جاری 90 درصد مردم از کارت سوخت خودشان استفاده کنند. جایگاه ها همچنان کارت سوخت دارند اما بر اساس میزان فروش، کارت سوخت در اختیار خواهند داشت.

به ازای هر جایگاه یک کارت آزاد در اختیار جایگاه های کم‌ فروش قرار دادیم؛ جا‌هایی که فروش بالاتری دارند، به ازای هر دو سکو، چهار کارت تولید می‌کنیم که یکی در اختیار جایگاه دار است و بقیه اش در اختیار خود نواحی است تا اگر میزان سقفی که در کارت آزاد جایگاه ها وجود دارد تمام شود، نواحی ما بتوانند کارت را مجدد به آن‌ها بدهند.

در کلان شهر‌ها به ازای هر سکو دو کارت و به ازای هر سکو یک کارت در اختیار جایگاه ها قرار داده شده و در مجموع به ازای هر سکو، چهار کارت تولید شده است.

چه مشکلی وجود دارد که کارت‌های بانکی از چهار سال و نیم پیش تا کنون جایگزین کارت‌های بانکی نشده‌اند؟

صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت: کارت بانکی در وهله اول خیلی ساده به نظر می‌رسد؛ الآن در حوزه تاکسی‌های اینترنتی عملاً از کارت بانکی برای سوخت گیری استفاده نمی‌کنند، فقط برای پرداخت استفاده می‌کنند، همچنان از کارت هوشمند سوخت استفاده می‌کنند.

ما بعضی جایگاه هایمان داریم، نمی‌توانند آن بستر آنلاین را حفظ کنیم. شما تصور کنید به یک مجموعه کامل عرضه فراورده‌های نفتی را، کارت بانکی شما وقتی عنوان می‌کنی یعنی 24 ساعته باید آنلاین باشد شبکه شما، بعضی موقع الزاماتی داریم که اصلاً نمی‌توانیم آنلاین باشیم، اما این نیست که ما به سمت کارت بانکی نرفتیم. ما الآن طرح‌ها و برنامه‌هایی در دستور کار خودمان داریم، هم کارت بانکی را انجام می‌دهیم و هم استفاده از سایر کارت‌های مغناطیسی.

چقدر طول می‌کشد تا از کارت‌های بانکی به جای کارت های سوخت برای سوختگیری استفاده شود؟

مدیر سامانه هوشمند سوخت:  برای پیاده سازی اش ما تا یک ماه دیگر یک جایگاه به صورت آزمایشی داریم که در همان تهران داریم انجام می‌دهیم، یعنی کار مقدماتی اش انجام شده، برنامه نویسی هایش انجام شده، مستلزم این است که ما به سایر دستگاه‌هایی که می‌خواهیم در این شِیر اجرا کنیم باید وصل شویم، لینک شویم، مثل پلیس راهور که الآن انتقال به شرکت توسعه پژوهش ناجی از طریق آن اطلاعات را باید بگیریم.

 اطلاعات لازم داریم، مثلاً احراز هویت فرد کنیم، نیازمند این است که به شرکت مخابرات باید وصل شویم که تلفن شان وصل شود؛ این‌ها مواردی است که در حوزه بانکی باید اتفاق بیفتد، چون شما می‌دانید در کارت بانکی پلاک خودرو و کلاس خودرو وجود ندارد، فقط یک بارکدی در آن دارد، فرض کنید یک شماره حساب فرد در آن جا دارد. من شماره حساب فرد را در دیتا بیس و بانک اطلاعاتی خودم ندارم. این مستلزم این است که یک فرایندی باید دیده شود که بتواند این را پوشش دهد.

چرا پلیس راهور اطلاعات مورد نیاز را به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قرار نمی‌دهد؟

سردار رمضانی معاون اجرایی پلیس راهور: پلیس صداقت و عملکرد خود را در مرحله اول کارت های سوخت اثبات کرده؛ کارت های سوختی که یک بار به صورت کامل در کشور به وجود آمدند و در اختیار مالکین خودروها قرار گرفتند و آن جا همکاری صد درصد پلیس با شرکت ملی پخش وجود داشت و الآن هم وجود دارد و توانستیم آن طرح را به صورت موفق انجام دهیم.

می خواهیم کارت سوخت و خدمتی که به مردم بدهیم قطعاً می خواهیم بیاییم گره بزنیم به چندین بانک های اطلاعاتی دستگاه های مختلف مثل بانک مرکزی و پلیس که اینها اگر به موقع پشتیبانی نکنند، قطعاً ما مردم را دوباره در ارائه خدمات دچار مشکل خواهیم کرد، به همین دلیل من خواهش می کنم از شرکت ملی پالایش و پخش بدون عجله با بررسی همه جانبه این موضوع را پیش ببرند.

ما در پلیس راهور آمادگی داریم، خدمت مهندس نژادعلی هم جلسه اولیه را داشتیم، جلسات دیگری هم قرار شده از هفته آتی شروع کنیم.

در جلسات گذشته متوجه شدیم که به صورت غیرکارشناسی کار می‌کنند و بعضاً متوجه می شویم میزان اطلاعاتی که درخواست می شود بیش از آن سقف خدمت و مأموریتی است که می خواهند ارائه دهند و ما چون امانتدار اطلاعات مردم هستیم در حوزه پلاک و حریم خصوصی شان، نمی‌توانیم به راحتی اطلاعات را در اختیار قرار دهیم.

ما به زیرساخت فنی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی کاری نداریم، آن‌ها میزان اطلاعاتی که از حوزه خودروها و وسایل نقلیه نیاز دارند قطعاً اگر در جلسات کارشناسی باهم به قطعیت برسیم که خواهیم رسید ان شاء الله، در اختیارشان قرار می دهیم با مجوزهای قانونی که اخذ می کنیم و حتماً کمک خواهیم کرد که یک لیتر در این کشور قاچاق نشود، ولی راهکارهای سخت افزاری را ما باید کنار بگذاریم. ما خودمان در کارهای خودرو که در اختیار مردم قرار دادیم، آن چیپ فیزیکی و سخت افزاری که روی کارت ها نصب می شد ما را با مشکل مواجه کرد، مردم ناراضی می شدند.

ما به جای آن قطعه سخت افزاری از QR کدهای سه بعدی نرم افزاری با کمترین هزینه بهره بردیم و امروز می بینید کمتر از 72 ساعت کارت هایی که توسط پلیس چاپ می شود به دست مردم می رسد.

قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی آبان پارسال توسط رئیس جمهور به دستگاه های اجرایی مختلف ابلاغ شده و تاکید می‌کند که برای رفع این چالش‌ها، دستگاه های اجرایی باید از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات، داده‌ها را به اشتراک بگذارند. آیا این اقدام را انجام می‌دهید؟

مدیر سامانه هوشمند سوخت: آخرین مکاتباتی که انجام شده بر می گردد به برج سه، ما همه مکاتبات مان را انجام دادیم، با خود سردار رادان و سردار هادیان فر مکاتبات مان را انجام دادیم. مسأله ای که در این وسط وجود دارد این است که تمام کسانی که می روند در دفاتر پلیس برای کارت سوختشان ثبت نام می کنند اطلاعاتش آن جا تغذیه می شود، شرکت نفت هیچ دسترسی به این اطلاعات ندارد، این اطلاعات توسط شرکت پژوهش و توسعه ناجی که به عنوان یک شرکت یا خصوصی یا دولتی که من اطلاعات کافی در این خصوص ندارم.

اطلاعات می رود در آن جا پالایش می شود اطلاعاتشان، می فرستند به ما؛​ نه اطلاعات کامل را فقط این مانده افرادی که درخواست کردند؛ مانده سوختشان چقدر است؟ ما دوباره می دهیم به آنها، آنها همین اطلاعات را ارسال می کردند به کارخانه که باید این کارت سوخت تولید شود.

هیچ کدام برخط نیستند، یعنی تا خود ناجی برخط است ولی بین ما بعد از آن اتفاقی که آبان ماه 1400 اتفاق افتاده برخط نیست. اطلاعات خودش می رود برای تولید کارت سوخت.

تنها چیزی که من به عنوان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی دارم؛ فقط پَن کارت سوخت دارم. من از پلاک خودرو خبر دارم، نه از کد ملی افراد خبر دارم که بخواهم کارت بانکی را به آن لینک کنم. اطلاعاتی که آقای رمضانی هم به آن اشاره کردند قرار نیست ما کارت بانکی را لینک کنیم به بانک مرکزی یا به شاپرک یا به سایر دستگاه ها. فقط این فرد می آید کارت بانکی اش را به عنوان یک کارت سوخت؛ خودش خوداظهاری می کند.

شیوه ای که ما داریم طراحی می کنیم این کارت سوخت جمع آوری می شود، این کارت بانکی که وجود دارد فرد یکی از کارت های بانکی اش را به عنوان کارت سوخت معرفی می کند، کارتی که در بانک، برای همین گفتند که این باید احراز هویت شود، فردی که کارت بانکی اش را دارد به عنوان کارت سوخت اعلام می کند ما از شاپرک استعلام می کنیم این کارتی که این اعلام می کند الآن فعال است، فعال نیست؟


آن فرایند طی می شود می آید در سامانه من، در سامانه من بیاید این کد ملی فرد در سامانه من باید قرار بگیرد. وقتی این کد را استفاده می کند بتوانند برایش سهمیه اش را لحاظ کنند. تا پایان تیر در یکی از جایگاه‌های استان تهران این کار را انجام می‌دهیم.

سردار رمضانی معاون اجرایی پلیس راهور: وقتی که خیلی خوب زیرساخت های هم را نمی شناسیم، ممکن است انتظارات درستی از هم نداشته باشیم و این می تواند کار را با مشکل مواجه کند.

در حوزه خودرو و وسایل نقلیه؛ آن چیزی که خیلی سریع دارد تغییر می کند این است که ما هر روز شاهد 28 هزار تعویض پلاک در سطح مراکز تعویض پلاک کشور هستیم و سالی یکی دو میلیون وسیله نقلیه نوشماره به ما اضافه می شود، یعنی بانک شماره گذاری وسایل نقلیه ما دائماً در حال تغییر است، به همین دلیل ما آمادگی کامل داریم با شرکت ملی پالایش و پخش و درگاه تعامل پذیری همکاری کامل را داشته باشیم اما انتظار ما این است آن سطح اطلاعاتی که از بانک های اطلاعاتی پلیس راهور نیاز دارند، سطحی باشد که مأموریت پلیس باشد.

در یکی دو جلسه کارشناسی آینده این کار قطعی می شود و جای نگرانی نیست. هفته بعد ما اولین جلسه را برای بررسی آن اقلام اطلاعاتی شان خواهیم داشت.

 

 

منبع: اقتصاد نیوز

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 6 تير 1402
درگیری جریان قالیباف و پایداری بر سر قانون حجاب؛ دولت رئیسی فقط سکوت فقط نگاه

به نظر می‌رسد دولت سید ابراهیم رییسی و به موازات آن نیروهای سعید جلیلی اگرچه پیش از این اظهارات شاذّی در مورد جایگاه و حقوق زنان و همین مساله حجاب داشته‌اند، اما این روزها در سنگر سکوت مشغول تماشای زد و خورد قالیباف و نیروهای پایداری هستند.

برخی نمایندگان مجلس انتقادات تندی به لایحه ارسالی دولت در مورد حجاب و عفاف دارند و می‌گویند محتوای آن به اندازه لازم سختگیری و برخورد در زمینه مبارزه با بی‌حجابی ندارد. دولت اما عموما بر اصل اهمیت رعایت حجاب به عنوان یک قانون تاکید و از درگیر شدن در حواشی بیشتر خودداری می‌کند.
این موضوع حتی از چشم همراهان و حامیان دولت سیزدهم در جریان اصولگرا نیز مخفی نمانده است. حمید رسایی در واکنش به صحبت‌های ابراهیم رییسی در گفت‌وگوی ویژه خبری سه‌شنبه شب گذشته، در توییتی نوشت: «در گفت‌وگو با آقای رییسی در خصوص موضوع بی‌حجابی‌ها هیچ سوالی مطرح نشد. انگار نه انگار این یکی از مسائل روز کشور است! انگار نه انگار نحوه عملکرد دولت در این خصوص محل بحث و سوال بخش معظمی از مردم کشور است؟ جناب آقای رییسی! یعنی اعلام موضع درباره حجاب و بی‌حجابی‌ها اینقدر سخته؟»
15 فروردین سال جاری هم محمدجواد حاج‌علی‌اکبری، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه گفت که جمع‌بندی نهایی مباحث و خروجی آخرین اجلاس نمایندگان ولی فقیه را «در قالب نامه‌ای تبیینی، تفصیلی و انتقادی در ارتباط با وضعیت عفاف و حجاب» به‌طور «محرمانه» برای ابراهیم رییسی ارسال کرده است. حاج‌علی‌اکبری با این دیدگاه اظهار داشت که «دشمن می‌خواهد جبهه انقلاب را به خطای محاسباتی دچار کند و نتیجه آن می‌تواند انفعال خطرناک در برابر اباحه‌گری یا بزرگنمایی و تعمیم فراتر از واقعیت رفتار اقلیتی هنجارشکن، به گونه‌ای باشد که گویی کلیت جمهوری اسلامی در معرض مخاطره قرار گرفته است».

به نام اصولگرایان به کام...؟
به نظر می‌رسد بخشی از جریان اصولگرایی که اصولا گروه سنی میانی این جریان هستند به این تجربه و درک رسیده‌اند که در سال منتهی به انتخابات نباید بر سر مساله حجاب آستانه تحمل جامعه و گروه‌های رای‌دهنده- هر اندازه حداقلی- را آزمود. «سلام» غلامعلی حدادعادل در دی ماه سال گذشته در برنامه زنده تلویزیونی به زنان «با حجاب ضعیف» که پای نظام ایستاده‌اند، نشان از همین درک و رویکرد دارد؛ باور این موضوع که این «زنان کم حجاب» جمعیت قابل توجه هستند و در صورت تغییر موازنه، مشارکت هر اندازه کم و قلیل می‌توانند در تعیین پیروز میدان اثرگذار باشند. همین مساله هم هست که باعث می‌شود غلامعلی حدادعادل، چهره محافظه‌کار اصولگرایان و رییس شورای ائتلاف در رسانه رسمی کشور و در برنامه زنده، برای جذب زنان به آنها «سلام» بدهد.
غلامعلی حدادعادل که دولت اصلاحات و احمدی‌نژاد و روحانی و حالا ابراهیم رییسی را با رویکردهای مختلف در موضوع حجاب دیده، آنقدر تجربه دارد که در این زمینه با تامل سخن بگوید. محمدباقر قالیباف، رییس مجلس یازدهم نیز در وضعیتی مشابه حدادعادل قرار دارد. او نیز تلاش دارد تا از رقم خوردن یک رقابت حداقلی در انتخابات مجلس دوازدهم که قطعا پیروز آن نیروهای پایداری و جلیلی هستند، جلوگیری کند؛ به همین دلیل مساله بدنه رای برای وی از اهمیت برخوردار است، چراکه کسب رضایت قشر خاکستری برای حضور هر چند محدود در انتخابات برای وی اهمیت دارد. همین رویه دوری از تصمیمات آنی در موضوع تصویب قانون برای حجاب بود که در هفته‌های اخیر منجر به تنش و درگیری طیف قالیباف و پایداری در مجلس شد؛ همان زمان که نیروهای مرتضی آقاتهرانی در مجلس و اعضای رسمی و غیررسمی جبهه پایداری مکررا در گفت‌وگوهای خود در فروردین و اردیبهشت سال جاری مدعی می‌شدند که قالیباف مانع طرح موضوع عفاف و حجاب در صحن مجلس است.
به نظر می‌رسد این رویکرد نگاه کلی بخشی از جریان اصولگرایی باشد که جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری نیز بخشی از آن است. چند روز پیش از اینکه حدادعادل در تلویزیون به زنان کم‌حجاب ایستاده پای نظام و انقلاب، «سلام» دهد، محسن کوهکن، عضو شورای مرکزی جبهه پیروان خط امام(ره) و رهبری، با بیان اینکه حوادث اخیر سبب شده است نگاه به مفهوم حجاب تغییر کند، از زنان «کم‌حجاب» تشکر کرد و گفت که «اگر قبلا از کنار زنانی که موهای‌شان پیدا بود رد می‌شدیم، به ذهن‌مان خطور می‌کرد که او را ارشاد کنیم، اما اکنون وقتی از کنارشان رد می‌شویم به آنها احسنت می‌گوییم، زیرا با وجود اینکه برخی کشف حجاب کرده‌اند، اما آنها همین روسری را حفظ کرده‌اند و این نشان از اعتقادشان به حجاب است.»
این بخش از اصولگرایان سعی دارند بخشی از جامعه را مصادره به مطلوب کنند و با این کار دو هدف را نیز دنبال می‌کنند؛ نخست اینکه از بعد دیدگاه‌های ایدئولوژیک سعی در ترویج مساله التزام به حجاب دارند و دیگری اینکه در مقابل نیروهای جوان‌تر جریان اصولگرا و طیف‌هایی همچون جبهه پایداری نیز در حال یارگیری هستند.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 5 تير 1402
سقف انتقال پول از طریق کارت به کارت ، ساتنا و پایا | توضیحات بانک مرکزی در خصوص انتقال پول و خرید کا

بانک مرکزی درخصوص خدمات بانکداری الکترونیک در قالب‌های انتقال وجه، خرید و پرداخت قبض و روش‌های انتقال پول و خرید کارتی توضیحاتی برای متقاضیان ارائه کرد.
خدمات بانکداری الکترونیک در قالب‌های مختلف در حال ارائه است و هرکدام نیز دارای ابزارهایی هستند. این خدمات طی سال‌های گذشته متنوع‌تر شده و طبق اعلام بانک مرکزی، با نهایت دقت و صحت انجام می‌شود.

در این میان با توجه به تغییرات اخیر در نحوه ارائه خدمات، بانک مرکزی سوالات متداول این حوزه و توضیحات آن را برای آگاهی عموم منتشر کرده که بدین شرح است:
انتقال وجه به حساب خود در سایر بانک‌ها

 انتقال وجه به حساب خود در بانک‌ها چگونه انجام می‌شود؟

انتقال وجه از حساب سپرده یک شخص حقیقی به سایر حساب‌های سپرده آن شخص از طریق درگاه‌های پرداخت غیرحضوری منوط به آن که هر دو سپرده، انفرادی (و نه مشترک) باشند، بدون سقف مبلغ امکان‌پذیر است.
انتقال وجه داخلی

- روش انتقال وجه داخلی چگونه است؟


در روش انتقال وجه داخلی می‌توانید از حساب خود در یک بانک به حساب فردی دیگر در همان بانک انتقال وجه انجام دهید. در این روش با داشتن شماره حساب مقصد می‌توانید تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به صورت روزانه انتقال وجه انجام دهید.

- کارمزد انتقال وجه داخلی چقدر است؟

به ازای هر تراکنش ۳۶۰ ریال.
انتقال وجه به حساب دیگران

- برای انتقال وجه به حساب دیگران چه روش هایی ممکن است؟

انتقال وجه داخلی (بین حساب‌های یک بانک)

- کارت به کارت یا شبا (انتقال وجه از طریق شماره کارت بانکی)

سامانه پل (انتقال وجه از طریق شماره شبا)

پایا (انتقال وجه از طریق شماره شبا)

ساتنا (انتقال وجه از طریق شماره شبا)

- روش انتقال وجه از طریق کارت به کارت چگونه است؟

برای انتقال وجه به صورت کارت به کارت با داشتن شماره کارت بانکی مقصد می‌توان از ابزارهای مختلف استفاده کرد:

دستگاه خودپرداز (کیوسک) : با مراجعه به تمامی دستگاه‌های خودپرداز و به همراه داشتن کارت بانکی خود و شماره کارت بانکی مقصد انتقال وجه انجام دهید.  

موبایل بانک: با نصب موبایل بانک هر بانکی که در آن حساب داشته باشید و دریافت نام کاربری و رمز عبور از بانک مربوطه می‌توانید تا سقف ۱۰ میلیون تومان به صورت روزانه انتقال وجه انجام دهید. در زمان انتقال وجه از طریق موبایل‌بانک به CVV۲ و همچنین رمز دوم پویا (یکبارمصرف) یا رمز دوم ثابت نیاز است.

اینترنت بانک: با مراجعه به اینترنت بانک هر بانکی که در آن حساب داشته باشید و دریافت نام کاربری و رمز عبور از بانک مربوطه می‌توانید تا سقف ۱۰ میلیون تومان به صورت روزانه انتقال وجه انجام دهید. در زمان انتقال وجه از طریق اینترنت ‌بانک به CVV۲ و همچنین رمز دوم پویا (یکبارمصرف) یا رمز دوم ثابت نیاز است.

برنامک‌های موبایلی حوزه پرداخت: با نصب برنامک‌های موبایلی حوزه پرداخت می‌توانید تا سقف ۵ میلیون تومان به صورت روزانه انتقال وجه انجام دهید. در زمان انتقال وجه از طریق برنامک‌های موبایلی به CVV۲ و همچنین رمز دوم پویا (یکبارمصرف) یا رمز دوم ثابت نیاز است.

مراجعه به شعبه: در صورت مراجعه حضوری به شعب بانکی در سراسر کشور و به همراه داشتن مدارک هویتی (کارت ملی، شناسنامه یا گواهینامه رانندگی) و کارت بانکی خود می‌توانید تا سقف ۱۵ میلیون تومان به صورت روزانه انتقال وجه انجام دهید.

CVV۲ چیست؟

کد CVV۲ یک عدد چهار یا سه رقمی‌است که معمولا پشت و در مواردی روی کارت بانکی ثبت می‌شود و جهت انجام تراکنش‌های اینترنتی از جمله خرید یا پرداخت قبوض مورد استفاده قرار می‌گیرد.

- رمز دوم (رمز اینترنتی) چیست و چگونه دریافت می‌شود؟

رمز دوم (رمز اینترنتی) رمزی است که برای انتقال وجه کارت به کارت و خریدهای اینترنتی در درگاه‌های پرداخت اینترنتی و یا تلفن‌بانک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رمز دوم شامل دو نوع ثابت و پویا (رمز یکبار مصرف) است که رمز ثابت به درخواست مشتری و توسط بانک برای کارت بانکی صادر می‌شود و صرفاً در تراکنش های کمتر از ۱۰۰ هزار تومان قابل استفاده است. رمز دوم پویا که یک نوع رمز یکبار مصرف است جهت ارتقای امنیت حساب دارندگان کارت، برای خریدها و تراکنش‌های بیشتر از ۱۰۰ هزار تومان الزامی بوده و از طریق برنامه‌های موبایل بانک و یا به صورت پیامکی در هنگام خرید و به درخواست دارنده کارت، از بانک مربوطه قابل دریافت است. لازم به توضیح است که استفاده از رمز پویا برای تراکنش‌های کمتر از ۱۰۰هزار تومان نیز قابل استفاده بوده و توصیه می‌شود.

- میزان انتقال از طریق کارت به کارت چقدر است؟  

بر اساس آخرین بخشنامه بانک مرکزی، سقف مجاز انتقال وجه از طریق کارت برای هر شخص توسط کلیه ابزارهای غیرحضوری بانکی شامل ATM(دستگاه خودپرداز)، کیوسک، موبایل بانک و اینترنت بانک، مبلغ ۱۰ میلیون تومان روزانه در هر بانک تعیین شده است. شایان ذکر است سقف مبلغ انتقال وجه کارت به کارت حضوری از طریق شعب روزانه ۱۵ میلیون تومان است.

- کارمزد انتقال کارت به کارت چقدر است؟

در انتقال وجه از طریق کارت به کارت از طریق دستگاه خودپرداز، موبایل بانک، اینترنت بانک، کیوسک و یا مراجعه حضوری، مبلغ کارمزد برای مبالغ تا یک میلیون تومان معادل ۷۲۰ تومان و به ازای هر یک میلیون تومان مازاد، مبلغ ۲۸۰ تومان اضافه می‌شود. به این ترتیب برای انتقال وجه کارت به کارت در سقف ۱۰ میلیون تومان (سایر روش‌ها غیر از مراجعه حضوری) مبلغ ۳۲۴۰ تومان به عنوان کارمزد دریافت می‌شود.

- روش انتقال از طریق سامانه پل (پرداخت لحظه‌ای) چگونه است؟  

این روش همانند روش کارت به کارت در موبایل بانک، اینترنت بانک و مراجعه به شعبه است با این تفاوت که دیگر نیازی به اطلاعات روی کارت بانکی نیست و انتقال وجه از طریق شماره شبا انجام می‌شود.

- سقف انتقال پول از طریق سامانه پل چقدر است؟

سقف انتقال وجه با استفاده از این روش در اینترنت بانک و موبایل بانک ۱۰ میلیون تومان و در داخل شعب ۱۵ میلیون تومان است.

- کارمزد انتقال پول از طریق سامانه پل چقدر است؟

۰.۰۲ درصد مبلغ دستورپرداخت با کف مبلغ ۵۰۰ تومان

- شبا چیست؟

"شبا" یا شماره حساب بانکی ایران، به منظور تسهیل و استانداردسازی مبادلات بین بانکی و بین‌المللی بانک‌های کشور، توسط بانک مرکزی و مطابق با استاندارد ۱۳۶۱۶-ISO، تعریف شده و در تمام سامانه های پرداخت بین بانکی منحصرا از شناسه شبا استفاده می‌شود. هر شماره حساب بانکی یک کد "شبا" متناظر دارد.

مثال IR۰۶ ۲۹۶۰ ۰۰۰۰ ۰۰۱۰ ۰۳۲۴ ۲۰۰۰ ۰۱

- روش انتقال وجه از طریق پایا چگونه است؟

انتقال وجه از طریق پایا می‌تواند به صورت غیرحضوری و با استفاده از موبایل‌بانک و اینترنت‌بانک و همچنین به صورت حضوری و مراجعه به شعبه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در روز انجام شود.  

همچنین انتقال وجه پایا تا سقف ۱۵ میلیون تومان به صورت روزانه و با رعایت ضوابط مربوطه، از طریق دستگاه‌های خودپرداز امکانپذیر است.

انتقال وجه گروهی نیز از طریق پایا قابل انجام است. واریز گروهی به آن دسته از واریزهایی اطلاق می شود که تعداد واریزهای موجود در یک درخواست بیش از ۱۰ واریز باشد.

- سقف انتقال پول از طریق پایا چقدر است؟

سقف مبلغ انتقال وجه پایا به ازای هر دستور پرداخت تا ۱۰۰ میلیون تومان بوده و منوط به رعایت این سقف محدودیتی در تعداد دستور پرداخت وجود ندارد.  

- کارمزد انتقال پول از طریق پایا چقدر است؟

دستور پرداخت انفرادی: ۰.۰۱ درصد مبلغ تراکنش با کف ۲۴۰ تومان و سقف ۳۰۰۰ تومان (درصورت انتقال از طریق شعبه مبلغ ۲۰۰۰ تومان به مبلغ کارمزد اضافه خواهد شد)

دستور پرداخت گروهی (انتقال وجه در یک درخواست برای بیش از ۱۰ واریز) : ۱۲۰۰ تومان هر فایل به اضافه هر واریز ۱۲۰ تومان

- حواله های پایا چه زمان هایی در طول روز تسویه می‌شوند؟

تسویه مبالغ پایا به شرح زیر است:

چرخه اول : تا ساعت ۳:۴۵، تسویه و واریز تا ساعت ۷:۳۰

چرخه دوم : تا ساعت ۰۹:۴۵، تسویه و واریز تا ساعت ۱۰:۳۰

چرخه سوم : تا ساعت ۱۲:۴۵، تسویه و واریز تا ساعت ۱۳:۳۰

چرخه چهارم : تا ساعت ۱۸:۴۵، تسویه و واریز تا ساعت ۱۹:۱۵

بر حسب زمان ثبت دستور پرداخت توسط مشتری، تراکنش موردنظر در چرخه‌های تسویه تعیین‌شده پایا انجام خواهد شد. لازم به ذکر است با توجه به فرآیندهای بانک صادرکننده دستور پرداخت، تراکنش‌های پایا در روزهای عادی حداکثر با یک چرخه تاخیر، تسویه و به حساب مقصد واریز خواهند شد.

- آیا امکان انتقال وجه از طریق عملیات پایا در روزهای تعطیل وجود دارد؟

بله، یک چرخه پایا در ساعت ۱۲:۴۵ وجود دارد که نهایتا تا ساعت ۱۳:۳۰ تسویه و واریز به مقصد انجام خواهد شد.

ساتنا چیست؟

ساتنا مخفف سامانه تسویه ناخالص آنی است. ساتنا سامانه‌ای الکترونیکی است که پردازش و تسویه تراکنش‌های بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می‌دهد. به عبارت دیگر عملکرد ساتنا عبارت است از حواله الکترونیکی پول از یک حساب در یک بانک به حساب دیگر در بانک دیگر. در این روش وجه مورد نظر با فاصله زمانی نیم تا یک ساعت (بسته به فرآیندهای بانک صادرکننده دستور پرداخت) کارسازی و به حساب مقصد منتقل خواهد شد. شایان ذکر است تعهد واریز وجوه به حساب مقصد از سمت بانک مبدا، پایان ساعت کاری روز جاری است.

- روش انتقال پول از طریق ساتنا چگونه است؟

انتقال وجه از طریق ساتنا می‌تواند به صورت غیرحضوری و با استفاده از موبایل بانک و اینترنت بانک و همچنین به صورت حضوری و مراجعه به شعبه انجام شود.  

- سقف انتقال پول از طریق ساتنا چقدر است؟

حداقل مبلغ تعیین‌شده برای تراکنش‌های ساتنا در حال حاضر ۵۰ میلیون تومان و حداکثر مبلغ تعیین‌شده در انتقال وجه غیرحضوری معادل ۱۰۰ میلیون تومان است. در صورت مراجعه حضوری به شعب، انجام تراکنش ساتنا تا سقف مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان روزانه و در صورت ارائه مدارک و مستندات مثبته، بدون سقف مبلغ امکان‌پذیر است.

- کارمزد انتقال پول از طریق ساتنا چقدر است؟

۰.۰۲ درصد مبلغ تراکنش تا سقف ۲۸ هزار تومان (درصورت انتقال از طریق شعبه مبلغ ۲ هزار تومان به مبلغ کارمزد اضافه خواهد شد)

حواله های ساتنا چه زمان هایی در طول روز تسویه می‌شوند؟

تسویه حواله های ساتنا در شبکه بانکی به صورت آنی انجام می‌شود، مشروط بر اینکه بانک مبدا دارای وجوه کافی در حساب جاری خود نزد بانک مرکزی بوده و به طور آنی دستور پرداخت را در سامانه مرتبط صادر کند.

لازم به توضیح است چنانچه بانک مقصد به هر دلیلی از جمله مسدودی حساب نتواند وجه ساتنا را پس از دریافت، به صورت فوری به حساب مشتری واریز کند باید مبلغ را برگشت داده و در نتیجه مبلغ حواله در همان روز به حساب مبدا بازخواهد گشت.

- آیا عملیات ساتنا در روزهای تعطیل انجام می‌شود؟

خیر، انتقال وجه ساتنا در روزهای تعطیل انجام نمی‌شود. شایان ذکر است سامانه ساتنا تنها در ساعات اداری فعالیت بانک‌ها فعال است.

- آیا امکان انتقال وجه پایا و ساتنا از طریق خودپرداز وجود دارد؟  

خدمت انتقال وجه ساتنا در حال حاضر تنها توسط خودپرداز برخی از بانک‌ها امکان پذیر است.
خرید

-برای خرید اینترنتی به چه اطلاعاتی نیاز است؟

شماره ۱۶ رقمی‌کارت - کد CVV۲ - تاریخ انقضاء کارت - رمز دوم پویا (یکبارمصرف) یا رمز دوم ثابت (برای تراکنش‌های کمتر از ۱۰۰ هزار تومان)

- سقف خرید کارتی روزانه چقدر است؟

حداکثر مبلغ تراکنش خرید از هر کارت متعلق به مشتری حقیقی، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان روزانه در کل شبکه بانکی است.

- کارمزد خرید کارتی چقدر است؟

کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر ریال است.  

- کارمزد خرید کارتی که فروشگاه‌ها یا دارندگان دستگاه‌های کارتخوان باید پرداخت کنند به چه میزان است؟

فروشگاه‌ها یا دارندگان دستگاه‌های کارتخوان به ازای هر تراکنش خرید کمتر از ۶۰۰ هزار تومان معادل ۱۲۰ تومان و برای تراکنش‌های بالاتر از ۶۰۰ هزار تومان به ازای هر تراکنش، ۲ در ۱۰ هزار مبلغ آن را به عنوان کارمزد پرداخت می کنند که سقف این مبلغ نیز ۴۰۰۰ تومان است.

با توجه به اجرای مرحله‌ای طرح، در حال حاضر برخی اصناف از پرداخت کارمزد معاف هستند.
پرداخت قبض

- پرداخت قبض از چه طریقی امکان‌پذیر است؟

برای پرداخت قبض می‌توان از دستگاه خودپرداز، موبایل بانک و اینترنت بانک بانک‌ها، برنامک‌های موبایلی حوزه پرداخت و مراجعه به شعب بانکی استفاده کرد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 4 تير 1402