رقابتی جدی برای دستیابی به اینترنتی امن و سریع نوع جدیدی از اینترنت در راه است!

اتحادیه اروپا در تلاش برای ایجاد زیرساخت شبکه اینترنت بر پایه فیزیک کوانتومی است.

غزال زیاری: ماه می سال ۲۰۲۳ دکتر بنجامین لانیون از دانشگاه اینسبروک اتریش، گام بزرگی را در مسیر ایجاد نوع جدیدی از اینترنت برداشت: او اطلاعات را از طریق یک فیبرنوری به طول ۵۰ کیلومتر و با استفاده از فیزیک کوانتومی منتقل کرد.

اطلاعات در فیزیک کوانتوم با واحدهای داده (ارقام دو دویی) ذخیره شده که توسط کامپیوترهایی پردازش می‌شوند که هسته شبکه جهانی فعلی را تشکیل می‌دهند، متفاوت است. قلمرو فیزیک کوانتوم خواص و برهم کنش‌های مولکول‌ها، اتم‌ها و حتی ذرات کوچکتر مثل الکترونها و فوتون‌ها را پوشش می‌دهند.


قدرت ذرات

بیت‌های کوانتوم یا "کیوبیت‌ها" نوید انتقال اطلاعات با امنیت بیشتری را می‌دهند؛ چرا که ذرات با مشاهده و اندازه‌گیری آنها تغییر می‌کنند. این بدان معناست که استراق سمع نمی‌تواند ناشناس باقی بماند.

لانیون در صحبت‌هایش به این نکته اشاره کرد که کار او باعث می‌شود تا اینترنت کوانتومی در شهرها امکان‌پذیر به نظر برسد و هدف بعدی پوشش دادن فاصله‌های بین شهری طولانی‌تر خواهد بود. او در این رابطه گفت:« شما می‌توانید این را مثل یک شهر بزرگ تصور کنید.»

پیشرفت او بخشی از یک پروژه تحقیقاتی در اتحادیه اروپا برای نزدیک‌تر شدن به هدف پیاده‌سازی اینترنت کوانتومی به شمار می‌رود.

QIA یا اتحاد اینترنت کوانتومی، موسسات تحقیقاتی و شرکت‌ها را در سراسر اروپا گرد هم می‌آورد. برای تحقیق، بررسی و پیاده‌سازی این ابتکار، این اتحاد طی سه سال و نیم (تا پایان مارس سال ۲۰۲۶) بودجه‌ای ۲۴ میلیون یورویی را از اتحادیه اروپا دریافت می‌کند.
استفانی ونر، استاد اطلاعات کوانتوم در دانشگاه تکنولوژی دلفت هلند که با اتحاد QIA همکاری دارد در این رابطه گفت:« این طرح برای جایگزینی اینترنت کلاسیک مطرح نشده و هدف همکاری مشترک است. ما قصد نداریم تا اینترنت جدید را جایگزین Netflix کنیم.»

یک مفهوم کلیدی در فیزیک کوانتوم، درهم تنیدگی است. اگر دو ذره در هم تنیده شوند، بدون درنظر داشتن اینکه در فضا چقدر از یکدیگر فاصله دارند، خواص مشابهی خواهند داشت. به عنوان مثال هردوی آنها اندازه‌گیری یکسانی از اسپین (نسخه کوانتومی جهتی که ذرات در حال چرخش هستند) خواهند داشت.

وضعیت اسپین ذرات تا زمانی که مشاهده نشوند، مشخص نیست و تا آن زمان، این ذرات در چندین حالت به نام "برهم نهی"قرار می‌گیرند. ولی با مشاهده یکی از آنها، وضعیت هر دو ذره مشخص خواهد شد.


احتمالات متعدد و فراوان

این موضوع مهم و مفیدی در ارتباطات ایمن خواهد بود. افرادی که یک انتقال کوانتوم را هک کنند، با ایجاد تغییر در وضعیت یک ذره مشاهده شده، ردی آشکار را از تلاش خود به جای خواهند گذاشت. ونر دراین باره گفته:« ما می‌توانیم از ویژگی‌های درهم تنیدگی کوانتوم برای دستیابی به وسیله‌ای برای برقراری ارتباط امن استفاده کنیم که احتمالا حتی اگر مهاجم، یک کامپیوتر کوانتومی نیز داشته باشد، باز هم امن خواهد بود.»

ارتباطات امنی که توسط اینترنت کوانتومی فراهم می‌شود، می‌تواند طیف گسترده‌تری از برنامه‌های کاربردی را فراهم کند که به مراتب فراتر از محدوده اینترنت کلاسیک است.

به عنوان مثال در علم پزشکی، فیزیک درهم تنیدگی، سطحی از هماهنگ‌سازی ساعت را فراهم می‌کند که امکان جراحی از راه دور را بهبود خواهد بخشید.

ونر ادامه داد:« اگر من بخواهم از راه دور یک جراحی انجام دهم، به دنبال آن خواهم بود که زمان‌بندی دقیقی وجود داشته باشد تا هیچ مشکل و اشتباهی به وجود نیاید.»

نجوم هم یکی دیگر از علومی است که از این موضوع بهره زیادی خواهد برد. ونر ادامه داد:« تلسکوپ‌هایی که رصدهای دور انجام می‌دهند، می‌توانند از اینترنت کوانتومی برای ایجاد در هم تنیدگی بین حسگرها بهره‌مند شده و تصویر خیلی بهتری از آسمان داشته باشند.»

مثال دیگر می‌تواند در دستگاه‌های خودپرداز یا ATM باشد. در حال حاضر اگر یک دستگاه خودپرداز در هنگام برداشت پول از کار بیفتد، دستگاه فرض می‌کند که هیچ پول نقدی تحویل فرد نشده و این درحالی است که توزیع کننده دیگری برداشت پول را ثبت کرده است؛ اما بهره‌گیری از اینترنت کوانتومی می‌تواند این اختلاف را رفع کند.

البته بسیاری از کاربردهای اینترنت کوانتومی احتمالا بعد از ایجاد تکنولوژی آشکار و مشخص می‌شوند. لانیون در این باره گفت:« اینترنت کوانتومی طیف وسیعی از امکانات جدید را برای اندازه‌گیری دقیق فضا، زمان و مطالعه نحوه کار جهان و کیهان را ارائه خواهد داد.»


تست مسافت

در حال حاضر بحث افزایش مقیاس اینترنت کوانتومی برای استفاده از بسیاری از ذرات در فواصل طولانی مطرح است. لانیون و اعضای تیمش نشان داده‌اند که ارتباطات نه تنها بین ذرات منفرد ، بلکه در قطاری از ذرات (که در این مورد، ذرات سبک با نام فوتون شناخته می‌شوند) وجود دارند و سرعت در هم تنیدگی بین گره‌های کوانتومی را افزایش می‌دهند.

او در این باره گفت:« اگر فقط یک فوتون را در یک زمان ارسال کردید، باید منتظر زمان سفر باشید. اما اگر بتوانید به طور همزمان، قطاری از فوتون‌ها را ایجاد کنید، این به شما اجازه خواهد داد تا میزان در هم تنیدگی بین گره‌های کوانتومی را برای فواصل مدنظر افزایش دهید.»


هدف نهایی، گسترش گره‌های کوانتومی به بردهای بسیار بزرگتر، شاید تا ۵۰۰ کیلومتر و ایجاد یک نمونه اولیه از اینترنت کوانتومی است که می‌تواند شهرهای دور را به هم متصل کند (دقیقا مثل اینترنت کلاسیک که برای ایجاد یک اینترنت جهانی به گره‌های مختلف متکی است).

در شرایطی که ممکن است تا سال ۲۰۲۹، اینترنت کوانتومی برای کاربردهای تصصی فراهم شود، کارشناسان نگران گمانه‌زنی‌ها درباره آنکه چه زمانی ممکن است نسخه کامل این اینترنت برای طیف وسیعی از کاربردها در دسترس باشند، هستند. ونر ادامه داد:« این سوال بسیار سختی است.»

با پیشرفت QIA در زمینه اجزا و سیستم‌های اینترنت کوانتومی، اروپا نیز در تلاش است تا رایانه‌های کوانتومی را ایجاد کند.

در ژوئن ۲۰۲۳، یک مشارکت عمومی خصوصی در اتحادیه اروپا اعلام کرد که شش کشور در اروپا میزبان کامپیوترهای کوانتومی خواهند بود که این کشورها عبارتند از جمهوری چک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان و اسپانیا.

هدف این است که این اطمینان حاصل شود که اروپا در خط مقدم انقلاب فناوری‌های کوانتومی قرار دارد و انتظار می‌رود تا رایانه‌های کوانتومی از قدرت محاسباتی بی سابقه‌ای با کاربردهای متعدد، از توانایی شکستن الگوریتم‌های رمزنگاری (که مبادلات اینترنت فعلی را ایمن می‌کنند) بهره‌مند شوند.


شاخه شلوغ

با این پیش‌بینی که نیمی از پرکاربردترین سیستم‌های رمزنگاری تا پایان دهه اخیر میلادی شکسته خواهند شد، اروپایی‌ها حالا تنها جامعه مشتاق به این فناوری به حساب نمی‌آیند و چین و آمریکا هم در سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی در زمینه کامپیوترهای کوانتومی و اینترنت کوانتومی داشته‌اند.

در بخش زیرساخت‌ها، اروپا گام‌های دیگری نیز برداشته و آنها در حال توسعه یک فضای یکپارچه و زیرساخت زیرزمینی برای ارتباطات ایمن هستند که یک بلوک ساختمانی برای اینترنت کوانتومی به شمار می‌رود.

ونر دراین باره گفت:« با افتخار می‌توانم بگویم که ما در بسیاری از زمینه‌ها در جهان پیشروهستیم.»

در شرایطی که در همه کشورهای مشتاق به کامپیوترهای کوانتومی، کارهای زیادی در حال انجام است و راه زیادی نیز پیش روست، مزایای بالقوه آن از پیشرفت‌های گسترده در این زمینه خبر می‌دهد. لانیون دراین باره گفت:« افراد در حال توسعه برنامه‌های جدید شبکه های کوانتومی با سرعت بسیار بالایی هستند.»

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 22 مهر 1402
فوری؛ بنزین ۱۵۰۰ تومانی به کارت ملی واریز می‌شود

وزیر نفت اختصاص ۱۵ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی به هر کارت‌ ملی خبر داد.

وزیر نفت گفت: به تمامی افراد چه صاحب خودرو باشند یا نه و یکسال در ایران اقامت داشته باشند، برحسب کارت ملی ۱۵ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی تعلق می‌گیرد.

وی افزود:  افراد می‌توانند از این بنزین استفاده کرده و یا از بخش اعتباری به صورت ریالی استفاده کنند.

خبرگزاری دولت اعلام کرد  خبر منتشر شده در برخی کانال‌های تلگرامی از قول وزیر نفت مبنی بر تغییر شیوه اختصاص بنزین صحت ندارد و تصمیم جدیدی در این خصوص گرفته نشده است.

برخی کانال‌ها با انتشار خبری که مربوط به ۶ دی ۱۴۰۰ است از قول وزیر نفت مدعی شده‌اند که شیوه تخصیص بنزین از خودرو به شخص تغییر کرده و به ازای هر کدملی ۱۵ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی تخصیص داده می‌شود که این خبر صحت ندارد و بازنشر گسترده آن در برخی کانال‌ها بدون

صحت‌سنجی منبع و اصالت خبر انجام شده است.

در خصوص تغییر شیوه تخصیص بنزین، در کمیسیون تلفیق مجلس بندی در برنامه هفتم گنجانده شده بود که امروز در جریان بررسی برنامه هفتم در صحن مجلس شورای اسلامی، بند مذکور نیز حذف شد.

 

 

منبع: اقتصاد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 18 مهر 1402
اتفاقات جدید در شبکه کودک؛ از مذاکره با چند برند قدیمی تا ماجرای «جناب خان»

 محمدصادق باطنی به مناسبت روز جهانی کودک یک وعده‌ای به مخاطبان شبکه تلویزیونی کودک داد و درب بازِ شبکه را به برندهای قدیمی نشان داد.

 هر کشوری روزی را به عنوان روز کودک در نظر می‌گیرد، روز ملی کودک در کشور ما 16 مهر است. کودکی که هم مخاطب دقیق و هم روحیه حساسی دارد و هر خوراکی را نمی‌توان به او القاء کرد. از این جهت کار مدیران و برنامه‌سازان و سریال‌سازان این شبکه از همه سخت‌تر است.

با توجه به اهمیت این موضوع و جایگاه رسانه ملی میان مخاطبان گروه سنی مورد نظر محمدصادق باطنی که در ابتدا به عنوان مدیر شبکه امید انتخاب شد مسئولیت این شبکه را نیز برعهده گرفت.

به‌گفته کارشناسان اگرچه از همان ابتدا مدیریت و کار در بخش کودکان سخت بوده است؛ اما اکنون که این رقابت نانوشته شکل گرفته است درصورت بی‌توجهی به اهمیت موضوع کودک و نوجوان می‌تواند مشکلات تربیتی گسترده‌ای میان قشر آینده‌ساز جامعه کشورمان ایجاد کند و هزینه ترمیم این مشکلات بسیار سخت و بعضاً ناممکن است؛ این درحالی است که یکی از مطالبه‌های اصلی برنامه‌سازان و هنرمندان این حوزه، برای پاسخ‌گویی به این نگرانی مهم همواره اختصاص بودجه لازم، جدّی گرفتن حوزه کودک در تلویزیون و استفاده از برندهای این حوزه در شبکه کودک و تقویت برندهای کنونی است.

صادق باطنی مدیر شبکه کودک در پاسخ به این نکات، تأکید دارد که "بنای‌مان به تعامل بیشتر فعالان حوزه کودک در تلویزیون و آماده کردن فضا برای ورود افراد جدید است."

کنار این نکات، حذف برندها و انتقاد قدیمی‌های این حوزه مسئله مهم دیگری است که باید به آن توجه کرد. یکی از نکاتی که بسیاری به آن اعتقاد دارند قبل از هرچیز باید کودک مهم باشد، در وهله بعدی سهم کودک را شایسته ببینند که کودک در تلویزیون غریب نباشد، طرح‌های کودک معطل اسپانسر نشود.


با محمدصادق باطنی مدیر شبکه کودک همزمان با روز جهانی کودک گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

اقدامات و تحولات/ تمرکز شبکه کودک روی ارتقاء هویت کودکان

* بگذارید ابتدای گفت‌وگو از انتقادها به فقدان نویسنده خوب در حوزه کودک در رسانه ملّی بگویم تا برندهای قدیمی که می‌گویند گویی حذف شده‌اند و فقط برندهای جدید امکان کار کردن دارند. از اینجا شروع کنید.

همگان امروز می‌دانند به واسطه همه واکنش‌ها و اعداد و ارقام شبکه کودک بدون شک یکی از مؤثرترین پلتفرم‌ها و ظرفیت رسانه‌ای کشور در حوزه کودک به شمار می‌رود که در حال حاضر، فعال است. این شبکه بالقوه‌هایی دارد که خیلی بیشتر از آن چیزی است که امروز به فعلیت درآمده؛ منتها ما تمام تلاش‌مان را در یک سال گذشته کردیم؛ همان زمانی که مسئولیت شبکه به بنده سپرده و همکارانم به قدر بضاعت‌مان این بالقوه‌ها در شبکه را به مرحله بالفعل برسانیم.

مخاطب ما در این شبکه کودکان‌اند؛ از یک طرف تأثیرپذیرترین و از طرفی دیگر حساس‌ترین مخاطبانی‌اند که در صداوسیما با آنها مواجهیم. این مخاطب در بین همه مخاطبان صداوسیما، مخاطبی است که می‌توان روی آن سرمایه‌گذاری بلندمدت کرد، می‌توان آثاری را در این مخاطب و تعاملی را با او رقم زد که قابل مقایسه با هیچ رده‌ای دیگر از مخاطبان نیست. هویت مخاطب کودک و اتفاقاتی که در زمینه ساخت و رشد هویتی بچه‌ها می‌توان رقم‌شان زد.

ما در دوره جدید تمرکزمان را روی همین موضوع ارتقاء تعامل هویتی‌مان با مخاطبان گذاشته‌ایم؛ کارهای مختلفی هم در این راستا انجام شد. از احیای برخی از برندهای موفق شبکه، چه برندهای برنامه‌ای و چه کاراکترهایی که در شبکه موفق بودند. نیاز داشتند فرصتی برای بازطراحی‌شان به وجود آید تا برندهای جدید در شبکه متولد شوند.

یک تمرکز جدّی روی بحث کاراکتر و ساخت شخصیت‌های جدید از طراحی کاراکترهای جدیدی مثل «نوید» که یک سال با مجموعه تیزرهای انیمیشن‌ها و پویش‌ها تا راه‌اندازی برنامه‌ای مثل «عروسک‌خونه» که در حوزه عروسکی مشغول به کاراکترسازی و کاراکترپردازی است تا کارهایی که به سمت ساخت مجموعه آثار انیمیشن‌ها رفتیم که کارهای ویژه‌ای اتفاق بیفتد.

درب باز شبکه کودک به روی برندهای قدیمی/روی احیای حوزه نمایشی کار کردیم

* در کنار پاسخ به این سؤال که برندهای قدیمی به شبکه کودک برخواهند گشت به حوزه نمایشی هم اشاره کنید که قرار است سریال‌ها و یا مجموعه‌های نمایشی کودکانه را شاهد باشیم؟

روی احیای حوزه نمایشی در شبکه کار کردیم و در این حوزه کاملاً اختلال اتفاق افتاده است؛ از تولیدات انیمیشن و عروسکی گرفته تا تبدیل برندهای عروسکی‌ به حوزه قصه‌گویی و نمایشی که کار جدّی انجام شده و به زودی از آنها رونمایی می‌شود، یک بخشی که بالفعل شده روی آنتن رفت.

درباره برندهای قدیمی سؤال کردید؛ سراغ چند برند قدیمی رفته‌ایم، برندهای موفق قدیمی که در حوزه کودک مشغول فعالیت بودند. تا این لحظه یکی دو گفت‌وگو انجام شده که موفق هم بوده به زودی نتایج آن را مخاطبین خواهند دید. اصلاً یکی از کمبودهای شبکه در سال‌های گذشته ایجاد فضای تعامل در برنامه‌ها و فضاسازی تعامل روی آنتن بوده که اتفاق نمی‌افتاد.

الان هرکدام از برنامه‌های شبکه کانال‌های چند صد هزار نفره دارند و دائماً با مخاطبانش در تعامل‌اند و حداقل در یک ماه دو پویش در شبکه داریم. یک نیاز مرتبط با کودک، از پویش خواهر برادری تا پویش کیفمو بستم در حوزه نوشت‌افزار که اتفاق افتاد. تا پویش‌های دیگری همچون قصه ما و پرچم ایران و ...

نکته اصلی درباره بازگشت برندهای قدیمی این است که در کنار ارتباطات و تعاملات و مذاکرات ما، درب شبکه کودک هم به روی همه برندهای قدیمی و استعدادها باز است.

می‌گویند ما قصد کنار گذاشتن بزرگترهای حوزه کودک را داریم؛ از اساس غلط است

* غرض از طرح این پرسش آن بود که قبل از حضور شما در شبکه کودک، بسیاری از برندهای این حوزه می‌گفتند چرا ما در شبکه کودک نیستیم و با حضور شما یکی از عموفیتیله‌ای‌ها با یک برنامه برگشت و اتفاق خوبی بود. آیا قرار است این روند ادامه داشته باشد؛ ما خیلی برندهایی داریم که واقعاً جای‌شان خالی است.

بسیاری در طول این سال‌ها در حوزه کودک کار کردند که تعدادشان زیاد است. هرکدام‌شان تجربه‌های ارزشمندی‌اند و این‌طور که وانمود شود ما بزرگترهای این حوزه و به تعبیری برندهای قدیمی این حوزه را می‌خواهیم کنار بگذاریم از اساس غلط است. در صورتی‌که ما در دوره جدید تلاش‌مان را می‌کنیم در کنار استفاده از تجربه‌ها و قدیمی‌های این حوزه، از نسل جدید و ایده‌های آنها نیز بهره ببریم.

خوشبختانه درب شبکه کودک به روی همه فعالان و قدیمی‌های این حوزه باز است و کماکان با قدرت و قوت از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های جدید بهره خواهیم برد. افرادی که با هنرمندی‌شان کارهای ماندگاری را آفریدند و از آن سو هم جوانان مستعدی آمده‌اند که واقعاً ایده‌های خوبی دارند و بایستی از آنها هم استفاده شود. در واقع امروز می‌خواهیم در شبکه کودک رنگین‌کمانی از استعدادها و تنوع برنامه‌سازی را شاهد باشیم.

در گذشته 7 ساعت برنامه در شبکه کودک تکرار می‌شد و امروز به یک ساعت رسیده!

* یک مقداری درباره تحولات و اقدامات شبکه کودک صحبت کنید.

یک تحولاتی در حوزه کنداکتور شبکه داشتیم و سابق بر این در یک روز حدوداً 7 ساعت محتوای جدید داشت و همان را تکرار می‌کرد. الان به نقطه‌ای رسیده نهایتاً حدود نیم ساعت تا یک ساعت تکرار در روز داریم و کنداکتور شبکه خیلی متفاوت شده است. از طرفی دیگر در حوزه تأمین خارجی یک سال گذشته قریب به 20 هزار دقیقه انیمیشن‌های روز خارجی را توانستیم متناسب با نگاه‌های تربیتی و فرهنگی خودمان آماده کنیم و یک رنگ جدید به حوزه کارهای تأمینی بدهیم.

در حوزه خاص مثل حوزه سرود برنامه‌ریزی ویژه‌ای داشتیم با اتکا به ظرفیت‌های بیرونی در کشور اتفاق افتاده و حجم زیادی سرودهای وایرال شده و فضای جدّی که در بین کودکان پخش شده، سهم شبکه کودک در تثبیت این اتفاق، شاید معروف‌ترین سرود «جشن فرشته‌ها» بود تا پویش و اتفاقات بعید را رقم زد.

تمام تلاش‌مان را کردیم در یک سال گذشته شبکه کودک را که یک شبکه موفق بود را به قدر بضاعت‌مان اثرگذاری‌اش را هرچه بیشتر بالا ببریم. شاید نمونه بارز آن «سر سفره خدا» باشد که چند سالی در آنتن غیبت داشت و این برند احیا شد و بازگشت آن به آنتن یک نوع فضای تعامل تربیتی فضائل دینی ایجاد می‌کرد. تا برنامه‌های جدید «یک خونه آشپزخونه» برنامه پرمخاطب سازمان صداوسیما به حساب می‌آید. در حوزه سلامت، هنر دست‌ورزی و آداب و عادات بچه‌ها تلاش‌مان را کردیم کار کنیم و مسیر خیلی طولانی است. کودک ما خیلی شایسته‌تر از آن است که تا این لحظه کارهایی که توانستیم برای او انجام دهیم.

کلی ظرفیت‌های جدید نسبت به آنچه که پیگیری کرده‌ایم، وجود دارد. اما اتفاق خوشایند این است که جلوتر حرکت کرده‌ایم. مسیر پیش‌رو را مسیر روشنی را می‌بینیم ان‌شاءالله ظرفیت شبکه کودک با پیوند ظرفیت‌های کودک کشور بتواند به مؤثرترین ظرفیت‌های رسانه‌ای کشور برای تربیت نسل آینده انقلاب اسلامی تبدیل شود.

«سنجد» برمی‌گردد

* مصادیقی از این مذاکرات و بازگشت برندهای قدیمی دارید بفرمایید.

یکی از سیاست‌های جدّی که در شبکه کودک دنبال آن هستم، درها را باز کرده‌ایم که از تعداد زیادی از مؤثرین حوزه کودک استفاده کنیم. اما یک بخشی مشکل هم داریم در تکاپوی حل آن مشکل هستیم که محدودیت‌های بودجه‌ای است. در تلاشیم مشکلات در این زمینه را برطرف کنیم. اما در عین حال نکته اصلی این است که درها باز است. یکی از مصادیق بازگشت برندهای قدیمی، بازگشت برنامه تلویزیونی «سنجد» است که با تیم تولید صحبت‌هایی داشتیم که به زودی ان‌شاءالله قراردادشان بسته می‌شود و فرآیند تولید از سر گرفته می‌شود. در کنار بازگشت این برندهای قدیمی که تجربه‌های گرانسنگی به شمار می‌روند از برندها و کاراکترهای جدید هم استفاده خواهیم کرد.

جناب‌خان به شبکه کودک می‌آید؟

* صحبت‌هایی درباره حضور جناب‌خان در شبکه کودک مطرح می‌شود؛ صحت دارد؟

جناب خان عروسک شبکه نسیم است و اساساً با وجود جذابیت‌های فراوان و ارزشمند بودن این عروسک اما برای بزرگسالان کاربرد دارد. محمد بحرانی دعوت ما را برای «عروسک خونه» قبول کردند و اصلاً سیاست ما است که از برندهای خوب بهره ببریم. همان‌طور که در شب یلدا و نوروز با حضورشان برنامه ساختیم. ان‌شاءالله به دنبال این هستیم که امسال هم «عروسک‌خونه» را داشته باشیم.

روی آنتن هم گفتم «جناب خان خوش‌آمدی به شبکه کودک و رونق تازه‌ای دادی»- باز هم می‌گویم جناب‌خان اینجا خانه توست و ممکن است مجدداً برای مجال و فرصتی از او دعوت کنیم. اما فکر می‌کنم حضور جناب‌خان در شبکه نسیم بتواند اثرگذاری بیشتری را رقم بزند. ما همیشه در بزنگاه‌ها و زمان‌های خاص از سرمایه‌های رسانه ملّی بهره می‌بریم.

مجموعه نمایشی برای «مل‌مل» ساخته می‌شود

* حتی گفتید سریالی برای «مل مل» خواهید داشت؛ این سریال به کجا رسید؟

بله. ما یک  مجموعه نمایشی را در دست داریم که روی آن کار می‌کنیم. طرح‌هایی را داریم که «مل مل» را از آن فرم استیجی‌اش خارج کند و احتمالاً برنامه کاملا عروسکی خواهد بود؛  ان‌شاءالله به موقع آن اعلام می‌کنیم. ما الان در حال یک بازطراحی‌ هستیم که با شخصیت‌ها و کاراکترهای جدید «مل‌مل» را به عنوان یک مجموعه نمایشی به آنتن برسانیم. خیلی امیدواریم این برنامه عروسکی با این بازطراحی جدید جذاب‌تر شود.

وعده مدیر شبکه کودک

* وعده‌ای که می‌توانید به عنوان هفته و روز جهانی کودک بفرمایید.

بچه‌ها منتظر اتفاقات بزرگی درباره انیمیشن ایرانی در کشور باشند. یک بخشی از انتقادات درباره برخی از کارهای نمایشی خارجی‌ روی آنتن، دلیلش این است دست ما در تولیدات داخلی بسته بود ان‌شاءالله به زودی تعداد زیادی از انیمیشن‌های ایرانی با کاراکترهای جدید روی آنتن شبکه کودک خواهند دید که رنگِ جدیدی از انیمیشن ایرانی را در تلویزیون به منصه ظهور می‌رساند.

 

 

منبع: خبرگزاری تنسیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 17 مهر 1402
زنان ۶۱درصد پذیرفته‌شدگان کنکور؛تحصیل تنها امکان موجود برای غلبه بر نابرابری‌های جنسیتی/ «آنچه که بر

یک جامعه‌شناس می‌گوید: «سهمیه بندی جنسیتی در کنکور سراسری دقیقا یکی از مصداق های تبعیض علیه زنان است. در واقع به طور رسمی، تلاش زنان برای قبولی در کنکور نادیده گرفته می‌شود و به خصوص در رشته‌های پر طرفدار مثل پزشکی این تبعیض علیه زنان اعمال می‌شود. اینکه در رشته‌ای زنان تا حد پنجاه درصد پذیرش شوند و بقیه پذیرش به مردان اختصاص داده شود که با نمره کمتر وارد دانشگاه شوند، دقیقا تبعیض مبتنی بر جنسیت است که توسط سازمان سنجش اعمال می‌شود.»

مستوره برادران نصیری: آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها در ایران یا همان کنکور، در عمر ۵۴ ساله خود، تغییرات زیادی دیده است، تغییراتی که بارها باعث شده، آزمونی با وجهه اجتماعی با سیاسی‌ترین موضوعات کشور برابری کند، خصوصا آنجا که اسم زنان آورده می‌شود. اولین بار سال ۱۳۷۷ بود که تعداد دواطلبان دختر از داوطلبان پسر پیشی گرفت، رکورد تازه‌ای بود و احتمالا به حساب استثناء گذاشته شد، اما استثناء نبود و ادامه پیدا کرد، ادامه این روند به مذاق مسئولان خوش نیامد و به سمت و سویی رفت که دیگر از تحمل خارج شد.

چاره راه اعمال سهمیه‌بندی جنسیتی شد، البته بدون اینکه اعلام عمومی شود، این راه‌حل از آن جهت انتخاب شده بود که به عقیده تصمیم‌گیران افزایش حضور زنان در کنکور و به تبع آن در دانشگاه سبب می‌شود مردان از تحصیلات دانشگاهی باز بمانند، خصوصا که قرار بود بازار کار هم سهم بیشتر و حتی مطلقی برای مردان داشته باشد.

همین دلایل مردسالارانه به موضوع تحصیل و اشتغال زنان سبب شد تا پنج سال بعد، در بهار سال ۱۳۸۲ حسین رحیمی، رییس وقت سازمان سنجش اعلام کند که احتمالا در کنکور همان سال محدودیت ۵۰ درصدی در پذیرش دختران در کنکور اعمال شود. پس از آن، برای سه رشته پزشکی، دندان پزشکی و دارو سازی سهمیه بندی جنسیتی در کنکور سال ۸۳ پیش‌بینی و به مرحله اجرا گذاشته شد.

دو سال بعد هم علی عباس‌پور، رییس کمیسیون آموزش مجلس هفتم خبر داد موضوع افزایش تعداد ورودی‌های دختران در دانشگاه ها در مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است اما جزئیات تصمیمات شفاف اعلام نشد.

موضوع کج‌دار و مریز ادامه پیدا کرد تا اینکه همه چیز در سال ۱۳۸۶ رسمی شد.
عبدالرسول پورعباس، رییس وقت سازمان سنجش به خبرگزاری‌ها گفت:«قانونی که ما اعمال می کنیم به این صورت است که در برخی رشته های روزانه شامل برخی پزشکی ها، برخی از مهندسی ها و برخی علوم انسانی ها حداقل ورود هر جنسیت را تضمین می کنیم. این موضوع در بخشی از ظرفیت ها به نفع دختران و بخشی از ظرفیت ها به نفع پسرها است.»

مخالفت‌ها از اجرای چنین طرحی به اوج رسید و فعالان حقوق زنان بارها تاکید کردند که آنچه اتفاق افتاده قطعا تبعض جنسیتی محسوب می‌شود. این مخالفت‌ها البته چندان تغییری در رویه پیش نیاورد، تاجایی که برخی سال‌ها اوضاع بدتر هم شد. مثلا در سال ۹۲ کلا رشته‌ها زنانه و مردانه شدند، فقط در یک نمونه و در یک دانشگاه، در دانشگاه علامه طباطبایی رشته های علوم تربیتی،علوم سیاسی،کتابداری و اطلاع رسانی را برای زنان و رشته های مددکاری اجتماعی،حسابداری،مدیریت صنعتی،مدیریت هتلداری را برای مردان اختصاص داده شد. بنابراین دانشگاه علامه طباطبایی از ۱۹ رشته خود ۹ رشته را تفکیک جنسیتی کرد.

ده سال از این تغییرات گذشته، سازمان سنجش و وزارت‌خانه‌های مرتبط شامل وزارت علوم و بهداشت، زیربار عنوان «اعمال سهمیه‌بندی جنسیتی» نمی‌روند، اما اسمش هرچه باشد، همچنان ادامه دارد، همان‌طور انصاف‌نیوز به نقل از یکی از مخاطبانش، شهریور امسال اعلام کرد: «متاسفانه روند اعمال سهیمه‌های جنسیتی تبعیض‌آمیز از سال ۸۵ تا به امروز ادامه دارد و اعتراض چندانی هم در پی نداشته و به یک روند عادی تبدیل شده است. این مسئله‌ی غم‌انگیز در دفترچه‌های کنکور امسال نمود بیشتری داشته و کاملا علنی‌تر از سال‌های گذشته شده به‌طوری‌که در بورسیه‌های صنعتی فرصت‌های بورسیه‌ای برای زنان به طور کامل حذف شده و یا بسیار کاهش پیدا کرده است».

با همه این فراز و نشیب‌ها در کنکور امسال هم اعلام شد حدود ۶۱ درصد پذیرفته‌شدگان زن و حدود ۳۹ درصد مرد هستند. با این وجود این سوالات بعد از بیش از دو دهه همچنان پابرجا هستند؛ چرا اعمال سهمیه‌بندی جنسیتی، تبعیض جنسیتی است؟ چرا از افزایش حضور زنان در دانشگاه‌ها استقبال نمی‌شود؟ چرا زنان بیشتر مشتاق حضور در دانشگاه‌ها هستند؟ و.... به این پرسش‌ها و پرسش‌های بیشتر، دکتر سیمین کاظمی، پزشک و جامعه‌شناس پاسخ داده است. او معتقد است «بر اساس یک تفکر سنتی و کلیشه‌ای و پوسیده مهارت ها و توانمندی‌های زنان انکار می‌شود» ضمن اینکه «در واقع تحصیلات دانشگاهی و دانشگاه جایی است که زنان می‌توانند توانمندی‌های شان را نشان دهند».

مشروح این گفت‌وگو را اینجا بخوانید:

در کنکور امسال حدود ۶۱ درصد پذیرفته‌شدگان زن و حدود ۳۹ درصد مرد هستند، این تفاوت معنادار را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در ایران به علت نابرابری جنسیتی که در ساختار اقتصادی اجتماعی سیاسی و فرهنگی تنیده شده، امکان مشارکت اجتماعی و نیز ترقی و پیشرفت برای زنان محدود است و تحصیلات تنها مسیر تحرک اجتماعی صعودی است که برای زنان باز است. در واقع زنان از این تنها امکان موجود استفاده می کنند که بتوانند از سنگینی نابرابری های مبتنی بر جنسیت بکاهند. تحصیلات دانشگاهی یکی از مبادی اصلی ورود به حوزه اشتغال برای زنان است و برای همین زنان در کنکور انگیزه بیشتری نسبت به مردان دارند.

به نظر می‌رسد پسران در سال‌های اخیر اقبالشان را به دانشگاه و تحصیلات دانشگاهی از دست داده‌اند، چه دلایلی منجر به این موضوع شده است؟

اولا بر اساس تقسیم کار مبتنی بر جنسیت، همچنان مردان بیشتر از زنان با فشار نقش نان آور شدن و استقلال اقتصادی مواجه هستد و برای همین ترجیح می دهند زودتر وارد بازار کار شوند. ثانیاً بازار کار به گونه‌ای سازمان یافته که فرصت‌های اشتعال بدون تحصیلات دانشگاهی بیشتر می‌تواند نصیب مردان شود. علاوه بر اینها سربازی اجباری هم به عنوان مانع پیش روی تحصیل مردان عمل می‌کند. مجموع این سه عامل به کاهش شوق پسران به تحصیل در دانشگاه منجر می‌شود.

سال ۸۶ رئیس وقت سازمان سنجش آموزش کشور اعمال پذیرش جنسیتی در نتایج کنکور را تأیید کرد و در پاسخ به شائبه‌های مطرح شده گفت: «نوع پذیرش جنسیتی که در کنکور سراسری اعمال می‌شود موجب پذیرش داوطلبان پسر یا دختر با تفاوت علمی بالا نخواهد شد و این نوع پذیرش به هیچ عنوان تبعیض تلقی نمی‌شود.» هنوز مشخص نیست که در کنکور سال‌های بعد و خصوصا امسال هم چنین اتفاقی رخ داده یا نه، با توجه به این سابقه آیا پذیرش جنسیتی تبعیض محسوب نمی‌شود؟

سهمیه بندی جنسیتی در کنکور سراسری دقیقا یکی از مصداق های تبعیض علیه زنان است. در واقع به طور رسمی، تلاش زنان برای قبولی در کنکور نادیده گرفته می‌شود و به خصوص در رشته‌های پر طرفدار مثل پزشکی این تبعیض علیه زنان اعمال می‌شود. اینکه در رشته‌ای زنان تا حد پنجاه درصد پذیرش شوند و بقیه پذیرش به مردان اختصاص داده شود که با نمره کمتر وارد دانشگاه شوند، دقیقا تبعیض مبتنی بر جنسیت است که توسط سازمان سنجش اعمال می‌شود.

انگیزه زنان برای ورود به دانشگاه چه دلایلی دارد؟

همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردم که تحصیلات دانشگاهی راهی برای مقابله با نابرابری جنسیتی و جبران ستم جنسیتی است که زنان هوشمندانه به این راهکار توجه نشان می‌دهند. در واقع تحصیلات دانشگاهی و دانشگاه جایی است که زنان می‌توانند توانمندی‌های شان را نشان دهند و برای ورود به بازار کار آماده شوند.


برخی معتقدند که با توجه به اینکه نرخ بیکاری زنان در ایران ۷۰ درصد بیشتر از مردان است، رشد تحصیلات عالیه در بین زنان موجب سرخوردگی می‌شود، با این گزاره موافق هستید؟

بازار کار ایران، فضایی به شدت جنسیت‌زده دارد و پذیرای زنان تحصیلکرده نیست. به چند دلیل ورود زنان به حوزه اشتغال کند شده است و نرخ بیکاری زنان بسیار بالاتر از مردان است. اولاً به طور رسمی اصرار بر تقسیم کار جنسیتی وجود دارد و اشتغال به عنوان حقی مردانه معرفی می‌شود و زنان به خانه‌نشینی و ایفای نقش مادری و همسری تشویق می‌شوند. ثانیاً بازار کار و فضای اشتغال به شدت جنسیت زده است و با این فرض که "بین مرد و زن متقاضی یک شغل، اولویت با مرد است، چون نان آور است"، از استخدام زنان خودداری می شود.

بعد بر اساس یک تفکر سنتی و کلیشه‌ای و پوسیده مهارت ها و توانمندی های زنان انکار می‌شود و زنان کمتر از مردان واجد صلاحیت برای احراز یک شغل تشخیص داده می‌شوند. با این اوصاف می‌بینیم که نرخ مشارکت اقتصادی زنان حدود ۱۳ درصد است و با تفکرات و موهومات زن ستیزانه پتانسیل بزرگ زنان تحصیلکرده و این نیروی کار آماده نادیده گرفته می‌شود. با چنین وضعیتی مشخص است که زنان ممکن است سرخورده و ناامید شوند.

وظیفه حاکمیت و دولت‌ها برای حفظ این اشتیاق زنان برای ادامه تحصیل چگونه تعریف می‌شود؟

لازم است نگاه جنسیت‌زده به حوزه تحصیل و اشتغال کنار گذاشته شود. این حق انسانی زنان است که بتوانند تحصیل کنند و شغلی داشته باشند. تقسیم کار مبتنی بر جنسیت لازم است برچیده شود. چنین شکلی از تقسیم کار با جامعه امروزی مناسبت و همخوانی ندارد و به تضییع حقوق زنان منجر می شود، بنابراین باید کنار گذاشته شود. حاکمیت لازم است از این اشتیاق زنان به تحصیل استقبال کند، به حذف تبعیض جنسیتی در حوزه اشتغال کمک کند و زمینه را برای استفاده از پتانسیل و توانمندی زنان فراهم نماید.

با زنانه و مردانه کردن رشته‌های تحصیلی موافق هستید؟ و اصلا چنین تقسیم‌بندی‌هایی در دانشگاه‌های دنیا وجود دارد؟

نه. همه انسان‌ها صرفنظر از زن یا مرد بودن، توانایی‌ها و علائقی دارند که می‌توانند آن را در رشته تحصیلی‌شان به طور جدی دنبال کنند. برای همین همه باید این امکان را داشته باشند که در رشته مورد نظرشان تحصیل یا کار کنند یا دست‌کم مانع رسمی پیش روی شان نباشد. تفکیک رشته‌ها بر حسب جنسیت، در واقع محروم کردن افراد از دنبال کردن علائق و استفاده از توانایی‌های شان است.

نگاه‌های منفی به حضور بیشتر زنان در دانشگاه‌ها را چطور باید مجاب کرد؟

نگاه منفی به حضور بیشتر زنان در دانشگاه‌ها از ناحیه کسانی است که تبعیض علیه زنان را جایز می‌دانند و با هر پیشرفت زنان احساس خطر می‌کنند که بنیادهای سنت متزلزل و جامعه سنتی مضمحل شود، چرا تا زمانی که اکثریت مطلق در دست مردان بود چنین نگاه منفی وجود نداشت و آن را نوعی تقدیر زنان می‌دانستند ولی حالا با برگشتن ورق نگاه منفی دارند، چون از نظر آن وضعیت نرمال وضعیتی است که اکثریت فرصت‌ها و منابع در دست مردان متمرکز باشد. این ناراضیان از حضور زنان در دانشگاه‌ها لازم است توجه داشته باشند که کنکور رقابتی است که بر دو فرض استوار است، اول، افراد بر حسب اختیار در آن شرکت می‌کنند و دوم، بر اساس میزان تلاش‌شان موفق می‌شوند.نه جلوی مردان گرفته شده که ثبت‌نام کنند و نه گفته شده درس نخوانند، به زنان هم نه تنها امتیازی داده نشده که سهمیه‌بندی جنسیتی هم به زیان آنها اعمال شده است.


موفقیت زنان و حضور آنها در جامعه و بازارکار از شاخص‌های توسعه محسوب می‌شود، به نظر شما چنین نگاهی در جامعه ما چقدر مورد تایید است و چه از سوی دولت‌مردان و چه عموم مردم حمایت‌ها و توجه به این مساله چقدر عینی و جدی است؟

تحصیل و اشتغال از جمله حقوق زنان است و برای احقاق یا اعطای چنین حقوقی نیازی به توصیه آژانس‌های بین‌المللی توسعه نیست. یعنی لازم نیست برای اینکه زنان از حق مسلم تحصیل و اشتغال برخوردار شوند به محاسبه سود و زیان و فاکت و نقل قول از اینجا و آنجا متوسل شویم. حقوق انسانی زنان مقدم بر توسعه است. در پاسخ به سوال شما باید بگویم که به لحاظ نظری این نگاه یعنی "مجال دادن به زنان برای توسعه اقتصادی" به ادبیات بخشی از سیاستمداران وارد شده است ولی در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است، چون در ایران آنچه برای زنان به طور رسمی تجویز می‌شود، در خانه نشستن و خانه‌داری است و نه حضور در جامعه و مشارکت اقتصادی.

کلیشه‌های جنسیتی در کنکور چه مصادیقی دارد؟

با وجود اینکه زنان اکثریت صندلی‌های دانشگاه را به دست آورده‌اند، اما در رشته ریاضی فیزیک همچنان اکثریت داوطلبان مردان هستند. این بی‌علاقگی و شاید ترس زنان از ریاضی ضعفی است که زنان هنوز بر آن غلبه نکرده‌اند و در واقع محصول جامعه‌پذیری آنها در خانواده و مدرسه و ... است. کلیشه‌های جنسیتی مبنی بر ناتوانی زنان در ریاضیات و نیز کمتر بودن فرصت‌های شغلی مرتبط با رشته‌های ریاضی برای زنان، موجب شده زنان کمتر از مردان به سمت این رشته بروند. هر چند موفق‌ترین ریاضیدان زن جهان، زنده یاد مریم میرزاخانی از ایران برخاست و نبوغ ریاضی خود و توانایی زنان را به جهان ثابت کرد، اما دختران همچنان کمتر از پسران به سمت ریاضی می‌روند که این وضعی ناامیدکننده است و لازم است مورد توجه جامعه از خانواده تا مدرسه تا رسانه‌ها قرار گیرد.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 16 مهر 1402
انصراف تانک روس به خاطر آسیب‌دیدگی برابر گلیج

مصدومیت شدید عبدالرشید سعدالله‌یف در مبارزه با مجتبی گلیج برایش گران تمام شد. او به ناچار از ادامه مسابقات انصراف داد ولی کاروان کشتی روسیه توانست با دو طلا کمی از تلخی آسیب‌دیدگی کاپیتانش بکاهد.

دیدارهای فینال و رده‌بندی چهار وزن دوم کشتی آزاد قهرمانی ۲۰۲۳ جهان در بلگراد برگزار شد که در وزن ۵۷ کیلوگرم استوان میچیچ از صربستان شگفتی‌ساز شد و با پیروزی هفت بر چهار مقابل ری هیگوچی، قهرمان جهان از ژاپن، به مدال طلا رسید.

همچنین در وزن ۷۴ کیلوگرم زائوربک سیداکوف، قهرمان جهان و المپیک از روسیه و کایل دیک از آمریکا در فینال به مصاف هم رفتند که در یک کشتی حساس و نزدیک سیداکوف روس به برتری ۱۰ بر ۷ رسید و قهرمان شد. این کشتی جنجالی دو بار به چلنج کشیده شد و یک بار امتیازهای

سیداکوف گرفته شد اما در نهایت قهرمان جهان و المپیک از روسیه بار دیگر به طلای جهان رسید.

در وزن ۷۹ کیلوگرم، احمد عثمانوف روس چهار بر یک ولادیمیر گامکرلیدزه از گرجستان را مغلوب کرد و بر سکوی قهرمانی ایستاد.

همچنین در وزن ۹۲ کیلوگرم رضابک آیتموخان از قزاقستان توانست عثمان نورماگومدوف از آذربایجان را پنج بر دو مغلوب کند و به مدال طلا برسد.

ایران در چهار وزن دوم عملکرد ضعیفی داشت و تنها محمد نخودی به مدال برنز وزن ۷۹ کیلوگرم رسید و سه کشتی‌گیر دیگر یعنی میلاد والی‌زاده در ۵۷ کیلوگرم، یونس امامی در ۷۴ و امیرعلی آذرپیرا در ۹۲ کیلوگرم از دور مسابقات کنار رفتند.

ثمانوف: دوست دارم با پرچم کشورم دور افتخار بزنم

در ادامه رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهانی در وزن ۷۹ کیلوگرم، احمد عثمانوف روس چهار بر یک ولادیمیر گامکرلیدزه از گرجستان را مغلوب کرد و بر سکوی قهرمانی ایستاد. او بعد از قهرمانی در جهان گفت:‌ همه می‌دانند که ما برای چه کشوری می‌جنگیم. بهتر است سرود ما روی سکو

پخش شود و با پرچم کشورمان دور افتخار بزنیم. وقتی کشتی‌گیران دیگری را دیدم که با پرچم کشورشان دور افتخار می‌زنند، خیلی به آنها حسادت می‌کردم و فکر می‌کنم روزی من هم چنین لحظه‌ای را تجربه خواهم کرد. الان نمی‌دانم چه کنم. مهم‌ترین چیز این است که همه بدانند ما اهل

کدام کشور هستیم.

امتناع اوکراینی‌ها از حضور کنار کشتی‌گیران روسیه

واسیلی میخائیلوف اوکراینی در مراسم اهدای جوایز وزن ۷۹ کیلوگرم شرکت کرد اما به محض اینکه سایر برندگان تصمیم گرفتند با هم عکس بگیرند بلافاصله سکو را ترک کرد و حاضر به گرفتن عکس با کشتی‌گیر روس نشد.

عثمانوف کشتی‌گیر آزاد اولین طلای مسابقات جهانی بلگراد را برای روسیه به ارمغان آورد.

سیداکوف: خدا کنارم بود

همچنین  زائوربک سیداکوف، قهرمان المپیک، گفت که کایل داک آمریکایی، پس از پایان مسابقه قهرمانی جهان در صربستان با او دست نداد.

سیداکوف روز دوشنبه در وزن ۷۴ کیلوگرم المپیک در فینال با نتیجه ۱۰ بر ۷ کایل دیک را شکست داد. او بعد از پایان کشتی گفت:‌ من به همه رقبایم احترام می‌گذارم ولی کشتی‌گیر آمریکایی به من بی‌احترامی کرد و با من دست نداد. هنوز هم می‌خواستم رفتار انسانی‌ام را نشان دهم و

همیشه آن را هم روی تشک و هم در خیابان و همه جا نشان می‌دهم و به همین دلیل امروز خدا کنار من بود.

سیداکوف پس از فینال گفت که مدال طلای خودش را به پدر مرحومش تقدیم کرده است.

مربی تیم ملی کشتی روسیه درباره این قهرمانی گفت: قهرمانی سیداکوف برای همه ما نه‌تنها از روسیه بلکه سراسر جهان بسیار مهم بود. زائوربک سیداکوف طرفداران زیادی دارد. او در زندگی سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشت. او به‌تازگی پدرش را به خاک سپرد. همه دنیا

می‌خواستند او امروز برنده شود؛ حتی رقبای او. او یک جنگجو، یک ورزشکار و یک قهرمان است.

انصراف تانک روس از ادامه رقابت‌ها

عبدالرشید سعدالله‌یف قهرمان دو دوره المپیک و ۴ دوره جهانی به دلیل مصدومیت گردن در کشتی برابر مجتبی گلج از ادامه رقابت های جهانی براای کسب مدال برنز انصراف داد.

عبدالرشید به دلیل مصدومیت گردن نتوانست کشتی خود را برابر نماینده روس‌تبار بحرین به پایان ببرد و دومین شکستش را در تاریخ رقابت‌های جهانی تجربه کرد. مربی تیم ملی روسیه گفت:‌ سعدالله‌یف شخصیت برنده دارد و در مبارزه قبلی در مرحله یک‌چهارم نهایی (برابر مجتبی گلیج) به

همین خاطر پیروز شد. او در نیمه‌نهایی نتوانست مثل قبل مبارزه کند. به احتمال زیاد عبدالرشید نمی‌تواند برابر کسب برنز رقابت کند.

تاج‌الدینف که در آکادمی سعدالله‌یف در ماخاچکالا رشد کرده و همان جا کار می‌کند، از پاییز گذشته نماینده بحرین بوده است. آخرین باری که تانک روس در مسابقات جهانی شکست خورد به سال ۲۰۱۷ برمی‌گردد که به کایل اسنایدر آمریکایی باخت.

ماگومد ماگمدوف، مربی تیم ملی کشتی روسیه گفت: مهره‌های گردن سعدالله‌یف آسیب بسیار جدی دیده است. عبدالرشید قبل از عزیمت به این رقابت‌ها در کمپ تمرینی از ناحیه گردن دچار مصدومیت جزئی شد که در طول رقابت‌ها نیز این مصدومیت تشدید شد. پزشکان او را درمان کرده و

فکر می‌کردند که همه چیز خوب خواهد شد اما در دیدار یک‌چهارم نهایی با مجتبی گلیج، کار سعدالله‌یف تمام شد. ویژگی کشتی‌گیران ایرانی این است که مدام به گردن حریف فشار می‌آورند. برای عبدالرشید آرزوی سلامتی دارم. او کاپیتان تیم ماست و همیشه در کنار تیم است. او یک

جنگجوی واقعی است و با وجود مصدومیت، مانند یک قهرمان در یک‌چهارم نهایی جنگید.

 

 

منبع: ایسنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 28 شهريور 1402
معاون راهبردی قوه قضائیه گفت: در صورت نهایی شدن ماده مرتبط با ممنوع الخروجی در برنامه هفتم، نیروی ان

پیش‌بینی‌می‌شود که در روزهای آتی تلاش دشمن متمرکز روی مراکز اجتماعی چون مدارس و دانشگاه‌ها و نیز اثرگذاری روی برخی خانواده‌های فعال در اغتشاشات سال‌های قبل خواهد بود.

روز گذشته به‌جز شهرهای ساحلی استان‌های شمالی که لبریز از توریست در کنار دریای خزر بود، تمامی کشور به‌ویژه شهر تهران روزی آرام را به خود دید، سطح این آرامش به حدی بود که تابلوهای مرکز کنترل ترافیک به‌صورت کامل سبز شده بود. احتمالاً بدبین‌ترین تحلیل‌گران سیاسی هم گمان نمی‌کردند که مردم ایران به فراخوان ضد ایرانی چند گروهک در خارج از کشور این‌چنین بی‌توجهی نشان داده تا جایی که خلوتی شهر در ساعاتی از بعدازظهر با آرامش شبانه تهران تفاوتی باهم نداشت.

در سه ماه گذشته ضدانقلاب با یک کمپین شبانه‌روزی و تجمیع همه امکانات درون‌شبکه‌ای به‌ویژه بهره بردن از خدمات سرویس‌های اطلاعاتی در منطقه چندین فراخوان برای راه انداختن آشوب در روز ۲۵ شهریورماه تدارک دیده بود، سلطنت‌طلبان، احزاب تجزیه‌طلب کردی، گروه‌های چپ مارکسیستی و گروهک تروریستی منافقین هرکدام جداگانه برای سالگرد مهسا امینی بیانیه داده و برآوردشان این بود که حداقل شش استان همراه با تهران را به آشوب خواهند کشید.

اما این سازمان‌دهی چندوجهی بدون رسیدن به نتیجه‌ای خاص به ایستگاه پایانی رسیده و مردم حتی نیم‌نگاهی نیز به تبلیغات سراسری این گروهک‌های ضد ایرانی نداشتند تا جایی که گروهک تروریستی منافقین مجبور شد در ساعت شش عصر روز گذشته بار دیگر یک فراخوان زده تا استارت عملیات شبانه را بزند.

اما مردم به‌جای پاسخ به تروریست‌ها ترجیح دادند در صف رستوران‌های معروف شهر تهران قرارگرفته تا در کنار خانواده در آخرین شب تعطیلات شام میل کنند. این وضعیت باعث شد تا یکی از عناصر ضدانقلاب با انتشار تصویری از یکی از اراذل‌واوباش معروف با دلخوری بنویسد که همه برای صرف جوجه‌کباب در شمال هستند.


سالگرد اغتشاشات در استان‌های مختلف چه گذشته است؟

در شرایطی که ضدانقلاب با فراخوانی قابل‌تأمل قرار بود یک زنجیره انسانی از میدان امام حسین (ع) تا خیابان آزادی راه بیاندازد، در شهرهای مختلف نیز برنامه‌های متعددی را تدارک دیده بود؛ اما نداشتن اقبال اجتماعی و برآوردی که سرویس اطلاعاتی دشمن به گروهک‌ها داده بود باعث تغییر فاز عملیات شد، از ساعت ۱۲ روز شنبه «اتاق بحران ویژه ضدانقلاب» به‌جای تمرکز روی جنگ شهری مجبور شد دست به‌دروغ پراکنی بزند.

بااین‌وجود دروغ‌سازی ضدانقلاب برای دستگیری خانواده حدیث نجفی در کرج و نیز خبر دستگیری امجد امینی در سقز تغییری در وضعیت ایجاد نکرد تا جایی که شاهدان و فیلم‌های منتشرشده از این دو شهر حکایت از ترافیک سنگین در جاده چالوس و نیز حضور قابل‌توجه مسافران تابستانی در سنندج می‌داد. طبق آخرین برآوردها حدود ۵ میلیون زائر خود را به آستان مقدس امام رضا (ع) رساندند؛ جاده‌های قم و شیراز هم در روزهای انتهای ماه صفر شلوغ بود. بیش از سه میلیون نفر اقامت مسافران در تعطیلات اخیر در مازندران هم ثبت‌شده است.
در آخرین ساعات شب گذشته نیز شبکه اغتشاشات با کمک کانال‌های خبری خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف سعی کرد با وایرال کردن ویدئوهای قدیمی که از مناطق مختلف تهیه می‌شد یا ویدئو کوتاه شعار که در آن صدای یک مرد یا زن شنیده می‌شد «جنگ ویدئویی» راه بیاندازد، این تصاویر با حجم گسترده پخش می‌شد، جالب‌توجه آنکه رصد منابع انتشار این تصاویر نشان می‌دهد که گروهک تروریستی و تجزیه‌طلب بلوچ و گروهک تروریستی احوازیه دو سکوی انتشار این تصاویر در کانال‌های تلگرامی بوده است!

وضعیت وخیم اتاق بحران باعث شد تا بی‌بی‌سی فارسی نیز دست به جعل خبری زده و تصاویر قدیمی را جای تصاویر روز گذشته جا بزند، این اقدام با اعتراض بسیاری از کاربران روبه‌رو شده تا جایی که سردبیر این شبکه انگلیسی مجبور شد تا این تصاویر دست‌چین شده را حذف کند.

بررسی دقیق ویدئوهای منتشرشده در روز گذشته نشان می‌دهد که تنها آتش زدن دو لاستیک توسط چند پسربچه در جونقان چهارمحال و بختیاری منطبق بر صحت بوده و الباقی موارد آن‌چنان فاقد ارزش خبری بود که حتی توجه افرادی که در آن نقاط تردد داشته نیز جلب نکرده است، بر اساس آخرین دسته‌بندی خبری ۵ رسانه ضد ایرانی تنها در ۴۶ روز نخست اغتشاشات سال گذشته ۳۸ هزار دروغ منتشر کردند و هر بار پس از برملا شدن دروغشان به سراغ سوژه جدیدی رفتند.

ازجمله دروغ‌پردازی‌های شبکه‌های ضدانقلاب مربوط به ماجرای اعتصاب در استان کردستان بود، این رسانه‌ها با انتشار تصاویری خبر از تعطیلی بسیاری از مغازه‌ها در شهرهایی چون بوکان، سقز و دیوان دره می‌دادند، اما با توجه به تعطیلات رسمی در روزهای منتهی به سالگرد اغتشاشات اغلب بازارهای استان کردستان، روز گذشته بودند، آخرین داده‌ها نشان می‌داد که به دلیل شهادت حضرت امام رضا (ع) ت ۱۰۰٪ بازار سقز، ۶۰٪بانه، ۹۵٪ دیواندره، ۵۰٪ مریوان، ۹۰٪ سنندج، ۶۰٪ کامیاران و ۳۰٪ قروه تعطیل بودند که این تعطیلی از سوی ضدانقلاب به در اقدامی مضحک به‌حساب اعتصاب گذاشته‌شده بود، گرفتن تصاویری از بازار در اوایل ساعات صبح و انتشار خبر اعتصاب از شگردهای ضدانقلاب در سال گذشته بوده است.


چند لیدر تجمعات در روز شنبه بازداشت شدند؟

روز گذشته به دلیل اجتماعی نشدن اغتشاشات ضدانقلاب مجبور شد تا لیدرهای خود را به صحنه فرستاده تا بتواند با همانندسازی و پل زدن سلولی در سطح شهر برای دقایقی هم که شده اختلال به وجود آورد اما تمامی این تحرکات زیر رصد دقیق نهادهای امنیتی قرار داشته و کلیه این عوامل در اولین تحرکات دستگیر شدند.

روز گذشته گروه‌هایی تا ۲۰ نفره از زنان و دختران در مناطقی از تهران، کرج و قزوین سعی در آغاز تجمع داشته‌اند. این لیدرها که غالباً زن بوده و شال سفید به همراه داشتند اما به‌سرعت توسط نیروهای حاضر در میدان شناسایی و دستگیر شدند.

برابر اطلاعات واصله از روز گذشته ۱۶۰ دستگیری در خیابان‌های تهران انجام‌شده و ۵ نفر از عناصر گروهک تروریستی منافقین نیز در منطقه رجایی شهر کرج بازداشت‌شده‌اند. در همین منطقه فردی با تابعیت آمریکایی دستگیر و از وی مقادیری دلار و چند گوشی هوشمند کشف شد.

یک تیم سیزده‌نفره نیز که با هدایت تبلیغات و شعارنویسی گسترده در شهرستان مرودشت فارس درصدد تحریک بودند توسط سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شدند. شب گذشته عوامل یک شبکه ساخت بمب دست‌ساز در یاسوج که قصد تعرض به اماکن قضایی، سپاه و فراجا را داشتند، حین آزمایش این اقلام توسط عوامل امنیتی دستگیر شدند.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که دو تبعه افغان حین فیلم‌برداری از یگان‌های مستقر در میدان استقلال پرند نیز توسط سازمان اطلاعات سپاه دستگیر شدند؛ نکته جالب آنکه یکی از آن‌ها افسر ارتش افغانستان است.

در جمع‌بندی تحولات روز گذشته می‌توان گفت که همان‌طور که از مدت‌ها قبل پیش‌بینی می‌شد باوجود تبلیغات سنگین، اتاق بحران هیچ امیدی به حضور بدنه اجتماعی در خیابان نداشته، از همین رو به فکر فعال‌سازی ظرفیت‌های تروریستی است که راز کشفیات وسیع اخیر نیز درهمیم موضوع می‌باشد.

همچنین مانور رسانه‌ای روی خانواده مهسا امینی نشان می‌دهد که دشمن این‌بار رکن خانواده‌ها را هدف قرارداده و پیش‌بینی‌ می شود که در روزهای آتی تلاش دشمن متمرکز روی مراکز اجتماعی چون مدارس و دانشگاه‌ها و نیز اثرگذاری روی برخی خانواده‌های فعال در اغتشاشات سال‌های قبل خواهد بود.

بدون شک اشراف و مجاهدت‌های سربازان گمنام امام زمان (عج) و نیز حافظان نظم و امنیت کشور و همچنین افزایش قابل‌توجه آگاهی و هوشیاری مردم نسبت به ماهیت ضدانقلاب، رمز شکست و روسیاهی بزرگ گروهک‌ها و سرافرازی و عزت مردم ایران بوده است.

آشکارشده ارتباط امنیتی ضدانقلاب با صهیونیست‌ها، اذعان افرادی چون حسین باستانی کارشناس بی‌بی‌سی فارسی به‌دروغ بودن بسیاری از ادعاهای رسانه‌ای دشمن طی یک سال گذشته، استعفای سیما ثابت از مزدوران مؤثر اغتشاش، آن‌هم به این دلیل که در شبکه تروریستی اینترنشنال تحت آزار جنسی دیگران بوده و نیز گاو خطاب قرار گرفتن (نداشتن قوه شناختی) رضا ربع پهلوی از سوی یکی از روزنامه‌نگاران قدیمی ضدانقلاب، کلاه‌برداری‌های مالی و سوءاستفاده‌های مکرر عناصر ضدانقلاب و نیز اخراج گروهک تروریستی منافقین از آلبانی و ممنوع‌الورود و خروج شدن مریم رجوی و صدها مورد مشابه، بخشی از روایتی است که ماهیت اتاق آشوب را به نمایش گذاشته است.

این روایت شفاف روایت نیمه‌باز سال گذشته را بسته و مُهر پایان به آن زده است. تکرار کلیدواژه«امنیتی‌شدن» از سوی رسانه‌های معاند و ضد انقلاب در روزهای آینده خبر از تحولات خاصی دارد که به زودی از آن رونمایی خواهد شد.

 

 

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 26 شهريور 1402
یارانه جدید شامل این افراد می شود

جمعی از کاربران با ثبت پویشی در سامانه فارس من خواستار پیگیری تحقق افزایش یارانه‌ خانواده‌های سه فرزندی شدند.

بعد از گذشت حدود یک سال و نیم از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، همچنان ماده ۱۳ آن عملی نشده است. در این ماده آمده است: « سازمان هدفمندی یارانه‌ ها مکلف است از محل درآمدهای ناشی از حذف یارانه سه دهک بالای درآمدی، نسبت به افزایش یارانه فرزندان

خانواده­‌های دهک‌­های اول تا چهارم دارای حداقل سه فرزند تحت تکفل که هیچکدام از والدین در دستگاههای مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران شاغل نباشند به میزان سه برابر یارانه مصوب سایرین پرداخت نماید.» بر

این اساس، کاربران با ثبت پویشی در سامانه تعاملی فارس من خواستار پیگیری تحقق این قانون شده‌اند.

معصومه محمدی سردبیر پویش که خود مادر سه فرزند است گفت: «من صاحب سه فرزند پانزده، یازده و یک ساله هستم. حقوق قانون‌‌کار که همسرم دریافت می‌کند، کفاف هزینه‌های یک خانواده پنج‌نفره را نمی‌دهد. هزینه‌هایی مانند خرج خوراک و پوشاک و تحصیلات فرزندان. البته تسهیلاتی

مانند وام فرزند سوم توانست تا حد زیادی در هزینه‌ها کمک کند؛ اما اگر این قانون محقق شود می‌تواند خلاء‌های زیادی را رفع کند.»

البته این تسهیلات شامل متولدین قبل از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ( آبان ماه سال ۱۴۰۰) نمی‌شود. کاربران به این مسأله نیز واکنش نشان دادند. کاربری این قانون را تبعیض‌آمیز دانست و گفت: باید تمامی خانواده دارای فرزند و همچنین متولدین سال‌های قبل نیز از آن

بهره‌مند شوند.

 

 

 

منبع: اقتصاد 100


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 21 شهريور 1402