متقاضیان مسکن بخوانند/ خبر رییس کل بانک مرکزی درباره رقم جدید وام خرید مسکن

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف تسهیلات خرید و ساخت مسکن از محل گواهی حق تقدم نسبت به گذشته تا دو برابر افزایش یافت.

محمدرضا فرزین در این باره اظهار کرد: در سیصد و شصت و یکمین جلسه شورای پول و اعتبار مصوباتی داشتیم که چند مصوبه مستقیما به بخش‌هایی از جامعه برمی‌گردد. یکی از مهمترین مصوبات‌مان خبر خوشی است برای گیرندگان وام مسکن که امروز مصوب کردیم سقف تسهیلات ساخت

و خرید مسکن از محل گواهی حق تقدم یعنی از محل تسه گواهی حق تقدم دو برابر شود.

وی افزود: این تسهیلات در شهر تهران به صورت انفرادی ۲۰۰ میلیون تومان و برای زوجین ۴۰۰ میلیون تومان بود که بر اساس مصوبه جدید شورای پول و اعتبار هر دو مبلغ دو برابر شد و به ترتیب به ۴۰۰ میلیون تومان و ۸۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: برای شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر چمعیت نیز از ۱۶۰ میلیون تومان و ۳۲۰ میلیون تومان برای هر نفر و زوجین به دو برابر این مبالغ به ۳۲۰ و ۶۴۰ میلیون تومان رسید. در مناطق شهری نیز این تسهیلات ۱۲۰ میلیون تومان و ۲۴۰ میلیون تومان بود که به ۲۴۰ میلیون

تومان و ۴۸۰ میلیون تومان رسید.

فرزین اعلام کرد: تصمیم دیگری که اعضای شورای پول و اعتبار گرفتند در حوزه پوشش هزینه تعمیر و نوسازی واحدهای مسکونی بود که به صورت تسهیلات جعاله در اختیار افراد قرار داده می‌شد و از ۸۰ میلیون تومان به ۱۶۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.

به گفته وی، تصمیم دیگر درباره اصلاح دستورالعمل وجوه اداره شده بود. وجوه اداره شده یک قرارداد بسیار مناسبی است که افراد می‌توانند منابع خود را بانک‌ها بگذارند و به افرادی که مدنظرشان است تسهیلات بدهند. این موضوع در اعطای تسهیلات خرد تاثیرگذار است. این دستورالعمل اصلاح

شد و شرایط بسیار مناسبی به وجود آمد که افراد بتوانند منابع خودشان را در بانک‌های مختلف بگذارند و بانک‌ها بتوانند این منابع را در اختیار همه افراد قرار دهند. همچنین درباره تسه قبلا تنها درباره بانک مسکن و بانک‌های تجاری بود که تصمیم گرفتیم که همه بانک‌ها بتوانند از تسه استفاده

کنند تا با توجه به افزایش قیمت مسکن با توجه به دو برابر شدن آن بتوانند بخشی از قیمت مسکن را جبران کنند.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 31 خرداد 1402
واکنش جدید انسیه خزعلی به ماجرای حجاب و بی حجابی

 خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به اینکه اقدام سلبی همراه با خشونت، خشم را در بین مردم زیاد می‌کند، ابراز کرد: اینگونه رفتار‌های سلبی غلط و خلاف شرع است و نتیجه‌ای جز نفرت از اصل دین را در پی ندارد و باید نگاه افراطی و تفریطی را در بحث حجاب کنار بگذاریم.

 انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در چهارمین جلسه نشست اصلاح و بازنگری در لایحه حمایت از عفاف و حجاب که به همت پژوهشکده مطالعات راهبردی حوزه و روحانیت با همکاری پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) برگزار شد به بیان نظرات و راهکار‌های خود در این زمینه پرداخت.

 به گزارش سایت دیده بان ایران، خزعلی با بیان اینکه ما حتما باید قانون حجاب و عفاف را در مجلس به نتیجه برسانیم و رها کردن یا تصویب قانون با این کیفیت صحیح نیست، ابراز کرد: از سال ۶۵ مقام معظم رهبری قانون حجاب و عفاف را طراحی کردند و سال ۶۶ این طرح آغاز به کار کرد و از سال ۷۲ به صورت قانون حجاب مطرح شد.

 معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به اینکه قانون در طول دولت کارگزاران به نتیجه‌ای نرسید، تصریح کرد: دولت کارگزاران می‌گفتند که انواع مدل‌ها و رنگ‌ها در جامعه باید وجود داشته باشد و ما را به افراطی‌گری معرفی می‌کردند؛ قانون ۲۵۰ صفحه‌ای حجاب را به یک و نیم صفحه تقلیل دادند.

وی افزود: این یک و نیم صفحه قانون به دولت اصلاحات رسید و یک سری مسائل کلی، علمی و اخلاقی که در هر مکتبی وجود دارد در زمستان ۷۶ یعنی چند ماه بعد از دولت اصلاحات به تصویب رسید و تا آخر دوره اصلاحات چیزی به آن اضافه نشد.

خزعلی ضمن تاکید براینکه درسال ۸۴ راهبرد‌ها و در سال ۸۵ راهکار‌های قانون عفاف و حجاب در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور آیت الله جنتی و آیت الله مصباح یزدی تصویب شد، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور دولت وقت از جانب دولت و از جانب رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی این قانون را ابلاغ کرد و حدود یک سال در تدوین راهبرد‌ها و تعیین گروه نظارت و آموزش کار شد.

وی افزود: به دلیل اینکه بعضی از مسئولین از اجرای قانون خسته شدند این قانون از فرهنگ عمومی جدا شد و به وزارت کشور فرستاده شد و اسم این قانون به صیانت از حقوق شهروندی تغییر یافت؛ راه دور شدن از قانون اسلام و دین تبعیت از حقوق شهروندی است و ردپای این قانون را در سند ۲۰۳۰ می‌توانید ببینید.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با تاکید بر اینکه از دولت آقای خاتمی عرفی سازی حجاب را شاهد بودیم، اظهار داشت: درسال ۹۸ یک بار دیگر قانون عفاف و حجاب ابلاغ شد و در مجموع، چهار رئیس جمهور این قانون را ابلاغ کردند و نظارت بر این قانون بر عهده وزارت کشور گذاشته شد.

خزعلی با اشاره به اینکه روز‌های آخر سال ۱۴۰۰ گزارشی از اجرای این قانون داده شد، گفت: در این گزارش آمده بود که در خیلی از جا‌ها به این قانون عمل نشده و، چون در دنیا برهنگی مساوی پیشرفت است و فرهنگ برهنگی، توسعه با هم هماهنگ هستند، اگر پوشش جدی گرفته شود بازگشت به تحجر اتفاق خواهد افتاد.

خزعلی در ادامه با اشاره به صحبت‌های اخیر آقای نصیری، ابراز کرد: او در پیامی به مقام معظم رهبری گفته بود برای حفظ حکومت اجرای احکام را به بعد از ظهور محول کنید، زیرا هنگامیکه حضرت موسی از کوه طور برگشتند و به برادرشان گفتند که چرا به مردم مشرک شدند، حضرت هارون در جواب گفتند برای جلوگیری از اختلاف اجازه دادم که مردم مشرک شوند.

وی ضمن تاکید بر اینکه برخورد حضرت موسی علیه السلام برای ما الگو است و حضرت موسی علیه السلام برای برادرشان استغفار کردند، اظهار داشت: اگر، ولی زمان مانند امیرالمومنین علی علیه السلام که بعد از شهادت همسرشان با حکومت کنارآمدند، تصمیم بگیرند که تقیه کنند ما هم تبعیت می‌کنیم.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور با اشاره به اینکه اقدام سلبی همراه با خشونت، خشم را در بین مردم زیاد می‌کند، ابراز کرد: اینگونه رفتار‌های سلبی غلط و خلاف شرع است و نتیجه‌ای جز نفرت از اصل دین را در پی ندارد و باید نگاه افراطی و تفریطی را در بحث حجاب کنار بگذاریم.

خزعلی گفت: کسانی که می‌گویند حجاب را کنار بگذاریم و کسانی که می‌گویند به هر روش ممکنی حتی با خشونت جلوی بی‌حجابی را بگیرد، روش آقا در مورد تهاجم دشمن، ترکیبی است و آنجا که لازم باشد با شدت برخورد می‌کنند و آنجایی که لازم باشد عفو و بخشش را دارند و ما هم باید از این روش استفاده کنیم.

 

منبع: افکار نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 30 خرداد 1402
واگذاری چند صد هکتار زمین به عروس حجت‌الاسلام‌ خاموشی؟ | زمان این خرید و فروش اعلام شد

حجت‌الاسلام‌ سیدمصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین به ادعاهای یک فعال توییتری با عنوان «عروس‌بازی در اوقاف» پاسخ داد.

حجت‌الاسلام‌ سیدمصطفی مجیدی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه انتشار موضوع در فضای مجازی توسط آقای اشتری از سر بی‌انصافی و ناآگاهی ایشان است، اظهار داشت: از همین جا اعلام آمادگی می‌کنم که قابلیت این وجود دارد که در یک برنامه زنده گام به گام پیش ببریم و پاسخ بدهیم که ببینیم حرف کی حق است و کی ناحق حرف زده است.

وی اضافه کرد: در استان قزوین تمامی موقوفات زراعی در دوران پهلوی در قانون اصلاحات ارضی از وقفیت خارج شده و بعد از انقلاب اسلامی با فتوای حضرت امام(ره) و قانون ابطال موقوفات به وقفیت برگشت، یعنی عرصه به وقف برگشت، ولی حقوق متعلق به کسی که در دوران اصلاحات ارضی زمین‌ها را خریداری کرده، باقی ماند.

مجیدی ادامه داد: یعنی اگر تا سال ۱۳۶۳ که قانون ابطال وضع شده، زراعت می‌کند، حق نسق زراعی برای او متصور است و اگر اعیانی ساخته، حقوق اعیان یا تملک اعیان دارد. بنابراین این حقوق چه اعیانی، چه نسق و چه ریشه باشد،‌ قابل خریدوفروش بین افراد است و به اوقاف هم هیچ ارتباطی ندارد. یک حق قانونی، رسمی و شرعی است که افراد مختلف می‌تواند نقل و انتقال بدهند، فقط بعد از نقل و انتقال به موقوفه اطلاع داده می‌شود و موقوفه کارشناس رسمی دادگستری دعوت می‌کند.

وی یادآور شد: بسته به نوع حقوق (نسق، اعیان تجاری و مسکونی) هر شخص بین ۱۰ تا ۱۵ درصد حق پذیره از قیمت کارشناسی را پرداخت کند. فرض کنید اگر کسی مالک این حقوق باشد، ۱۰۰ میلیون خریده بودم و بعد از چند سال یک‌میلیارد تومان فروختم. اگر برای آن ۱۰۰ میلیون تومان در ابتدا پذیره موقوفه را پرداخت کرده باشم، وقتی کارشناس را یک‌میلیارد را قیمت‌گذاری می‌کند، برای ۹۰۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. یعنی از ۹۰۰ میلیون تومان ۱۰ درصد به عنوان پذیره موقوفه گرفته می‌شود.

مجیدی تصریح کرد: این پذیره برای موقوفه در سال ۱۳۹۵ بین آقای صفویه و خانم چایچیان ردوبدل شده است. بنابراین پذیره موقوفه به قیمت کارشناسی روز پرداخت شده و این قیمت به همان قیمت سایر پرونده‌های قم‌یک در همان روز بوده است. یعنی این‌طور نیست که قیمت این معامله ۱۰ هزار تومان بوده باشد، ولی باقی ۲۰ هزار تومان بوده است. همه در همین ردیف قیمت ۱۰ هزار تومان، ۹ هزار تومان و ۸ هزار تومان و در همسایگی همدیگر قرار داشته است.

وی یادآور شد: این حقوق یعنی نسق زمین به صورت قانونی و رسمی بین ۲ طرف جابه‌جا شده و پذیره موقوفه توسط خریدار پرداخت شده است. سند اجاره رسمی برای این زمین ۱۵۰ هکتاری تنظیم شده و اجاره‌ای که برای ۱۵۰ هکتار نوشته شده، اجاره کاملا رسمی و قانونی است. همین الآن در بیدستان که بهترین پلاک موقوفه زراعی و کشاورزی است، هر هکتار بین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان در سال قیمت‌گذاری می‌کند. یعنی اجاره یک سال یک هکتار زمین ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان است. یعنی عجیب و غریب و خارج از عرفی نیست و کاملا قانونی و رسمی اتفاق افتاده است.

مدیرکل اوقاف استان قزوین با بیان اینکه موقوفه به صورت متولی‌دار مدیریت می‌شود و به مدیریت اوقاف نیست که ما واگذار کرده باشیم، تصریح کرد: زمین دارای حق بوده و بلامعارض نبوده که اوقاف به کسی واگذار کرده باشد. زمین دارای حق نبوده و بلامعارض نبوده که اوقاف به کسی واگذار کرده باشد. از همه مهمتر این خریدوفروش در زمان ریاست آقای خاموشی در سازمان تبلیغات بوده، نه در زمان ریاست ایشان در سازمان اوقاف.

مجیدی یادآور شد: آقای خاموشی در مهرماه ۱۳۹۷ به ریاست سازمان اوقاف انتخاب شدند، ولی این معامله در سال ۱۳۹۵ بین خریدار و فروشنده انجام شده است.

وی گفت: آماده‌ایم در هر مرکز و مرجعی این فرد راضی باشد، به این ادعاها پاسخ دهیم و قطعا مباحث قضائی پیگیری می‌شود و به اتهام نشر اکاذیب از ایشان شکایت خواهد شد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 29 خرداد 1402
افزایش ۲۰درصدی اعتبار یارانه برای همه خانوارهای دهک ۱، ۲ و ۳ از ۲۹ خرداد

طرح ملی کالابرگ الکترونیکی (افزایش ۲۰درصدی اعتبار یارانه) برای همه خانوارهای دهک اول، دوم و سوم از روز دوشنبه ۲۹خرداد ماه اجرا می‌شود.

 وزارت کار درباره اجرای کالابرگ الکترونیک اطلاعیه دیگری صادر کرد، در این اطلاعیه آمده است: در راستای پوشش کامل سه دهک اول درآمدی و تحقق حمایت‌های دولت برای تأمین سبد غذایی خانوارها، از روز دوشنبه 29 خرداد ماه، افزایش اعتبار برای هر سه دهک اعمال می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، شرط بهره‌مندی از اعتبار افزایشی، خرید بیش از 80درصد یارانه 400هزار تومانی، معادل 320هزار تومان به‌ازای هر نفر است.

این اطلاعیه می‌افزاید: خانوارها می‌توانند یک ماه زودتر از واریز یارانه از اعتبار خود استفاده کنند، این طرح برای همه مشمولین، اختیاری است.

شیر کم‌چرب بطری، پنیر، گوشت مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی، برنج ایرانی، لبنیات، قند و شکر، حبوبات و گوشت منجمد گوساله، 11 قلم کالای اساسی در طرح کالابرگ الکترونیک است.

8 فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ در این طرح مشارکت دارند و در شهرها و روستاهای کوچک نیز برای فروشندگان، بارکدخوان نصب می‌شود تا دسترسی و امکان بهره‌مندی عموم مردم از کالابرگ الکترونیکی فراهم شود.

همه خانوارهای مشمول طرح می‌توانند با نصب برنامه شبکه ملّی اعتبار «شما» یا شماره‌گیری #1463*500* از باقی‌مانده اعتبار خود مطلع شوند.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 28 خرداد 1402
حمله افراد خودسر به کنسرت لیان کنترل شد/ لزوم پایبندی به قانون برای همه افراد

 شب پایانی کنسرت لیان در تالار وحدت، با حمله افراد خودسر برای برهم زدن کنسرت همراه بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی، شب گذشته 26 خرداد 1402، تالار وحدت محل وقوع اتفاقاتی عجیب بود. اتفاقاتی که شاید تا مدت‌ها در ذهنِ شاهدانِ داستان باقی بماند.

گروه موسیقی «لیان» به سرپرستی محسن شریفیان طی چهار شب و در روزهای 23، 24، 25 و 26 خرداد در تالار وحدت روی صحنه رفت. این گروه در مجموع میزبان 2 هزار و 800 علاقه‌مند به موسیقی جنوب ایران بود.
در روزهای گذشته ویدیویی از اجرای این گروه منتشر شد که در این ویدیو برخی از  تماشاگران حاضر در تالار وحدت، هنگام اجرای این گروه، حرکات نامتعارفی انجام می‌دادند. انتشار این ویدیو در شبکه‌های اجتماعی موجب واکنش‌هایی شد. جالب اینکه رسانه‌های معاند بیشترین استفاده را از این ویدیو کردند.

اوج جنجال و حاشیه در کنسرت لیان اما مربوط به شب گذشته بود. گروهی از افراد خودسر به تالار وحدت حمله کردند تا مانع از برگزاری کنسرت گروه لیان شوند. حمله‌ای که خوشبختانه ناکام ماند.
در این اتفاق، حراست بنیاد رودکی و نیروی انتظامی اقدامی به موقع و با اقتدار داشتند. آنها وقتی با حمله‌ی نیروهای خودسر مواجه شدند، خیلی سریع مقابل آنها ایستادند. متاسفانه این افراد قصدِ برهم زدن کنسرت و البته ایجاد رعب و وحشت در بین مردم را داشتند.

جالب اینکه در طول برگزاری کنسرت که تماشاگران در سالن از موسیقیِ مناطق جنوب ایران لذت می‌بردند، نیروهای انتظامی و حراست بنیاد رودکی مشغول کنترل اوضاع و مدیریت این بحران بودند.

مقابله نیروهای انتظامی و حراست بنیاد رودکی با این افراد خودسر، از آن روی بود که کنسرت لیان مجوز رسمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برگزار داشت و چنین رویدادی که مراحل اخذ مجوز را گذرانده، باید برگزار شود.

پایبندی به قانون برای همه افراد جامعه الزامی است. البته ذکر این نکته هم اهمیت دارد که مخاطبان چنین کنسرت‌هایی که موسیقی شادی را ارائه می‌کنند؛ باید شئونات رفتاری در حین اجرا را رعایت کنند. در همین باره محسن شریفیان سرپرست گروه لیان هم پیش‌تر متنی در صفحه شخصی‌اش منتشر کرد و اتفاقات رخ داده در کنسرت این گروه در شب‌های قبل عذرخواهی کرده بود.
آنچه در بیرون سالن در حال رخ دادن بود به مرور به گوش محسن شریفیان هم رسید و این نوازنده و پژوهشگر موسیقی در اواخر کنسرت‌اش رو به حضار گفت: «یک پیام به بیرون سالن دارم. ما همه ایرانی هستیم و خط قرمر ما جغرافیای ایران است. ما برای ایران جنگیدیم و خون دادیم. اگر مردم ایران حالا در این سالن در حال تماشای یک فعالیت فرهنگی و خوشحال هستند، نتیجه همان استقامت‌ها و رشادت‌هایی‌ست که شده. خواهش می‌کنم وقتی امشب از سالن کنسرت بیرون می‌روید، همه چیز را رعایت کنید. خیلی عذرخواهم که این پیام را در این حالت به شما منتقل می‌کنم. سلامتی تک تک شما برای من اهمیت بالایی دارد و در هنگام خروج از سالن، مواظب باشید.»

محسن شریفیان ساعاتی پس از برگزاری این کنسرت در صفحات شخصی خود نوشت: «همان قدری که به ناعدالتی‌ها همیشه معترض بوده و هستم و بارها دادگاهی شدم و ممنوع الکار… اما امشب باز مثل ماجرای کنسرت 1393 بوشهر،  به من ثابت شد که افرادی هستند که علیرغم تمام فشارها، جلوی بی قانونی می‌ایستند و دم‌شان گرم. سپاسگذارم از تلاش بی منت عوامل انتظامی تالار وحدت و حراست بنیاد که محکم در برابر این بی قانونی و حمله ناکام عوامل خودسر و ناشناس ایستادند. برای گروه سی ساله‌ی ما زیاد این اتفاق‌ها افتاده… از تهدیدهای بسیار تا حمله و زد و خورد و در بهترین حالت قطع صدا و برق…
و خدا می‌داند هر بار با چه حال و اعصابی روی صحنه می‌روم! و با چه اضطرابی کنسرتم را تمام می‌کنم…
بارها گفته‌ام حاضر نیستم قطره‌ای خون از یک نفر بخاطر ما ریخته شود…
به ویژه که مخاطبان جان من باشند… با اینکه همه‌ی تلاشمان را کردیم تا از این اتفاق جلوگیری کنم ولی نشد… از همه‌ی شما عذر خواهی می‌کنم… دوستون دارم و ممنون که تنهامون نمی‌زارید و به همه‌تون افتخار می‌کنم...با مهر. محسن شریفیان. گروه موسیقی لیان.»

کنسرت گروه لیان در بخش‌های مختلف و اجرای آثار پرطرفدار این گروه روی صحنه رفت. اجرای «خیام خوانی»، پرداختن به موسیقی اقصی نقاط بوشهر،  اجرای قطعاتی چون «تینا» و...، بخش های مختلف کنسرت لیان را تشکیل می‌دادند.

در اواسط برنامه محسن شریفیان از «محمد بحرانی» صدا پیشه «جناب خان» دعوت کرد که روی صحنه بیاید و حضور این بازیگر سرشناس با استقبال دوستداران حاضر در سالن رو به رو شد.

محمد بحرانی با اجرای دو قطعه در این کنسرت خواننده گروه «لیان» شد و از پتانسیل‌های بالای خود در اجرای زنده رونمایی کرد تا لیان در شبی که حواشی فراوانی در بیرون محوطه تالار وحدت در جریان بود، اجرایی پرانرژی و بسیار انرژیک را روی صحنه ببرد.

این کنسرت به همت شرکت «کامیاب بهاران» و به تهیه‌کنندگی «علی حق شناس» در تاریخ‌های 23، 24، 25 و 26 خرداد در تالار وحدت برگزار شد.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 27 خرداد 1402
فناوری پیشرفته‌ای که در شناسایی تخلفات جاده‌ای به پلیس کمک می‌کند

پژوهشگران ایرانی در دل یک پارک توانسته‌اند دوربینی برای پلاک‌خوانی در معابر بسازند که بعد از 17 سال هنوز هم در جهان پیشروست.


گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ حتما لازم نیست که اهل شنیدن و خواندن اخبار باشیم تا در جریان حوادث تلخ جاده‌ای قرار گیریم؛ بسیاری از ما در اثر یک سانحه رانندگی عزیزی را از دست داده و یا اثرات تلخ ناشی از آن را دیده‌ایم؛ به بیان معاون عملیات پلیس راهور تهران، 28 درصد از تصادفات در دو ماه پایانی سال 1401 بدلیل عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه ناشی از عدم رعایت سرعت مطمئنه بوده است. پلیس به عنوان یکی از متولیان بررسی صحنه‌های تصادف اذعان می‌کند سرعت بالا باعث می‌شود تا خطر دیرتر دیده شود، تاخیر در رویت، عدم توجه به جلو، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت سرعت مطمئنه از عوامل و دلایل تصادفات هستند. ممکن است بسیاری از رانندگان با سرعت مطمئنه و دقت رانندگی کنند اما کافیست یک نفر در این بزرگراه یا اتوبان با سرعت و سبقت‌های غیرمجاز جان خود و دیگران را به خطر اندازد، آیا خواسته سایرین برخورد با این خطرآفرینی نیست؟ بدون شک هیچ راننده‌ای حاضر نیست از فرد متخلف حمایت کند علاوه بر نظارت‌های فیزیکی پلیس در معابر درون و برون شهری، یکی از ابزارهای بازدارنده در این خصوص استفاده از تجهیزات الکترونیکی است و امروزه در بیشتر کشورهای جهان به عنوان ابزار کنترلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حدودا دو دهه‌ی پیش در ایران قرار بود با تغییر رویکرد پلیس در هوشمندسازی نیروهای خود، اولین نسل از خودروهای هوشمند نیز به این بخش اضافه شود؛ برای رسیدن به این توفیق نیاز بود تا برخی تجهیزات در ماشین‌های پلیس نصب شود. حضور شرکت‌های خارجی صاحب فناوری مورد نظر سوای مقوله‌ی تحریم با مشکلاتی همچون خدمات پس از فروش و خطر هک مواجه بود، اما اعتماد به نخبگان دانشگاهی موجب شد تا یک اتفاق مهم به جریان افتد.

قصه‌ی این تولید از دل یک پارک بیرون آمد؛ پارکی که شبیه بقیه پارک‌ها نبود، خبری از تفریح و شادی نبود، در گوشه‌ای از پارک علم و فناوری دانشگاه تهران چند جوان با انگیزه‌های شخصی و ملی قرار بود تحولی در توسعه پلیس هوشمند ایجاد کنند؛ اسماعیل شهبازی، مدیر بازرگانی این شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس از انگیزه‌ها و مسیر پرپیچ خم کار برای رسیدن به جایگاه امروزیشان گفته است.


فارس: کارتان رو از کجا و چگونه آغاز کردید؟

شهبازی: سال 1383 هسته‌ی اصلی شرکت با چهار نفر از بچه‌های دانشگاه شریف و دانشگاه تهران شروع شد، یکی از دوستان ما در حادثه رانندگی جان خود را از دست داد، هر نفر که فوت می‌کند خلایی در جامعه و خانواده‌ها ایجاد می‌شود، با همین دیدگاه تصمیم گرفتیم یک سری طرح‌ها که می‌توانست در تصادفات باعث نجات جان انسان‌ها باشد پیش پلیس بردیم؛ با وجود اینکه پلیس در آن زمان طرح‌های ما را تایید کرد اما اعلام شد باید در مناقصه با چند شرکت دیگر رقابت کنیم.

شاید برایتان جالب باشد همان سال ۱۳۸۳ برای شرکت در این مناقصه نیروی انتظامی برای نمونه سازی اولیه مبلغ پانزده میلیون تومان به ما پول دادند بابت نمونه‌سازی اولیه اما بعد از مدتی اعلام کردند که دم شما گرم برای این کار تحقیقاتی اما ما تحقیق کردیم و متوجه شدیم این کار قبلا در دنیا انجام نشده و طبیعتا شما هم نمی‌توانید انجام دهید و شرکت‌های خارجی هم از حضور در این مناقصه انصراف داده‌اند.

پلیس به ما پول داد بابت نمونه‌سازی اولیه اما بعد از مدتی اعلام کردند که ممنون بابت کار تحقیقاتی چون متوجه شدیم این کار قبلا در دنیا انجام نشده و طبیعتا شما هم نمی‌توانید انجام دهید و شرکت‌های خارجی هم از حضور در این مناقصه انصراف داده‌اند.

فارس: با ایده‌ای که داشتید چه کردید؟

شهبازی: با اینکه طرح ما را نخواسته بودند اما یک هفته بعدنمونه اولیه محصول را تحویلشان دادیم و ماحصل خروجی آن شد زانتیای نامحسوس پلیس که معرف حضور همه در ایران است؛ با این که هفده سال از طول عمر زانتیاهای پلیس میگذرد اما هنوز لبه‌ی تکنولوژی محسوب میشوند زیرا در طراحی دوربین‌ها از سیستم‌های استریو ویژن استفاده شده که مثل چشم انسان میتواند ازعمق سنجی و اختلاف سرعت سنجی کنند؛ این دوربین‌ها تمام اهداف مورد نظر در محیط از سایه درخت و گاردریل تا عابر پیاده و خودروهای در حال حرکت را شناسایی کند؛ هر چند این کار خیلی هم ساده نبود یکی از سختی‌های کار این بود که هم مبدا فیلمبرداری در حال حرکت بود هم مقاصد فیلمبرداری متحرک؛ از طرفی تصاویر زمینه مدام در حال تغییر بودند و این کار را خیلی سخت می‌کرد.

فارس: اثر کار شما در مجامع علمی هم دیده شد؟

شهبازی: بله؛ شرکت ما برای این کار جایزه ویژه جشنواره جوان خوارزمی را دریافت کردیم و در کنفرانس ماشین ویژن آمریکا اولین مجموعه‌ای بودیم که در دنیا توانسته بود چنین دوربینی را طراحی و تولید کن و این برای یک تیم از کشور ایران اتفاقی مهمی بود تا جایی که احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی آن زمان از وزیر علوم وقت تشکر کردند که چند دانشجو توانسته‌اند نیاز کشور را برطرف کنند

فارس: روند کار در این هفده سال با همین شکل ادامه پیدا کرده یا دستخوش تغییرات شده؟

شهبازی: خب بعد از تصویب قانون سهمیه‌بندی بنزین و سوخت یک سری مشکلات ایجاد شد؛ پلیس اقبالش رفت به سمت سامانه‌های ایستای ثبت تخلف؛ با این رویکرد برای اولین بار در ایران با استفاده از سامانه‌های استریو ویژن توانستیم تمام خودروهای در حال حرکت را پلاک خوانی کنیم؛ این اتفاق قبلا با دوربین‌هایی انجام می‌شد که فقط امکان ثبت تخلف خودروهای متخلف با سرعت غیرمجاز را داشتند، فناوری به کار رفته در دوربین‌های قدیمی تقریبا ساده بود، در حقیقت یک رادار نسل 1 بود که می‌توانست شاتر مکانیکی دوربین عکاسی را فعال کرده و از خودروی متخلف عکس بگیرد که به اصطلاح از روی سرعت خودروها تنظیم می‌شد؛ یکی از ایرادات این دوربین‌ها این بود که امکان گرفتن عکس از همه‌ی خودروها وجود نداشت و ما برای اولین بار این کار انجام دادیم یعنی از تمام خودروهای عبوری عکسبرداری شده و خودروهای متخلف شناسایی می‌شوند.

در این مسیر توانستیم برای اولین بار عکس رنگی باکیفیت در شب تهیه کنیم و این قابلیت را برای پلاک خوانی در شب به سیستم پلیس اضافه کردیم. با حمایت‌های که طرح و مجموعه ما شد توانستیم تغییراتی در پلاک خوانی ایجاد کنیم تا جایی که کیفیت مورد قبول 85 درصد در آن زمان را به 95درصد ارتقا دهیم.

فارس: دوربین‌های ایستا نمونه خارجی داشتند یا این هم یک نمونه اولیه و تولید داخل بود؟

 شهبازی: این مدل از دوربین‌ها نمونه خارجی داشت ولی همین امروز هم تنها سه یا چهار شرکت خارجی دوربین‌های استریو ویژن با تکنولوژی پیشرفته‌ای که عرض کردم، دارند؛ این دوربین‌ها با تلفیق رادار یا سنسور در خودروهای هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند و توانایی شناسایی محیط و مدیریت خودرو دارند.

خیلی‌ها متناسب با تکنولوژی آن زمان فکر می‌کردند که ما تقلب کردیم و یک نفر آمده اطلاعات و داده‌ها را به صورت دستی انجام داده است.

فارس: بازخوردها نسبت به کار شما چه طور بود؟

شهبازی: شاید برای شما جالب باشد زمانی که خروجی داده‌ها را دادیم، خیلی‌ها متناسب با تکنولوژی آن زمان فکر می‌کردند که ما تقلب کردیم و یک نفر آمده اطلاعات و داده‌ها را به صورت دستی انجام داده است اما با همه‌ی سختی‌ها بالاخره اتفاق افتاد و ما توانستیم در طلوع و غروب آفتاب، برف و بارندگی و هر دلیل طبیعی که می‌توانست کیفیت پلاک خوانی را کاهش دهد با الگوریتم‌ها از بین ببریم و بهترین خود را ارائه کنیم.

فارس: محصولاتی دیگری هم در حوزه دوربین‌های کنترل‌گر دارید؟  

شهبازی: شرکت ما محصولات متنوعی از تشخیص حجم بار برای سازمان پسماند تهران تا نمونه‌های تشخیص ترک جاده برای اداره راه و امثالهم داشته؛ اما تصمیم گرفتیم محصولی طراحی و تولید کنیم که زمان نصب خیلی نیاز به حضور خود ما نداشته باشد. یک کار جمع و جور که همه‌ی کارهای عکس برداری، پردازش، تصویر سی آر و پلاک خوانی در دوربین انجام شود و همه‌ی ماموریت‌های ترافیکی هم از جمله چراغ قرمز، سرعت سنجی و پلاک خوانی در خود سیستم صورت گیرد و در نهایت به محصول راهبردی دوم این شرکت دانش بنیان یعنی کارابین رسیدیم که ما را برنده جایزه‌ی بین‌المللی خوارزمی کرد و با وجود اینکه محصول ما کاملا ایرانی بود اما استاندارد CE اروپا را هم دریافت کردیم.

وقتی برای اولین بار سال ۹۳ این دوربین را در شهر اهواز نصب کردیم مسئولین وقت استان به ما گفتند بابت نصب دوربین‌ها هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد؛ گفتند این‌جا آنقدر گرم است که همه‌ی تجهیزات ذوب می‌شوند، شما بروید اگر یک تابستان را سپری کردیم و اتفاقی نیوفتاد بعد تسویه خواهیم کرد و تا به امروز الحمدالله همان اولین نمونه دوربین نصب شده فعال است.

درخصوص سایر محصولات هم باید اشاره کنم تا امروز نزدیک به هزار و چهارصد سامانه در سراسر کشور تقریبا به صورت فعال داریم و این بیشترین تعداد محصولی است که یک شرکت دانش بنیان توانسته ارائه کند که عمده دلیلش کیفیت محصول ارائه شده است.

فارس: با شرکت‌های رقیب چه کار کردید؟

شهبازی: هیچ وقت برای ما رقیب معنا نداشته به همین دلیل هم شریک‌های خود را از شرکت‌های همکار انتخاب کردیم و دیگر رقیب کسی نبودیم؛ بسیاری از شرکت‌هایی که مایحتاج خود را از خارج از کشور تهیه می‌کردند، با توجه به کیفیت محصول، خدماتی که می‌دادیم و در دسترس بودن سراغ ما آمدند؛ امروز شاهدیم که در عوارضی‌هایی مثل تهران، قم، ساوه، همدان، کاشان، نطنز، بندرعباس و .... 80 درصد از دوربین‌های کارابین استفاده شده است؛ و مهمترین کارکرد آن جمع شدن صف‌های طولانی برای پرداخت عوارض بود، امروز خودروها از عوارضی‌ها عبور می‌کنند و بعد از دریافت پیامک هزینه را پرداخت می‌کنند.

فارس: یعنی تمام محصولات دانش بنیانی شما در خدمت پلیس هوشمند است؟

شهبازی: نه؛ در حوزه صنعت و کشاورزی هم محصولات هوشمندی تولید کردیم، ما با استفاده از سورترهای هوشمند می‌توانیم برای تفکیک محصولات کشاورزی، محصولات معدنی و صنایع پتروشیمی استفاده کنیم، به طور مثال در تفکیک محصولات کشاورزی خاصه محصولی همچون پسته، دستگاه‌های نمونه خارجی به طور مثال هزار کیلو در ساعت یک تن پسه را تنها بر اساس رنگ سورت می‌کند در حالی که همین پسته طیف رنگ گسترده دارد و خطا در دستگاه‌ها زیاد است؛ ولی ما الحمدلله دستگاهی تولید کردیم که مثل ذهن انسان بتواند بر اساس پارامترهای ریخت‌شناسی، رنگ، اندازه و شکل با استفاده از دوربین‌های آی فرم ریت اسکن تفکیک کنیم و با توجه به به اینکه ورود نمونه‌های خارجی به کشور در شرایط تحریمی مشکل است و حتی پشتیبانی از از آن هم توسط شرکت سازنده مشکل است، وجود نمونه‌های داخلی با کیفیت یک اتفاق مبارک است.

 

منبع: فارس


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 25 خرداد 1402
قانون مشاغل سخت و زیان‌آور بی‌معنا می‌شود؟ / انتقاد کارگران به شرط سنی برای بازنشستگی

برنامه هفتم توسعه هنوز نیامده دردسر آفرین شده است. به ویژه کارگران و فعالان صنفی حوزه کارگری و بازنشستگی، به برخی مواد و بندهای آن اعتراض دارند. از جلمه مباحث مربوط به بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری معتقد است لایجه دولت در عمل این مفهوم را بی‌معنی می‌کند.
دولت سیزدهم برنامه هفتم توسعه را با تاخیر تدوین کرده و هنوز هم آن را به مجلس ارسال نکرده است. قرار بود سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور در روزها گذشته برای تحویل برنامه هفتم به مجلس برود اما موضوع منتفی شد. در میان این تاخیر و تعلل، تا همین جا هم متن پیش‌نویسی که از سند بالادستی توسعه کشور منتشر شده، نگرانی‌هایی را برای کارگران و بازنشستگان ایجاد کرده است؛ از جمله در مورد بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان‌آور.

هر چند روز گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مدعی شده است که «فکر می‌کند» برخی مواد مورد گلایه این اقشار از متن اصلاح شده برنامه حذف شده‌اند، هنوز برخی نگرانی‌ها ادامه دارد. آنگونه که تسنیم گزارش داده، صولت مرتضوی به رسانه‌ها گفته است: «فکر می‌کنم در ویرایش نهایی لایحه برنامه توسعه هفتم مواد ۱۵و ۱۶حذف شده و احتمالا این موضوع دیگر در دستور کار نیست.»
این مواد به مباحثی چون استاد و شاگردی و پرداخت دستمزدی کمتر از حداقل حقوق به برخی کارگران اشاره دارد. البته مرتضوی در سخنان خود به طور تلویحی از این موضوعات حمایت کرده و به طور قطعی هم از حذف آنها نگفته است. با وجود این، حتی اگر این دو ماده از متن برنامه هفتم توسعه پاک شده باشند، هنوز برخی نگرانی‌های کارگران پابرجاست.


مشاغل در برنامه هفتم توسعه
برخی مواد مورد اعتراض کارگران در پیش‌نویس برنامه هفتم توسعه


مطالعه بیشتر:
افزایش سن بازنشستگی به بهانه رفع ناترازی صندوق‌ها/ انتقال بار تعهدات دولت به دوش بیمه‌شدگان
آیا تغییرات جدید عطف به ماسبق می‌شوند؟

کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان‌آور به قید شرط سنی بازنشستگی در لایحه برنامه هفتم توسعه؛ بدون بیان جزئیات معترض هستند. بر اساس این لایحه، مردان و زنان برای بازنشستگی پیش از موعد باید به ترتیب حداقل 50 و 45 سال داشته باشند. حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری معتقد است در صورت تصویب این لایحه، مفهوم سخت و زیان‌آوری در عمل از میان می‌رود.

او در این مورد به تجارت‌نیوز می‌گوید: تغییرات برخی قوانین کار و بازنشستگی، به جای اینکه در قالب قوانین مربوطه صورت بگیرند، در ذیل برنامه هفتم توسعه دیده شده‌اند. تدوین کنندگان این برنامه نیز بعضی مطالب را در حالت کلی بیان کرده‌اند و وارد جزئیات نشده‌اند. در نتیجه طبیعی است که انتشار متن برنامه، برخی اقشار ذی‌نفع را نگران کرده باشد.
به گفته صادقی، برای مثال مشخص نیست که این تغییرات در صورت تصویب از چه زمانی اجرایی می‌شوند؟ آیا تغییر سن بازنشستگی شامل افراد تازه کار خواهد شد یا عطف به ما سبق هم می‌شود؟ به این معنا که آیا فردی با 20 سال سابقه کار هم باید بر اساس قانون جدید بازنشسته شود؟

این فعال صنفی می‌افزاید: در این مرحله، به نظر می‌رسد بیان کلی موضوعات به این معنا باشد که همه افراد مشمول قانون جدید می‌شوند. البته باید دید در آیین‌نامه‌ای که پس از آن به تصویب می‌رسد هم چه تصمیمی گرفته می‌شود.


مطالعه بیشتر:
مقصر ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی کیست؟/ صندوق‌ها؛ مرکز طمع برای سیاستمداران
مشاغل سخت
تبصره 3 ماده 66 لایحه برنامه هفتم توسعه – سقف سنوان ارفاقی برای مشمولان مشاغل سخت و زیان‌آور


مطالعه بیشتر:
واکنش‌ها به افزایش سن بازنشستگی/ نگرانی از آینده صندوق‌ها
قید شرط سنی، سخت و زیان‌آوری را بی‌معنا می‌کند

این فعال صنفی در ادامه توضیح می‌دهد: موضوع سن، تاکنون برای بازنشستگی کارگران مشمول مشاغل سخت و زیان‌‌آور چندان اهمیتی نداشته و ملاک اصلی سابقه کار بوده است. افراد ممکن بود حتی در بازه سنی30 تا کمتر از 50 سالگی هم با پر شدن سقف سابقه، بازنشسته شوند.

او می‌افزاید: بر اساس متنی که از برنامه هفتم توسعه منتشر شده، افراد حتما باید به حداقل سن 45 سالگی برای زنان و 50 سالگی برای مردان برسند تا از امکان بازنشستگی برخوردار شوند. در صورت تصویب این تغییرات، دیگر موضوع سخت و زیان آور بودن مشاغل، در عمل معنای چندانی نخواهد داشت.
مشاغل سخت
تبصره 5 ماده 66 لایحه برنامه هفتم توسعه- شرط سنی برای بازنشستگی مشمولان مشاغل سخت و زیان‌آور


مطالعه بیشتر:
برنامه هفتم توسعه پشت درهای مجلس/ چرا رئیسی در بهارستان حاضر نشد؟
بی‌توجهی 20 ساله به اجرای قانون کارگاه‌های زیان‌آور

اما اصلا چرا سیاست‌گذاران به فکر تغییر قوانین موجود افتاده‌اند؟

صادقی توضیح می‌دهد: قانون مشاغل سخت و زیان‌آور حدود 20 سال پیش به تصویب رسیده است و بر اساس بند دوم آن کارفرمایان موظف شده‌ بودند ظرف دو سال از تصویب قانون، کارگاه خود را از حالت زیان‌آوری خارج کنند.

به گفته این فعال صنفی، موضوع «سختی کار» قابل تغییر نیست اما کارفرمایان می‌توانند با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز و رعایت استانداردهای جدید، زیان‌آور بودن محل کار را از میان ببرند. برای مثال فعالیت در کارخانه‌هایی مثل سیمان و آزبست برای سلامتی کارگران خطراتی دارد که قابل پیشگیری است.
او می‌افزاید: در همه سال‌های گذشته، تعداد بسیار اندکی از کارگاه‌های مشمول این قانون، بند دوم آن را رعایت کرده‌اند و از شمول زیان‌آوری خارج شده‌اند. اما هیچ نهادی بر موضوع نظارت نداشته و افراد را برای عدم رعایت قانون بازخواست نکرده است. حالا تدوین‌کنندگان برنامه هفتم توسعه، اصل موضوع کارهای سخت و زیان‌آور را به دلیل طولانی شدن روند اجرای قانون پیشین، زیر سوال برده‌اند.

صادقی می‌گوید: تصمیمات جدید در حالی گرفته شده که در همه این سال‌ها، هیچ نهادی بر عدم اجرای قانون نظارت نکرده و کارفرمایان نیز به دنبال کاهش هزینه‌های خود بوده‌اند.

به گفته او، بسیاری از کارگران تصوری رویایی از بازنشستگی پیش از موعد دارند و به همین دلیل کمتر به دنبال پیگیری حق خود برای خروج کارگاه‌ها از شمول زیان‌آوری بوده‌اند. غافل از اینکه در دوران اشتغال، سلامتی آنها به خطر افتاده است و پس از بازنشستگی هم، بسیاری از مزیت‌های مالی پیشین را از دست می‌دهند. در حالی که هزینه‌های زندگی آنها نیز به دلیل شرایط اقتصادی و ابتلا به انواع بیماری‌ها افزایش می‌یابد.

به گزارش تجارت‌نیوز، شاید تا کنون کمتر برنامه و سندبالادستی‌ای به اندازه پیش‌نویسی که از برنامه هفتم توسعه منتشر شده مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته باشد. هیات دولت چندی پیش لایحه برنامه هفتم توسعه را تصویب کرد اما متن آن را هنوز در اختیار قوه مقننه قرار نداده است. پس از اینکه دولت لایحه خود را به مجلس بفرستد و نمایندگان آن را تصویب کنند، نوبت به شورای نگهبان می‌رسد که آن را تایید کند. تا آن زمان متن پیش‌نویسی که منتشر شده، وجاهت قانونی ندارد اما نگرانی‌هایی را در بین برخی ذی‌نفعان ایجاد کرده است. به همین دلیل به نظر می‌رسد دولت می‌خواهد در برخی مواد آن تجدیدنظر کند.


مطالعه بیشتر:
موج جدید بیکاری و مهاجرت با احیای نظام استاد-شاگردی/ جیره جای دستمزد را می‌گیرد؟!
مشاغل سخت
شرایط بازنشستگی مشمولان مشاغل سخت و زیان‌آور در قوانین فعلی


مطالعه بیشتر:
ماده «کاهش دستمزد کارگران جوان» از برنامه هفتم توسعه حذف شد؟


 

منبع: 100 انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 24 خرداد 1402
فرمول محاسبه حق‌الزحمه مشاوران املاک تغییر می کند | سامانه کشف قیمت منصفانه مسکن ایجاد می‌شود

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن از تغییر فرمول محاسبه حق‌الزحمه مشاوران املاک با هدف جلوگیری از سوداگری خبر داد و گفت: وزارت راه سامانه کشف قیمت منصفانه مسکن ایجاد می‌کند.

ابوالفضل نوروزی با اشاره به همکاری خوب مجلس و دولت برای ساماندهی بازار اجاره مسکن، اظهار کرد: طی ۶ ماه اخیر کار کارشناسی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط در بحث اجاره‌بها مسکن و ساماندهی آن انجام شد.

وی ادامه داد: خروجی این کار کارشناسی و همکاری دولت و مجلس تصویب طرح ساماندهی زمین، مسکن و اجاره از سوی مجلس بوده است.

نوروزی  افزود: بر این اساس ابزارهایی در اختیار دولت قرار می‌گیرد که با استفاده از آنها می‌تواند بازار مسکن را ساماندهی کند. ماده یک طرح، ساماندهی مشاوران املاک است. بنگاه‌های املاک با ارائه خدمات به تسهیل معاملات بازار مسکن کمک می‌کنند.

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن افزود: این در حالی است که برخی از مشاوران املاک به‌خصوص در کلان‌شهرها رفتارهای غیرقانونی و غیرصنفی دارند و اقدام به سوداگری می‌کنند.  

نوروزی فعالیت بدون مجوز مشاوران املاک، دریافت حق‌الزحمه بالاتر از تعرفه‌های تعیین شده، عدم صدور کد رهگیری و ... را از جمله تخلفات بنگاه‌های املاک عنوان کرد و گفت: نحوه تعیین حق‌الزحمه مشاوران املاک در معاملات مسکن به‌گونه‌ای که باعث بروز تعارض منافع و فراهم کردن شرایط برای افزایش قیمت‌ها می‌شود.

وی تاکید کرد: برای جلوگیری از سوداگری برخی مشاوران املاک در بازار مسکن، فرمول محاسبه حق‌الزحمه با مصوبه امروز مجلس تغییر می‌کند. این اقدام با انتشار قیمت‌های منصفانه مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی به‌صورت سالانه عملیاتی خواهد شد. در این راستا با همکاری وزارت کشور، سامانه‌ای برای کشف قیمت منصفانه مسکن ایجاد می‌شود.

نوروزی همچنین از بهره‌گیری ظرفیت‌های دانش‌بنیان برای تسهیل معاملات مسکن خبر داد و با بیان این‌که شناسایی بهتر خالی با همکاری شهرداری‌ها از دیگر موارد تعیین تکلیف شده در طرح ساماندهی بازار مسکن بود، اضافه کرد: این شناسایی در مسیر سامانه املاک و اسکان به وزارت راه و شهرسازی معرفی می‌شود. وزارت راه و شهرسازی بر اساس قانون این شناسایی را بررسی کرده و در صورت صحت آنرا به سازمان امور مالیاتی معرفی کند.

وی گفت: منافع حاصل از شناسایی خانه‌های خالی به صورت ۱۰۰ درصد به شهرداری‌های اختصاص می‌یابد و شهرداری‌ها می‌توانند در احیای بافت فرسوده و ساخت مسکن برای گروه‌های هدف از این منابع مالی استفاده کنند.

سرپرست دفتر اقتصاد مسکن یادآور شد: یکی دیگر از موارد مقابله با احتکار زمین بود که در طرح ساماندهی تعیین تکلیف شد. بر این اساس قرار شده از اراضی که در شهرها کاربری مسکونی و انتفاعی دارند و به بازار مسکن عرضه نمی‌شوند، عوارض اخذ خواهد شد. این می‌تواند به عرضه اراضی در شهرها برای ساخت مسکن کمک کند که در کنار مالیات بر خانه‌های خالی اثر مثبتی بر بازار مسکن خواهد داشت.

نوروزی اظهار کرد: تقویت ابزارهای نظارتی و سیاستگذاری وزارت راه  و شهرسازی از طریق سامانه املاک و اسکان از دیگر موارد مصوب شده امروز در مجلس بود. دستگاه‌ها ملزم شده‌اند اطلاعات موردنیاز را به این سامانه بدهند و برای دستگاه‌هایی که همکاری نمی‌کنند، جرم‌انگاری شده است. به این ترتیب سامانه مذکور به صورت هوشمند برای ساماندهی بازار و کنترل سوداگری بیش از پیش اثرگذار باشد.

وی تاکید کرد: همچنین به شورای عالی مسکن مجوز داده شد با ابزارهای نظارتی برای بازار اجاره مسکن سقف افزایش تعیین کند، قبل از این در برخی سال‌ها تعیین سقف اجاره مطرح می‌شد که به دلیل نبود ابزار قانونی، بعضاً رعایت نمی‌شد. در طرح ساماندهی تلاش شده ضمانت‌های اجرایی لازم برای موجران و مستأجران، ‌ بنگاه‌های املاک دیده شود.

در شرایطی که دولت تشخیص دهد با استفاده از این ابزار از مستأجران حمایت خواهد کرد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 23 خرداد 1402
این سرباز فراری‌ها از سربازی معاف شدند | مراحل ثبت معافیت اعلام شد

سازمان وظیفه عمومی فراجا فرآیند معافیت سربازی و کسر خدمت برای سربازان وظیفه دارای ۳ فرزند و بالاتر را تشریح کرد و گفت: کارکنان وظیفه فراری در صورت داشتن شرایط معافیت، پس از معرفی خود به یگان خدمتی می‌توانند برای معافیت اقدام کنند.

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تمامی سربازان وظیفه حین خدمت که دارای چهار فرزند و بیشتر هستند، بدون شرط سنی و سربازان وظیفه دارای ۳ فرزند به‌شرط داشتن حداقل ۴۰ سال تمام از انجام خدمت دوره ضرورت سربازی معاف می‌شوند.

ملاک عمل برای رسیدگی به درخواست سربازان وظیفه اعم از سربازان عادی، امریه، طلاب و... سند رسمی ازدواج، شناسنامه پدر و تأییدیه ثبت احوال است.

یگان‌های خدمتی پس از بررسی و تأیید مدارک و مستندات مربوطه و ثبت ترخیص آنان در سامانه، سربازان واجد شرایط را برای ثبت درخواست معافیت به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی پلیس+۱۰ معرفی می‌کنند.

سازمان وظیفه عمومی فراجا پس از بررسی و تأیید شرایط سربازان ترخیص‌شده، کارت معافیت را صادر و در صورت عدم احراز شرایط جهت ادامه خدمت فرد را به یگان خدمت معرفی می‌کنند.

کارکنان وظیفه فراری در صورت داشتن شرایط معافیت، پس از معرفی خود به یگان خدمتی و بررسی مدارک، از یگان ترخیص و می‌توانند برای معافیت مذکور اقدام کنند، همچنین کارکنان وظیفه متأهل حین خدمت که واجد شرایط معافیت نیستند می‌توانند علاوه بر دو ماه کسر خدمت تأهل برای

فرزند اول ۳ ماه کسر خدمت و برای فرزند دوم ۴ ماه و فرزند سوم ۵ ماه کسر خدمت بهره‌مند شوند.

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 22 خرداد 1402
مدیرکل امور اتباع سازمان ملی مهاجرت: مهاجرین خارجی، صاحب کارت شناسایی هوشمند می‌شوند

مشهد - ایرنا - مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت گفت: طرح صدور کارت‌های شناسایی هوشمند اتباع خارجی در استان‌ها به زودی اجرایی خواهد شد.

 اصغر بلوکیان روز پنجشنبه در آیین معارفه مدیر کل جدید اداره امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی، افزود: هدف از این اقدام ارائه قانونمند خدمات و جلوگیری از سرگردانی مراجعه کنندگان خارجی در دستگاه های خدمات رسان در زمینه های مختلف همچون خدمات

تحصیلی، درمانی، بهداشتی و تردد است.

معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه بیان داشت: اجرای سیاست های دولت سیزدهم در ارتباط با تسهیل در ارائه خدمات و ترسیم چهره واقعی نظام جمهوری اسلامی در حوزه ارائه خدمات قانونی و مصوب به اتباع خارجی مورد تاکید است.

سید هادی طباطبایی افزود: هماهنگی و تعامل با دستگاه های ذیربط در حوزه اتباع خارجی و نیز سازمان ها و نهادهای بین المللی ضروری است.

مدیرکل جدید اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی نیز گفت: تحقق سیاست های ابلاغی دولت سیزدهم در ارتباط با سامان بخشیدن و اجرای طرح هوشمند مدیریت اتباع خارجی مورد تاکید است.

حسین شرافتی راد بیان داشت: در حوزه اتباع خارجی با چالش ها، آسیب ها و راههای برون رفت از معضلات، آشنایی کامل دارم و با همکاری و تعامل با دستگاه های داخلی و خارجی و همچنین اهتمام کارکنان اداره کل امور اتباع استان، گام های اثربخشی در این زمینه برداشته خواهد

شد.

همچنین در این مراسم ضمن تقدیر از خدمات سید علی قاسمی، حسین شرافتی به عنوان مدیرکل جدید اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی معارفه شد.

شرافتی راد پیش از این سابقه فرمانداری شهرستانهای تایباد و تربت حیدریه و مدیرکلی دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی را در کارنامه دارد.

 مطابق اعلام رسمی مسوولان جمهوری اسلامی، پنج میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران سکونت دارند که حدود یک‌ میلیون نفر از این تعداد در خراسان رضوی و کلانشهر مشهد زندگی می کنند.

این تعداد در قالب نیم میلیون تبعه دارای اسناد اقامت و گذرنامه و نیم میلیون نیز فاقد مجوز برآورد شده اند.

 

 

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

 

 


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 20 خرداد 1402
در صورت فوت یکی از زوجین تکلیف پرداخت مهریه چه می‌شود؟

باشگاه خبرنگاران نوشت: «مهریه» همان دین ممتازی است که زن و مرد باید پیش از جاری شدن عقد دائم در خصوص «عند المطالبه» یا «عندالاستطاعه» بودن مهریه با هم توافق کنند.

بسیاری بر این باورند که «مهریه سنگین» هیچ تأثیری در استحکام زندگی زناشویی ندارد، اما برای زنان به عنوان پشتیبانه مالی محسوب می‌شود. بخشی نیز معتقدند که مهریه می‌تواند در تسهیل گرفتن طلاق و حق نگهداری از فرزندان کمک کند.

اما باید این نکته را در نظر گرفت، مهریه تنها حق تعریف شده برای زنان در عقدنامه نیست و با بیان دیگر شروط ضمن عقد، دیگر نیازی به مهریه‌های سنگین و نامتعارف نیست.

مهریه در عقد موقت و دائم متفاوت است. در عقد موقت پرداخت مهریه ضروری است و در عقد دائم دارای انواعی است که زن و مرد پیش از ازدواج در خصوص نوع آن باید با یکدیگر توافق کنند.

مهریه در عقد دائم دارای دو نوع «عند المطالبه» یا «عندالاستطاعه» است که پس از عقد زن هر زمان که بخواهد می‌تواند در دادگاه مطالبه مهریه کند و مرد موظف به پرداخت مهریه می‌شود.


تفاوت مهریه عندالمطالبه و عندالاستطاعه

مهریه عندالمطالبه به مهریه‌ای گفته می‌شود که هر زمان زن تقاضای دریافت مهریه را داشته باشد، مرد باید آن را پرداخت کند، در مقابل مهریه عندالمطالبه عبارت عندالاستطاعه است.

شرط پرداخت مهریه عندالاستطاعه، وضعیت مالی و تمکن داشتن مرد است، بدین معنا زن زمانی می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند که مرد توانایی پرداخت آن را داشته باشد.

وصول مهریه عندالمطالبه آسان‌تر از وصول مهریه عندالاستطاعه است و زن می‌تواند با مراجعه به اجرای اسناد رسمی مهریه‌اش را وصول کند.

زن می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف و دادگاه خانواده برای دادخواست مهریه اقدام کند و در صورتی که مرد مهریه عندالمطالبه را به زن نپردازد، ممکن است که به درخواست زن روانه زندان شود.

براساس قانون خانواده، برای نپرداختن مهریه عندالمطالبه بیشتر از ۱۱۰ سکه، مرد بازداشت نمی‌شود و اگر زن مدعی است که مرد مالی دارد، باید آن را به دادگاه معرفی کند و در صورت معرفی، آن مال توقیف می‌شود و پس از سپری شدن مراحل اجرای احکام به زن پرداخت می‌شود.

گفتنی است مهریه قابل بخشش است و اگر زن مهریه خود را بذل کند، دیگر امکان رجوع از بذل (بخشش) وجود ندارد.

در صورتی که مرد فوت شود، از اموالی (ماترک) که از آن مرحوم باقی می‌ماند، مهریه زن پرداخت می‌شود. پرداخت مهریه از اولویت‌های پرداخت دیون متوفی قرار دارد. همچنین درصورتی که زن فوت شود، پدر و مادر او می‌توانند مهریه زن را از مرد مطالبه کنند.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 18 خرداد 1402
با افتتاح خط آهن بستان آباد - تبریز؛ فاصله تهران – تبریز 4 ساعت کوتاه می شود

ایرنا نوشت:پروژه خط آهن میانه - بستان آباد - تبریز پس از ۲۲ سال از زمان آغاز اجرای آن بالاخره به اتمام رسیده و مسیر 12 ساعته قطار تبریز - تهران ۴.۵ ساعت کاهش خواهد یافت.

قطار خط آهن میانه- بستان آباد- تبریز به طول ۲۰۵ کیلومتر که از سال ۱۳۷۹ در ۱۱ قطعه و در زمان دولت هشتم به حرکت افتاده بود در مسیر حرکت خود دولت های نهم تا دوازدهم را سوار کرد ولی در این دولت ها به مقصد نهایی خود نرسید تا اینکه در دولت سیزدهم سوت آن در ایستگاه خاوران به عنوان آخرین ایستگاه تا قبل از اتصال به ایستگاه قدیم تبریز، به صدا درمی آید.

اهتمام جدی دولت سیزدهم و مدیران کشوری و استانی برای اتمام این پروژه موجب شد تا آیت الله رییسی در سفر دور اول خود در خرداد ماه سال گذشته به آذربایجان شرقی، ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این مسیر ریلی اختصاص دهد و تخصیص این اعتبار چرخ حرکت قطار پروژه میانه - بستان آباد - تبریز را شتاب بیشتری بخشید تا اینکه هم اکنون پس از گذشت یکسال در ایستگاه خاوران به خط پایان فاز دوم رسیده است.

با وجود اینکه به گفته مسوولان تاکنون برای پروژه مسیر ریلی میانه - بستان آباد - تبریز بیش از سه هزار و ۷۲۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان هزینه شده است، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور در بازدید اخیر از این پروژه، حجم سرمایه گذاری این پروژه به قیمت روز را بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کرده و می گوید: این میزان سرمایه گذاری برای بهره برداری زودتر از پروژه و برای رفاه حال مردم این منطقه انجام شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بازدید اخیر از این پروژه، حجم سرمایه گذاری این پروژه به قیمت روز را بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان ارزیابی کرده و می گوید: این میزان سرمایه گذاری برای بهره برداری زودتر از پروژه و برای رفاه حال مردم این منطقه انجام شده است.

خیرالله خادمی، با بیان اینکه کارهای بسیار بزرگی در این مسیر انجام شده است، می افزاید: بزرگترین تونل ریلی به طول سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر و بزرگترین پل ۲ خطه ریلی کشور در این مسیر احداث و در طول مسیر حدود ۱۵۴ کیلومتر تونل، پل و گالری ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه نواقص موجود در طول مسیر با لحاظ نظرات شرکت بهره بردار ( راه آهن جمهوری اسلامی) بر اساس برنامه زمانبندی تکمیل می شود، اظهار می کند: اتصال ایستگاه خاوران به تبریز نیز در برنامه های این وزارتخانه بوده و پس از تخصیص اعتبار لازم، این پروژه نیز اجرا و تکمیل می شود.

استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در سفر دور دوم رییس جمهور به این استان، خط آهن بستان آباد- تبریز به طور کامل به بهره برداری می‌رسد، می گوید: پس از افتتاح این طرح بلیط فروشی در این مسیر آغاز می‌شود.

استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه در سفر دور دوم رییس جمهور به این استان، خط آهن بستان آباد- تبریز به طور کامل به بهره برداری می‌رسد، می گوید: پس از افتتاح این طرح بلیط فروشی در این مسیر آغاز می‌شود.

عابدین خرم، با بیان اینکه این پروژه به هدف افزایش سرعت جابجایی و حمل و نقل بار و مسافر، کاهش آلودگی، توسعه اقتصادی و گردشگری و اتصال مناطق کمتر توسعه به راه‌آهن سراسری اجرا شده است، می افزاید: عملیات اتصال ایستگاه خاوران به ایستگاه مرکزی تبریز نیز در این سفر به جد دنبال می‌شود.

مسیر ریلی میانه - بستان آباد - تبریز با هدف کاهش مسافت حرکت قطارهای تبریز - تهران به طول ۱۱۴ کیلومتر و کاهش زمان سفر در این مسیر به مدت ۴.۵ ساعت برای قطارهای مسافری و پنج ساعت برای قطارهای باری اجرا شده است تا مسافران این مسیر زودتر به مقصد برسند به طوری که در مسیر ریلی ِفعلی تهران - مراغه - تبریز مدت زمان سفر حدود ۱۲ ساعت است.

قطارهای مسافری با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در ساعت و قطارهای باری با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت می توانند در این مسیر بدون مواجه با عوارض طبیعی و کوهستانی مسیر میانه - مراغه - تبریز حرکت کنند.

این مسیر دارای ۹ ایستگاه، ۱۱ دستگاه تونل به طول ۶ هزار و ۵۸۳ متر و ۴۷ دستگاه پل بزرگ به طول هفت هزار و ۶۲۳ متر بوده و قابلیت برقی شدن خط آهن تهران - تبریز در این مسیر وجود دارد.

فاز اول پروژه راه آهن میانه- بستان آباد - تبریز ( میانه - بستان آباد) به طول ۱۳۲ کیلومتر از میانه در سال ۱۳۹۹ بهره برداری شد و شامل سه هزار و ۷۰۰ متر پل بزرگ، یک هزار و ۱۵۴ متر تونل و چهار هزار و ۳۶۹ متر گالری است.

این پروژه از کیلومتر ۱۳۲ تا ۱۷۶ به طول ۴۴ کیلومتر خط اصلی و چهار کیلومتر خطوط ایستگاهی – بستان آباد( قطعه ۷) تا خاوران بوده و شامل یک هزار و ۷۲ متر پل بزرگ و سه هزار و ۶۸۰ متر تونل است.

پروژه راه آهن تبریز - میانه از کریدورهای اتحادیه بین المللی راه آهن ها بوده و تکمیل این پروژه موجب عملیاتی شدن کریدور شرق به غرب می شود به طوری که از پنج کریدور مهم در اتصال شرق آسیا به اروپا، سه کریدور مهم از ایران عبور می‌کند و راه‌آهن میانه- تبریز از بخش‌های مهم این کریدورها محسوب می شود.

این مسیر ریلی از شریان‌های اصلی شبکه راه‌آهن سراسری در منطقه شمال‌غرب و کریدور ترانزیت ریلی شرقی- غربی کشور است و با تکمیل شدن آن و اتصال به ترکیه و اروپا در واقع مسیر ریلی جاده ابریشم تکمیل می شود.

ابراهیم رییسی آخر هفته روزهای ۱۸ و ۱۹ خرداد جاری به عنوان پنجمین سفر استانی از دور دوم سفرهای استانی به آذربایجان شرقی سفر می کند بر این اساس ۲۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار طرح و تسهیلات به استان پیش بینی شده است.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 17 خرداد 1402
ساعت خدمت‌رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی مشهد تغییر کرد


ساعت کار خدمت‌رسانی اتوبوس رانی و مترو مشهد مقدس از امروز ١۶ خرداد ماه به علت تغییر ساعت کار اداره ها تغییر کرد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،سرپرست سازمان اتوبوسرانی شهرداری مشهد گفت: با توجه به تغییر ساعت آغاز به کار اداره ها از ساعت هشت به ۶ صبح از امروز ١۶ خرداد ماه با هدف رفاه حال شهروندان، ساعت سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی نیز تغییر کرد.

محمد غلامی افزود: از این رو سرویس دهی ناوگان اتوبوسرانی در خطوط شهری در روزهای کاری با یک ساعت افزایش از ساعت پنج صبح آغاز می شود.

مدیر عامل شرکت بهره‌برداری قطار شهری مشهد نیز گفت: با توجه به تغییر ساعت آغاز به کار اداره ها از امروز ساعت سرویس دهی مترو نیز تغییر کرد.

مجتبی زمانیان وحیدی افزود:بر این اساس سرویس دهی مترو در روزهای کاری با یک ساعت افزایش از ساعت پنج صبح آغاز می شود و تا ساعت ۲۲ ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: پیش از این سرویس دهی مترو از ساعت ۶ صبح انجام می شد.

طبق اعلام وزارت نیرو به منظور مدیریت مصرف برق، ساعت کاری اداره ها و دستگاه‌های دولتی از امروز ١۶ خرداد ماه از ساعت ۶ صبح تا یک بعدازظهر خواهد بود.

 

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 16 خرداد 1402
تغییرات جدید کالابرگ برای ۳ دهک درآمدی | آغاز اجرای افزایش یارانه از شنبه | گیرنده یارانه چقدر فرصت

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون جزئیات جدیدی از افزایش ۲۰ درصدی یارانه معیشتی ۳ دهک پایین درآمدی و تغییرات این یارانه ارائه کرد و از شروع اجرای آن از روز شنبه خبر داد.

علیرضا عسگریان معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با حضور در رسانه ملی توضیحاتی درباره افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه ۳ دهک اول درآمدی ارائه و اظهار کرد: ۳ دهک اول به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته می شوند، اما در ماه اول به صورت آزمایشی ما یارانه و

افزایش یارانه‌ای را به مددجویان امداد و بهزیستی اختصاص می دهیم.

وی افزود: به عبارتی از سیزدهم این ماه یارانه مددجویان بهزیستی و کمیته امداد را با توجه به طرح جدید شارژ می کنیم. در واقع مددجویان، بخشی از ۳ دهک هستند و امیدوار هستیم در ماه‌های آتی همه افراد در این ۳ دهک پوشش یابند و اگر تصمیم گرفته شود در ادامه به دهک‌های بالاتر

تسری پیداکند.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعداد مشمولان این ۳ دهک گفت: هر دهک بین ۲ میلیون و ۸۰۰ تا دو میلیون و ۹۰۰ هزار خانوار هستند. به عبارتی ۷.۸ میلیون نفر در هر دهک درآمدی داریم. براین اساس کل یارانه بگیران ما ۷۸ میلیون نفر می شوند.  ۲۴

میلیون نفر در ۳ دهک درآمدی اول مستقر هستند. مددجویان کمیته امداد و بهزیستی بین ۷ تا ۸.۵ میلیون نفر هستند و تقریبا یک دهک هستند که در فاز اول مشمول طرح می شوند.


عسگریان ادامه داد: این طرح کاملا اختیاری است و سرپرست خانوار این یارانه را دریافت می کند، درواقع یارانه به حساب وی واریز می شود. برای روشنتر شدن موضوع یک خانواده یک نفره را با ۴۰۰ هزار تومان یارانه مثال می زنم. اگر این فرد به فروشگاهی مراجعه و شروع به خرید کند برای

آنکه بتواند ۸۰ هزار تومان اعتبار بیشتر (۲۰ درصد) را دریافت کند باید ۳۲۰ هزارتومان (۷۰ درصد کل مبلغ یارانه اش) از ۱۱ قلم کالای اساسی را خرید کند تا حساب یارانه‌اش ۸۰ هزار تومان بیشتر شارژ شود.

وی با اشاره به اینکه شیر، پنیر، تخم مرغ، روغن، ماکارونی، برنج، مرغ، گوشت منجمد گوساله، حبوبات قندوشکر این اقلام اساسی هستند، گفت: برای هرکدام میزان خاصی به عنوان مبنا درنظر گرفته شده است. ما نسبتی از تورم را پوشش می دهیم. مثلا شیر ۳ لیتر ماهانه برای هرنفر

درنظر گرفته اند. این حجمی که بیرون می‌آید یک مبلغی دارد و اگر مشمول تورم شود دولت نسبتی از این تورم را پوشش می دهد و تلاش می کند خودش را به تورم کلی در جامعه نزدیک کند. سیاست دولت حمایت از سفره مردم در حد توان است.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد که مردم اختیار دارند که یک قلم بخرند یا درصدی از همه اقلام را؛ می‌توانند هم کالایی خریداری نکنند؛ در این صورت دیگر مشمول آن ۲۰ درصد افزایش نمی شوند. مثلا فرد می تواند همه اعتبارش را روغن یا مرغ بخرد اما

درنظر داشته باشد که اگر ۷۰ درصد اعتبارش را خریداری کند یک اعتبار اضافی که در بالا مثال زدیم برای خانوار یک نفره ۸۰ هزار تومان است را دریافت می کند.

عسگریان درباره زمان شارژ این مبلغ مازاد گفت: همین که فرد خرید کرد ۸۰ هزار تومان شارژ می شود و اختیار دارد از آن اعتبار هم دوباره خرید کند و یا نقدی دریافت کند.  ۱۵ تا ۱۷ هرماه یارانه شارژ می شود. از روز شنبه، سیزدهم خرداد، یارانه بگیران کمیته امداد و بهزیستی ۴۰۰ هزار

تومان یارانه شان شارژ می شود و ۸۰ هزار تومان (۲۰ درصد) هم اعتبار بالاسری بنا به شرایط گفته شده خواهند داشت.

وی افزود: قاعدتا فرد یک ماه فرصت دارد از اعتبارش خرید کند. اگر وی ۳۲۰ هزار تومان را از ۱۵ هرماه تا ساعت ۱۲ روز ۱۵ ماه بعد خرید کند، اعتبار مازاد برایش شارژ و ماه بعد دوباره تکرار می شود.

معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره فروشگاه‌هایی که می‌توان از آنها خرید انجام داد نیز اظهار کرد: تقریبا شش فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ مشارکت فعال در طرح دارند و سامانه شرکت پرداخت الکترونیک شان به سامانه‌های ما وصل شده است. علاوه براین

بارکدخوان برای سایر فروشگاه‌های فردی نصب شده است. تعداد فروشگاه‌های بارکدخوان دار ۴۵ تا ۴۸ هزار و شعبات زنجیره ای بین ۹تا۱۰ هزار است و امیدواریم شعبات فروشگاه‌های زنجیره‌ای به ۱۵ هزار و تعداد فروشگاه‌های فردی به ۵۵ هزار برسد.

عسگریان اضافه کرد: پیشنهاد می‌کنم مردم اپلیکیشن "شما" را نصب کنند. به این ترتیب می توانند اعتبار خودشان را ببینند و فهرست فروشگاه‌ها را نیز ملاحظه کنند. نصب سامانه برای فروشگاه‌ها الزامی، اما برای عموم مردم اختیاری و ابزار قدرتمندی است که بتوانند بدون سرگردانی

فروشگاه‌ها را یافته و خریداری کنند.

به گفته وی، نیاز به خرید نشان و برند خاصی نیست و فرد می‌تواند انواع و اقسام برندها را خریداری کند. این ۱۱ قلم قیمت مصوب دارند و تعزیرات بر قیمت آنها نظارت دارد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 11 خرداد 1402
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث چه زمانی عملیاتی می شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت:انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث موضوعی است که رئیس سازمان بورس در آخرین نشست خبری خود در سال گذشته از ساز و کاری جدید برای تعیین تکلیف آن خبر داده بود موردی که اسفند پارسال گفته شد حداکثر ۲ تا ۳

ماه آینده قطعی می‌شود.

سامانه انتقال سهام عدالت به وراث موضوعی که در برهه‌های زمانی مختلف در خصوص راه اندازی و اجرایی شدن آن وعده‌های زمانی گوناگونی داده شده است؛ سامانه ای که همواره برخی شهروندان خواستار پیگیری آن از مسئولان مربوطه بوده اند.

موضوعی که قاسمی یکی از شهروندان در خصوص آن به ما گفت: ۶ سال است که پدر من فوت شده، اما هنوز برای تعیین تکلیف سهام عدالت آن نتوانسته ایم اقدامی انجام دهیم.

ساعدی شهروند دیگری با گلایه از وعده‌های زمانی مختلف افزود: این که زمانی برای راه اندازی سامانه اعلام می‌شود، ولی به آن عمل نمی‌شود بیشتر کلافه کننده است برای انتقال سهام عدالت پدرم که سال هاست فوت شده منتظر راه اندازی این سامانه هستیم.

راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث که در سال‌های گذشته نیز بارها در خصوص آن نکاتی ارائه شده بود. به طور مثال در ۶ اسفند ۱۴۰۰ باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفته بود: برای انتقال قهری سهام عدالت به زیرساخت‌های متفاوتی نیاز است که به دلیل

پیچیدگی‌های آن، قدری راه‌اندازی سامانه مربوطه طولانی شد که امیدواریم ظرف ۶ ماه آینده (شهریور ۱۴۰۱) به بهره‌برداری برسد.


انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث

سامانه‌ای که شهریور ۱۴۰۱ هم خبری از آن نشد و ابوترابی،قائم مقام مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در ۳۰ مهر ۱۴۰۱ گفته بود: در خصوص سامانه انتقال سهام عدالت به وراث باید گفت این سامانه دو بخش دارد. بخش اول که باید یک سری زیر ساخت‌ها در قسمت فناوری اطلاعات

آماده می‌شد که همکاران من در شرکت سپرده گذاری در حال تلاش هستند. اما یک بخش دیگر از این پروژه خارج از حیطه اختیارات سپرده گذاری مرکزی است.

او افزود: قوه قضائیه باید به سپرده گذاری یک سرویسی ارائه کند که در آن متوفیان را مشخص و اطلاعات را به ما دهد تا ما بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثتی که قوه قضائیه اعلام می‌کند و زیر ساخت‌های سرویسی که به ما می‌دهند موارد را اجرایی کنیم.

با گذشت زمان، اما همچنان راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث در هاله‌ای از ابهام بود تا این که در ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره اطلاعات فردی متوفیان سهامدار سامانه سهام عدالت به صورت الکترونیکی اعلام کرد:

سازمان ثبت احوال کشور این خدمت را ارائه می‌دهد و اطلاعات متوفیان را به صورت برخط در اختیار دارد.

او افزود: ما داده‌های خدمت انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار داده ایم تا سهام عدالت متوفیان را به خانواده‌های آن‌ها منتقل کنند. این داده‌ها به صورت وب سرویس در اختیار سازمان بورس قرار گرفته و این سازمان می‌تواند در سامانه‌های خود استفاده کند.

در ادامه نیز باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در رابطه با موارد مطرح شده گفته بود: فوتی‌ها از سال ۱۳۸۵ بودند از سال ۹۷ به قبل تنها عکس انحصار وراثت مبتنی بر سرویس به سازمان داده شده است و سال ۹۷ به بعد عملا تعداد متوفیان را کاور (پوشش) نمی‌کند.

البته که در آن برهه زمانی مطرح شد که دفاتر پیشخوان قضایی در حال تکمیل اطلاعات فوت شدگان هستند. اما برای سرعت بخشیدن به روند راه اندازی سامانه انتقال سهام متوفیان به وراث، سازمان بورس زیر ساخت فنی را مجدد تغییر داده و طرحی دیگر در شورای عالی بورس مطرح کرده

است که در همین رابطه آقای عشقی رئیس سازمان بورس در اسفند سال گذشته گفت: مصوب شد تقسیم بندی سهام عدالت بر مبنای گواهی انحصار وراثت از طریق شعب کارگزاری انجام شود.

بر مبنای طرح جدید، شرکت سپرده گذاری و قوه قضائیه باید اقداماتی را انجام می‌دادند تا زیر ساخت‌های لازم فراهم شود سامانه‌ای که رئیس سازمان بورس در خصوص زمان احتمالی عملیاتی شدن فرآیند آن در آخرین نشست خبری خود در اسفند ۱۴۰۱ اعلام کرده بود: این موضوع حداکثر تا

۲ الی ۳ ماه آینده قطعی می‌شود و این انتقال‌های قهری می‌تواند صورت گیرد.

حالا پس از گذشت بیش از دو ماه از آخرین وعده زمانی داده شده در خصوص راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث یک منبع آگاه در این زمینه گفت: احتمالا موضوع متوفیان سهام عدالت در نمایشگاه هفته آینده صنعت بورس و بانک بیمه به سرانجام برسد.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 10 خرداد 1402
خبر باورنکردنی؛ یارانه‌ نقدی نه تنها ۲۰درصد زیاد نمی‌شود، ۳۰درصد هم کم می‌شود!

دولت جزییات تصمیم خود درباره یارانه‌ها که از مدتی قبل مطرح شده بود را اعلام کرد و از افزایش ۲۰درصدی مبلغ یارانه‌ها برای ۳ دهک اول درآمدی، درصورت استفاده از کالابرگ الکترونیک خبر داد.

مهسا ربیع‌پور؛ رییس سازمان برنامه و بودجه  کشور، داوود منظور، در پیام توئیتری در روز ۷ خرداد ۱۴۰۲ از آغاز اجرای فراگیر کالابرگ الکترونیک در روزهای آینده برای سه دهک اول درآمدی خبر داد  و گفت: افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه در صورت استفاده از کالابرگ برای خرید ۹ قلم کالای

اساسی مشمول طرح کالابرگ الکترونیک (یعنی شیر، پنیر، ماست، روغن، برنج، مرغ، تخم‌مرغ، ماکارونی، قندوشکر) انجام خواهد شد.

او همچنین در ادامه توئیت خود تاکید کرد که امکان استفاده از یارانه ماه بعد برای خرید کالاهای مشمول طرح کالابرگ در هر ماه امکان‌پذیر خواهد بود.

این در حالی است که طبق اظهارات مجری طرح اجرای کالابرگ الکترونیک، هادی کاشف، این افزایش ۲۰ درصدی اعتبار کالابرگ برای سه دهک کم‌درآمد به این ارگان ابلاغ نشده و رییس سازمان برنامه و بودجه صرفا از طریق فضای مجازی این خبر را اعلام کرده است.

طبق اظهارات کاشف، طرح کالابرگ الکترونیک در سراسر کشور اجرا می‌شود که در این زمینه ۳۹ هزار فروشگاه معمولی و ۶ فروشگاه زنجیره‌ای به طرح کالابرگ الکترونیک پیوسته‌اند.

خبر اجرایی شدن طرح افزایش ۲۰درصدی یارانه‌ها، آن هم به شرط استفاده از کالابرگ، که قادر است تا پایان سال جاری برای دولت حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان هزینه داشته باشد، در شرایطی اعلام شد که نتایج طرح در دوره آزمایشی چندان خوب نبوده و به گفته جعفر قادری عضو کمیسیون

برنامه و بودجه مجلس مردم به دلیل عدم تفاوت قیمت در خرید کالابرگی و آزاد، از کالابرگ الکترونیکی استقبال نکرده‌اند.

دلیل دیگر بی‌اعتنایی مردم به خرید از طریق کالابرگ این است که به دلیل فشارهای ناشی از تورم، بسیاری از اقلام مشمول طرح کالابرگ از سبد خرید مردم حذف شده یا جای خود را به نمونه ارزان‌تر و با کیفیت پایین‌تری داده‌اند. استفاده از کالابرگ، که عده‌ای از مردم آن را یادآور شرایط

سخت کشور در دهه ۶۰ و دوران جنگ تحمیلی می‌دانند، از طرف دیگر امکان خرید نسیه از فروشگاه‌های محلی را از برخی خانوارها گرفته و مدیریت هزینه‌های روزمره نظیر پرداخت قبوض، بازپرداخت قرض و مانند اینها با اعتبار یارانه‌ها را برای آن‌ها سخت می‌کند.

پیش‌تر، دولت در طرح کالابرگ الکترونیک و بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ مکلف شده بود که کالاهای اساسی را بر اساس قیمت‌های شهریور سال ۱۴۰۰ برای خانوارهای دریافت‌کننده یارانه تامین کند و در صورت گران‌تر شدن این کالاها، مابقی قیمت آن‌ها را متقبل شود. مثلا قیمت یک کیلو

تخم‌مرغ در شهریور ۱۴۰۰ فقط ۱۵ هزار تومان بود و در زمان اجرای طرح کالابرگ در بهمن ماه سال ۱۴۰۱ به قیمت مصوب ۴۷۲۰۰ تومان رسید و هم‌اکنون نیز به ۵۶ هزار تومان افزایش یافته است و در چنین شرایطی، بر اساس طرح کالابرگ و در صورت پایبندی دولت به تعهد خود، خانواده‌های

مشمول این طرح می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح، یک کیلو تخم‌مرغ را به همان قیمت ۱۵ هزار تومان خریداری کنند و مابقی آن تا سقف ۴۷۲۰۰ تومان را از محل اعتبار یارانه کسر کند و مازاد آن که ناشی از افزایش قیمت بوده است را خود بپردازد.

این در شرایطی است که خانوارها در یک سال گذشته تورم بیش از ۵۰درصدی را تجربه کرده‌اند و این افزایش ۲۰درصدی یارانه در مقایسه با سال قبل منجر به بهبود رفاه ۳دهک اول نمی‌شود، بلکه به معنی کاهش بیش از ۳۰درصدی رفاه در مقایسه با زمان شروع مردمی سازی یارانه‌ها در

خرداد سال قبل است؛ بماند که تبدیل یارانه نقدی به کالابرگ هم خود به دلایلی که در بالا اشاره شد، آثار رفاهی منفی دارد و بنابراین کاهش رفاه در مقایسه با یک سال قبل بیش از ۳۰درصد خواهد بود.

 

 

منبع: اقتصاد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 9 خرداد 1402
دانش‌آموزان دبیرستانی چگونه برای تغییر رشته تحصیلی اقدام کنند؟

 مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به شرایط تغییر رشته تحصیلی دانش‌آموزان در پایه دهم و یازدهم گفت: با توجه به تأثیر قطعی معدل در کنکور، مسیر تغییر رشته برای سال‌های آینده سخت‌تر خواهد بود.

انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان در پایان پایه نهم را به جرأت می‌توان مهمترین اتفاق زندگی هر نوجوان برای انتخاب مسیر آینده و ورود به دنیای بزرگسالی دانست از این حیث انتخاب آگاهانه و دقیق انتخاب رشته تحصیلی اهمیت بسیاری دارد؛ با این حال در اکثر مواقع شاهد انتخاب نادرست یا تحت تأثیر شرایط خاص برخی رشته‌‌های پزشکی و زیرمجموعه‌های آن هستیم.

معمولاً آموزش و پرورش به ارائه آمار دانش‌آموزانی که در دوره متوسطه دوم برای تغییر رشته تحصیلی خود اقدام کرده و از انتخاب رشته تحصیلی در پایان پایه نهم پشیمان هستند، اقدام نمی‌کند؛ ارائه و انتشار این آمار می‌تواند به ما برای بررسی وضعیت انتخاب صحیح رشته تحصیلی کمک کند.

برآیند وضعیت موجود شرایطی را رقم زده است که هم‌اکنون در انتخاب رشته تحصیلی دانش‌آموزان فقط دو مولفه دخیل باشند نخست، امکانات موجود در آموزش و پرورش و دوم، نمرات دانش‌آموزان و بر این اساس است که در برخی مناطق روستایی شاهد هستیم به دلیل نبود امکانات آموزش و پرورش، صرفاً یک یا دو رشته تحصیلی پیش روی دانش‌آموزان است و عمدتاً هم رشته علوم انسانی.

برای اطلاع از فرآیند هدایت تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم در تابستان امسال، تغییرات انتخاب رشته نسبت به گذشته و اقداماتی که آموزش و پرورش برای آگاه‌سازی دانش‌آموزان در انتخاب صحیح انجام می‌دهد با امیر تجلی‌نیا مدیرکل امورتربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش وپرورش گفت‌وگویی داشتیم.

مصاحبه حضوری خبرنگار تسنیم با حضور امیرتجلی‌نیا؛ مدیرکل امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی و طاهره فضائلی؛ معاون دفتر مشاوره در بعدازظهر یکی از روزهای اردیبهشت و در ساختمان علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش انجام شد.
متأسفانه در شرایطی که حتی سوالات پیش از مصاحبه  برای خانم طاهره فضائلی معاون دفتر مشاوره ارسال شده بود اما در نهایت، جریان مصاحبه در شرایط کاملاً کنترل شده و عدم تمایل مسئولان به پاسخگویی همراه با جزئیات به‌ویژه در حوزه آسیب‌های اجتماعی و بسنده کردن به بیان کلیات پیش رفت.
از این رو صرفاً به انتشار بخشی از مصاحبه که برای دانش‌آموزان پایه نهم اهمیت بیشتری دارد، اقدام کردیم.

بسیاری از خانواده‌ها به این آگاهی رسیده‌اند که در دنیای امروز، داشتن یک مهارت تأثیر بسیاری در یافتن شغل و کسب درآمد دارد بر همین اساس رشته‌های هنرستانی با توجه به ماهیت خود می‌توانند در اشتغال دانش‌آموزان پس از فارغ التحصیلی تأثیر‌گذار باشند، ارائه مشاوره مناسب در مدارس به دانش‌آموزان با هدف ترسیم آینده رشته‌های مهارتی و بازار کاری که در انتظار فارغ التحصیلان است می‌تواند گرایش به سمت رشته‌های مهارتی را افزایش دهد؛ وقتی این مسئله را با امیر تجلی‌نیا مدیرکل امورتربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش وپرورش مطرح می‌کنیم؛ تأکید دارد: «توجیه اولیاء و دانش‌آموزان در خصوص نحوه شناخت توانایی، رغبت،‌ شخصیت،‌ رشته‌های تحصیلی، مشاغل محیطی و قوانین و مقررات مربوطه در طول سال تحصیلی بر عهده مدیران و مشاوران مدارس بوده و الزامی است و وظیفه حوزه راهنمایی و مشاوره همانطور که اشاره شده کمک به دانش‌آموزان در تصمیم‌گیری و طراحی مسیر زندگی تحصیلی و شغلی است.

از طرفی هر ساله در فرصت‌های مختلف و به ویژه در هفته معرفی مشاغل، دانش آموزان با بازدید از کارخانجات، تولیدی‌ها و ... مشاغل فنی و مهارت‌های مختلف را از نزدیک لمس می‌کنند.

ما امسال قصد داریم به هر دانش‌آموز با توجه به شرایط و ویژگی‌های شخصیتی، علاقه و استعداد، چند شغل و حوزه شغلی و مهارتی پیشنهاد دهیم و در جلسات مشاوره فردی با دانش‌آموزان، چنانچه دانش‌آموز بر اساس ارزیابی‌های به عمل آمده برای ورود به رشته‌های فنی و مهارتی مناسب باشد، توسط مشاور مدرسه به سمت این رشته‌ها هدایت خواهد شد، البته باید دانست که انتخاب رشته توسط خود دانش‌آموز و والدین اتفاق خواهد افتاد و مشاوره به آنان فقط کمک برای انتخاب مناسب و مطلوب است.»

انتخاب رشته اجباری ادامه دارد؟

شاید بسیاری از والدین که تجربه انتخاب رشته فرزندشان را داشته‌اند و فارغ‌التحصیلان سال‌های نه چندان دور مدارس به خوبی متوجه این موضوع باشند که در سال‌های گذشته عمده انتخاب رشته دانش‌آموزان براساس نمرات و مهمتر از آن ظرفیت موجود در آموزش وپرورش بود و این موضوع در اغلب موارد منجر به اجبار در انتخاب رشته می‌شود، تجلی‌نیا درباره این پرسش که اگر دانش‌آموز به انتخاب رشته‌ای که جزو اولویت‌های نخست در فرم انتخاب رشته نیست، تمایل داشته باشد، چگونه باید اقدام کند، می‌گوید: «در انتخاب رشته تحصیلی، 65 امتیاز به بررسی‌های مشاوره‌ای اختصاص دارد که عبارتند از (آزمون‌های توانایی و رغبت هر کدام 15 امتیاز، برگه نظرخواهی دانش‌آموز 10 امتیاز، برگه نظرخواهی مشاور10 امتیاز، برگه نظرخواهی دبیران 10 امتیاز و برگه نظرخواهی والدین 5 امتیاز) همچنین 35 امتیاز مربوط به عملکرد تحصیلی دانش‌آموز است.

نمرات دانش‌آموز برای انتخاب رشته تحصیلی بر اساس ملاک‌هایی که در بالا ذکر شد، محاسبه می‌شود و بعد از مرتب شدن از بالا به پایین، اولویت‌های دانش‌آموز در هر رشته در فرم شماره 6 هدایت تحصیلی ثبت می‌شود.

همچنین فرم شماره 7 هدایت تحصیلی، بر اساس عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان و نمرات تمام دروس برای همه رشته‌ها محاسبه و تراز دانش‌آموز در هر رشته محاسبه می‌شود. ظرفیت منطقه در هر رشته به همراه تراز هر رشته، مشخص می‌کند دانش آموز دارای چه اولویتی است».

به گفته مدیرکل امور تربیتی و مشاوره، «ملاک ثبت‌نام دانش‌آموزان، فرم شماره 7 است و دانش‌آموزان دارای اولویت الف، دو هفته ابتدایی فرصت دارند با مراجعه به مدارس متوسطه دوم ثبت‌نام کنند. پس از دو هفته در صورتی که ظرفیت در آن رشته هنوز باقی مانده باشد، دانش‌آموزان با اولویت ب بر اساس ترازشان ثبت نام خواهند شد.

ما در حوزه مشاوره هر ساله اولویت‌های دانش‌آموزان و ظرفیت رشته‌ها و زمینه‌های تحصیلی مناطق مختلف کشور را بررسی می‌کنیم. امسال قصد داریم پس از دریافت اطلاعات مورد نیاز از سامانه، چنانچه اختلافی بیش از 5 درصد بین اولویت نخست دانش‌آموزان هر منطقه، با ظرفیت رشته‌ها و زمینه‌های موجود مشاهده شد، موضوع را در کمیته هدایت تحصیلی مطرح کنیم تا برای رفع چالش مورد نظر، اقدامات مناسبی صورت پذیرد.

بر اساس بخشنامه متمم هدایت تحصیلی، چنانچه دانش‌آموزی متقاضی ورود به رشته خاصی باشد و از طریق بررسی وضعیت روان‌شناختی او توسط مشاوران متخصص شاغل در مراکز مشاوره، مشخص شود در صورت عدم ورود به رشته مورد نظر، مخاطراتی وجود دارد با تشکیل کمیته هدایت تحصیلی منطقه و بررسی موضوع، شرایط ورود او به رشته مورد نظر فراهم خواهد شد. البته این شرایط بسیار محدود و جزء استثنائات است اما بطور کلی جهت‌گیری ما در حوزه مشاوره این معاونت این است کهشرایطی فراهم کنیم تا دانش آموزان بتوانند ضمن کسب شایستگی‌های لازم، انتخابی آگاهانه و آزادانه متناسب با نیاز حال و آینده کشور داشته باشند».

تغییر رشته دشوارتر می‌شود

در برخی مواقع شاهد هستیم که دانش‌آموز در پایه نهم با تحمیل رشته تحصیلی از سوی اداره آموزش و پرورش مجبور به انتخاب رشته‌ای می‌شود که به آن تمایل ندارد یا اینکه بعد از انتخاب رشته و تحصیل متوجه عدم علاقه خود خواهد شد، در چنین شرایطی آیا می‌توان برای انتخاب رشته اقدام کرد؟

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره درباره این موضوع می‌گوید: «با توجه به ماده 7 آیین‌نامه‌ هدایت تحصیلی، دانش‌آموزی که در دوره‌ دوم متوسطه‌ و در پایه‌ دهم به تحصیل اشتغال دارد و متقاضی تغییر شاخه یا رشته تحصیلی باشد، می‌تواند در امتحانات تغییر رشته شرکت و در صورت کسب شرایط لازم، نسبت به ادامه‌ تحصیل در رشته‌ جدید اقدام کند همچنین براساس تبصره 3 ماده 88 آیین‌نامه آموزشی دوره دوم متوسطه روزانه در موارد خاص، تغییر رشته درون شاخه‌ای در پایه یازدهم، امکان‌پذیر است.

اما باید در نظر داشت، با توجه به تغییرات صورت گرفته در زمینه کنکور سراسری و تأثیر قطعی سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه، عملاً تغییر رشته برای سال‌های آینده سخت‌تر خواهد بود، چرا که دانش‌آموز برای کسب معدل لازم در رشته مورد نظر باید تمام دروس آن رشته را در پایه‌های پایین‌تر آزمون بدهد. به عبارت دیگر چنانچه دانش‌آموزی در پایه یازدهم تغییر رشته دهد، علاوه بر آزمون و کسب نمره در دروسی که برای تغییر رشته نیاز است، باید در طول سال تحصیلی برای کسب نمره معدل تمامی دروس پایه دهم اقدام کند و این عملاً تغییر رشته مشکل‌تر از سال‌های قبل خواهد بود لذا جا دارد که دانش آموزان ، اولیا اهتمام بیشتری در این خصوص داشته باشند.

گرایش به رشته ریاضی افزایش داشته است!

تجلی‌نیا درباره اینکه آیا در روند انتخاب رشته، تمایل دانش‌آموزان به رشته‌های تحصیلی تغییر کرده است؟ به عنوان مثال گرایش به رشته‌های فنی و حرفه‌ای با رشد مواجه شده است؟ بیان می‌کند: «بررسی آمارهای سال‌های گذشته نشان می‌دهد که گرایش به شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش نزدیک به 50 درصد و گرایش به شاخه نظری هم هر ساله 50 درصد بوده است. در سال تحصیلی گذشته، گرایش دانش آموزان به زمینه‌های رشته فنی و حرفه ای رشد داشته است و گرایش به زمینه‌های شاخه کاردانش کمی افت داشته است.

البته در آمار سال تحصیلی گذشته نسبت به سال قبل سرعت رشد گرایش به رشته علوم تجربی کاهش و رشته علوم انسانی کاهش و گرایش به سمت رشته علوم ریاضی افزایش داشته است. همچنین گرایش به سمت رشته علوم ومعارف اسلامی در طی سالیان گذشته تقریباً ثابت بوده است».

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 8 خرداد 1402
صدور "گواهینامه آسان موتورسیکلت" طرح جدید پلیس یا بازگشت به رویه سابق صدور گواهینامه؟!

 این‌که چرا پلیس در دهه گذشته به‌یک‌باره تصمیم به توقف صدور یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت گرفت و حالا دوباره قصد اجرای همان طرح با اسم جدید "غدیر" را دارد، سؤالی است که از جانشین پلیس راهور پرسیده‌ایم.

ساماندهی موتورسیکلت‌سواران از دیرباز تاکنون دغدغه پلیس بوده است؛ فرماندهان پلیس معتقدند که اگر موتورسیکلت‌سواران شناسنامه‌دار (گواهینامه) شوند تخلفات آنها کمترمی‌شود.

مردم از بی‌نظمی‌ها و ناآرامی‌هایی که برخی از موتورسیکلت‌سواران در شهر ایجاد می‌کنند، ناراضی هستند و بخش زیادی از مصدومان و جان‌باختگان تصادفات مربوط به این قشر از کاربران ترافیکی می‌شود.

پلیس معتقد است رفتارهای سلبی مانند استفاده از "کفی" نمی‌تواند موتورسیکلت‌سواران را وادار کند تا قوانین را رعایت کنند پس باید به‌سمت برخوردهای ایجابی برویم و برخورد با آنها به‌گونه‌ای باشد که فرد تأثیر لازم از آن جریمه را بگیرد و رفتار اشتباهش را اصلاح کند.

سردار تیمور حسینی؛ جانشین پلیس راهور دراین‌باره و صدور گواهینامه آسان برای موتورسواران فاقد گواهینامه به خبرنگار تسنیم گفت: به مأموران پلیس راهور اعلام کرده‌ایم که اگر یک موتورسیکلت‌سوار، قوانین را رعایت می‌کرد و کلاه ایمنی هم داشت دیگر به‌بهانه بررسی مدارک او را

متوقف نکنند.

وی به دلایل اجرای طرحی به‌نام "گواهینامه آسان برای موتورسیکلت‌سواران" اشاره و تصریح کرد: اکثر موتورسیکلت‌سوارانی که اقدام به گرفتن گواهینامه موتورسیکلت نمی‌کنند، دلیل این کار را هزینه زیاد و زمان‌بر بودن اخذ گواهینامه عنوان کرده‌اند؛ به همین دلیل سعی داریم با کمترین

هزینه در یک روز، گواهینامه موتورسیکلت را به داوطلبان بدهیم.

این توضیحاتجانشین پلیس راهور درباره قصد پلیس برای اجرای طرح جدید صدور آسان و یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت در حالی است که در دهه‌های گذشته، مشابه همین طرح در سطح کشور در حال اجرا بود و متقاضیان گواهینامه موتورسیکلت همزمان، آزمون آیین‌نامه و شهری موتور را

در یک روز می‌دادند و می‌توانستند گواهینامه خود را دریافت کنند! اما تقریباً از حدود 10 سال پیش به‌یک‌باره اجرای طرح صدور گواهینامه یک‌روزه موتورسیکلت متوقف شد و صدور گواهینامه موتورسیکلت به آموزشگاه‌های بخش خصوصی سپرده شد؛ متأسفانه در عمل شاهد این بودیم که با

سپرده شدن صدور گواهینامه موتور به آموزشگاه‌های بخش خصوصی، فرایند اخذ گواهینامه هم بسیار پرهزینه شد و هم زمان‌بر و سخت!!

در نهایت اجرای این تصمیم در پلیس منجر به استقبال سرد موتورسواران برای اخذ گواهینامه موتورسیکلت و باعث شد که طی این سالها با انباشت موتورسواران فاقد گواهینامه مواجه  شویم به‌گونه‌ای که بنابر اعلام خود پلیس در زمان حاضر 7 میلیون موتورسوار فاقد گواهینامه در سطح

کشور داریم!! مسئله‌ای که حالا پلیس را مجاب کرده است که به‌سراغ اجرای همان طرح قبلی منتها با اسم جدید "طرح غدیر" برود!

این‌که چرا پلیس در دهه گذشته به‌یک‌باره تصمیم به توقف صدور یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت گرفت و حالا دوباره قصد اجرای همان طرح با اسم جدید "غدیر" را دارد، سؤالی است که از سردار حسینی پرسیده‌ایم.

جانشین پلیس راهور در پاسخ به این سؤال تسنیم که چرا در دهه گذشته، طرح صدور یک‌روزه گواهینامه موتورسیکلت، متوقف و به آموزشگاه‌های رانندگی واگذار شد، گفت: اداره کشور در این سده جدید با اداره کشور در 30 یا 40 سال پیش متفاوت است؛ ارائه خدمات هر دوره‌ای با توجه به

شرایط موجود یک اقدام را می‌طلبد لذا در هر زمان افراد سیاست‌گذار تلاش می‌کنند با هدف ارائه خدمت مناسب، بهترین شرایط را ایجاد کنند!

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 7 خرداد 1402
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران: بیمارستان حضرت مهدی(عج) می‌تواند زلزله ۹ ریشتری را هم تحمل کند

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در واکنش به انتشار خبری مبنی بر ایمن نبودن بیمارستان تازه افتتاح شده حضرت مهدی(عج) گفت: بیمارستان حضرت مهدی(عج) پیشرفته‌ترین پروژه درمانی و ساختمان تهران است و می‌تواند زلزله ۹ ریشتری را نیز تحمل کند.

دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به انتشار خبری از قول رئیس کل دادگستری استان تهران مبنی بر ایمن نبودن بیمارستان تازه افتتاح شده حضرت مهدی(عج) اظهار کرد: ما از توجه ویژه رئیس محترم دادگستری نسبت به مسئله ایمنی

ساختمان‌ها تشکر می‌کنیم اما رسانه‌ای شدن این موضوع را بدون بررسی مستندات دانشگاه علوم پزشکی، صحیح نمی‌دانیم.

وی افزود: باید توجه داشت که اگر پیگیری خوب وزارت بهداشت نبود ساختمان بیمارستان حضرت مهدی(عج) تا پنج سال دیگر هم افتتاح نمی‌شد؛ این بیمارستان برای قشر ضعیف جامعه خدمات درمانی بسیار مناسبی را ارائه می‌کند.

قناعتی ادامه داد: ساختمان بیمارستان حضرت مهدی(عج) پیشرفته‌ترین پروژه درمانی و ساختمان تهران است و با طراحی‌های صورت گرفته می‌تواند حتی زلزله 9 ریشتری را هم تحمل کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: بیمارستان حضرت مهدی(عج) از لحاظ اطفای حریق سیستم کاملاً اماده‌ای دارد و سیستم اعلام حریق نیز به علت اینکه دو طبقه پایین هنوز تکمیل نشده در این دو طبقه کامل نبوده است و پس از تکمیل بخش‌های مختلف ساختمان، فعال خواهد

شد. سازمان آتش نشانی دسترسی به ساختمان را طی مانورهای عملیاتی بررسی کرده و مستندات آن نیز موجود است. این جانب از سازمان ایمنی آتش‌نشانی تهران بسیار تشکر می‌کنم که برای حفظ جان شهروندان عزیز نهایت حساسیت را دارند.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 6 خرداد 1402
خبر مهم وزیر کار درباره یارانه‌ها/ رقم یارانه‌ها چه تغییری می‌کند؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: به‌دنبال توسعه بحث کالابرگ الکترونیک هستیم تا هم بتوانیم به مهار تورم کمک و مشوق‌ها را اعمال کنیم.

 سید صولت مرتضوی در جمع خبرنگاران با اشاره به ایجاد سالی یک میلیون شغل بر اساس وعده دولت، گفت: امسال هم حتما این یک میلیون شغل را خواهیم داشت.

وی ابراز امیدواری کرد، با همکاری و همراهی دستگاه‌ها به خصوص بانک‌های عامل و کمک در حوزه سرمایه‌گذاری در بخش خصوصی و اهرم سرمایه‌های خرد، بتوانیم به این هدفگذاری‌ها هم برسیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تغییر میزان یارانه افزود: یک تصمیم باید قطعی و نهایی شود تا ما بتوانیم آن را اعلام کنیم؛ به دنبال توسعه بحث کالابرگ الکترونیکی هستیم تا هم بتوانیم به مهار تورم کمک کنیم تا هم مشوق‌ها را اعمال کنیم.

مرتضوی با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی تصمیم‌های خوبی درباره بیمه تکمیلی این قشر داشته اند، گفت: یکی از مشکلات بازنشستگان کشوری این بود که در حوزه بیمه تکمیلی مشکلاتی با شرکت بیمه گر داشتند که قرار شد تغییراتی در این زمینه ایجاد شود.

وی ادامه داد: درباره بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی نیز در تلاش هستیم که منابع و شرح خدمات این بخش را افزایش دهیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: در حوزه کمک به مددجویان سازمان بهزیستی نیز بر اساس پیشنهاداتی که دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ داشت، خوشبختانه مستمری مددجویان بهزیستی کشور افزایش ۴۰ درصدی خواهد داشت.

مرتضوی درباره اینکه آیا برنامه‌ای برای ادغام صندوق های بازنشستگی در یکدیگر وجود دارد، بیان کرد: این موضوع در دست بررسی است اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم چراکه هر کدام شرایط خاص خود را دارند.

وی همچنین درباره بیمه فعالان گردشگری و صنایع دستی یادآور شد: ما همواره از افزایش تعداد متقاضیان بیمه هستند استقبال می کنیم و متناسب با یارانه‌ای که در اختیار داریم نسبت به افزایش بیمه گذاران اقدام خواهیم کرد.

 

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : پنج شنبه 4 خرداد 1402
نجات ۱۳ گروگان از خانه وحشت در توس مشهد | فرار یک جوان با پریدن از پشت‌بام | همسایه‌ها خبر نداشتند ک

ساکنان یک محله در شهر توس وقتی دیدند جوان ۲۰ ساله‌ای خودش را از پشت‌بام خانه ویلایی به پایین پرت کرد و او را با دست و پای شکسته به بیمارستان رساندند، هرگز تصور نمی‌کردند این آغاز عملیات نجات ۱۳ گروگان است.

یکی از روزهای بهمن پارسال، ‌مردی به اداره پلیس پایتخت رفت و گفت برادرش را گروگان گرفته‌اند. وی توضیح داد: ما اهل کشور افغانستان هستیم و در کرج زندگی می‌کنیم. برادر ۲۰ساله‌ام کارگر ساختمانی بود که آخرین بار فردی با او تماس گرفت و به بهانه اینکه کار مناسبی برایش پیدا

کرده، ‌از او خواست خودش را به تهران برساند.

مرد جوان ادامه داد: برادرم راهی تهران شد و دیگر برنگشت. چند روز بعد فردی با ما تماس گرفت و برای آزادی برادرم درخواست ۲۰۰میلیون تومان پول کرد. ما این مبلغ را نداشتیم  اما آدم‌ربایان تهدید کردند که جان برادرم را می‌گیرند. حتی فیلم شکنجه‌هایش را برای ما می‌فرستادند تا اینکه

حدود ۱۰۰ میلیون تومان  به‌حساب شان واریز کردیم اما خبری از آزادی برادرم نشد.


به‌دنبال این شکایت، مأموران به سراغ فردی که پول به حسابش واریز شده بود رفتند. او ساکن مشهد بود و می‌گفت: به مقابل کنسولگری افغانستان در مشهد رفته بودیم که یکی از هموطنانم به سراغم آمد. او گفت که قصد خرید دلار دارد و قرار است فردی برایش پول واریز کند اما کارت عابربانک  ندارد. بعد پیشنهاد کرد که کارتم را در اختیارش قرار دهم و در ازای این کار دستمزدی دریافت کنم. من هم کارتم را دادم و فردی به‌حساب او ۱۰۰میلیون تومان واریز کرد و وی دلار خرید. بعد هم مبلغی به من داد و خبر نداشتم که وی در ماجرای گروگانگیری دست دارد.

رهایی

درحالی‌که تلاش پلیس برای پیدا کردن مخفیگاه آدم‌ربایان ادامه داشت، مدتی قبل ‌ساکنان خیابانی در شهر توس مشهد صحنه عجیبی را دیدند؛ جوان ۲۰ساله‌ای خودش را از پشت‌بام خانه ویلایی به پایین پرتاب کرد. او کسی جز جوان گروگان نبود که در این خانه زندانی بود. او از ناحیه دست

و پا دچار شکستگی شد و با کمک شاهدان به بیمارستان انتقال یافت.

وقتی مأموران راهی بیمارستان شدند، پسر جوان که به‌شدت مضطرب بود، گفت: به جز من، ۱۳نفر دیگر در خانه‌ای که از آنجا پایین پریدم زندانی هستند.

وی ادامه داد: آنها به بهانه کار مرا به مشهد انتقال دادند و در خانه‌ای زندانی‌ام کردند. به جز من چند نفر از همشهریانم در خانه زندانی بودند و آدم‌ربایان از خانواده‌هایشان اخاذی می‌کردند.

ماموران وارد خانه شدند و ۱۳جوان افغانستانی را که در آنجا گروگان بودند، نجات دادند. آدم‌ربایان فرار کرده بودند و در تحقیقات مشخص شد که گروگان‌ها در جست‌وجوی کار قدم در مخفیگاه آدم‌ربایان گذاشته و آنها دست به اخاذی از خانواده‌هایشان زده بودند. تحقیقات در این پرونده ادامه دارد.

 

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 3 خرداد 1402
تولید مواد روانگردان از حیوانات /وحشت از گسترش یک تجارت زیرزمینی خطرناک

تجارت غیرقانونی گونه‌های جانوری تهدیدی جدیدی برای وجود این گونه‌ها است. با این‌حال به نظر می‌رسد در اینترنت بستری مساعد برای دسترسی غیرقانونی به این گونه‌ها فراهم شده است.

سایت زومیت نوشت: دارک وب به بستری برای فروش غیرقانونی هزاران گونه‌ی جانوری و گیاهی تبدیل شده است که برای تولید مواد روانگردان به کار می‌روند.

به گزارش ساینس آلرت، بر اساس پژوهشی جدید، صدها گونه از جمله وزغ بیابان سونورا (Inclius alvarius) در بستر دارک وب خرید و فروش می‌شوند اما در کمال تعجب این حیوانات به عنوان حیوان خانگی به فروش نمی‌رسند. به گفته‌ی فیل کاسی، بوم‌شناس دانشگاه ادلاید، این گونه‌ها به

خاطر خواص مخدر به ویژه برای ساخت ترکیب‌های روان‌گردان به فروش می‌رسند.

در حالی که ۹۰ درصد از تجارت حیات وحش دارک وب شامل گیاهان و قارچ‌ها برای کاربردهای مخدر است، برخی حیوانات هم برای اهداف مشابهی فروخته می‌شوند. برای مثال غده‌های سمی وزغ بیابان سونورا حاوی ماده‌ی روان‌گردان 5-MeO-DMT است.

اولیور استرینگام، بوم‌شناس دانشگاه ادلاید و همکاران او بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۲۰ به جستجوی نزدیک به ۲ میلیون تبلیغ دارک وب پرداختند و به تجارت ۱۵۳ گونه‌ی مختلف پی بردند که ۷۰ نوع از آن‌ها خواص مخدر دارند.

رایج‌ترین گونه‌ی تجارت شده، درخت آمریکای جنوبی (Mimosa tenuiflora) با مقدار قابل توجهی DMT توهم‌زای قوی است. خوشبختانه اغلب گونه‌های مخدر در معرض خطر نیستند با این حال پژوهشگرها چند گونه‌ی آسیب‌پذیر مثل کاکتوس پیوت را در میان گونه‌ها پیدا کردند که حاوی مواد

روانگردان است.

از کاربردهای دیگر گونه‌ها می‌توان به طب سنتی، تهیه پوشاک و کیف‌های دستی پوست خزنده اشاره کرد. تعدادی دیگر هم به عنوان حیوان خانگی خرید و فروش می‌شوند.

بر اساس یافته‌ها، قانون‌گذاری ضعیفی برای تجارت حیوانات وحشی در اینترنت عمومی (وب باز) وجود دارد و هیچ دلیلی ندارد افراد از دارک وب استفاده کنند زیرا دسترسی به این سطح از وب نیاز به نرم‌افزارهای خاصی دارد و افزون بر این فاقد موتورهای جستجوی متمرکز است. تجارت حیات

وحش به شکل فزاینده‌ای روی وب عمیق یا دیپ وب هم رخ می‌دهد که شامل اپلیکیشن‌های پیام‌رسان و شبکه‌های اجتماعی خصوصی است.

به نوشته‌ی مؤلفان پژوهش، با در نظر گرفتن تجارت غیرقانونی گونه‌ها در وب باز که به راحتی هم در دسترس است، عامل اصلی تجارت غیرقانونی در اینترنت عدم اعمال قانون است. در واقع بازرسی و اعمال قانون را باید برای بخش‌های مختلف اینترنت اولویت‌بندی کرد.

جرائم محیطی علاوه بر تهدید گونه‌های جانوری، می‌توانند خطراتی برای سلامت عمومی داشته باشند، بااین‌حال در گروه جرائم بدون قربانی دسته‌بندی می‌شوند؛ بنابراین با اینکه خرید و فروش گونه‌های حیات وحشی یکی از بزرگ‌ترین جرائم تجاری است، اعمال قانون برای آن‌ها به ندرت در

اولویت قرار می‌گیرد.

به نوشته‌ی پژوهشگرها، تجارت بی‌رویه‌ی گونه‌ها همچنان در بسیاری از کشورها ردیابی نمی‌شود و وضعیت حافظتی بسیاری از آن‌ها نامشخص است. بر اساس یافته‌های استرینگهام و گروه او، تعدادی از گونه‌های پرطرفدار مثل طوطی‌های خاکستری آفریقایی و پوست ببر و همچنین

حیوانات کمیاب‌ مثل سوسک جالوت و خیار دریای ژاپن در دارک وب مبادله می‌شوند.

شکار و برداشت بی‌رویه‌ی جانوران و گیاهان می‌تواند به کاهش هزاران گونه‌ بینجامد و در سال‌های گذشته روی اینترنت باز هم به رونق رسیده است. بسیاری از گونه‌های خرید و فروش‌شده مثل تجارت گسترده‌ی عنکبوت‌ها، عقرب‌ها و دیگر تنندگان که فراتر از میلیون‌ها جانور هستند، بدون

نظارت انجام می‌شوند. استرینگهام و همکاران او می‌نویسند:

از بین رفتن گونه‌های بومی ناشی از برداشت بی‌رویه و تولیدمثل گونه‌های بیگانه بر زوال سیستم‌های طبیعی تأثیر می‌گذارند و در نهایت سلامت انسان را تهدید می‌کنند.-

اما پژوهشگرها از این می‌ترسند که قانون‌گذاری بیشتر تجارت زیرزمینی را افزایش دهد و باعث انتقال تجارت حیوانات خانگی از وب باز به دارک وب شود؛ بنابراین پیشگیری از تقاضای مشتریان که اغلب از کشورهای ثروتمند هستند به اندازه‌ی قانون‌گذاری اهمیت دارد.

یکی از توصیه‌ها، پروژه‌های تولید مثل مجوزدار برای برخی‌ گونه‌های پرتقاضا است به گونه‌ای که جمعیت‌های حیات وحش تهدید نشوند. انسان‌ها همواره به ارتباط با حیوانات نیاز داشتند. اما میل انسان به ستایش و حیات عجیب و جذاب نباید حقوق آن‌ها را تهدید کند.

 

منبع: اقتصاد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 2 خرداد 1402
زلزله ۴.۴ ریشتری مشهد خسارت نداشت

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: زلزله ۴.۴ ریشتری بامداد امروز دوشنبه در شهرستان مشهد خسارتی به بار نیاورده است.

محسن نجات در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس، اظهار داشت: بامداد امروز زلزله در عمق 7 کیلومتری زمین به وقوع پیوست کانون این زلزله در موقعیت 35.76 عرض شمالی و 60.34 طول شرقی ثبت شده است. زلزله‌ای به بزرگی 4.4 ریشتر ساعت یک و 15 دقیقه و 43 ثانیه بامداد

امروز  دوشنبه سفید سنگ در خراسان رضوی را لرزاند.

وی افزود: زلزله 4.4 ریشتری بامداد امروز دوشنبه در شهرستان مشهد خسارتی به بار نیاورده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی، تصریح کرد: این زلزله که ساعت یک و 15 دقیقه بامداد امروز در محدوده میان شهرستان‌های مشهد و فریمان به وقوع پیوست، مطابق اعلام بخشداران، دهیاران و گروه‌های ارزیاب خسارتی نداشته است.

نجات خاطرنشان کرد: کانون اصلی این زمین لرزه بخش رضویه مشهد بوده است.

به گزارش تسنیم، براساس اعلام مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران کانون این زلزله در 24 کیلومتری شهر سفید سنگ فریمان و 37 کیلومتری شهر نصرآباد شهرستان تربت جام بوده است.

 

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 1 خرداد 1402