شناسایی بی‌شناسنامه‌ها

شناسنامه، برگ هویتی است و این سند، انتساب اولیه هر شخص را به دیگران و اینکه والدین وی چه کسانی هستند و به کدام فامیل تعلق دارد، روشن می‌کند.

شناسنامه، برگ هویتی است و این سند، انتساب اولیه هر شخص را به دیگران و اینکه والدین وی چه کسانی هستند و به کدام فامیل تعلق دارد، روشن می‌کند.
از این رو کسانی که شناسنامه یا شناسنامه المثنی ندارند از حداقل حمایتی که اوراق هویتی در مقابل ازدواج زودهنگام، کارکودک، سربازگیری در نیروهای ارتش و حتی قاچاق کودکان ایجاد می‌کند، برخوردار نمی‌شوند.
همچنین چون در سرشماری‌ها و در پی آن در تصمیمات سیاست‌گذاران به شمار نمی‌آیند چندان نمی‌توانند به خدمات اساسی همچون سلامت و آموزش دسترسی داشته باشند.
این همان موضوعی است که پس از نزدیک به سه سال از قانون «اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» چندی پیش انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به آن اشاره کرده و گفته بود: در استان‌های مختلف از جمله سیستان و بلوچستان، قم، یزد و خراسان با تعدادی از افراد بدون شناسنامه روبه‌رو هستیم و این موضوع موجب شده آن‌ها نتوانند از آموزش و بهداشت مناسب برخوردار شوند. با این همه، پرسش این است چه تعداد ایرانی همچنان بدون شناسنامه هستند و روند رسیدگی به پرونده‌های این افراد از سوی سازمان ثبت احوال و دیگر دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط چگونه است؟


خلأ قانونی نداریم
سیف‌اله ابوترابی، سخنگوی سابق سازمان ثبت احوال کشور می‌گوید: ما دو گروه افراد بدون شناسنامه داریم؛ نخست افرادی که مادر آن‌ها ایرانی و پدرشان خارجی هستند که با مصوبه مهر سال ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی مشکل این گروه حل شده است. یعنی با قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، شناسنامه برای این‌گونه افراد صادر می‌شود. اما گروه دیگر، کسانی هستند که با وجود اینکه خود را ایرانی محسوب می‌کنند اما هیچ مدرکی برای اثبات ایرانی بودنشان ندارند و وقتی از آن‌ها می‌پرسید نام پدر و مادرتان چیست، می‌گویند نمی‌دانیم. یا برای مثال فردی ادعا می‌کند از دوران کودکی، چوپانی گله گوسفندانِ فردی را به عهده داشته که طبق بررسی، این گروه بیشتر از اتباع افغانستانی هستند که می‌خواهند شناسنامه ایرانی دریافت کنند اما قانون اجازه این کار را نمی‌دهد.
ابوترابی تصریح می‌کند: با قانون یاد شده دیگر کسی نمی‌تواند ادعا کند دولت ایران قصد صدور شناسنامه برای افراد ایرانی که تاکنون به هر دلیلی نتوانسته‌اند شناسنامه دریافت کنند را ندارد، چون در دو سه سال اخیر برای افراد زیادی شناسنامه ایرانی صادر شده است.
وی همچنین به مجاز شدن تشکیل پرونده برای افراد بدون سجل اصیل ایرانی اشاره می‌کند و می‌گوید: صرف‌نظر از این قانون، با رأی دو ماه پیش دیوان عالی کشور و ابطال بند ۸ مصوبه سال ۶۷ امکان دریافت شناسنامه برای افرادی که والدین آن‌ها اسناد سجل اصیل ایرانی ندارند هم فراهم شد. یعنی هرگاه درباره هویت و تابعیت افراد تردید شود و مدارک لازم برای اثبات آن ارائه نشود مراتب برای اثبات هویت به مراجع انتظامی و برای اثبات تابعیت به شورای تأمین شهرستان ارجاع می‌شود. بنابراین می‌توان گفت بر اساس قانون خاص و خون، افرادی که ایرانی باشند برای دریافت شناسنامه هیچ مشکلی نخواهند داشت.
ابوترابی قانون تابعیت ایران را که از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور جاری بوده جامع و مانع می‌خواند و می‌گوید: در واقع ماده ۹۷۶ قانون مدنی در ۶ بند می‌گوید چه کسانی مشمول تابعیت دولت ایران می‌شوند و ماده ۹۸۹ قانون مدنی هم تکلیف تابعیت مضاعف را مشخص کرده است. برای مثال افراد به خاطر تحصیلات عالی، تخصص و غیره می‌توانند درخواست تابعیت ایرانی کنند که اگر با آن موافقت شود برایشان شناسنامه صادر می‌شود. بنابراین از نظر قانونی دیگر هیچ خلأ و مشکلی برای صدور شناسنامه برای افراد ایرانی وجود ندارد مگر اینکه شخص هیچ مدرکی برای اثبات ایرانی بودنش نداشته باشد.


تسریع روند رسیدگی به پرونده‌های افراد بدون شناسنامه
حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی هم معتقد است با قانون اصلاح قانون تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی دیگر از نظر قانونی مشکل خاصی برای شناسنامه‌دار شدن افراد ایرانی وجود ندارد. در واقع بر اساس اصلاحیه انجام شده، کسانی که ایرانی باشند؛ اما به هر دلیلی موفق به دریافت شناسنامه نشده باشند و یا کسانی که پدرشان خارجی و مادرشان ایرانی باشند و همچنین افراد غیرایرانی که پدر، مادر یا فرزندانشان برای دفاع از ایران شهید شده باشند، می‌توانند شناسنامه ایرانی دریافت کنند.
وی آمار افراد بدون شناسنامه در ایران را تا پیش از قانون اصلاحیه یاد شده یک میلیون نفر عنوان می‌کند و می‌گوید: البته طی نزدیک به سه سال اخیر برای تعدادی از این افراد شناسنامه صادر شده؛ اما از اینکه چند نفر در ایران همچنان شناسنامه ندارند آماری ندارم با این حال می‌دانم سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول به خوبی همکاری می‌کنند و روند صدور شناسنامه برای این افراد از سوی سازمان ثبت احوال سرعت گرفته است. به‌طوری که خودم از چند نفر که قبلاً شناسنامه نداشتند پرسیدم که همگی آن‌ها گفتند شناسنامه دریافت کرده‌اند یا در آستانه دریافت آن هستند.
نوروزی اگرچه خبر از سرعت گرفتن روند رسیدگی به پرونده‌های افراد بدون شناسنامه می‌دهد اما اظهار می‌کند: کسب تابعیت و شهروندی که ابعاد حاکمیتی، حقوق شهروندی، اخلاقی و انسانی و غیره دارد مهم است بنابراین باید با دقت همه ابعاد آن از سوی سازمان ثبت احوال و دیگر دستگاه‌های متولی با دقت انجام گیرد که این موضوع کمی زمان می‌برد. ضمن اینکه پس از بررسی‌ها اگر شناسنامه‌ای برای شخصی صادر نشود مشخص می‌شود ایرانی نیست.

 

منبع: قدس انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 31 مرداد 1401
سکه با سر زمین خورد/ طلا ریخت

کاهش شدید قیمت دلار، بازار طلا و ارز را وارد فاز شدید ریزشی کرد.

 مشاهدات میدانی در بازار نشان می‌دهد که کاهش قیمت دلار منجر با سقوط قیمت طلا و سکه در بازار شد، به طوری که هر قطعه سکه امامی دیروز در بازار تهران سک کانال به عقب رفت. ریزش طلا نیز به حدی بود که وارد کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان شد.

به این ترتیب، گزارش‌ها نشان می‌دهد که هر گرم طلای ۱۸ عیار دیروز در بازار افت ۸۰ هزار تومانی را تجربه کرد و در نهایت با قیمت یک میلیون و ۱۹۶ هزار تومان به فروش رفت.

از سوی دیگر، هر قطعه سکه امامی در بازار در حدود ۹۹۸ هزار تومان کاهش قیمت داشت و به قیمت ۱۲ میلیون و ۷۷۹ هزار تومان رسید.

عده ای از معامله گران معتقدند خوشبینی ها نسبت به احیای توافق برجام در بین معامله گران بیشتر از قبل شده و همین موضوع، بازار را شوکه و وارد فاز ریزشی کرده است.

برخی از تحلیلگران بازار سکه معتقدند که با تداوم ریزش قیمت دلار احتمال برگشت سکه تا نیمه کانال ۱۲ میلیون تومان هم وجود دارد.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 30 مرداد 1401
امکان اجرای آزمایشی طرح کالابرگ از اول مهر ماه/ جلوگیری دولت از تورم با مهار رشد پایه پولی

معاون وزیر اقتصاد گفت: نقدینگی از ۶۱۳ هزار میلیارد تومان در سال 92 به بیش از ۵ هزار هزار میلیارد تومان در حال حاضر رسیده است و این موضوع باعث دست اندازی بانک‌ها به منابع بانک مرکزی و افزایش شیب تورم ناشی از رشد نقدینگی شده است .

به گزارش خبرگزاری به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، سید محمد هادی سبحانیان، معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر اقتصاد صبح امروز در یک نشست خبری به تشریح وزارت امور اقتصادی و دارایی در یکسال گذشته پرداخت و با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور در زمان روز کار آمدن دولت سیزدهم گفت: بر اساس آمار طی یک دهه گذشته رشد اقتصادی پایینی تجربه شده و رشد اقتصادی کشور به جز سال ۱۴۰۰ برابر با نیم درصد بوده است.

وی با اشاربه فشار اقتصادی به مردم در دهه گذشته یادآور شد: درآمد سرانه مردم کاهش ۳۲ درصدی داشته در عین حال که تشکیل سرمایه ثابت خالص نیز نزولی بوده و اهداف برنامه ششم محقق نشده است و از سوی دیگر رقم استهلاک بسیار بالا بوده و نتوانسته‌ایم سرمایه مورد نیاز را جذب کنیم.

سبحانیان با اشاره به رشد نقدینگی و پایه پولی در یک دهه گذشته یادآور شد: نقدینگی از ۶۱۳ هزار میلیارد تومان در سال  92 به بیش از ۵ هزار هزار میلیارد تومان در حال حاضر رسیده است و این موضوع باعث دست اندازی بانک‌ها به منابع و درنهایت افزایش شیب تورم ناشی از رشد نقدینگی شده است به نحوی که میزان تورم در چند سال اخیر از میانگین تورم در ۳۰ سال گذشته بسیار بالاتر بود.

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه کسری بودجه از ۳۳ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۷۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسیده است، گفت: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰، بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی ۶۰۰ درصد، وابستگی صندوق تامین اجتماعی به بودجه دولت ۵۰ درصد، بدهی دولت به بانک مرکزی ۴۷۶ درصد و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی ۱۳۱ درصد افزایش داشته است.

وی این بی انضباطی فزاینده در سنوات گذشته در بودجه دولت ها و نظام بانکی کشور را موجب کوچک شدن سفره مردم دانست و افزود: نه تنها دولت ها در مسیر اصلاح گام برنداشتند بلکه عملکرد دولت حکایت از تشدید این بحران ها داشته و شرایط اقتصادی کنونی را رقم زده است.

سبحانیان با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در راستای اصلاح در نظام اقتصادی بر مبنای آنچه در سند تحول دولت مورد تاکید قرار گرفته است، تصریح کرد: روح حاکم بر مجموعه اقدامات تحولی که ذیل گسترش عدالت در عرصه اقتصادی دنبال شد و بر همین اساس در چند عرصه کار را پیش بردیم که یکی از موارد هوشمند سازی پرداختن داقغی به اقتصاد دانش بنیان بود تا به دور از هرگونه شعارزدگی بتوانیم ارتقا حکمرانی دانش را در اقتصاد داشته باشیم.

اگر نقدینگی کنترل نمی‌شد بیش از این تورم داشتیم

وی اقدام در راستای عدالت گستری و افزایش کارایی اقتصاد را شفاف سازی و تلاش برای نظارت بیشتر و کنترل بی انضباطی شبکه بانکی برشمرد و گفت: در این راستا دولت موفق شد هم در حوزه رشد پایه پولی و نقدینگی اقدامات خوبی را انجام دهد و اگر این اتفاقات نمی افتاد با تورم‌های بالاتری را داشت.

سبحانیان همچنین با اشاره به برخی شرایط غیرقابل پیش بینی اقتصادی در آغاز به کار دولت سیزدهم، گفت: افزایش قیمتهای جهانی، خشکسالی، جنگ روسیه و اوکراین پدیده هایی نبود که از قبل پیش بینی شده باشد و افزایش هایی را در بسیاری از خدمات به واسطه افزایش قمیت های جهانی تحمیل کرد و به رغم این افزایش ها دولت با مهار نقدینگی و رشد پایه پولی توانست تا حدودی از تورم های افسار گسیخته جلوگیری کند.

وی مسیر کنترل پایه پولی و رشد نقدینگی را مسیری ادامه دار دانست و افزود: البته اجرای سیاست عادلانه سازی یارانه ها در مقطعی افزایش در شاخص قیمت‌ها را رقم زد اما بر خلاف ریشه اصلی تورم که تورم پایداری را به کشور تحمیل می‌کرد، اصلاح سیاست یارانه‌ای یک افزایش دفعی بوده است.

سبحانیان با بیان اینکه آمارها نشان داد که در تیر ماه تورم کاهش قابل توجهی نسبت به ماه قبل داشت، گفت: دولت با سیاست عادلانه سازی یارانه ها، یکی از عوامل تورم که ارز 4200 تومانی بود را کنترل کرد و لذا امیدواریم این تورم ناشی از تغییر نرخ ارز تخلیه شده باشد.

وی با اشاره به هوشمند سازی اقتصاد برای نمونه به هوشمند سازی یارانه نان اشاره کرد و تاکید کرد: در حوزه نان این تصور کسی که بیشتر از نان استفاده می‌کند، تمکن مالی کمتری دارد و در عین حال در این بین هر کیسه آرد حدود 35 هزار تومان بود در حالی که در بازار آزاد تا  700- 800 هزار تومان قیمت داشت. برای آنکه جلوی بستر خطا را بگیریم، طرح ابتکاری را با سایر اجزای دولت در وزارت اقتصاد دنبال کردیم و با استفاده از سامانه‌ای که میزان مصرف آرد در کشور را کنترل کند و رصد شود که آرد تحویل داده شده به نان تبدیل شده و به دست مردم برسد، توانستیم در طی سه ماه این زیرساخت ها را فراهم کنیم و در حال حاضر حاکمیت مبتنی بر داده در حوزه نان به طور کامل وجود دارد.

معاون وزیر اقتصاد گفت: با استقرار این زیرساخت می‌توان خروج آرد از شبکه را کنترل کرد، ضمن اینکه جلوی افزایش قیمت نان گرفته می‌شود. طی سه ماه گذشته بیش از 95 درصد مصارف خرید نان را گسترش دادیم. از حدود 74 هزار نانوایی بیش از 72 هزار نانوایی به دستگاه‌های هوشمند مجهز شدند.

وی گفت:  میزان آرد مورد نیاز ما برای پخت حدود 100 میلیون قرص نان در روز حدود 16 تا 17 هزار تن است. در حالی که حدود 24 هزار تن در روز آرد توزیع می‌شود. به این معنا که روزانه 7 هزار تن آرد توزیع می‌شود که به دست مردم نمی‌رسد. دولت هر ماه حدود 2.5 هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می‌کند که به دست مردم نمی‌رسد.

فقط 3 درصد نانوایی‌ها تخلف کردند

سبحانیان گفت:‌ البته تا امروز اعمال حاکمیت برای مصارف خلاف انجام نشده است، اما تصمیم قطعی ستاد اقتصادی دولت ساماندهی وضعیت فعلی است. براساس گزارش‌های موجود از رفتار متقلبانه از برخی نانوایان، در حال حاضر حدود سه درصد شامل تقلب شده‌اند.

وی با بیان اینکه پروژه نان در کشور با این طرح متوقف نمی‌شود، اضافه کرد: ما با استقرار این سامانه توانستیم امکان لازم برای حکمرانی مبتنی بر داده را فراهم کنیم. در مرحله بعد باید ضمن جبران هزینه‌های نانوایان با متخلفان برخورد کرد. این موارد در دولت با محوریت وزارت کشور در حال بررسی است و در مورد آن تصمیم‌گیری نیز خواهد شد.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در حوزه مالیات نیز با وجود اینکه تمامی کارشناسان اقتصادی بر تحول در این زمینه تاکید داشتند اقدامی در این راستا در سنوات گذشته انجام نشده بود، افزود: افزایش درآمدهای مالیاتی، ایجاد عدالت مالیاتی در دستور کار دولت سیزدهم و وزارت اقتصاد قرار گرفت.

به گفته وی، در این راستا شفاف قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان که باید از خرداد 1400 باید اجرایی می شد اما امکانات آن در دولت قبل فراهم نشده بود. با تلاش‌های صورت گرفته تا حد زیادی کار انجام شده است و اساس کار ما بر گسترش عدالت مالیاتی و کاهش فشار بر فعالان شفاف است. این موضوع به سرعت در حال پیگیری است.

وی اضافه کرد: آن چیزی که وزارت اقتصاد دنبال می‌کند این است که شیوه اجرای قانون که بستر های اجرایی آن فراهم شده، چگونه باشد،  یک مسیر اجرای یکباره قانون و مسیر دیگر اجرای مرحله‌ای آن است، امیدوار هستیم تصمیمی گرفته شود که به نفع کسب و کارها باشد.

حدود 99 درصد کارتخوان ها ساماندهی شده‌اند

سبحانیان همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده برای هوشمند سازی نظام مالیاتی تاکید کرد :‌ در راستای هوشمندسازی نظام مالیاتی حدود 18 میلیون و 900 هزار کارتخوان بالغ بر  99 درصد کارتخوان ها ساماندهی شده‌اند و حدود 8 میلیون حساب تجاری که درگذشته به سازمان امور مالیاتی متصل نبودند، شناسایی شده است.

وی با تاکید بر اینکه در سایر حوزه ها نیز رویکردهای هوشمند سازی دنبال می‌شود، افزود: در حوزه اموال تملیکی نیز اتفاق خوبی رخ داد است؛ در حال حاضر ارتباط سامانه ای بین ارگان های مختلف با اموال تملیکی برقرار شده که خود سبب افزایش سرعت و شفافیت شده است و در بحث کد شناسه نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

وی افزود:‌ در حوزه سازمان بورس نیز سامانه ستاره مستقر شده که کمک خواهد کرد تا مردم بتوانند دارایی خود را توثیق کنند داشته باشند. در زمان حاضر ملک با ارزش مردم برای دریافت وام استفاده می‌شود اما به دنبال این هستیم تا امکان استفاده از سایر اموال نیز فراهم شود.

افشای صورت‌های مالی شرکتها برای نخستین بار

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به رویکرد شفاف سازی برای رسیدن به عدالت اقتصادی در وزارت اقتصاد تاکید کرد: در رویکرد جدید وزارت اقتصاد در حوزه شفا‌سازی، اطلاعات مربوط به 313 شرکت دولتی شامل 7 بانک و 3 بیمه در کدال منتشر شد که با توجه به نقش این شرکت‌ها در اقتصاد کشور، انتشار صورتهای مالی می‌تواند آنها را مسئولیت پذیر کند؛ این اقدام در راستای ارتقای عملکرد شرکت ها و مسئولیت پذیری آنها است.

سبحانیان همچنین اشاره کرد:  بحث عرضه خودرو در بورس کالا نیز اقدامی بود که برای اولین بار توسط وزارت اقتصاد برای حذف دلالی و کمک به مردم و خودروسازها انجام شد. البته وزارت اقتصاد به دنبال این است که تالار املاک و مستقلات را نیز راه اندازی کند تا فضای دلالی را با استفاده از ساز و کارهای شفاف بورس تغییر دهد.

وی افزود: بحث دیگری که در حوزه شفافیت دنبال می‌شود، انتظام بخشی به حساب ها در  حساب واحد خزانه است. براساس قانون همه دستگاه‌ها باید مراودات مالی خود را از مسیر حساب خزانه نزد بانک مرکزی انجام دهند. شاهد هستیم که 54 شرکت دولتی و برخی دانشگاه ها به وظایف خود عمل نکردند.

وی ساماندهی مجوزها را و حذف امضاهای طلایی اقدام دیگری در را تسهیل فضای کسب و کارو شفافیت عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که در حوزه تسهیل کسب و کار ها انجام شد، ساماندهی مجوزها بود؛ البته همچنان وضعیت مطلوبی نداریم و برخی دستگاه ها به وظایف قانونی خود تمکین نمی‌کنند، در حالی که قانون صراحت دارد همه مجوزها باید از مسیر درگاه ملی مجوزها صادر شود و  هیچ دستگاهی حق ندارد از متقاضی کاغذ مطالبه کند یا شرطی خارج از شرایط تعیین شده در درگاه ملی مجوزها درخواست کند.

حذف 1500 شرط مبهم و فاقد پشتوانه قانونی از صدور مجوزها

وی با اشاره به اینکه در مدتی که درگاه ملی مجوزها مستقر شده است حدود 2600 مجوز با رویکرد شفاف سازی مورد بررسی و بازخوانی قرار گفت: 1500 شرط مبهم و فاقد پشتوانه قانونی نیز حذف شده است. بحث دیگر ثبت محور کردن مجوزها بوده است که حدود 400 مجوز کسب و کار خانگی براساس این موضوع صادر می‌شد.

معاون وزیر اقتصاد در عین حال گفت متاسفانه 25 مجوز مربوط به 10 دستگاه نیز وجود دارند که مجوزهای خود را اعلام نکرده اند و ناگزیر به اعلام اسامی آنها به دستگاه های نظارتی هستیم.

وی همچنین اضافه کرد: 30 هزار مجوز صنفی در کشور صادر می‌شود که امضای طلایی در آن نقش دارد. برای اولین بار و با همکاری دستگاه‌های مختلف توانستیم این 30 هزار مجوز را استاندارد کنیم و در جلسه آینده هیات مقررات زدایی تمامی این مجوزها به صورت مجوزهایی محدود و استاندارد ششده مصوب خواهند شد. از میان 3000 رسته صنف مجوز فقط 250 رسته تائید محور می ماند و 2400 مجوز صنفی به صورت اعلامی خواهد شد.

اعطای تسهیلات اشتغالزایی بدون پول پاشی

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان کرد:‌ موضوع دیگری که توسط وزارت اقتصاد دنبال شد پرداخت وام برای ایجاد اشتغال بود. در سال 99 عدد بسیار پایینی در بودجه در نظر گرفته شده بود. در سال 1400، 19 هزار میلیارد تومان در بودجه در نظر گرفته شد و دولت با اهرم سازی این منابع و تلفیق آن با منابع بانکی تا 45 هزار میلیارد تومان منابع ایجاد کرد.

وی افزود: براین اساس در31 استان کشور بیش از 71 هزار طرح در استانها مورد تایید قرار گرفته است که ارزش آنها بالغ بر 113 هزار میلیارد تومان است و از این تعداد 24 هزار طرح تسهیلات دریافت کردند یا در مرحله پرداخت است که ارزش ریالی آن حدود 30 هزار میلیارد تومان است. این منابع باید به صورت حداکثری به هدف اصابت کند در نتیجه سیاست‌های نظارتی مناسبی نیز در نظر گرفته شده است تا پول پاشی صورت نگیرد.

سبحانیان تصریح کرد که انجام اقدامات تحولی کار آسانی نبود و بر هم زدن نظم اقتصادی آن هم در شرایطی که بازیگرانی از این وضعیت منتفع می شدند قطعا مقاومت هایی می‌کردند و اصلاح در هر یک از حوزه های اقتصادی به راحتی رخ نداده است.

افزایش غیرمسئولانه هزینه‌ها از سوی دولت دوازدهم در ماه‌های پایانی

وی در پاسخ به سوالی در مورد عدم اتصال بخشی از دستگاه‌های کارتخوان به سامانه هوشمند نان و مشکلات افرادی که امکان دریافت کارت بانکی ندارند، گفت: این موارد در کارگروه مربوطه با محوریت وزارت کشور بررسی می‌شود و لازم است برای آن تصمیم‌گیری شود.

سبحانیان گفت: تعداد بسیار کمی از نانوایی ها نیز هنوز تجهیز نشده‌اند که این موارد نیز به دلیل نقص در مدارک نانوا در خصوص مجوزها و سهمیه آرد بوده است. در نتیجه این موارد باید برطرف شود و تخلف بوده است. همچنین هر نانوایی که به این تجهیزات مجهز شده 15 درصد کمک هزینه به ازای هر نان که می‌فروشد، دریافت می‌کند.

وی هوشمند سازی یارانه نان را راهی برای کنترل استفاده خارج از شبکه آرد، تاکید کرد: تا به امروز اقدامی ناظر به انضباط بخشی به این موضوع انجام نشده و لزومی ندارد به محض شروع طرح با متخلف برخورد کنیم هدف اول جمع آوری داده بود و رویکردی که از این پس قرار است اجرا شود ساز و کار تشویقی و تنبیهی بر مبنای عملکرد نانوا است.

تصویب بسته کنترل تورم دولت در ستاد اقتصادی

سبحانیان در مورد راهکارهای کنترل تورم و نقش نرخ بهره در این خصوص گفت: دولت به جهت اهمیت کنترل تورم، بسته‌ای را برای کنترل تورم تدوین کرد که به تصویب ستاد اقتصادی دولت رسید. از جمله ابزارهای این کار انضباط مالی و پولی است. در گذشته شاهد بودیم که در ماه‌های پایانی دولت قبل افزایش‌هایی در هزینه های دولت رقم خورد که منابع پایداری برای آن تعیین نشده بود که اقدام غیرمسئولانه در دولت قبل رقم خورد. در حوزه پولی باید نظارت دقیق‌تری در شبکه بانکی ایجاد شود. مهم ترین مسیری که در حال حاضر پیگیری می‌شد کنترل ترازنامه بانک ها است.

وی ادامه داد:‌ در مورد نرخ 20 درصد بهره بانکی نیز باید گفت این نرخ با پیشنهاد بانک مرکزی در بودجه قرار گرفته است. این موضوع نیز یک تصمیم سیاستی است و دولت تحمیلی در این حوزه ندارد. همچنین در حوزه کنترل تورم بر این اساس، باید گفت که عده‌ای بر این عقیده هستند که در شرایط کنونی و با توجه به وضعیت شبکه بانکی، ناسالم بودن آنها و عدد تورم ابزار نرخ سود ابزار موثری در کنترل تورم نیست.

سبحانیان در پاسخ به سوالی در بحث مالیات برعایدی سرمایه گفت: ما پیگیر مالیات برعایدی سرمایه هستیم، چرا که معتقدیم برای رشد اقتصادی باید هزینه فعالیت های سوداگرانه را افزایش دهیم. در حال حاضر دولت بنایی برای ارائه لایحه ندارد و طرح مجلس را مناسب می‌داند. این طرح در دستور کار مجلس قرار دارد و پیشنهادات دریافت شده و در حال بررسی است.

معاون وزیر اقتصاد درباره اجرای قانون مالیات بر خانه های خالی هم گفت: بانک اطلاعاتی خانه های خالی در اختیار وزارت راه و شهرسازی است که سازمان مالیاتی صرفا مسئول وصول مالیات است.

سبحانیان در مورد طرح قانون بانک مرکزی گفت: در خصوص بانکداری دولت نظر خود را اعلام خواهد کرد. دولت نقدهایی به این طرح داشت و در جلساتی که برگزار شد این موارد به نمایندگان مجلس ارائه شد. باید دید که این موارد تا چه حد توسط مجلس مورد توجه قرار می‌گیرد. رویکرد فعلی نمایندگان مثبت است و تلاش می‌شود گام موثری برای ساماندهی شبکه بانکی انجام شود.

امکان اجرای آزمایشی طرح کالابرگ از اول مهر ماه

وی همچنین درباره کالابرگ الکترونیکی هم گفت : ‌در حوزه کالابرگ نیز با توجه به اینکه این موضوع قانون است دولت می‌خواهد زیرساخت ها را فراهم کند. این موضوع با مسئولیت مستقیم وزارت رفاه دنبال می‌شود. زیر ساخت های فنی آماده شده و امکان اجرای آزمایشی آن برای برخی اقشار فراهم شده است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد:‌ در صورتی که طرح اجرایی در دولت به تصویب برسد، از تاریخ یک مهر ماه این امکان وجود دارد که به صورت آزمایشی اجرایی شود.

 

منبع: فارس


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 29 مرداد 1401
افزایش حقوق بازنشستگان امروز نهایی می شود؟ /تصمیم ویژه دولت برای بازنشستگان

پس از گذشت حدود ۵ ماه به نظر می‌رسد بالاخره دولت تصمیم نهایی در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان را گرفت، تا جایی که سرپرست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از اتخاذ تصمیم برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد.

ظاهرا ماراتن مطالبه بازنشستگان و کارگران برای اجرای مصوبات شورای عالی کار و مصوبه هیات امنای سازمان تامین اجتماعی هم در خصوص افزایش مستمری بازنشستگان و هم در خصوص اجرای مصوبه حق مسکن کارگران در نقطه پایانی قرار دارد.

در طول ۵ ماه گذشته یک فرآیند بسیار طولانی، نفس‌گیر و پرچالشی بین کارگران، بازنشستگان و دولت سپری شد؛ با وجود این‌که مسیر برای انعطاف دولت، قانون بود.
ماجرا از این قرار بود که هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۱ مستمری بازنشستگان این سازمان را مطابق با مصوبه دستمزدهای شورای عالی کار افزایش داد. بر این اساس، می‌بایست از ابتدای سال ۱۴۰۱ حداقل مستمری‌ها به میزان ۵۷ درصد و مستمری‌های سایر سطوح نیز به صورت پلکانی به میزان ۳۸ درصد زیاد می‌شد.

با این وجود، دولت برخلاف مصوبه شورای عالی کار و همچنین نظر هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، میزان مستمری بازنشستگان را کمتر از مقدار مصوب و در حدود ۱۰ درصد ابلاغ کرد.


خواسته بازنشستگان از دولت

بر این اساس، طی مدت اخیر بازنشستگان بارها روی مصوبه شورای عالی کار تاکید کردند و خواستار اجرای مصوبات شورای عالی کار، یعنی اعمال ۳۸ درصد افزایش به اضافه ۵۱۵ هزار تومان مبلغ ثابت برای بازنشستگان سایر سطوح بودند.

روز دوشنبه حسن صادقی، دبیرکل خانه کارگر در گردهمایی اعضای اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: ۱۰ روز بعد از ابطال رای دولت توسط رییس مجلس بنابر قانون اساسی دولت موظف است به قانون عمل کند اما هنوز چنین اقدامی از سوی دولت رخ نداده و در این شرایط بازنشستگان نمی‌توانند سکوت خود را ادامه دهد.

وی متذکر شد: توصیه می‌کنیم طی این سه روز دولت موضع نهایی خود را درباره حقوق بازنشستگان اعلام کند.

عبدالحمید عبایی‌حسنی، رییس کانون بازنشستگان و مستمری‌بگیران تامین‌اجتماعی خوزستان نیز در نامه‌ای به سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواستار تعیین تکلیف صدور احکام حقوقی بازنشستگان شد.

عبایی‌حسنی عنوان کرد: تقاضا داریم هر چه سریع‌تر ترتیبی اتخاذ فرمایید تا مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نسبت به صدور احکام افزایش حقوق ۳۸ درصدی بعلاوه ۵۱۵ هزار تومان بر مبنای مصوبات شورای عالی کار و هیات امنای سازمان تأمین اجتماعی اقدامات لازم را به عمل آورده و بازنشستگان را از این بلاتکلیفی نجات دهند.


خبر تازه در راه است؟

حال پس از گذشت حدود ۵ ماه به نظر می‌رسد بالاخره دولت تصمیم نهایی در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان را گرفت، تا جایی که سرپرست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از اتخاذ تصمیم برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد. براساس اظهارات محمدهادی زاهدی‌وفا، امروز باید جزییات و نحوه اجرای افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شود.

او درباره آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی غیرحداقلی بگیر گفت: اختیارات هیات وزیران به وزرای عضو تفویض شد. ما هم درچارچوب مصوبه شورای عالی کار و طبق قوانین باید تصمیم می‌گرفتیم، اما محدودیت‌های منابع وجود داشت و دارد.

وی اضافه کرد: با نمایندگان بازنشستگان جلساتی داشتیم؛ تصمیم گرفتیم قانون اجرا و بر نحوه اجرا توافق کردیم و جلسه‌ای با نمایندگان بازنشسته ها داریم که خودشان نحوه افزایش را اعلام و اطلاع‌رسانی می‌کنند.

 

منبع: اقتصاد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 26 مرداد 1401
شرایط اجرا گذاشتن مهریه طبق قانون جدید

مهریه عندالمطالبه است؛ یعنی به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه می‌شود. در صورت بطلان نکاح یا فسخ آن از طرف مرد یا زن مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد.


مهریه مالی است که قابلیت تملک داشته باشد و در عقد نکاح، مرد تعهد می‌کند که به زوجه بپردازد. ما در این نوشتار به‌طور مختصر منابع و احکام حقوقی مهریه را بیان می‌کنیم؛ بنابراین مهریه مالی است که به هنگام عقد نکاح برای ضوابط شرع و رسم و عادت از طرف مرد به زن پرداخت می‌شود و صداق، صداقیه، کابین و قرض هم نامیده می‌شود.

 مهریه عندالمطالبه است؛ یعنی به محض انعقاد عقد نکاح زوجه مالک مهریه می‌شود. در صورت بطلان نکاح یا فسخ آن از طرف مرد یا زن مهریه به زن تعلق نمی‌گیرد.
در زمان عقد زوجین می‌توانند توافق کنند که شخص خاصی پرداخت مهریه را ضمانت بکند یا تضمین جهت پرداخت آن اخذ شود. بعد از فوت زن مهریه از طریق وراثت قابل مطالبه است؛ یعنی وراث می‌توانند به نسبت سهم‌الارث ادعای مهریه را داشته باشند.


شرایط مطالبه مهریه

مهریه به دو طریق از زوج از سوی زوجه قابل وصول است:

از طریق مراجعه به محاکم دادگستری زن (زوجه) با طرح دعوی با دادن دادخواست به دادگاه خانواده مهریه خود را از شوهرش مطالبه می‌کند؛ چون مطالبه مهریه دعوی مالی است، باید با توجه به میزان مبلغ مهریه مورد مطالبه مهریه علاوه بر دو برگ دادخواست باید فتوکپی مصدق عقدنامه یا رونوشت آن ضمیمه دادخواست شود، طرح این دعوی تابع تشریفات دادگاه خانواده است.


وصول مهریه از طریق اجرای ثبت:

هرگاه عقدنامه ازدواج رسمی باشد، مهریه از طریق اجرای ثبت نیز قابل وصول خواهد بود. با این توضیح که زوجه به دفترخانه‌ای که ازدواج در آن واقع و به ثبت رسیده است، رجوع و وصول مهریه خود را تقاضا می‌کند، از طرف دفترخانه مراتب به زوج ابلاغ می‌شود.
هرگاه زوج حاضر به پرداخت مهریه نباشد، زوجه تقاضای اجرای مفاد سند ازدواج خود را درخصوص مهریه می‌نماید و چنانچه از طرف زوجه مالی از زوج معرفی شود که جزء مستثنیات دین نباشد، مال معرفی‌شده از طرف اجرای ثبت به نفع زوجه توقیف می‌شود، هرگاه زوج فاقد مال بوده؛ اما کارمند دولت باشد، با تقاضای زوجه یک‌سوم از حقوق شوهر تا پرداخت کل مهریه به نفع زوجه توقیف و به زوجه پرداخت می‌شود.

اگر مهریه وجه نقد یا در حکم نقد مانند سکه و طلا باشد، زن با در‌دست‌داشتن سند رسمی ازدواج می‌تواند به دفتر ازدواج یا دایره ثبت (مستقر در اداره ثبت اسناد محل وقوع ازدواج) مراجعه و در برگه خاصی که در آن دایره موجود است، تقاضای صدور اجرائیه کند. اجرائیه به شوهر ابلاغ می‌شود و به او ۱۰ روز مهلت داده خواهد شد تا طلب همسرش را پرداخت کند.

درصورتی‌که شوهر در این مدت دین خود را نپردازد، زن می‌تواند با معرفی اموال و دارایی شوهر از اجرای ثبت، تقاضا کند اموال او توقیف شود و نیز می‌تواند مطالباتی را که شوهر از اشخاص دیگری دارد یا موجودی حساب‌های بانکی او را توقیف کند.

زن همچنین می‌تواند تقاضای توقیف حقوق شوهر را از سازمان‌ها و مؤسسه‌های دولتی یا خصوصی بکند و تا میزان یک‌چهارم حقوق (مادام که شوهر متأهل است) و نیز یک‌سوم آن را (د‌رصورتی‌که زن و شوهر از یکدیگر جدا شوند و تا زمانی که شوهر زن دیگری اختیار نکرده، توقیف کند.

اگر مهریه سکه یا طلا باشد و شوهر نتواند اصل آن را بپردازد، قیمت روز مطالبه آن‌ها (روزی که زن آن را از طریق اجرای ثبت یا دادگاه مطالبه می‌کند) ملاک اجرای قانونی حکم است. اگر سند ازدواج رسمی نباشد، زن برای مطالبه مهریه خود باید از روش تسلیم دادخواست به دادگاه اقدام کند.


سؤالات متداول درباره مهریه

۱. زندان به خاطر مهریه چقدر است؟

تا زمانی که مهریه را پرداخت نکنید، در زندان خواهید بود.

۲. اگر در دوران عقد زن درخواست مهریه کند، نصف خواهد شد؟

در‌صورتی‌که زن باکره باشد، نصف مهریه به او تعلق می‌گیرد؛ ولی در غیر‌این‌صورت تمام مهریه به او تعلق می‌گیرد.


اجرا گذاشتن مهریه طبق قانون جدید:

قبل از بخش‌نامه جدید، نحوه گرفتن مهریه به دو طریق بود. یکی از طریق دادگاه خانواده و دیگری از طریق اجرای ثبت (اجرای ثبت اداره‌ای است که هر مطالبه‌ای که مستند به سند رسمی باشد؛ از‌جمله سند نکاح از طریق آن پیگیری می‌شود)، اما طبق بخش‌نامه جدید زوجین نمی‌توانند مستقیم به دادگاه مراجعه کنند و ابتدا باید از طریق اجرای ثبت اقدام شود.

به این معنی که مطابق بخش‌نامه جدید نحوه اجرا گذاشتن مهریه به این صورت است که زوجین به دفترخانه‌ای که ازدواج‌شان در آنجا ثبت شده، مراجعه و درخواست اجرائیه می‌کنند. اجرائیه صادر می‌شود و به آدرس طرف مقابل فرستاده می‌شود و به او ۱۰ روز مهلت داده می‌شود که مهریه را پرداخت کند که غالبا زوج در این مهلت مهریه را پرداخت نمی‌کند.

بعد از اینکه مهلت سپری شد و زوج مهریه را پرداخت نکرد، زوجه با مدارک به اجرای ثبت مراجعه می‌کند و درخواست تشکیل پرونده اجرائی می‌دهد. سپس از دارایی‌های زوج استعلام گرفته می‌شود تا مشخص شود دارایی دارد یا خیر؛ که در صورت داشتن دارایی دستور توقیف آن صادر می‌شود.

وقتی این مراحل در اجرای ثبت تمام شد، اگر دارایی زوج کفایت مهریه را نداد، راهنمایی می‌شوند که به دادگاه مراجعه کنند و از طریق آن حکم بگیرند؛ زیرا اجرای ثبت مجاز به صدور حکم جلب نیست و به‌این‌ترتیب باید مابقی مطالبات را از دادگاه درخواست کرد.


فرار از دِین و راه‌های اثبات آن:

۱- فرار از دین زمانی مفهوم پیدا می‌کند که شخصی به خاطر اینکه دین دیگری را پرداخت نکند، اموال خود را منتقل کند، به‌نحوی‌که اموال باقی‌مانده بدهکار تکافوی پرداخت دین را نکند.

۲- فرار از دین هم دارای جنبه حقوقی است و هم دارای جنبه کیفری.

۳- برای اینکه دعوای فرار از دین در دادگاه احراز شود، خواهان باید اثبات کند که قصد خوانده از انتقال اموال، نپرداختن دین او یا به عبارت دیگر فرار از دین بوده است.

۴- دلایل اثباتی فرار از دین می‌تواند هر دلیل قانونی مندرج در قانون مدنی از‌جمله اقرار، اسناد، شهادت شهود و… باشد.

۵- به‌عنوان مثال اگر شخص مدیون قبل از سر‌رسید چک صادره، اتومبیل خود را منتقل کند و قصد او از این انتقال این باشد که دین خود به دیگری را پرداخت نکند، امکان تقدیم دادخواست فرار از دین وجود دارد.

۶- چنانچه در مثال فوق مدیون اتومبیل خود را به مادر خود منتقل کند، بدون اینکه هیچ‌گونه وجهی بین ایشان ردو‌بدل شود، قرائن و امارات موجود دلالت بر این دارد که مدیون به قصد فرار از دین اتومبیل را منتقل کرده است.

۷- قانون‌گذار در قانون مدنی آورده است که اگر معامله به قصد فرار از دین باشد و ثابت شود که به‌طور صوری انجام شده، معامله باطل است.

۸- منظور از صوری‌بودن معامله این است که طرفین اراده‌ای برای انجام معامله نداشته باشند و قصد واقعی آن‌ها معامله‌کردن نباشد.

۹- از جنبه کیفری، چنانچه شخص مدیون با سوء‌نیت و در‌حالی‌که بقیه اموال او تکافوی پرداخت بدهی طلبکار را نمی‌دهد، مبادرت به انتقال مال به دیگری کند، دارای مسئولیت کیفری است و در صورت احراز این موضوع در دادگاه به مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد.

۱۰- چنانچه بطلان معامله در دادگاه احراز شود، طلبکار می‌تواند با توقیف مال نسبت به وصول طلب خود از محل مال توقیف‌شده اقدام کند.

 

منبع: تازه نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 25 مرداد 1401
زلزله نسبتا بزرگ کرمان را لرزاند

در ساعت ۸ و ۱ دقیقه و ۵۶ ثانیه امروز زمین لرزه نسبتا بزرگی کرمان را لرزاند.

بنا به اعلام مرکز لرزه‌نگاری کشوری، موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، زمین لرزه‌ای به بزرگی ۴.۴ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری زمین، ساعت ۸ و ۱ دقیقه و ۵۶ ثانیه امروز دو شنبه ۲۴ مرداد هجدک راور در شمال استان کرمان را لرزاند.

هنوز گزارشی از میزان خسارات منتشر نشده است.

گزارش مقدماتی زمین‌لرزه

بزرگی: ۴.۴

محل وقوع: استان کرمان - حوالی هجدک

تاریخ و زمان وقوع به وقت محلی: ۱۴۰۱/۰۵/۲۴، ۰۸:۰۱:۵۶

طول جغرافیایی: ۵۷.۵
عرض جغرافیایی: ۳۱.۱
عمق زمین‌لرزه: ۱۲ کیلومتر
نزدیک‌ترین شهرها:
۶۱ کیلومتری هجدک (کرمان)
۶۸ کیلومتری راور (کرمان)
۷۸ کیلومتری شهداد (کرمان)

نزدیکترین مراکز استان:

۹۹ کیلومتری کرمان
۲۵۴ کیلومتری بیرجند

 

منبع: سلام نو


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 24 مرداد 1401
ضارب سلمان رشدی به قتل درجه ۲ متهم شد | هادی مطر اهل کجاست؟

یک مقام محلی لبنان در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌های این کشور می‌گوید که ضارب «سلمان رشدی» اصالتی لبنانی دارد.

«علی قاسم تحفه» یکی از مقامات محلی منطقه «یارون» در جنوب لبنان در گفت‌وگو با پایگاه خبری «النشره» در لبنان گفت که «هادی مطر» ضارب «سلمان رشدی» نویسنده مرتد و موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) اصالتی لبنانی دارد.

علی قاسم تحفه در این باره گفت: «پدر و مادر هادی مطر جوان که دیروز، نویسنده [موهن] سلمان رشدی را با چاقو زد، اهل منطقه یارون هستند؛ اما هادی در آمریکا به دنیا آمده و در آنجا زندگی کرده و اصلا به لبنان نیامده است.»

شهردار یارون اضافه کرد: «اهالی آن منطقه اخبار را از طریق رسانه‌ها دنبال می‌کنند و هیچ کدام از آن‌ها هادی مطر جوان را نمی‌شناسد.»

پیش از این، فرماندهی پلیس نیوجرسی در آمریکا اعلام کرده بود که جوانی ۲۴ ساله به نام هادی مطر ساکن ایالت نیوجرسی به سلمان رشدی با سلاح سرد حمله کرده است.

رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند ضارب سلمان رشدی، نویسنده مرتد کتاب آیات شیطانی به تلاش برای ارتکاب قتل درجه ۲ متهم شده است.

پلیس نیویورک‌ بامداد شنبه هویت فردی را که با حمله به نویسنده مرتد موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) او را زخمی کرد، جوانی ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» اعلام کرد. گفته شده مطر ساکن شهر «فیرویو» در ایالت نیوجرسی بوده است.

شبکه خبری ان‌بی‌سی گزارش داده او به تلاش برای ارتکاب قتل درجه ۲ بابت حمله به سلمان رشدی و تهاجم درجه ۲ بابت زخمی کردن مجری جلسه متهم شده است.

مطابق این گزارش، مطر بدون وثیقه در زندانی در منطقه «شاتاکوا» در نیویورک نگهداری می‌شود.

از وضعیت سلمان رشدی که ۷۵ سال سن دارد اطلاعات زیادی مخابره نمی‌شود. رویترز شب گذشته گزارش داد که او به دلیل اصابت دست‌کم یک ضربه چاقو به گردن و یک ضربه به شکم تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

سلمان رشدی ساعت ۱۱ صبح جمعه (به وقت محلی) در ۱۲ اوت ۲۰۲۲ هنگامی که قصد سخنرانی در مرکز «چوتوکوآ» در غرب نیویورک داشت مورد حمله واقع شد.

سلمان رشدی بعد از انتشار رمان موهن «آیات شیطانی» در سال ۱۳۶۷ هجری شمسی خشم مسلمانان را برانگیخته بود. او به همین دلیل به یک زندگی مخفی با شرایط سخت امنیتی روی آورده بود. حضرت امام خمینی (ره) بعد از انتشار این کتاب فتوای ارتداد وی را صادر نمودند.

گفته می شود که در نخستین ماههای پس از انتشار آیات شیطانی و بالاگرفتن اعتراضات مسلمان به محتوای  ضد دینی آن، سلمان رشدی در طول یک ماه بیش از پانزده بار محل سکونت خود را تغییر داد.

دولت انگلستان که زمینه انتشار کتاب آیات شیطانی را فراهم کرده بود با صرف هزینه‌های فراوان مسئولیت حفاظت از جان او را  به عهده گرفته بود.

سلمان رشدی قبل از این حمله در آمریکا زندگی می‌کرد و از مدت‌ها پیش تحت حفاظت قرار داشت.. انگلیس در سال ۲۰۰۷ به سلمان رشدی جایزه داد که این اعتراضات مسلمانان در سراسر جهان را به همراه داشت.

روزنامه دیلی‌میل در خبری شامگاه جمعه مدعی شده بود رشدی مورد اصابت ۱۰ یا ۱۵ ضربه چاقو قرار گرفته، در حالی که رسانه انگلیسی‌زبان دیگر نوشته وی مورد اصابت ۱۰ تا ۱۵ ضربه چاقو و مشت قرار گرفته است.

پلیس نیویورک در بیانیه بامداد شنبه خود تصریح کرد که سلمان رشدی دست‌کم یک بار از ناحیه گردن و یک بار از ناحیه شکم زیر ضرب چاقو قرار گرفته است.

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 23 مرداد 1401
فوری: مهدی قایدی به استقلال پیوست

ستاره سابق استقلال پس از یک فصل حضور در لیگ برتر امارات دوباره به ایران بازگشت. استقلال روزهای پایانی نقل و انتقالات تابستانی را به طوفانی‌ترین شکل ممکن دنبال می‌کند. پس از جذب محمد محبی از سانتاکلارا، حالا آبی پوشان موفق شدند که مهدی قایدی را نیز از شباب الاهلی امارات به خدمت بگیرند.

وینگر جوان و بوشهری که تابستان گذشته با انتقالی گران قیمت از استقلال راهی شباب الاهلی شده بود، پس از درخشش در روزهای ابتدایی حضور در ترکیب این تیم، توانست خیلی زود نظر هواداران و کادرفنی تیم اماراتی را به دست بیاورد اما در ادامه این بازیکن به مرور زمان از ترکیب تیم دور شد تا جایی که او در اندیشه‌های مهدی علی سرمربی سابق این تیم جایی نداشت.

با جدایی مهدی علی و حضور لئوناردو ژاردیم روی نیمکت شباب الاهلی، اوضاع برای وینگر بوشهری تغییری نکرد و او در اردوی پیش فصل تیم در کشور صربستان، حضور نداشت و پس از جذب عمر خریبین، جدایی این بازیکن بیش از هر زمان دیگری رنگ واقعیت به خود گرفت.
از تیم‌های الوصل و اتحاد کلباء به عنوان باشگاه‌های خواهان قایدی نام برده می شد اما مدیران شباب الاهلی تصمیم گرفتند برای جلوگیری از تقویت رقبای خود، مانع از پیوستن بازیکن ایرانی خود به تیم های ادنوک لیگ شوند و همین مسئله شانس استقلال برای جذب قایدی را افزایش داد.

آبی ها در هفته‌های گذشته تلاش های خود برای بازگشت قایدی را آغاز کردند اما قرارداد طولانی مدت او با شباب الاهلی باعث شده بود که تنها گزینه انتقال قرضی پیش روی استقلالی‌ها باشد.

در نهایت و پس از مذاکراتی که میان مدیران دو باشگاه صورت گرفت و فراز و نشیب‌های متعددی که در میان بود، شباب الاهلی رضایت داد مهدی قایدی را با انتقالی قرضی و یک ساله به استقلال واگذار کند و این خبر به صورت رسمی از سوی صفحه توییتری این باشگاه اعلام شد.

حالا همه چیز مهیای سفر باشوی کوچک به تهران است تا او یک بار دیگر با لباس استقلال در میادین حاضر شود. انتظار می‌رود قایدی در روزهای پیش رو به تهران سفر کند و باید دید وضعیت بدنی او چگونه است و ساپینتو از دیدار هفته دوم برابر ملوان از ستاره تیمش استفاده می کند یا این موضوع به دیدار با مس کرمان موکول خواهد شد؟

 

منبع: ورزش سه


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 22 مرداد 1401
هوشنگ ابتهاج درگذشت




هوشنگ ابتهاج، شاعرِ نامدار ایرانی بامداد امروز درگذشت.

 یلدا ابتهاج فرزند هوشنگ ابتهاج(سایه) بامداد امروز چهارشنبه ۱۹ مردادماه ۱۴۰۱ در صفحه‌ی اینستاگرام خود از درگذشتِ این شاعر نامدار ایرانی خبرداد.

ابتهاج متولد ۱۳۰۶ شمسی در رشت بود. «سراب»، «سیاه‌مشق»، «تا صبح شب یلدا»، «یادگار خون سرو» و «تاسیان» از جمله آثار او هستند.

 

منبع: اعتماد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 19 مرداد 1401
۲۵ مرداد رونمایی از نسل جدید والیبال ایران

 روز سه‌شنبه 25 مرداد و همزمان با دیدار تیم‌های ایران و چین، در مرحله مقدماتی مسابقات قهرمانی مردان زیر 18 سال آسیا از نسل جدید والیبال ایران رونمایی می‌شود، نسلی که از نظر تکنیک‌های این رشته ورزشی و میانگین قدی متفاوت است.

 چهاردهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی مردان زیر 18 سال آسیا از 24 تا 31 مردادماه به میزبانی تهران در سالن والیبال آزادی برگزار خواهد شد.

تیم ملی والیبال نوجوانان ایران روز سه‌شنبه 25 مرداد در نخستین مسابقه خود در این رقابت‌ها به مصاف چین می‌رود و این دیدار حکم رونمایی از نسل جدید والیبال ایران را دارد که از نظر شرایط جسمانی و تکنیک‌های این رشته ورزشی با نسل‌های گذشته متفاوت هستند.


** 20 ماه پیش آغاز مسیر نسل جدید

15 دی‌ماه سال 99 را باید آغاز مسیر شناسائی نسل جدید والیبال ایران دانست؛ زمانی که شیوع و گسترش ویروس کرونا، باعث تعطیلی بسیاری از رویدادهای ورزشی جهان در سال ۲۰۲۰ از جمله مسابقات قهرمانی والیبال نوجوانان زیر ۱۸ سال آسیا شد.

اما بر اساس استراتژی جدید فدراسیون والیبال، برگزار نشدن این مسابقات نباید لطمه‌ای به روند پشتوانه‌سازی بازیکن برای تیم ملی بزرگسالان ایجاد کند. از سوی دیگر، فدراسیون والیبال برای دفاع از عناوین قهرمانی ایران در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان جهان، نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت بود و این فرصت ۱۸ ماهه برای رصد، شناسایی و غربال‌گری استعدادها و پرورش آنان ضروری بود.

به همین دلیل در آن زمان (15 دی‌ماه سال 99) محمد وکیلی به عنوان سرمربی تیم ملی نوجوانان پسر سال ۱۴۰۱ انتخاب شد تا با شناسایی استعدادهای ۱۵ تا ۱۶ ساله، تیم ایران را برای مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا در سال 2022 و 2023 قهرمانی جهان آماده کند.

رئیس فدراسیون والیبال در حکم انتصاب وکیلی تاکید کرد که بر اساس استراتژی نوین فدراسیون در راستای پشتوانه‌سازی و حضور قدرتمند در عرصه رویدادهای بین‌المللی و رده‌های پایه، به عنوان سرمربی تیم نوجوانان پسر ایران ۱۴۰۱ منصوب می‌شوید.

** 204 بازیکن  انتخابی پس از تست‌گیری از هزار و 450 نفر

ثبت‌‌نام بازیکنان شایسته برای حضور در تیم نوجوانان پسر سال ۱۴۰۱ ، از چهارم اسفند سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تا هفتم فروردین ۱۴۰۰ (پایان مهلت)، یک هزار و ۱۹۶ بازیکن برای حضور در این تیم ثبت نام کردند. البته این عدد به گفته خود وکیلی تغییر کرد چرا که نوجوانانی در استان‌ها حضور داشتند که با وجود مهارت بالا، از ثبت‌نام جا مانده بودند و با مساعدت‌های انجام شده آن‌ها نیز در تست‌گیری شرکت کردند.

بعد از گذشت 9 ماه از ماموریتی که فدراسیون والیبال بر عهده وکیلی گذاشت، روز 12 مهرماه 1400، تست‌گیری (صحت‌سنجی) از 1407 متقاضی در 30 استان کشور به پایان رسید و 204 جوان نخبه و برتر استان‌ها در پست‌های مختلف انتخاب شدند.

در ادامه دو مرحله اردوی گزینشی برای این نفرات برگزار شد تا از بین 204 بازیکن مستعد در پست‌های مختلف شامل لیبرو (20)، پشت خط‌ زن (22)، پاسور (39)، دریافت‌کننده قدرتی (84) و دفاع‌کننده سرعتی (39) در مدت زمان 20 مهر تا 5 آبان سال 1400 سی بازیکن نهایی انتخاب و به اردوهای آماده‌سازی دعوت شدند.

نخستین اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال نوجوانان پسر از 10 تا 23 آبان با حضور 30 بازیکن در کمپ فدراسیون والیبال برگزار شد و تاکنون این تیم 12 اردوی آماده سازی برگزار کرده است تا نفرات شرکت کننده در اردوی پایانی به 15 بازیکن برسد.

تیم ملی والیبال نوجوانان ایران در این مدت دو اردوی برون مرزی در ایتالیا و ترکیه برگزار کرده و در جام کورناکیا ایتالیا نیز شرکت کرده است.

** ویژگی‌های نسل جدید والیبال ایران

از نظر شرایط جسمانی و تکنیک‌های والیبال، 15 بازیکن تیم ملی والیبال نوجوانان که در حال حاضر در آخرین اردوی آماده‌سازی حضور دارند، با نسل‌های گذشته متفاوت هستند. مهمترین تفاوت آن‌ها در سرویس پرشی و میانگین قدی بالاست.

سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان درباره ویژگی‌های این بازیکنان گفت: به غیر از دو لیبروی تیم، 13 بازیکن دیگر توانایی زدن سرویس پرشی را دارند و از میانگین قدی بلندی برخوردار هستند.

محمد وکیلی تصریح کرد: تمامی این بازیکنان شاید بهترین ایران نباشند اما به لحاظ فیزیکی بهترین هستند. برخی هم در آینده بازیکنان خوبی خواهند شد. باید روی این بازیکنان سرمایه گذاری کنیم.

وی با بیان این‌که بازیکنان تیم ملی والیبال نوجوانان در حال حاضر زیر 18 سال سن دارند، گفت: این بازیکنان تا 21 سالگی رشد قدی خواهند داشت. در زمان حضور  این 18 نفر در اردو در مدت 6 ماه در مجموع تیمی، بازیکنان 35 سانت بلندتر شدند.

سرمربی تیم ملی والیبال نوجوانان با تاکید بر این‌که صفحه رشد بازیکنان همچنان باز است، گفت: در برخی بازیکنان این رشد 4 سانت و در برخی یک سانت بوده است. بازیکن 15 ساله از قد دو متر و دو سانتی متر به قد دو متر و شش سانتی متر رسیده است. تمام بازیکنان رشد قدی داشته‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به اولویت فدراسیون والیبال مبنی بر استفاده از بازیکنان بلندقد و نگاهی که به استفاده از این بازیکنان در تیم های جوانان و بزرگسالان دارد، ابتدا باید فیزیک بدنی برای کادر فنی مهم باشد و در ادامه تکنیک، تاکتیک و آمادگی جسمانی آن‌ها را در این مدت ارتقا دهیم. بدین ترتیب کوتاهی قد بازیکنان در تیم‌های پایه از بین رفته است.

وکیلی با یادآوری این‌که در تیم‌های برزیل، آمریکا، لهستان و ایران بازیکنان کوتاه قد چندانی حضور ندارند، گفت: بازیکنان کوتاه‌قد برای تیم‌های باشگاهی قابل احترام هستند اما برای این‌که در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید شرایط قدی را در تیم لحاظ کنیم. در حال حاضر دو لیبرو داریم که 187 و 188 سانتی متر قد دارند. 20 سال قبل بازیکنان اصلی چنین قدی داشتند. رشد فوق العاده‌ای در این زمینه داشتیم.

وی با تاکید بر این‌که تیم فعلی نوجوانان بدون ستاره است، گفت: این تیم به لحاظ کار تیمی خوب است، بار موفقیت تیم روی دوش همه بازیکنان است و روی دوش یک نفر نیست که اگر مصدوم شد، تیم ایران با مشکل جدی روبرو شود.

سرمربی تیم ملی نوجوانان در پاسخ به این پرسش که برای افزایش میزان پرش بازیکنان نیز برنامه‌ای در این مدت داشتید؟ گفت: بهترین بازیکن تیم ایران سه متر و 52 سانتی متر پرش دارد و مسلما بازیکنان بلندقد از کوتاه قدها، میزان پرش کمتری دارند، اما عمر بازی بیشتری خواهند داشت. آیا نیشیدا که یک استثناست رکورد پرش 3.52 را می‌زند، حتی اگر این طور باشد این امر نمی‌تواند خیلی ادامه‌دار باشد، چون فشار روی زانو و کمر بسیار است. ژاپن نداشته‌هایش به لحاظ فیزیکی را در پرش و توپ گیری و سرعت جبران می‌کند، اما بازیکنان نسل جدید والیبال ایران قرار نیست شبیه ژاپن بازی کنند.

وی ادامه داد: مسلما یک بازیکن کوتاه قد در توپ‌گیری و جابه‌جایی بهتر عمل می‌کند، اما آینده بازیکن بلندقدتر بیشتر است. وقتی بازیکن بلندقد داریم چرا استفاده نکنیم و متکی بر میزان پرش بازیکن شویم. فدراسیون جهانی والیبال پست لیبرو را به عنوان فرصتی در اختیار کوتاه قدها برای حضور در تیم‌های والیبال قرار داده است.

سرمربی تیم ملی والیبال میانگین قدی بازیکنان تیم ملی نوجوانان در پست‌های مختلف را به قرار زیر اعلام کرد:

پاسورها: 189.5 سانتی متر

قطر پاسورها: 202.6 سانتی متر

دریافت کننده‌ها: 198.4 سانتی متر

مدافعان میانی: 206 سانتی متر

میانگین قدی تیم با لیبروها: 198.2 سانتی متر

میانگین قدی تیم بدون لیبروها: 199.7 سانتی متر

 

منبع: خبرگزاری برنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 18 مرداد 1401
خطر شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیل/ توصیه‌های وزارت بهداشت در «پساسیل»

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با اشاره به احتمال افزایش موارد بیماری‌های گوارشی به دنبال وقوع سیل، گفت: با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آب هم به وجود خواهد آمد؛ البته در حال حاضر شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها به دنبال سیل اخیر نداشتیم اما این امر کاملا محتمل است و منابع آب شرب باید از نظر آلودگی بویژه به لحاظ میکروب وبا رصد شوند.

دکتر ابراهیم قادری در گفت‌وگو با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل معمولا یکی از اولین زیرساخت‌هایی که آسیب می‌بیند مربوط به تامین آب شرب است، گفت: در برخی مناطق آب را از منطقه دیگری منتقل کرده و در منابع نگهداری کرده و سپس توزیع می‌کنند و در برخی مناطق نیز آب شرب از چاه‌های موجود در همان منطقه تامین می‌شود که پس از تصفیه به مصرف می‌رسد که در هر دو حالت، سیل می‌تواند این منابع آب را آلوده کند. همچنین سیستم شبکه آبیاری و جمع‌آوری فاضلاب نیز ممکن است در سیل‌ها دچار آسیب شوند.

احتمال افزایش شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیلاب اخیر

وی افزود: در برخی مناطق چاه‌هایی داریم که آب از آنها تامین می‌شود و این چاه‌ها عمدتا نزدیک رودخانه‌ها هستند و زمانی که سیل می‌آید و رودخانه طغیان می‌کند این چاه‌ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می‌شود؛ بنابراین ما در هنگام وقوع سیل‌ها بسیار نگران شیوع بیماری‌های انگلی، روده‌ای و گوارشی هستیم. از این رو اولین اقدام اساسی تامین آب آشامیدنی سالم در مناطق سیل زده است که یا به شکل تحویل آب آشامیدنی بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: در صورتی که حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می‌بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده شود. البته روش‌های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط‌ها به مردم آموزش می‌دهند که بتوانند محلول کلر تهیه کرده و با حجم خاصی به آب اضافه کنند که تاحدودی آب بهداشتی شود اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.

در شرایط بحرانی پساسیل از چه غذاهایی استفاده کنیم؟

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مشکل دیگر که پس از وقوع سیل رخ می‌دهد دسترسی به غذای بهداشتی است. وقتی زیرساخت‌های منطقه‌ای نابود می‌شود یا شبکه برق رسانی مختل می‌شود سبب می‌شود تا غذاها فاسد شوند و نگهداری غذا سخت می‌شود که به دنبال آن مردم در معرض مسمومیت غذایی قرار می‌گیرند. این موضوع هم اهمیت زیادی دارد. مردم در این شرایط باید از غذاهایی استفاده کنند که امکان فاسد شدن ندارد و یا از غذاهای کنسروی استفاده کنند. همچنین در صورت امکان می‌توانند غذا را به صورت تازه تهیه و طبغ کنند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه پیش از این با افزایش موارد وبا در کشور مواجه بودیم، آیا ممکن است طغیان سیل هم عاملی برای افزایش موارد وبا شود؟، توضیح داد: طی افزایش موارد اخیر وبا، آلودگی به صورت بومی نبود و موارد شناسایی شده‌، وارده از سایر کشورها بودند، اما زمانی که فاضلاب‌های ما به هر دلیلی آلوده شود ممکن است که موارد وبا بویژه در شهرهای مرزی هم بروز کند. با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آن مناطق هم به وجود خواهد آمد.

او تاکید کرد: این امر هم می‌تواند عاملی برای گسترش وبا باشد اما در حال حاضر با توجه به اینکه شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها نداشتیم به نظر نمی‌رسد که فعلا با افزایش موارد وبا روبرو شویم اما این امر کاملا محتمل است. باید مراقب باشیم که منابع آب شرب، چاه‌ها و همچنین فاضلاب‌ها در مناطق سیل زده مرزی (در شرایطی که کشورهای همسایه مواردی از وبا دارند) از نظر کلی و در صورت لزوم از نظر وبا نیز رصد شوند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 12 مرداد 1401
خطر شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیل/ توصیه‌های وزارت بهداشت در «پساسیل»

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با اشاره به احتمال افزایش موارد بیماری‌های گوارشی به دنبال وقوع سیل، گفت: با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آب هم به وجود خواهد آمد؛ البته در حال حاضر شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها به دنبال سیل اخیر نداشتیم اما این امر کاملا محتمل است و منابع آب شرب باید از نظر آلودگی بویژه به لحاظ میکروب وبا رصد شوند.

دکتر ابراهیم قادری در گفت‌وگو با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل معمولا یکی از اولین زیرساخت‌هایی که آسیب می‌بیند مربوط به تامین آب شرب است، گفت: در برخی مناطق آب را از منطقه دیگری منتقل کرده و در منابع نگهداری کرده و سپس توزیع می‌کنند و در برخی مناطق نیز آب شرب از چاه‌های موجود در همان منطقه تامین می‌شود که پس از تصفیه به مصرف می‌رسد که در هر دو حالت، سیل می‌تواند این منابع آب را آلوده کند. همچنین سیستم شبکه آبیاری و جمع‌آوری فاضلاب نیز ممکن است در سیل‌ها دچار آسیب شوند.

احتمال افزایش شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیلاب اخیر

وی افزود: در برخی مناطق چاه‌هایی داریم که آب از آنها تامین می‌شود و این چاه‌ها عمدتا نزدیک رودخانه‌ها هستند و زمانی که سیل می‌آید و رودخانه طغیان می‌کند این چاه‌ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می‌شود؛ بنابراین ما در هنگام وقوع سیل‌ها بسیار نگران شیوع بیماری‌های انگلی، روده‌ای و گوارشی هستیم. از این رو اولین اقدام اساسی تامین آب آشامیدنی سالم در مناطق سیل زده است که یا به شکل تحویل آب آشامیدنی بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: در صورتی که حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می‌بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده شود. البته روش‌های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط‌ها به مردم آموزش می‌دهند که بتوانند محلول کلر تهیه کرده و با حجم خاصی به آب اضافه کنند که تاحدودی آب بهداشتی شود اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.

در شرایط بحرانی پساسیل از چه غذاهایی استفاده کنیم؟

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مشکل دیگر که پس از وقوع سیل رخ می‌دهد دسترسی به غذای بهداشتی است. وقتی زیرساخت‌های منطقه‌ای نابود می‌شود یا شبکه برق رسانی مختل می‌شود سبب می‌شود تا غذاها فاسد شوند و نگهداری غذا سخت می‌شود که به دنبال آن مردم در معرض مسمومیت غذایی قرار می‌گیرند. این موضوع هم اهمیت زیادی دارد. مردم در این شرایط باید از غذاهایی استفاده کنند که امکان فاسد شدن ندارد و یا از غذاهای کنسروی استفاده کنند. همچنین در صورت امکان می‌توانند غذا را به صورت تازه تهیه و طبغ کنند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه پیش از این با افزایش موارد وبا در کشور مواجه بودیم، آیا ممکن است طغیان سیل هم عاملی برای افزایش موارد وبا شود؟، توضیح داد: طی افزایش موارد اخیر وبا، آلودگی به صورت بومی نبود و موارد شناسایی شده‌، وارده از سایر کشورها بودند، اما زمانی که فاضلاب‌های ما به هر دلیلی آلوده شود ممکن است که موارد وبا بویژه در شهرهای مرزی هم بروز کند. با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آن مناطق هم به وجود خواهد آمد.

او تاکید کرد: این امر هم می‌تواند عاملی برای گسترش وبا باشد اما در حال حاضر با توجه به اینکه شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها نداشتیم به نظر نمی‌رسد که فعلا با افزایش موارد وبا روبرو شویم اما این امر کاملا محتمل است. باید مراقب باشیم که منابع آب شرب، چاه‌ها و همچنین فاضلاب‌ها در مناطق سیل زده مرزی (در شرایطی که کشورهای همسایه مواردی از وبا دارند) از نظر کلی و در صورت لزوم از نظر وبا نیز رصد شوند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 12 مرداد 1401
خطر شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیل/ توصیه‌های وزارت بهداشت در «پساسیل»

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر با اشاره به احتمال افزایش موارد بیماری‌های گوارشی به دنبال وقوع سیل، گفت: با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آب هم به وجود خواهد آمد؛ البته در حال حاضر شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها به دنبال سیل اخیر نداشتیم اما این امر کاملا محتمل است و منابع آب شرب باید از نظر آلودگی بویژه به لحاظ میکروب وبا رصد شوند.

دکتر ابراهیم قادری در گفت‌وگو با اشاره به اینکه پس از وقوع سیل معمولا یکی از اولین زیرساخت‌هایی که آسیب می‌بیند مربوط به تامین آب شرب است، گفت: در برخی مناطق آب را از منطقه دیگری منتقل کرده و در منابع نگهداری کرده و سپس توزیع می‌کنند و در برخی مناطق نیز آب شرب از چاه‌های موجود در همان منطقه تامین می‌شود که پس از تصفیه به مصرف می‌رسد که در هر دو حالت، سیل می‌تواند این منابع آب را آلوده کند. همچنین سیستم شبکه آبیاری و جمع‌آوری فاضلاب نیز ممکن است در سیل‌ها دچار آسیب شوند.

احتمال افزایش شیوع بیماری‌های گوارشی به دنبال سیلاب اخیر

وی افزود: در برخی مناطق چاه‌هایی داریم که آب از آنها تامین می‌شود و این چاه‌ها عمدتا نزدیک رودخانه‌ها هستند و زمانی که سیل می‌آید و رودخانه طغیان می‌کند این چاه‌ها تخریب شده یا آلودگی وارد چاه می‌شود؛ بنابراین ما در هنگام وقوع سیل‌ها بسیار نگران شیوع بیماری‌های انگلی، روده‌ای و گوارشی هستیم. از این رو اولین اقدام اساسی تامین آب آشامیدنی سالم در مناطق سیل زده است که یا به شکل تحویل آب آشامیدنی بطری و یا با تانکر این اقدام صورت می‌گیرد.

او ادامه داد: در صورتی که حتی دسترسی به آب تانکری یا بسته بندی سخت باشد، می‌بایست از یک منبع، آب تمیز آب گرفته و جوشانده شود. البته روش‌های دیگری هم وجود دارد که همکاران ما در آن محیط‌ها به مردم آموزش می‌دهند که بتوانند محلول کلر تهیه کرده و با حجم خاصی به آب اضافه کنند که تاحدودی آب بهداشتی شود اما این روش تنها برای کوتاه مدت قابل انجام است.

در شرایط بحرانی پساسیل از چه غذاهایی استفاده کنیم؟

مسئول اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مشکل دیگر که پس از وقوع سیل رخ می‌دهد دسترسی به غذای بهداشتی است. وقتی زیرساخت‌های منطقه‌ای نابود می‌شود یا شبکه برق رسانی مختل می‌شود سبب می‌شود تا غذاها فاسد شوند و نگهداری غذا سخت می‌شود که به دنبال آن مردم در معرض مسمومیت غذایی قرار می‌گیرند. این موضوع هم اهمیت زیادی دارد. مردم در این شرایط باید از غذاهایی استفاده کنند که امکان فاسد شدن ندارد و یا از غذاهای کنسروی استفاده کنند. همچنین در صورت امکان می‌توانند غذا را به صورت تازه تهیه و طبغ کنند.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه پیش از این با افزایش موارد وبا در کشور مواجه بودیم، آیا ممکن است طغیان سیل هم عاملی برای افزایش موارد وبا شود؟، توضیح داد: طی افزایش موارد اخیر وبا، آلودگی به صورت بومی نبود و موارد شناسایی شده‌، وارده از سایر کشورها بودند، اما زمانی که فاضلاب‌های ما به هر دلیلی آلوده شود ممکن است که موارد وبا بویژه در شهرهای مرزی هم بروز کند. با وقوع سیل ممکن است فاضلاب به درون منابع آب آشامیدنی نفوذ کرده و احتمال آلوده شدن چاه‌های آن مناطق هم به وجود خواهد آمد.

او تاکید کرد: این امر هم می‌تواند عاملی برای گسترش وبا باشد اما در حال حاضر با توجه به اینکه شواهدی از آلودگی فاضلاب‌ها نداشتیم به نظر نمی‌رسد که فعلا با افزایش موارد وبا روبرو شویم اما این امر کاملا محتمل است. باید مراقب باشیم که منابع آب شرب، چاه‌ها و همچنین فاضلاب‌ها در مناطق سیل زده مرزی (در شرایطی که کشورهای همسایه مواردی از وبا دارند) از نظر کلی و در صورت لزوم از نظر وبا نیز رصد شوند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 12 مرداد 1401
قیمت نجومی داروی بیماران نادر؛ یک عدد آمپول ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان!

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر می گوید: طرح دارویار کمکی به داروی بیماران نادر نداشته و با اجرای این طرح داروی بیماران نادر گران و دچار کمبود شده است.

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر با اشاره به تعلل بیمه سلامت در پوشش بیمه کامل این بیماران، از افزایش شدید قیمت داروی این بیماران خبر داد.

«حمیدرضا ادراکی» مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر با اشاره به انجام تمام اقدامات برای بیمه این بیماران اظهار کرد: علی‌رغم اینکه دستور این موضوع از سوی دولت صادر شده و بودجه ۵ هزار میلیاردی آن تعیین شد و اسامی و مشخصات بیماران به بیمه سلامت داده شده است، اما هنوز

هیچ کاری برای بیمه شدن بیماران نادر انجام نشده است.

وی افزود: در رسانه‌های مختلف به صورت مداوم این تبلیغات می‌شود که بیماران نادر بیمه شده، هزینه دارو، تجهیزات پزشکی، درمان و…آن‌ها تحت پوشش قرار گرفته است، اما می‌بینیم که چنین اقدامی صورت نگرفته است و بیماران به صورت مرتب به ما مراجعه می‌کنند که همچنان

هزینه‌های آن‌ها بالا است.

ادراکی بیان کرد: متأسفانه بیمه سلامت به صورت مداوم این موضوع را به تعویق می‌اندازد. باید هرچه زودتر کارگروه یا افرادی را بگذارند تا هرچه زودتر موضوع بیمه بیماران نادر را اجرایی و موانع آن رفع کنند.

وی بیان کرد: در حالی که اخیرا سازمان بیمه سلامت اعلام کرده است که حدود ۴ میلیون نفر را به زیر چتر بیمه برده است، بنیاد بیماری‌های نادر حدود دو هزار و ۵۰۰ بیمار را به سازمان بیمه سلامت معرفی کرده است و هنوز خبری از بیمه این افراد نیست.

وعده‌های بی‌پایه

ادراکی یادآور شد: اخیرا یکی از کاراکترهای تلویزیونی (جناب خان) در برنامه‌ای خواستار بیمه گروهی از بیماران نادر شد، در همین برنامه یکی از مسئولان بیمه سلامت به روی خط می‌آید و می‌گوید که همه مردم به اضافه بیماران نادر را سه ماه بیمه رایگان کرده‌اند. این موضوع بی‌معنی است بیماران نادر باید تا ابد بیمه شوند. از سوی دیگر بیمه سلامت تنها بیمه پایه مردم را پوشش می‌دهد در حالی که بیماران نادر باید دارای بیمه تکمیلی و کامل باشند و یک ریال برای دارو و تجهیزات ندهند. در حالی که بیماران نورو فیبروماتوز که در این برنامه مورد اشاره قرار گرفته‌اند و نماینده بیمه سلامت قول بیمه آن‌ها را داده است می‌بایست از خیلی وقت قبل بیمه کامل می‌شدند، هر لحظه ممکن است تومورهای بافت نرم عصبی آن‌ها عود کند و نیاز به بستری و جراحی داشته باشند. هزینه این را چه کسی می‌خواهد ببرد؟ خانواده‌ها از کجا بیاورند؟ این همه دوندگی و تلاش شد که بیمه‌ها این را زیر چتر بیمه بروند و دیگر خانواده بیماران نگران نباشند.

وی افزود: متأسفانه بیمه بیماران نادر با تعلل مواجه شده که هر لحظه این تعلل می‌تواند حیات بیماران نادر را به خطر اندازد. ما تمامی اسامی، سن و سال و نوع بیماری را در اختیار بیمه سلامت گذاشته‌ایم. مجلس تصویب کرده و دولت هم ابلاغ کرده است. حال دستور دولت هم وجود دارد، آیا آن‌ها نمی‌توانند یک دستور العمل به داروخانه‌ها، مراکز درمانی، شعب بیمه و.. ارسال کنند و بگویند که این گروه از بیماران تحت پوشش بیمه هستند؟

ادراکی تأکید کرد: وقتی مجلس مصوب کرده و دولت ابلاغ کرده است، حتما ساز و کار آن را تعیین کرده و بیمه سلامت را مأمور انجام این کار کرده است و باید هرچه زودتر این کار را انجام دهند.

قیمت نجومی داروی بیماران نادر

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر، با بیان اینکه طیف گسترده‌ای از بیماران نادر وجود دارد که هزینه‌های متفاوت دارند، گفت: به طور مثال هر آمپول بیماران اس. ام.‌ای نزدیک ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان است که باید هر هفته آن را تزریق کنند و یا آنزیمی که در هر وعده غذا باید بیماران ام‌پی‌اس بخورند در غیر این صورت دچار اسهال شدید می‌شوند این‌ها تنها نمونه‌ای از هزینه‌ای است که بیماران نادر باید بپردازند.

طرح دارویار و سرگردانی بیماران

وی همچنین در مورد تأثیر طرح دارویار و گران شدن قیمت دارویار بر روی بیماران نادر نیز گفت: طرح دارویار نه تنها تأثیر مثبتی نداشته بلکه موجب شده تا بسیاری از اقلام دارویی ایزوله و قیمت آن‌ها گران شود و بسیاری از بیماران نادر را دچار مشکل و آن‌ها را سرگردان بین داروخانه‌های مختلف سطح شهر کرده است. از سوی دیگر یک قلم دارو بیماران نیز قیمت مختلف پیدا کرده است، هر داروخانه‌ای برای یک دارو عدد مورد نظر خود را برای آن دارو به کار می‌برد و این موجب نگرانی برای بیماران مختلف است وقتی این بیماران بیمه شوند داروهای آن‌ها نیز در سامانه قیمت مشخصی داشته کسی نمی‌تواند قیمت داروهای آن‌ها را بالا پایین کند و بر اساس قیمت مشخص شده در سامانه تحویل بیمار شود.

 

منبع: سلام نو


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 12 مرداد 1401
بایدن: «الظواهری» روز شنبه در افغانستان کشته شد

 رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که «ایمن الظواهری» سرکرده القاعده که در حملات ۱۱ سپتامبر دست داشت، شنبه گذشته در افغانستان کشته شد.

 «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا بامداد امروز سه‌شنبه به وقت تهران اعلام کرد که «ما رهبر القاعده را که در حملات 11 سپتامبر نقش داشت، به هلاکت رساندیم».

جو بایدن گفت که «امسال موقعیت الظواهری را مشخص و با احتیاط این عملیات را اجرایی کردیم».

رئیس جمهور ایالات متحده تأکید کرد که وی روز شنبه گذشته در یک حمله هوایی در افغانستان به هلاکت رسید.


وی اظهار داشت که آمریکا اجازه نخواهد داد افغانستان به پناهگاهی برای تروریست ها تبدیل شود!

ایمن الظواهری سرکردگی سازمان تروریستی القاعده را در سال 2011 پس از مرگ اسامه بن لادن به‌عهده گرفت.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 11 مرداد 1401
هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای ۸ استان/ فعالیت سامانه موسمی تشدید می‌شود

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح قرمز برای ۸ استان از تداوم، گسترش و تشدید فعالیت سامانه موسمی در کشور و طغیان رودخانه‌ها و آب‌گرفتگی گسترده خبر داد.

بر اساس پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز و فردا در استان‌های کرمان،‌ فارس، بوشهر، هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان، شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب استان‌های اصفهان،‌ یزد، سمنان،‌ استان همدان،

مرکزی، اردبیل، گیلان، مازندران، زنجان، قزوین، البرز، تهران، ارتفاعات خراسان شمالی و خراسان رضوی رگبار،‌ وزش باد شدید،‌ رعدوبرق در برخی مناطق گردوخاک و در مناطق مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی شده است. برای مناطقی که بارش در آنها شدت دارد هشدارهای لازم صادر شده است.

روز سه‌شنبه در استان‌های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق خوزستان، غرب فارس، برخی مناطق بوشهر، ارتفاعات هرمزگان و ارتفاعات البرز مرکزی و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی و ارتفاعات هرمزگان رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی همراه با گردوخاک روی می‌دهد.

 توصیف سامانه: تداوم، گسترش و تشدید فعالیت سامانه موسمی

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید(به‌ویژه در ساعات بعدازظهر)، تگرگ، صاعقه و در مناطق مستعد خیزش گردوخاک موقت
منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۹: نیمه جنوبی و نیمه شرقی خوزستان، نیمه غربی و نیمه جنوبی کرمان، مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان، نیمه غربی و نیمه جنوبی فارس و نیمه شرقی بوشهر.

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۰: نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب و مرکز کرمان، نوار شرقی خوزستان.

اثر مخاطره: وقوع سیلاب، طغیان رودخانه‌ها، آبگرفتگی گسترده، آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، اختلال در ناوگان حمل و نقل، کاهش شعاع دید، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده، خسارت به صنعت کشاورزی و شکستن درختان و تیرهای برق.

توصیه: آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و اجرایی مانند فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها، راهداری، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و غیره جهت مقابله با خسارت احتمالی، تخلیه هم‌وطنان از نواحی حادثه خیز مانند بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پاک‌سازی کانال‌ها و آبراه‌ها، بازگشایی دهانه پل‌ها و

پاک‌سازی آبروهای منازل، اجتناب از تردد و توقف در حاشیه مسیل‌ها و جمع آوری وسایل و تجهیزات از اطراف رودخانه‌ها، اجتناب از سفر به مناطق حادثه‌خیز، عدم جابجایی عشایر کوچ‌رو و جمع آوری دام‌ها از حاشیه رودخانه‌ها.

توصیف سامانه اول: رشد ابرهای همرفتی و فعالیت سامانه بارشی

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در نقاط مستعد تگرگ

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۹: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، اردبیل، لرستان، همدان، قم، جنوب یزد، نیمه شمالی خراسان رضوی.

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۰: آذربایجان شرقی، مازندران، اردبیل، نیمه شمالی خراسان رضوی، البرز، قزوین، تهران، دامنه و ارتفاعات گلستان، گیلان، سمنان.

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۱: شمال شرق آذربایجان شرقی، اردبیل، خوزستان، اصفهان، شمال خراسان رضوی، تهران، سمنان، البرز.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۲: خراسان شمالی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، دامنه و ارتفاعات تهران، البرز و سمنان.

اثر مخاطره: احتمال صاعقه، احتمال آب‌گرفتگی معابر و جاری شدن روان‌آب به شکل محلی و محدود، احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌های فصلی، احتمال شکستن درختان کهنسال، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال تاخیر در پرواز.

توصیه: احتیاط در صعود به ارتفاعات، عدم پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره، پرهیز از اتراق در بستر رودخانه‌ها و احتیاط در عبور از حاشیه مسیل‌ها.

 ت

وصیف سامانه: تداوم و گسترش رگبارهای موسمی و فعالیت سامانه بارشی

نوع مخاطره: رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید و در نواحی مستعد تگرگ، خیزش گردو خاک در مناطق مستعد

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۹: نیمه غربی اصفهان، نیمه غربی یزد، فارس، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، نیمه شرقی لرستان، نیمه شرقی همدان، مرکزی، زنجان، البرز، قزوین، تهران، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، مازندران و ارتفاعات سمنان.

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۰: هرمزگان، کرمان، نیمه شرقی خوزستان، شمال خراسان رضوی، دامنه و ارتفاعات البرز، قزوین، تهران و مازندران.

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۱: نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، نیمه غربی و جنوب کرمان، فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب یزد، غرب و جنوب اصفهان، مازندران، دامنه و ارتفاعات تهران، البرز و سمنان، غرب و شرق و شمال هرمزگان و نوار شرقی خوزستان.

اثر مخاطره: جاری شدن روان‌آب و آب‌گرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، صاعقه، خسارت در اثر باد شدید لحظه‌ای همراه با خیزش گردوخاک موقت و کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل

توصیه: اجتناب از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه‌های فصلی، عدم جابجایی عشایر کوچ‌رو، عدم صعود به ارتفاعات، عدم اتراق در بستر رودخانه‌ها، عدم قرار گرفتن در مسیل‌ها، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده، عدم پرواز با هواپیماهای سبک و بالگرد، آمادگی دستگاه‌های

اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری، وزارت نیرو و غیره جهت مقابله با بحران.

توصیف سامانه: وزش باد و گردوخاک

نوع مخاطره: خیزش گردوخاک و نفوذ گردوغبار، وزش باد شدید و در نواحی مستعد طوفان گردوخاک

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۰۹: شمال سیستان و بلوچستان، شرق خراسان جنوبی، شرق و جنوب خراسان رضوی، شرق سمنان.

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۰: شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، شرق و جنوب خراسان رضوی.

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۱: شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، شرق و جنوب خراسان رضوی، شرق و جنوب سمنان.

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۵/۱۲: شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، شرق کرمان، شرق و جنوب سمنان.

اثر مخاطره: خیزش گردوخاک، کاهش شدید شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، احتمال شکستن درختان کهن‌سال، احتمال خسارت به تاسیسات حساس به گردوخاک و صنعت کشاورزی، تاخیر یا احتمال لغو پرواز.

توصیه: اجتناب از فعالیت در فضای باز، اجتناب از قرار گرفتن در فضای باز در حین بروز گرد و خاک، آمادگی دستگاه‌های اجرایی مرتبط مانند نیروهای امدادی، دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداری‌ها و غیره، اجتناب از پرواز با بالگرد و هواپیماهای سبک و پرهیز از توقف خودرو در کنار درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره.

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 9 مرداد 1401
خبر وزیر آموزش و پرورش از زمان اجرای رتبه‌بندی معلمان و بازگشایی مدارس

وزیر آموزش و پرورش گفت: آیین نامه رتبه بندی معلمان در کمیسیون تلفیق مجلس بررسی شده و به توافق رسیدند که در اولین جلسات دولت برای نهایی کردن آیین نامه اقدام شود و ممکن است هفته آینده در دستور کار جلسه دولت قرار بگیرد.

یوسف نوری در حاشیه نمایشگاه رویداد هم‌افزایی مدیریت ایران درباره قانون رتبه بندی فرهنگیان گفت: موضوع در کمیسیون تلفیق مجلس بررسی شده و به توافق رسیدند که در اولین جلسات دولت برای نهایی کردن آیین نامه اقدام شود و ممکن است هفته آینده در دستور کار جلسه دولت قرار

بگیرد.
به نقل از میزان، وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: فرهنگیان انتظار دارند قانون رتبه‌بندی فرهنگیان زودتر انجام شود؛ اما مراحل قانونی باید طی شود هنوز آیین نامه از نظر کلی نهایی نشده است.

وی با توجه به بازگشایی مدارس و شرایط کرونا گفت: در همه گیری‌ها آخرین مکانی که بسته شود مدرسه و اولین مکانی که باز می‌شود نیز مدرسه است. البته باید نکات بهداشتی رعایت شود. در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شده که در سال آینده مدارس و دانشگاه‌ها حضوری

شوند و اگر موردی باشد ستاد کرونا اعلام می‌کند.

نوری با اشاره به استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان گفت: برای اینکه بتوانیم از ظرفیت دانش بنیان‌ها در مدارس استفاده کنیم نهادسازی کردیم امروز هم شاهد حضور شرکتهای دانش نیان در این نمایشگاه هستیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت هم افزایی ارگانها نیز بیان کرد: برای اعمال حکمرانی شایسته ناگریز باید از مردم استفاده کنیم این راهبرد از ابتدای انقلاب مورد تاکید بوده است. در دولت سیزدهم نیز رئیس جمهور تاکنون ثابت کرده که به حضور مردم توجه ویژه دارد و وزارتخانه ها پیگیر این

سیاست دولت هستند.

 

منبع: تازه نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 4 مرداد 1401
نان و پنیر لاکچری هم شد پنیر لیقوان کیلویی ۳۸۰ هزار تومان

 بررسی‌ها حاکی از آن است که هزینه تهیه نان و پنیر و گردو از نیم‌ میلیون تومان گذر کرده است.
 

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، بنابر آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران تورم کالاهای اساسی خوراکی در تیرماه رکورد زده است و با افزایش ٤.٤ واحد درصدی به ۸۶ درصد رسیده است.

گفتنی است که غذای محبوب و ساده ایرانیان نیز از این افزایش قیمت‌ها در امان نمانده است و بعضا هزینه تهیه نان و پنیر و گردو نیم میلیون تومانی شده است.

بررسی های میدانی حاکی از آن است که قیمت هر کیلوگرم پنیر لیقوان در بازار به ۳۸۰ هزار تومان رسیده است و هر کیلوگرم مغز گردو نیز در بازار به قیمت ۳۶۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

در این بین اما هزینه تهیه نان و پنیر گردو حتی بالاتر نیز می‌رود و در برخی موارد قیمت مغز گردو اعلاء به کیلویی ۴۰۰ هزارتومان نیز می‌رسد.

بررسی‌های میدانی صورت گرفته حاکی از گرانی پنیرهای لیقوان شرکتی در بازار است به طوری که بسته‌های ۴۰۰ گرمی این پنیر در بازار این روزها ۱۰۲ هزار تومان قیمت دارد و بسته‌های ۷۰۰ گرمی آن نیز ۲۴۲ هزار تومان قیمت خورده است.

تهیه نان و پنیر و گردو با انواع دیگر پنیر نیز گران تمام می‌شود؛ به طوری که پنیرهای شرکتی ۴۰۰ گرمی این روزها در بازار حداقل به قیمت ۴۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شوند.

از گرانی نان نیز نباید غافل شد؛ مشاهدات میدانی حاکی از آن است که قیمت سنگک آزادپز ساده به ۵ هزار تومان رسیده است و سنگک کنجدی آزادپز بر اساس سایز نان در برخی مناطق تهران ۷ تا ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

 

منبع: اقتصاد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 3 مرداد 1401
آیا واکسیناسیون کووید باعث ایجاد تغییرات در روند عادت ماهانه زنان می‌شود؟

هنگامی که آزمایش‌های بالینی آزمایش واکسن‌های مختلف کووید-۱۹ آغاز شد، یکی از سوالاتی که پیش آمد، این بود که «آیا واکسینه شدن، تغییری در چرخه‌های قاعدگی یا خونریزی ماهانه زنان ایجاد می‌کند یا نه؟»

 مدتی پس از واکسیناسیون عمومی‌، افراد تجربیات خود را درمورد عوارضِ بعد از تزریق واکسن، با پزشکان مطرح کردند و طی این گفتگوها مشخص شد بسیاری از خانم‌ها بعد از تزریق واکسن کرونا دچار تغییرات در چرخه قاعدگی خود می‌شوند.

براساس نتایج پژوهشی که هفته گذشته در مجله علمی «Science Advances» منتشر شد، ۴۲درصد از شرکت‌کنندگان در یک نظرسنجی گفته‌اند که پس از تزریق واکسن کرونا، قاعدگی آن‌ها شدیدتر شده است. بیش از ۳۹ هزار نفر در این نظرسنجی مشارکت کردند.

این نظریه که "واکسن‌هایی با هدف تقویت سیستم ایمنی برای دفاع در برابر عفونت‌، سیکل قاعدگی را تغییر می‌دهند"، چیز تازه‌ای نیست؛ همانطور که سال‌ها پیش مطالعه‌ای نشان داد واکسن تیفوئید با بی‌نظمی‌های قاعدگی مرتبط است و به نحوی می‌تواند باعث قاعدگی‌های دیرهنگام، زودهنگام و شدید ‌شود.

همچنین واکسن‌های هپاتیت B و سرطان دهانه رحم (علیه ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV) باعث اختلال در چرخه قاعدگی در برخی افراد می‌شود.

در این مقاله ذکر شده: «پزشکان و کارشناسان بهداشت عمومی در پوششی رسانه‌ای اعلام کرده‌اند که هیچ مکانیسم بیولوژیکی برای تأیید رابطه میان تجویز واکسن و تغییرات قاعدگی ‌وجود ندارد». در موارد دیگر، کارشناسان اعلام کردند که این تغییرات به احتمال زیاد ناشی از «اضطراب و استرس» است.
چند نفر پس از واکسیناسیون کرونا، با تغییرات در عادات ماهانه‌ی خود مواجه شدند؟

محققان برای درک بهتر این اتفاق، در آوریل ۲۰۲۱ یک نظرسنجی طراحی کردند که بیش از ۳۹هزار نفر در این نظرسنجی شرکت کردند؛ ۹۱ درصد از این تعداد، به عنوان زن معرفی شدند و ۹ درصد از آنها دارای تنوع جنسیتی بودند.

طبق این نظرسنجی، حدود ۴۱ درصد از افرادی که دوره‌های قاعدگی منظمی داشتند، پس از واکسیناسیون دچار خونریزی‌های شدیدتر از حد معمول شدند. این در حالی است که ۴۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که هیچ تغییری در جریان قاعدگی خود پس از واکسیناسیون مشاهده نکردند.


علاوه بر این، بخش قابل توجهی از افرادی که معمولاً قاعدگی ندارند (۷۱درصد به دلیل مصرف داروهای ضدبارداری، ۳۹ درصد به دلیل هورمون‌تراپی و ۶۶ درصد به دلیل یائسگی)، خونریزی اولیه را گزارش کردند!

طبق نتایج، افراد مسن‌تر و افرادی که در نظرسنجی خود را به عنوان غیر سفیدپوست یا اسپانیایی/لاتینکس معرفی کرده‌اند و گروهی که از قبل بیماری‌هایی مانند آندومتریوز داشتند، پس از دریافت واکسن کووید، خونریزی شدیدتر از حد معمول داشتند.

برای نتیجه‌گیری نهایی از این تحقیق کمی زود است و محققان هنوز نمی‌توانند به طور قطعی اعلام کنند که واکسن باعث ایجاد این تغییرات شده است؛ اما در این بین، نظریه‌ی دیگری وجود دارد که می‌گوید: نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن به واکسن مربوط است.

این مطالعه می‌گوید: «به طور کلی، تغییرات در خونریزی قاعدگی، غیرمعمول یا خطرناک نیست، اما توجه به این تجربیات برای ایجاد اعتماد در پزشکی ضروری است».

کاترین لی، یکی از نویسندگان این مقاله و استاد مردم‌شناسی در دانشگاه تولین، گفت: «ما گمان می‌کنیم که تغییرات مرتبط با واکسیناسیون کووید-۱۹ برای اکثر مردم کوتاه‌مدت است و اگر کسی از این بابت نگران است، توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کند».

او اضافه کرد: ما قصد داریم در یک بیانیه مطبوعاتی، مجدداً تأکید کنیم که دریافت واکسن یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ابتلا به کووید است؛ ابتلا به این ویروس به خودی خود نه تنها می‌تواند منجر به تغییر در روند عادات ماهانه، بلکه بستری شدن در بیمارستان، طولانی شدن دوره بیماری و حتی مرگ شود.

 

منبع: خبرانلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 2 مرداد 1401
جعفری، رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی: مجوز سقط قانونی با رأی قاضی تا قبل از چهار ماهگی ص

 رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به اینکه مجوز سقط قانونی با رأی قاضی صادر می‌شود، گفت: پس از صدور جواز سقط که در قالب رأی قاضی است، مادر باردار می‌تواند به بیمارستان‌­هایی که فهرست آن­ها را پزشکی قانونی در اختیار او قرار می‌­دهد مراجعه و اقدام به سقط کند.


آسیه جعفری، رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی درباره فرایند جدید صدور مجوز سقط قانونی  با تأکید بر حفظ فوریت در بررسی درخواست‌های سقط قانونی، افزود: در صورت محدودیت زمانی و وجود فوریت در صدور مجوز سقط (به دلیل سن بارداری و نزدیکی آن با سقف زمانی برای صدور مجوز)، کمیسیون سقط با حضور قاضی، پزشک متخصص متعهد و پزشک قانونی در همان روز مراجعه تشکیل و درخصوص صدور یا نبود صدور جواز تصمیم‌گیری می­‌شود.
روند جدید بررسی درخواست‌های سقط قانونی در پزشکی قانونی

 وی در توضیح روند جدید بررسی درخواست‌های سقط قانونی در پزشکی قانونی گفت: نخستین مرحله برای دریافت مجوز سقط مراجعه مادر باردار به اداره پزشکی قانونی مرکز استان است البته در برخی مراکز استان‌­های بزرگ که دارای چند اداره هستند فقط یکی از اداره‌ها این متقاضیان را پذیرش می­‌کند.

رئیس گروه کنترل کیفی سازمان پزشکی قانونی افزود: در استان­‌های پهناوری مثل سیستان و بلوچستان و کرمان به دلیل وسعت و پراکندگی شهرستان‌های استان، امکان مراجعه مادر باردار به ادارات پزشکی قانونی برخی از شهرهای آن استان (به غیر از مرکز استان) نیز وجود دارد که البته تعداد این شهرها بسیار محدود است.

وی ادامه داد: همچنین در موارد نادری که مادر به دلیل بیماری بستری است، همسر یا یکی دیگر از بستگان نزدیک می‌توانند با معرفی‌نامه پزشک معالج به اداره پزشکی قانونی مراجعه کنند و تقاضای سقط را از جانب مادر باردار مطرح کنند.
مدارک مورد نیاز برای مراجعه به پزشکی قانونی

جعفری درباره مدارک مورد نیاز برای مراجعه به پزشکی قانونی گفت: در زمان مراجعه به پزشکی قانونی، لازم است مدارکی از سوی متقاضی ارائه شود از جمله این مدارک کارت شناسایی معتبر، سونوگرافی اوایل بارداری، مدارک لازم دال بر ناهنجاری جنین مانند سونوگرافی ناهنجاری جنین، اکوکاردیوگرافی یا گزارش آزمایش ژنتیک است و در صورتی که علت تقاضای مادر برای سقط، بیماری خود مادر است ارائه مدارک دال بر بیماری مادر به همراه گواهی پزشک معالج لازم است.

این کارشناس معاینات بالینی سازمان پزشکی قانونی ادامه داد: پس از پذیرش و تشکیل پرونده، مادر باردار توسط یکی از پزشکان مورد مصاحبه و بعضی اوقات معاینه می شود و در صورتی که مدارک ارائه‌شده کامل نباشد مدارک تکمیلی نظیر سونوگرافی، درخواست و گاه نیز مشاوره با متخصصین انجام می­ گردد.
در پرونده‌های سقط قانونی موضوع زمان و فوریت در بررسی و اعلام نظر یک موضوع اساسی است

وی با تأکید بر اینکه در پرونده‌های سقط قانونی موضوع زمان و فوریت در بررسی و اعلام نظر یک موضوع اساسی است، تصریح کرد: پس از تکمیل پرونده چنانچه سن جنین در حدی باشد که محدودیت شدید زمانی در صدور مجوز سقط وجود داشته باشد (صدور مجوز تنها قبل از ولوج روح یعنی تا قبل از چهار ماهگی انجام می‌شود) در همان روز کمیسیون سقط با حضور قاضی، متخصص متعهد و پزشک قانونی تشکیل و قاضی کمیسیون درخصوص صدور یا عدم صدور جواز سقط تصمیم ­گیری می­ کند.
صدور مجوز تنها قبل از ولوج روح یعنی تا قبل از چهار ماهگی انجام می‌شود

جعفری درباره مواردی که محدودیت زمانی ندارد گفت: در صورتی که با احراز همه شرایط لازم، محدودیت زمانی برای صدور مجوز وجود نداشته باشد (صدور مجوز سقط قانونی فقط قبل از چهار ماهگی امکان‌پذیر است)، پس از تشکیل و تکمیل پرونده از مادر خواسته می ­شود تا در روز معینی (طی حداکثر ۷ روز آینده) مجددا مراجعه کند و در جلسه کمیسیون سقط حضور یابد، در آن جلسه براساس نظر قاضی کمیسیون در خصوص امکان صدور یا عدم صدور جواز سقط قانونی تصمیم­ گیری می‌شود.

به گفته وی در مواردی که علت تقاضای سقط، ناهنجاری، بیماری جنین است، علاوه بر مادر، اخذ اظهارات همسر وی نیز ضروری است، در این موارد لازم است شناسنامه مادر و همسر وی نیز ارائه شود و در صورت عدم امکان حضور همسر، قاضی کمیسیون در خصوص چگونگی اخذ اظهارات همسر وی تصمیم‌گیری خواهد کرد، اما در مواردی که علت تقاضای سقط، بیماری مادر باشد، ضرورتی به اخذ اظهارات همسر نیست.
مجوز سقط قانونی با رأی قاضی صادر می‌شود

رئیس گروه کنترل کیفی سازمان با اشاره به اینکه مجوز سقط قانونی با رأی قاضی صادر می‌شود، افزود: پس از صدور جواز سقط که در قالب رأی قاضی است، مادر باردار می­ تواند به بیمارستان­ هایی که فهرست آن­ها را پزشکی قانونی در اختیار او قرار می ­دهد مراجعه و اقدام به سقط کند.

جواز صادرشده برای سقط حداکثر ۱۵ روز اعتبار دارد و در صورتی که از اعتبار آن بگذرد این جواز باطل می­‌شود
جواز صادرشده برای سقط حداکثر ۱۵ روز اعتبار دارد

وی خاطرنشان کرد: البته توجه به این نکته ضروری است که جواز صادرشده برای سقط حداکثر ۱۵ روز اعتبار دارد و در صورتی که از اعتبار آن بگذرد این جواز باطل می­‌شود، برخی اوقات اعتبار رأی از این هم کمتر است زیرا انجام سقط قانونی فقط قبل از چهار ماهگی امکان‌پذیر است و اگر سن جنین نزدیک به ۴ ماهگی باشد گاه مجوز سقط صادرشده فقط یک روز اعتبار دارد و مادر باردار باید هرچه سریعتر به بیمارستان مراجعه کند.تهیه دارو برای انجام سقط وظیفه بیمارستان است

جعفری تأکید کرد: تهیه دارو برای انجام سقط وظیفه بیمارستان است و فقط با مجوز سقط قانونی (صادرشده توسط قاضی) و نسخه پزشک، داروی لازم از داروخانه بیمارستانی که مادر در آن بستری است توسط مسئولین بخش تهیه شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی خاطر نشان کرد: در مواردی که مادر یا همسر وی به رأی صادره دال بر جواز یا عدم جواز سقط اعتراض داشته باشند، می ­توانند به دادگاه تجدید نظر ویژه سقط قانونی مراجعه کنندو امکان اعتراض تا حداکثر یک هفته بعد از زمان صدور رأی است ولی لازم است به سن جنین توجه شود، زیرا اگر سن بارداری بیش از چهار ماه باشد امکان تغییر در رأی صادره وجود ندارد.

عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی ۳۱خردادماه امسال در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد آمارسقط درمانی اعلام کرد: در دو ماهه ابتدایی امسال یک هزار و ۹۰۳ تقاضای سقط درمانی داشتیم که از این تعداد یک هزار و ۴۷۷ نفر مجوز دریافت کردند ضمن آنکه تعداد تقاضاها در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد ۲.۵ درصدی داشته است.

 

منبع: اعتماد آنلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 1 مرداد 1401