نامه مهم سران قوا به دفتر رهبر انقلاب

وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع مولدسازی دارایی‌ها بیان کرد: در حال پیگیری برای دریافت مجوز ویژه برای دستگاه‌هایی هستیم که برای واگذاری اموال مازاد خود همکاری نمی‌کنند، در این رابطه نامه‌ای از سوی سران سه قوه به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: متاسفانه شاهد عدم توجه به انضباط مالی در برخی بانک‌های خصوصی هستیم و در سامانه کدال می‌بینیم که نرخ‌های مصوب را صراحتاً پشت سر می‌گذارند.

سید احسان خاندوزی در گردهمایی مدیران کل استانی این وزارتخانه خطاب به مدیران حاضر اظهار کرد: غیر از موضوع وصول درآمدهای مالیاتی که شرایط خاص خود را دارد باید تا پایان بهمن امسال برنامه عملیاتی خود را در استان محقق کنید و چیزی برای اسفندماه باقی نماند.

وی افزود: گزارش عملکرد کل سال و مواردی نظیر سرمایه‌گذاری، مولدسازی بخشی از ظرفیت تبصره ۱۸ بودجه که در ۱۴۰۱ و تا آن زمان به شما تعلق می‌گیرد تا اسفند باید ارائه شود و این موضوع مستلزم آن است که تا ۱۲۰ روزی که فرصت دارید همکاران را با سرعت بیشتر برای تعیین تکلیف مواردی که تاکنون باقی مانده است به همکاری دعوت کنید.
وزیر اقتصاد گفت: نقش محوری که همواره انتظار داشتم شما در مجموعه اقتصادی استان داشته باشید این است که به آن مواردی که برخورد می‌کنید و این قابلیت را دارد که وزارتخانه به شما کمک کند را منتقل کنید.

خاندوزی ادامه داد: خوشحالم که این موضوع جا افتاده که در برخی استان‌ها مدیر کل امور اقتصادی و دارایی را به عنوان مشاور همیشگی استاندار به رسمیت می‌شناسند و در طرح‌های مهم بدون اخذ نظر شما تصمیم‌گیری نمی‌کنند اما همان مواردی که باقی مانده و نیازمند است که وزارت خانه کمک کند را در شورای استانی مطرح کنید و با دستگاه‌های تابعه نیز هم‌افزایی صورت بگیرد تا از ظرفیت دستگاه‌ها استفاده کنید.
وی با تأکید بر موضوع شایسته سالاری بیان کرد: بر موضوع شایسته سالاری در سازمان‌های تابع تأکید کنید، در حال حاضر می‌توانیم با فراغ خاطر بهتری روی عنصر شایسته گزینی فارغ از فشارهایی که ممکن است وجود داشته باشد تمرکز کنیم.

وزیر اقتصاد خطاب به مدیران استانی تاکید کرد: اگر در سازمان‌های زیرمجموعه وزارت اقتصاد در استان‌ها مدیر ضعیفی وجود دارد، شما را مسئول می‌دانم و باید این موضوع را منتقل کنید تا یک بدنه یکپارچه قوی در مدیریت استان‌ها داشته باشیم.

خاندوزی تصریح کرد: به دستگاه‌های تابع این پیام را برسانید تا حد ممکن باید به سمتی برویم که گزینه‌های بهینه را از داخل مجموعه‌ها شناسایی کنیم و آنها را ارتقا دهیم.

وی گفت: اینکه برای افرادی توصیه و سفارش از بیرون برسد یک امتیاز منفی برای افرادی که سفارش می‌شوند، است و هیچ بنایی مبنی بر اینکه فرد ذی‌صلاح را غیر از افراد وزارتخانه تقویت کنیم، نداریم.

وزیر اقتصاد خواستار فعال‌تر شدن مدیران استانی در استان‌ها شد و اظهار داشت: هر قدر در نقش مدعی العموم فعال‌تر باشید تا فعالان اقتصادی شما را به عنوان پناه خود در نظر بگیرند و هر آن چیزی که در این زمینه موفقیت کسب می‌کنید را از این پس به عنوان گزارش‌های موردی منتقل کنید.

خاندوزی با بیان اینکه باید از ظرفیت‌های بیرون وزارتخانه استفاده شود، افزود: غیر از اتاق‌های بازرگانی و فعالان کسب و کار سایر فعالان استانی هم باید در اداره اقتصاد و دارایی را به روی خود باز ببینند؛ به بهانه‌های مختلف از آنها جلب نظر کنید و کمک بخواهید، چه اساتید دانشگاه و چه فعالان جهادی و حوزه اجتماعی و تشکل‌هایی که می‌توانند در حوزه نظارتی به عنوان همکار بازرس افتخاری و ناظر از طرف شما تخلفات که در حوزه مختلف وجود دارد را بررسی کنند.

وی گفت: این‌ها مواردی است که می‌تواند ضریب نفوذ اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان را در بین گروه‌ها و تشکل‌هایی که تا امروز خود را غریبه احساس می‌کردند و فکر نمی‌کردند مجموعه اقتصاد و دارایی از ظرفیت آنها استفاده و کمک بگیرد را افزایش دهد، مزیت ما این است که بتوانیم با چند برابر نیروی همکار، پوشش حداکثری بدهیم، به‌اندازه‌ای مسئولیت زمین مانده وجود دارد که بتوان از این ظرفیت تشکل‌ها استفاده کرد.

وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع مولدسازی دارایی‌ها بیان کرد: در حال پیگیری برای دریافت مجوز ویژه برای دستگاه‌هایی هستیم که برای واگذاری اموال مازاد خود همکاری نمی‌کنند، در این رابطه نامه‌ای از سوی سران سه قوه به دفتر مقام معظم رهبری ارسال شده است.

وی خاطرنشان کرد: در صورت تأیید، اختیارات ویژه‌ای پیدا خواهیم کرد تا اگر دستگاه‌ها همکاری نکنند بتوانیم در مدت یک ماه در هیئتی به دبیری وزارت اقتصاد برای تغییر کاربری، تغییر قیمت، فروش و این موارد تصمیم‌گیری کنیم.

خاندوزی با تشکر از عملکرد مدیران استانی درباره تبصره ۱۸ افزود: با توجه به اینکه امسال سازمان برنامه و بودجه در مورد تخصیص تبصره ۱۸ اقدام ویژه‌ای انجام نداده است، همین جایگاهی که شما دارید و دستگاه‌ها می‌دانند محوریت با وزارت اقتصاد است با پیگیری و کیفیت کاری که دارید بتوانیم همین جایگاه را حفظ کنیم.

وزیر اقتصاد با اشاره به موضوع دسترسی به داده‌های وزارتخانه گفت: از مدیران وزارتخانه می‌خواهم که با مرکز اقتصاد هوشمند وزارتخانه تعامل کنند که بتوانیم برای همه مدیران کل وزارتخانه یک رمز عبور ویژه داشته باشیم که دسترسی به سامانه مالیات و گمرک برای آنها فراهم شود.
وی درباره تأمین مالی پروژه‌ها نیز بیان کرد: یکی از تقاضاهای بنده از همکاران این است که واقعاً از ظرفیت‌های جدید استفاده کنند؛ از صندوق پروژه‌ها برای تأمین مالی در استان‌ها برای پروژه‌هایی که اقتصادی است و به‌اندازه‌ای جذابیت دارد که از شیوه‌های دیگر آن را تأمین مالی کنیم، با مجوز از حوزه بانکی و هم بورس بتوانیم کار را انجام دهیم تا برخی از پروژه‌ها معطل تخصیص جدید نباشد این موضوعی است که عملکرد شما را از پیشینیان متمایز می‌کند.

خاندوزی در ادامه با اشاره به عملکرد بانک‌های خصوصی اظهار کرد: به جز دو تا سه استان از ۳۱ استان کشور در سایر استان‌ها با چالش مواجه هستیم ما این موضوع را به بانک مرکزی منعکس کردیم.

وزیر اقتصاد خطاب به مدیران استانی گفت: به نظر من موضع وزارت اقتصاد باید در کنار استاندار موضع مطالبه کننده باشد، بدانید فعالان اقتصادی، تجار، تولیدکنندگان و عامه مردم با شما همکاری خواهند کرد و این نارضایتی را از عملکرد بانک‌های خصوصی در اکثر استان‌ها دارند.
وی ادامه داد: عملکرد بانک‌های استان از لحاظ رعایت تکالیف را ماهانه و به صورت متناوب اعلام کنید، اسامی بانک‌های با عملکرد ضعیف و خوب را اعلام کنید، زمانی که ماهانه و به صورت متناوب این کار صورت گیرد آرام آرام جامعه حساس می‌شود و می‌توانیم این مطالبه را از بانک‌های خصوصی داشته باشیم.

خاندوزی تاکید کرد: برخی بی‌انضباطی‌ها را در بانک‌های خصوصی رسماً در سامانه کدال مشاهده می‌کنیم که نرخ‌های مصوب را صراحتاً پشت سر می‌گذارند، این جزو کار ویژه‌های جدی و جدیدی است که خوب است در استان‌ها بخش نظارت بر بیمه و بانک‌ها را تقویت کنیم.

 

منبع: دنیای اقتصاد


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 30 مهر 1401
تبرئه دختری که در دفاع از خودش قاتل شد

دختری که در دفاع از خود پسری جوان را به قتل رسانده بود، با حکم دادگاه از قصاص رهایی یافت و به اتهام قتل شبه عمد به پرداخت دیه محکوم شد.

پرونده این دختر جوان ۲۱مرداد سال ۹۳ به جریان افتاد. آن روز گزارش مرگ پسری جوان به بازپرس جنایی تهران اعلام شد و به دستور وی تیمی از کارآگاهان جنایی تهران راهی محل حادثه شدند. بررسی‌ها نشان می‌داد که مقتول مهمان خانه دختری به نام سمانه در یکی از محله‌های غرب تهران بوده و در آنجا با ضربه چاقو به قتل رسیده است.

کارآگاهان به سراغ سمانه رفتند و او گفت: مدتی قبل با یک زن خیر و نیکوکار آشنا شدم و او وقتی فهمید از شهرستان به تهران آمده‌ام وجایی برای زندگی ندارم، آپارتمانی برایم اجاره کرد. پس از اثاث‌کشی به این آپارتمان، دوستم سارا را به خانه دعوت کردم و با هم سرگرم چیدن اثاثیه شدیم. آن شب پسر مورد علاقه سارا به نام فرهاد چندبار به او زنگ زد تا ببیند کجاست. سارا هم می‌گفت خانه دوستش و در حال کمک و چیدن وسایل است. وی ادامه داد: چند ساعت بعد فرهاد آدرس خانه‌ام را از سارا گرفت و برای ما غذا آورد. پس از صرف غذا من به داخل اتاق رفتم تا وسایل آنجا را بچینم. دقایق بعد صدای مشاجره سارا و پسر موردعلاقه‌اش را شنیدم و وقتی از اتاق بیرون آمدم فرهاد را دیدم که با چاقو زخمی شده و خون‌آلود روی زمین افتاده است. من و سارا که ترسیده بودیم فرهاد را به بیمارستان رساندیم اما او جانش را از دست داد.

پس از اظهارات دختر جوان، سارا دستگیر شد و در بازجویی‌ها ادعا کرد که در دفاع از خودش ضربه‌ای به‌دست فرهاد زده و هرگز قصد کشتن او را نداشته است.

او گفت: به تازگی با فرهاد آشنا و به او علاقه‌مند شده بودم. روز حادثه درحالی‌که برای کمک به دوستم به خانه‌اش رفته بودم، فرهاد به من زنگ زد و از من آدرس گرفت تا برای ما غذا بیاورد. پس از خوردن غذا، دوستم سارا به اتاق رفت تا وسایلش را بچیند و من هم در سالن پذیرایی سرگرم انجام کارهای خانه شدم. ناگهان فرهاد به سمت من آمد و حالت عادی نداشت. متوجه شدم که نیت شومی در سر دارد و مقاومت کردم. فرهاد اما بی‌خیال نمی‌شد و قصد داشت به زور نقشه‌اش را عملی کند که در یک لحظه چشمم به چاقوی میوه‌خوری افتاد که روی میز بود. آن را برداشتم و در دفاع از خودم ضربه‌ای به‌دست فرهاد زدم اما هرگز فکر نمی‌کردم همین ضربه چاقو به دستش به قیمت جان او تمام شد. من فقط می‌خواستم در برابر حمله او از خودم دفاع کنم.

متهم از قصاص گریخت

دختر جوان روانه زندان و پرونده برای رسیدگی به دادگاه کیفری ارجاع شد. وی وقتی در برابر قضات شعبه چهارم دادگاه ایستاد حرف‌های قبلی خود را تکرار کرد و گفت که در دفاع از خودش با چاقو به مقتول ضربه زده است. قضات دادگاه با توجه به شواهد موجود و اعترافات متهم و شاهد حادثه، ‌قتل را شبه عمد تشخیص دادند و رأی برائت سارا از اتهام قتل عمدی را صادر کردند. وقتی پرونده به دیوانعالی کشور فرستاده شد، قضات اعلام کردند که باید درخصوص شبه عمد بودن قتل توضیحاتی ارائه شود. به این ترتیب پرونده به دادگاه کیفری برگشت و سارا بار دیگر پای میز محاکمه رفت. دور دوم محاکمه اما تفاوتی با دور اول نداشت و همچنان سارا تأکید داشت که در دفاع از خودش با چاقو به‌دست فرهاد ضربه زده است. قضات این بار با نوشتن دلایل قضایی و توضیحات کافی، بار دیگر قتل را شبه عمد تشخیص دادند و عمل دختر جوان را دفاع مشروع دانستند.

به این ترتیب متهم به پرداخت دیه و ۴سال و ۴ماه زندان محکوم شد که قضات دیوانعالی کشور مهر تأیید بر این رأی زدند و پرونده به شعبه اجرای احکام دادسرای جنایی فرستاده شد. دوران محکومیت سارا تمام‌شده و او باید دیه را پرداخت می‌کرد تا از زندان آزاد شود اما توانایی پرداخت این پول را نداشت. به همین دلیل زندگی‌اش را پشت میله‌های زندان سپری می‌کرد تا اینکه تیم صلح و سازش دادسرای جنایی تهران برای نجات او وارد عمل شدند و سرانجام با کمک خیرین مبلغ دیه تهیه شد تا سارا که به‌دلیل عدم‌پرداخت دیه حدود ۸سال است  در زندان به سر می‌برد، به‌زودی ‌طعم آزادی را بچشد. قرار است به‌زودی این دختر جوان از زندان آزاد شود و به آغوش خانواده‌اش برگردد.

 

منبع: مشرق نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 27 مهر 1401
جزئیات تغییرات تازه در لایحه افزایش حقوق کارمندان/ رقم دقیق افزایش حقوق امروز مشخص می‌شود

 مجلس شورای اسلامی امروز در خصوص آخرین تغییرات لایحه متناسب‌سازی حقوق اعلام نظر خواهد کرد.

آخرین مصوبات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه افزایش حقوق دولت حاکی از اعمال تغییرات تازه در لایحه مذکور است.
هرچند لایحه اولیه دولت 7 بند داشت اما در تغییرات اولیه مجلس تعداد بندهای این لایحه به 10 بند افزایش یافت، همچنین در عصر روز گذشته تغییرات محدود دیگری برای تأمین نظر دولت به مصوبات اولیه مجلس اعمال شد.

در ادامه متن کامل آخرین مصوبات کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که در جلسه روز سه‌شنبه در خصوص آن رأی‌گیری می‌شود قابل مشاهده است‌،

ماده واحده ـ علاوه بر افزایش‌های حقوق و دستمزد ناشی از تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور، از تاریخ 1401.7.1 افزایش‌های زیر برای اشخاص مشمول این قانون اعمال می‌شود:

1 ـ (3000) امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 86.7.8 و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب 70.6.13 و سایر مشمولین جزء (1) بند «الف» تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور (به‌استثنای مشمولان قانون کار) و معادل ریالی (210) امتیاز برای اعضای هیأت علمی و قضات، با عنوان ترمیم حقوق، به‌صورت ثابت در احکام کارگزینی و قراردادهای آنان درج می‌شود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی می‌باشد. امتیاز مذکور برای افرادی که پس از تصویب این قانون در دستگاههای موضوع این بند به‌کارگیری می‌شوند، نیز اعمال می‌گردد.

تبصره: علاوه بر افزایش مندرج در این بند، حداکثر 15% به‌عنوان «فوق‌العاده جهش علمی بر مبنای عملکرد» به حقوق و مزایای مستمر اعضای هیأت علمی غیربالینی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاههای اجرائی، اضافه می‌شود.

دستورالعمل مربوطه به پیشنهاد مشترک سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری استخدامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری به تصویب شورای حقوق و دستمزد می‌رسد.

2 ـ 1 ـ حقوق مشمولین جزء (2) بند «الف» تبصره (12) ماده واحده قانون بودجه سال 1401 کل کشور شامل بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری‌بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، مبلغ نه میلیون (000ر000ر9) ریال افزایش می‌یابد.

تبصره ـ افرادی که پس از اجرای این قانون بازنشسته می‌شوند، در صورتی که در محاسبه حقوق بازنشستگی آنان، تأثیرمیزان ریالی افزایش مذکور در بند (1) این قانون کمتر از افزایش ناشی از این جزء برای بازنشسته هم‌طبقه و دستگاه مشابه به‌علاوه افزایش سنواتی گردد، تا سقف مذکور مبلغ ترمیم را دریافت می‌نمایند.

2‌ ـ 2 ـ علاوه بر مبلغ افزایش مندرج در جزء 1ـ2 این قانون، حقوق بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری‌بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاه‌های اجرایی، پنج درصد (5%) نسبت به حکم حقوقی شهریور 1401 افزایش می‌یابد.

3 ـ در اجرای ماده (16) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 1400، حق عائله‌مندی و کمک‌هزینه اولاد تمامی گروههای مختلف حقوق‌بگیر در دستگاههای مذکور در ماده (29) قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی ایران (به‌استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش‌عالی و پژوهشی و قضات و بازنشستگان، وظیفه‌بگیران و مستمری‌بگیران صندوق‌های بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق‌های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی، به‌ترتیب به‌میزان پنجاه درصد (50%) و صددرصد (100%) افزایش می‌یابد.

4 ـ فوق‌العاده ویژه موضوع بند (10) ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری مشمول جزء (3) بند (الف) تبصره (12) نمی‌باشد.

5 ـ مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور به‌میزان سی‌درصد (30%) افزایش می‌یابد.

6 ـ به دولت (سازمان برنامه و بودجه کشور) اجازه داده می‌شود اعتبارات هزینه‌ای دستگاههای اجرائی در سال 1401 را تا بیست درصد (20%) و در سقف مصارف قانون بودجه سال 1401 بابت اجرای این قانون افزایش دهد و در سالهای بعد نیز در لوایح بودجه سنواتی پیش‌بینی نماید.

7 ـ کمک‌معیشت جانبازان بیست و پنج درصد (25%) و بالاتر فاقد شغل و درآمد و مشمولین ماده (38) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مصوب 86.4.3 به 000/000/ 56 ریال و کمک‌معیشت جانبازان زیر بیست و پنج درصد (25%) و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد به 000/000/ 45 ریال افزایش می‌یابد.

8 ـ معافیت مالیاتی و بیمه بازنشستگی ایثارگران موضوع مواد (37) و (56) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران با اصلاحات و الحاقات بعدی آن از شمول سقف مقرر در جزء (8) بند (الف) تبصره (12) مستثنی است.

9 ـ کلیه معلمین طرح مهرآفرین مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان بوده و دستگاههای اجرائی ذی‌ربط مکلفند بدون نیاز به آزمون، کد شناسه و مستخدم به آنان اختصاص دهند.

10 ـ افزایش‌های ناشی از اجرای این قانون از مابه‌التفاوت موضوع جزء (1) بند (الف) تبصره (12) کسر نمی‌شود.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 26 مهر 1401
مهم/ رقم و زمان دقیق افزایش حقوق‌ها مشخص شد

حقوق شاغلان یک میلیون تومان و حقوق بازنشستگان نیز ۹۰۰ هزار تومان افزایش می‌یابد، برای عائله‌مندی ۲۰۰ هزار تومان و برای هر فرزند ۱۰۰ هزار تومان به حقوق اضافه خواهد شد.

مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه نشست امروز کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، گفت: دولت لایحه‌ای برای ترمیم حقوق در ماه‌های باقی مانده سال ارائه کرده بود که مجلس شورای اسلامی تغییراتی در متن لایحه ایجاد کرد؛ در نشست علنی امروز مجلس، تصویب شد که لایحه برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع و با مشارکت دولت نهایی شود.

وی با بیان اینکه افزایش حقوق، مشمول کارمندان دولت و بازنشستگان لشکری و کشوری می‌شود، افزود: جزئیات این لایحه در نشست امروز کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت و درباره موارد اختلافی توافق شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: تلاش شد که سقف بودجه رعایت شود هرچند امروز مقداری از سقف بیشتر شد، اما دولت انعطاف نشان داد تا این موضوع حل شود و لایحه مذکور در صحن مطرح شود.
میرکاظمی درباره میزان افزایش حقوق توضیح داد: حقوق شاغلان یک میلیون تومان و حقوق بازنشستگان نیز ۹۰۰ هزار تومان افزایش می‌یابد، برای عائله‌مندی ۲۰۰ هزار تومان و برای هر فرزند ۱۰۰ هزار تومان به حقوق اضافه خواهد شد. البته موضوعی تحت عنوان پرداخت بیشتر از ۹۰۰ هزار تومان به بازنشستگان مطرح است که جمع‌بندی شد.

وی درباره زمان اجرایی‌شدن افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان کشوری و لشکری، گفت: نظر این است که از آنجاکه مبلغ افزایش، بیشتر شده، از مهرماه این موضوع اجرایی شود.

 

منبع: وقت صبح


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 25 مهر 1401
در زندان اوین چه خبر بود

درگیری میان زندانیان محکومیت مالی و سرقت سبب تحریق کارگاه خیاطی شد که در ادامه با متفرق کردن زندانیان و اطفا حریق آرامش به زندان بازگشت.

 گروه جامعه‌؛ حوالی حدود ساعت ۹:۳۰ بود که در فضای مجازی اخباری مبنی بر وقوع آتش‌سوزی در زندان اوین منتشر شد.

گمانه‌زنی‌ها پیرامون صحت و سقم این اخبار در حال انجام بود که خبرگزاری برنا ساعت ۲۲:۰۹ در خبری از وقوع آتش‌سوزی در زندان اوین به ادعای کاربران شبکه‌های اجتماعی خبر داد.

وقوع درگیری در محل نگهداری اوباش

۳۰ دقیقه بعد یعنی در ساعت ۲۲:۳۹ خبرگزاری ایرنا در گفتگو با یک مقام ارشد امنیتی مدعی شد که شامگاه شنبه (۲۳ مهر ماه) بند محل نگهداری اراذل و اوباش شاهد ناآرامی و درگیری این عناصر در زندان بود که منجر به درگیری این افراد با پرسنل زندان اوین شد.

این مقام امنیتی تصریح کرد: عوامل ایجاد آشوب نیز از سایر زندانیان جدا شده و دیگر افراد تحت بازداشت نیز به بندهای خود بازگشته‌اند.

این خبرگزاری در حالی در گفتگو با یک مقام ارشد امنیتی ادعای نگهداری اوباش در زندان اوین را مطرح کرد که اساساً زندانیان جرایم خشن و اراذل و اوباش در ندامتگاه اوین نگهداری نمی‌شوند.

تحریق انبار لباس توسط برخی از زندانیان

عقربه‌ها ساعت ۲۲:۴۵ را نشان می‌داد که خبرگزاری تسنیم به نقل از یک منبع آگاه نوشت: ساعاتی پیش زندانیان بند ۶ و بند ۷ که بند مخصوص سارقان و بند محکومان مالی است با یکدیگر درگیر می‌شوند اما به دلیل درگیر شدن تعداد قابل توجهی از این زندانیان با یکدیگر، وکیل بندها با کمک نیروهای حراست سعی در متفرق کردن زندانیان می‌کنند. در این حین، برخی زندانیان با سواستفاده از فضای پیش آمده، انبار لباس را آتش می‌زنند. مدیریت زندان از آتش نشانی برای اطفای حریق کمک می‌گیرد و بعد از مدتی آتش خاموش می‌شود و اوضاع تحت کنترل قرار می‌گیرد.

این خبرگزاری همچنین به نقل از این مقام امنیتی مدعی شد که بسیاری از اعضای بند ۶ و ۷ زندان در این درگیری مشارکت نداشتند و به رفتار افراد مؤثر در این درگیری رسیدگی خواهد شد و در درگیری امروز زندانیان، هیچ زندانی امنیتی دخالت نداشت و اساساً بند مرتبط با زندانیان امنیتی از بندهای سارقان و محکومان مالی جداست و با آن فاصله دارد.

واکنش قوه قضائیه به آتش‌سوزی زندان اوین

اما در ادامه و در ساعت ۲۲:۵۲ مرکز رسانه قوه قضائیه اعلام کرد: ساعتی پیش بود که تصاویری از بروز آتش سوزی در زندان اوین تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

پیگیری‌ها از سازمان زندان‌ها نشان می‌دهد در پی درگیری بین تعدادی از زندانی‌های محکومیت مالی و سرقت یک کارگاه کارآفرینی زندان دچار حریق می‌شود.

بلافاصله پس از بروز درگیری و آتش گرفتن کارگاه خیاطی بند زندانیان محکومیت مالی و سرقت انتظامات زندان برای کنترل درگیری وارد عمل شده و ایستگاه آتش نشانی مستقر در زندان نیز بلافاصله عملیات اطفا حریق را آغاز کرده و هم اکنون آتش سوزی مهار و خاموش شده است.

این گزارش حاکی است نیروی انتظامی هم جهت کمک به برقراری هر چه زودتر آرامش در اوین به انتظامات زندان کمک کرده است.

بر اساس این گزارش درگیری بین زندانیان نیز با ورود انتظامات زندان تحت کنترل درآمده است.

ماجرای اوین ارتباطی با اغتشاشات ندارد

دادستان تهران نیز با بیان اینکه اوضاع زندان اوین از ساعاتی پیش آرام شده است و آرامش برقرار است، گفت: درگیری امروز زندانیان هیچ ارتباطی با اغتشاشات اخیر ندارد و و اساساً بند مرتبط با زندانیان امنیتی از بندهای سارقان و محکومان مالی که آتش و درگیری آنجا رخ داده جداست و با آن فاصله دارد.

ساعت ۲۳:۵۹ بود که خبرگزاری ایرنا به نقل از یکی از نیروهای امدادی حاضر در صحنه از مصدومیت ۸ نفر در جریان آتش‌سوزی زندان اوین خبر داد.

جزئیات آتش‌سوزی اوین از زبان سخنگوی آتش‌نشانی

جلال ملکی نیز در ساعت ۰۰:۱۶ در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح جزئیات وقوع حریق در زندان اوین گفت: در ساعت ۲۱:۲۹ وقوع آتش‌سوزی در زندان اوین به سامانه ۱۲۵ سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران اطلاع داده شد.

وی ادامه داد: ظرف یک دقیقه عوامل ایستگاه آتش‌نشانی مستقر در زندان اوین در محل وقوع حریق حضور پیدا کردند.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران با بیان اینکه این ایستگاه آتش‌نشانی بیش از ۱۰ سال است که داخل زندان اوین استقرار دارد، خاطرنشان کرد: در ادامه ۵ ایستگاه دیگر خود را ظرف چهار دقیقه به محل حادثه رساندند و عملیات اطفا آغاز شد.

وی عنوان کرد: در محل حادثه مشاهده شد که یک کارگاه خیاطی دچار حریق شده و در ابتدا کاملاً شعله‌ور بود. نیروها از طریق نردبان هیدرولیکی و نفوذ به داخل حریق عملیات اطفا را آغاز کردند.

ملکی با بیان اینکه خوشبختانه در هنگام وقوع حادثه کسی در محل حضور نداشته است، اظهار کرد: در بخشی که نیروهای آتش‌نشانی عملیات اطفا را انجام دادند، فوتی گزارش نشده است.

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران اظهار کرد: در حال حاضر مدت زیادی است که حریق اطفا شده و لکه‌گیری نهایی انجام شده است.

وی در پایان از بررسی علت حادثه توسط سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران خبر داد.

آرامش به اوین بازگشت

محسن منصوری استاندار تهران نیز در گفتگو با بخش خبری ساعت ۲۳ و در خصوص حادثه زندان اوین اظهار کرد: در حال حاضر آرامش کامل در زندان اوین برقرار است.

وی با اشاره به اینکه برخی بندها در زندان شلوغ شده بود، گفت: بند ۷ و ۸ شلوغ شده بود ولی مسئله اصلی در بندی بود که بخشی از اراذل و اوباش در آن بند حضور داشتند.

استاندار تهران بیان کرد: با حضور سریع مجموعه نیروی انتظامی، یگان امداد در حال حاضر کاملاً آرامش برقرار است و نکته خاصی نیست، مسئله اصلی ایجاد حریق و آتش سوزی بود که توسط برخی از زندانیان اتفاق افتاد که با حضور عوامل آتش نشانی کنترل و مهار شد.

وی گفت: در حال حاضر هم زندان و هم اطراف زندان تحت کنترل است.

زندان اوین یکی از زندان‌های مهم کشور است که علاوه بر اینکه سه بند امنیتی موسوم به دو الف، ۲۰۹ و ۲۴۱ در آن قرار دارد، برخی از مجرمان خاص از جمله مجرمان مربوط به جرایم امنیتی در این زندان نگهداری می‌شوند و به همین جهت همواره مورد توجه عناصر ضدانقلاب و دشمنان بوده و هست.

 

منبع: خبرگزاری مهر


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 24 مهر 1401
تیرباران تابوت شهدای لباس شخصی در قلب تهران!/ روایتی از مکالمه یک فرد ناآگاه با سردار اشتری

چرا بدون هیچ کار فرهنگی خاصی اما پیر و جوان جامعه می‌دانند که "حمل سلاح سرد جرم است" و کسی هم در این باره معترض پلیس نیست؟ این سوالی است که در بحث "جرم بدحجابی" نیز باید به آن پرداخته شود.

 «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.


یک بام دو هوا؛ از جرم حمل سلاح سرد تا جرم بدحجابی

حجت الاسلام سیدمحمدحسین هاشمیان، مدیر گروه مدیریت راهبردی دانشگاه باقر العلوم(ع) در نشست هم اندیشی «از الهیات اجتماعی تا ارشاد اجتماعی» که از طرف مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و سایر مرکز علمی در سالن جلسات دانشگاه باقرالعلوم(ع) برگزار شد، طی سخنانی گفته است: دینداری به اصطلاح سوپرمارکتی که در فضای باز و رسانه و در بین جوانان و نوجوانان شدت بیشتری پیدا می کند، یکی از زمینه های بدحجابی امروز و علت اصلی آن زمینه سیاسی و اقتصادی بی‌حجابی و گردش اقتصادی این سنخ از پوشش ها و مد لباس ها برای برخی از افراد است.

به گزارش رسا،‌ او همچنین تصریح می‌کند: در لایه حجاب دستگاه‌های ایدئولوژیک حاکمیتی کشور ما به شدت ضعیف عمل می کنند و در فضای رسانه ای کشور ضعف شدیدی نسبت به فضای هنر و سینما داریم؛ همچنین در نهاد خانواده، نهاد مدرسه، نهاد دین و حوزه های علمیه ضعف های قابل توجهی داریم که در وضعیت موجود بی حجاب امروز، برای همه اینها می شود سهم قائل شد.

هاشمیان می‌افزاید: متاسفانه ما در سیاست گذاری حجاب تاکنون قوی وارد عمل نشده‌ایم و در مواجهه با پدیده بد حجابی و بی عفتی که در فضای مجازی بازنمایی می شود به شدت عمل نامناسبی داریم.

او همچنین گفته است: نمی‌شود که وزارت ارشاد انقلاب اسلامی جشنواره فیلم فجر برگزار کند و فرش قرمز بیندازد؛ اما از سمت دیگر آخرین مدهای لباس ها را مشاهده کنیم و چند صد متر پایین تر نیروهای انتظامی خود را برای مقابله با بدحجابی تکلیف کنیم؛ چراکه این امر به نوعی شلختگی، از هم پاشیدگی و عدم انسجام خط مشی است؛ درحالی که خط مشی مشخص، جهت دهنده و وحدت آفرین است و تلاش های مختلف نظام حاکمیتی را کنار هم قرار می دهد.[1]

*در مقابل این اظهارات که به زعم ما دچار نوعی ثقالت و گران‌وزنی نسبت به آسیب‌شناسی حجاب است اما دو انگاره ساده وجود دارد.

یکم اینکه حجت‌الاسلام هاشمیان باید بدانند که دأب گشت ارشاد مبارزه با مصادیق مجرمانه حجاب است.

یعنی برخورد با مصادیقی مثل کشف حجاب، عریانی بدن، البسه اروتیک و مقولاتی از این دست که در عرف و دین و قانون ایران مصداق جرم هستند. نه با مواردی مثل آرایش یا موهای بیرون زده یا غیره.

چیزی که بنا به رویه معمول در میان اکثریت بانوان جامعه شاهد آن نیستیم.

پس می‌شود نتیجه گرفت که مسئله لزوما به دوگانه‌های عرفی موجود برنمی‌گردد و پلیس ما با جرم و مجرم طرف خواهد بود نه با کسی که در فرایندهای فرهنگی دچار پدیده بدحجابی (که پلیس لزوما برخوردی با آن ندارد) شده است.

و گزاره دوم اینکه ما از حجت‌الاسلام هاشمیان که بر ضعف سیاست‌گذاری تأکید دارند، می‌پرسیم چرا همه‌ی پیر و جوان ایرانی می‌دانند که "حمل سلاح سرد جرم است"؟!

در این زمینه کدامین کار فرهنگی کلان انجام شده که شاهد تنقّح اینچنینی قانون ممنوعیت حمل سلاح سرد در میان عموم جامعه هستیم؟!

چرا ده‌ها کارگاه و نشست و نظریه‌پردازی درباره ممنوعیت حمل سلاح سرد برگزار نشد اما شاهد این وسعت فهم قانونی در جامعه و برخورد قاطع و بدون مزاحمت پلیس و قانون با حاملان سلاح سرد خطرناک هستیم؟

پاسخی که آقای هاشمیان هم می‌دانند، اینست که چون در مقوله ممنوعیت حمل سلاح سرد شاهد ان‌قلت‌های بیجا، دوگانه‌سازی‌های ناصحیح، حمایت برخی خواص و مراجع اجتماعی از آزادی حمل سلاح سرد و ایرادگیری بیجا به پلیس کشور در زمینه اجرای قانون حمل سلاح سرد خطرناک نیستیم.

همان شاه‌بیتی که برای زدوده شدن موانع از مقابل برخورد با جرم بدحجابی و تفهیم عمومی نسبت به الزامات حجاب برای زن و مرد در خیابان به آن نیازمندیم.


روایتی از مکالمه یک فرد ناآگاه با سردار اشتری

سیدمحمد صدر، فعال چپ و عضو مجمع تشخیص مصلحت در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران درباره بلوای اخیر گفته است: اتفاقی که بر سر فوت خانم مهسا امینی افتاد در واقع جرقه ای بود بر انباشت ناراحتی‌ها، عقده‌ها و مطالباتی که مردم و به ویژه جوانان و زنان داشتند. من دو ماه پیش با سردار اشتری راجع به عملکرد گشت ارشاد صحبت کردم. به ایشان گفتم، «این گشت ارشاد با این عملکردی که دارد -می دانم خودتان نمی‌دانید- ولی در واقع دارید ایده ای را دنبال می کنید که قبلا کسانی مانند منافقین مطرح می کردند و نتوانستند عملی کنند. آنها می گفتند ما باید اقدامی انجام بدهیم که یک شهر را در مقابل حکومت قرار بدهیم، چرا که ترور به جایی نمی رسد». وقت این حرف ها را می‌زدم هنوز قضایای اخیر شروع نشده بود.

صدر می‌افزاید: سپس به ایشان گفتم، «تصویری که نشان داده شد مادر جلوی ون گشت ارشاد را گرفته و فریاد می زند که دختر مریض من را نبرید، در آن جهت است. یعنی نه تنها یک شهر و یک کشور بلکه حتی هر کسی که این را ببیند، احساساتش تحریک و ناراحت می شود. مردم رنج می‌برند؛ چرا این طوری عمل می کنید؟» آقای اشتری گفت، «قانون است و باید اجرا شود؛ گفتم چرا شما با خشونت عمل می کنید؟ بر فرض که به قول شما قانون است، شما اصلا درگیری فیزیکی پیدا نکنید. قانون می گوید تذکر بدهید و شما تذکر بدهید».

وی تصریح می‌کند: تذکر مصلحانه ای بنده دادم که اصلا با خانم‌ها برخورد فیزیکی نکنید. اصلا امر به معروف همین بحث زبانی است. اگر همین تذکر خالصانه و مخلصانه حقیر مورد توجه قرار گرفته بود، ما این بلوایی که الآن هست را نداشتیم.[2]

*درباره روایت یکطرفه صدر از ملاقاتش با سردار اشتری(فرمانده نیروی انتظامی) گفتنی‌های جالبی وجود دارد:

1- اتفاقاتی که اخیرا در کشور شاهد آن بودیم اعتراض نبود بلکه "اغتشاش" بود. به این معنی که از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اراذل و اوباش نقش پررنگی در آن داشتند و هرگز گفت‌وگو محور هم نبود.

ربط دادن چنین نقشه‌ای که محمل آن اراذل و اوباش بودند؛ به ساحت مردم نجیب ایران و یا عقده‌ای نامیدن مردم یک نظر کاملا ناشیانه و ناشی از نبود آگاهی و مطالعه است.

2- همچنین ربط دادن مقوله‌ گشت ارشاد به رفتارهای منافقین و یا تئوری قرار دادن یک شهر در مقابل حکومت نیز اولا به دلیل نامتجانس بودن ناممکن است و ثانیا ناشی از فهم غلط آقای صدر نسبت به ایران سال 1401 است.

چه اینکه با این سخنان کأنه موضع آقای صدر پیرامون کلمه "اسلامی" در پسوند انقلاب در ایران نامشخص است و آقایان گویا نمی‌دانند که اقامه حدود الهی یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های اکثریت مردم ایران از نظام اسلامی است.

3_ پرونده درگذشت تصادفی مرحومه مهسا امینی در کنار تمام حواشی خود اما یک حقیقت بزرگ را به اثبات رساند و آن اینکه در سازوکار گشت ارشاد هیچ خشونت و برخورد فیزیکی‌ای وجود ندارد. (مگر در صورت ارتکاب مجرمان به خشونت)

از طرفی این مطالبه برخی مدعیان که می‌گویند گشت ارشاد فقط بایستی منوط به تذکر لسانی بشود نیز یک مطالبه ناشی از نشناختن مفهوم اجتماع،‌ مفهوم جرم و مفهوم پلیس است.

این افراد نمی‌دانند که تذکر لسانی وظیفه پلیس نیست. پلیس در جایی ورود می‌کند که جرم مشهود رخ بدهد و اثر جرم مشهود نیز با تذکر لسانی رفع نمی‌شود بلکه به پیوست‌هایی در این زمینه نیاز است.

آقای صدر باید بدانند که یکی از بزرگترین آسیب‌های حکومت‌های معقول و از عوامل بزرگ انحطاط در جوامع؛ "عوامزدگی خواص" است.

یعنی ذهنی که باید راه معقول را به مردم نشان بدهد، از هیجانات توییتری و طوفان‌های هشتگی دور بماند و در هیاهوی تلاطمات مثل فانوس از قانون و امنیت دفاع کند و تابلوی سمت درست باشد اما در سمت "خیابان" قرار بگیرد و چیزی را مطالبه کند که در انتهای آن انهدام اسلام و امنیت قرار دارد!

گفتنیست ادعای برخی مبنی بر اینکه اگر فلان کار انجام می‌شد یا نمی‌شد؛ بلوای اخیر را نداشتیم ادعای صحیحی نیست و آشوب‌های اخیر در ادامه آبان 98؛ یکی دیگر از پیش‌لرزه‌های فتنه اقتصادی است که دشمن و ایادی داخلی او برای آن برنامه‌ریزی کردند اما به فضل الهی و بصیرت مردم تیرشان به سنگ خورد.

مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی چند روز قبل خود در دانشگاه امام حسن(ع) به این حقیقت تأکید کردند که "اگر قضیّه‌ی این دختر جوان هم نبود، -دشمنان- یک بهانه‌ی دیگری درست میکردند برای اینکه امسال در اوّل مهر به دلیلی  در کشور ناامنی و اغتشاش درست کنند."


تیرباران تابوت شهدای لباس شخصی در قلب تهران!

علی شکوری‌راد، از متهمان فتنه 88، سخنگوی جبهه اصلاح‌طلبان و عضو کادر حزب اتحاد ملت به تازگی در اظهاراتی که کانال تلگرامی امتداد آنها را منتشر کرد، گفته است:

"لباس شخصی‌ها وارد جمعیت معترض می‌شوند، شعارهای زشت سرمی‌دهند، می‌شکنند، تخریب می‌کنند، چادر از سر زنان می‌کشند، قرآن و مسجد آتش‌می‌زنند و گاهی بطور اتفاقی در زمره معترضان کشته می‌شوند اما شهید تلقی شده، مراسم تشییع آنها در رسانه ملی نمایش داده می‌شود و از آنها تجلیل به عمل می‌آید."

*برخی چپ‌های ستادی تعمّد دارند که حافظان امنیت مردم را در ذهن جامعه منفور کنند.

کما اینکه شکوری‌راد پیش از این نیز بسیج را عامل حمله اراذل و اوباش به پایگاه بسیج در فتنه سال 88 معرفی کرده بود![3]

دقت شود که لباس شخصی یک پدیده مجزای از نیروهای امنیتی کشورمان نیست و همه یگان‌های امنیتی کشور دارای واحدهای لباس شخصی هستند.

شکوری راد با این سخنان ظلم بزرگی را در حق مجاهدانی مرتکب شد که با مجوز رسمی دستگاه‌های امنیتی کشور در میانه جنگ با اراذل و اوباش حاضر شده و در حالی به مقابله با مسلحین و لیدرهای آشوب می‌پردازند که هیچ سپر و دفاعی ندارند.

مجاهدانی با لباس‌های همرنگ که اگر آنها نباشند نه تنها قتل و کشتار گسترده‌ای رخ می‌دهد بلکه لیدرهای آشوب به عملیات‌های بیشتری دست می‌یازند و در ادامه هم کار خاصی از پلیس یگان ویژه و سایر نیروهای روبه‌روی اوباش ساخته نخواهد بود.

مردان و زنانی که اگر نباشند جمع اعتراض (اعم از قانونی یا غیر قانونی) تبدیل به کلونی کومله و محل تجمع فرماندهان جیش‌الظلم و پژاک و الاحوازیه خواهد شد که بی هیچ پروایی مجتمعین را مسلح می‌کنند و به جنگ با نظام اسلامی و کشتار مردم تشجیع می‌کنند. (همچنانکه در فتنه‌های گذشته و فتنه اخیر دیدیم)

بسا که شکوری‌راد با علم به همین تأثیرگذاری است که شهدای امنیت و لباس‌شخصی‌های دارای مجوزات قانونی را در آماج حمله و نفرت‌پراکنی خود قرار داده باشد!

همان نفرت‌پراکنی


منبع: مشرق


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 20 مهر 1401
دوقطبی سازی ، کارویژه همیشگی دبیر ستاد امر به معروف گمشده‌ای که پیدا شد؛ دری که بر همان پاشنه می‌چر

بخش بزرگی از مردم احساس می‌کنند در برخی از موضع‌گیری‌ها و سخنان ماه‌ها و سال‌های گذشته، کرامت‌شان آسیب دیده و گاه تحقیر شده‌اند و گاه آزرده؛ آنها معتقدند که خشم امروز نیز انعکاس همان آزردگی‌های انباشته است، همان نفرت‌پراکنی‌ها و قطبی‌سازی‌های تلنبار شده ... دبیر ستاد امر به معروف در نگاه بسیاری از مردم، غوغایی روزهای پیش از بحران بود و گمشده‌ی روزهای غوغا؛ کسی که باید مسؤولیت خشمگین کردن و قطبی‌سازی جامعه را برعهده می‌گرفت. اما ناگهان دیروز او دوباره و پس از دوره‌ای غیبت، با اظهار نظرش باز هم حاشیه‌ساز شد،

چند هفته پس از فاجعه‌ی غم‌بار مهسا امینی، هنوز کشور در التهاب است، خشم و اعتراض پایان نیافته و افکار عمومی همچنان مستعد تحریک و برآشفتن است. آن سوی دیگر از بازخواست و تنبیه آنانی می‌گوید که معترضان را به خیابان فراخوانده‌اند و با اعتراضات که از نگاه آنها مرز اعتراض را رد کرده و به اغتشاشات بدل شده است، همراهی کرده‌اند. این بار در غیاب میدان‌داری نیروهای سیاسی، فهرستی قابل توجه از چهره‌های غیر سیاسی متهم به برانگیختن خشم و هیجان می‌شوند. اما پرسش اصلی برای بسیاری از شهروندان و صاحبنظران اینجاست که آیا فوران خشم، صرفا به دلیل همراهی و بازنمایی و واکنش هنرمندان و ورزشکاران رخ داده؟ آیا نمی‌توان اظهارات افرادی چون حسن عباسی و حمید رسایی و محمود نبویان و ... را در فراگیری و گسترش خشم مؤثر دانست؟ آیا پس‌زمینه‌های یک خشم را نباید در گذشته جستجو کرد؟
بخش بزرگی از مردم احساس می‌کنند که در برخی از موضع‌گیری‌ها و سخنان ماه‌ها و سال‌های گذشته، کرامت‌شان آسیب دیده و گاه تحقیر شده‌اند و گاه آزرده؛ آنها معتقدند که خشم امروز نیز انعکاس همان آزردگی‌های انباشته است، همان نفرت‌پراکنی‌ها و قطبی‌سازی‌های تلنبار شده. این روزها در شبکه‌های اجتماعی سخنان و مواضع سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر دوباره یادآوری می‌شود و بسیاری از کاربران، آن اظهارات پرشمار را از عوامل عصبانیت و تحریک افکار عمومی می‌دانند؛ از جریمه‌ی نقدی بی‌حجابی و استفاده از فن‌آوری برای تشخیص چهره‌ی بدحجاب‌ها تا قرار دادن مردم در برابر مردم و جریمه‌ی کسب و کارها به جرم خدمات‌دهی به بی‌حجاب و بدحجاب.
دبیر ستاد امر به معروف، پیش از ماجرای تأثربرانگیز مهسا امینی، با موضع‌گیری‌های متعددش بارها حساسیت افکار عمومی و رسانه‌ها را برانگیخته بود اما به نظر می‌رسد کسی مانع جدی او و این کارزار مستمر تحریک اذهان شهروندان نشده بود. شهریور گذشته و پس از جان باختن مهسا امینی، بحران خیابان‌ها را فرا گرفت، بحرانی درباره‌ی همان مسأله‌ای که دبیر ستاد بارها و بارها درباره‌اش گفته بود و جنجال آفریده بود؛ مسأله‌ی پوشش و حجاب. قصه اما آنجا شنیدنی‌تر شد که او در اوج بحران، ناگهان غایب شد؛ درست زمانی که در فضای عمومی او را برای اظهارات گذشته‌اش و مهیا کردن نفرت و خشم در جامعه بازخواست می‌کردند. دقیقا همان هنگام که از او صدایی شنیده نمی‌شد، کاربران بسیاری از او خواستند تا شاهد تبعات اظهارنظرهایش باشد، او در نگاه بسیاری از مردم، غوغایی روزهای پیش از بحران بود و گمشده‌ی روزهای غوغا؛ کسی که باید مسؤولیت خشمگین کردن و قطبی‌سازی جامعه را برعهده می‌گرفت. اما ناگهان دیروز او دوباره و پس از دوره‌ای غیبت، با اظهار نظرش باز هم حاشیه‌ساز شد، همان زمان که انتظار می‌رفت او بعد از دوره‌ای سکوت از رویه‌ی قبلی بازگردد مجددا بر آتش دمید و با اظهاراتش اعتراضات وسیعی را از همه سو برانگیخت. اینکه او بعد از هفته‌ها ناآرامی و اعتراض، از جریمه کردن تاکسی‌های اینترنتی به جرم سوار کردن بدحجاب‌ها بگوید و ایده‌اش! را تضمین‌کننده‌ی کاهش ۵۰ درصدی بدحجابی بداند می‌تواند تحریک مجدد معترضان و اقدامی در جهت ناآرام ساختن جامعه قلمداد شود. به همین دلیل خبرآنلاین «سید محمدصالح هاشمی‌گلپایگانی»، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور را چهره‌ی روزهای پیش می‌داند؛ چهره‌ای که پیش از بحران، حساسیت می‌آفرید، در اوج بحران غایب بود و حالا دوباره با مواضعی تحریک کننده بازگشته است، گمشده‌ای که دوباره پیدا شد. اگر فاجعه‌ی جان باختن مهسا امینی را جرقه‌ی خشم معترضان بدانیم باید به انبار باروت آتش گرفته نیز، نور بتابانیم؛ انباری که نه در یک روز و نه با یک اتفاق که مدت‌ها با اظهارات اینچنینی انباشته شده بود. بیایید با چهره‌ی منتخب خبرآنلاین بیشتر آشنا شویم:

چهره‌ای آرام برای تنش‌های بزرگ

متولد سال ۱۳۴۸ در تهران، متاهل، دانش آموخته رشته فلسفه و کلام در دانشگاه امام صادق و دارای مدرک تحصیلی دکترای فلسفه و کلام، فرمانده اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق، سابقه حضور در جبهه جنگ ایران و عراق دارد و در عملیات های مقدماتی والفجر یک حضور داشته و عضو گردان تخریب لشکر محمد رسول الله بوده است.
خرداد سال گذشته رئیس ستادی شد که ۲۹ سال پیش تاسیس و بیشتر از هر نهاد و سازمانی نامش با مساله حجاب در ایران گره خورده است.
سید محمد صالح هاشمی گلپایگانی بیشتر از یک سال است که از سوی کاظم صدیقی، رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر به سمت دبیر این ستاد منصوب شده.
شاید همین بیوگرافی ساده کافی باشد تا بتوان اظهار نظرهای او را بدون اینکه «تند» بدانیم، مرور کنیم، وقتی که معتقد است: «در قانون برای یک بدحجاب جرم تعریف کردند؛ یعنی این شخص باید توسط پلیس دستگیر و برایش پرونده تشکیل شود و در نهایت محاکمه و برای او مجازات تعیین می‌شود، ولی در حال حاضر عملاً این مسئله امکان تحقق ندارد.»( خبرگزاری مهر ۲۸ مراد ۱۴۰۱)
او هرچند که با استناد به طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس، عنوان می‌کند که تعداد بدحجاب‌ها به بالای ۵۰ درصد رسیده است، و به عبارتی نیمی از جمعیت زنان کشور را بدحجاب اعلام می‌کند اما برای این تعداد از جمعیت نسخه پرچالشی را مطرح می‌کند: «گشت ارشاد در واقع به حمایت مردم برمی خیزد یعنی وقتی بی حجابی وارد مغازه‌ای شد و صاحب مغازه به وی تذکری نداد و خدماتی ارائه کرد پلاک آن مغازه جریمه می‌شود. اگر فردی که کشف حجاب کرده اصرار بر دریافت خدمات کرد گشت ارشاد به حمایت از صاحب مغازه، آن فرد را جریمه می‌کند.در بحث مسئولان هم به همین شکل است، مدیر یک اداره، همان طور که موظف به چک کردن زمان ورود و خروج کارمندان است باید نسبت به حجاب و عفاف آنان نیز مسئولیت داشته باشد؛ مردم ما وقتی خانم بی حجاب یا بدحجابی را برای مثال در بانک که ویترین کشور نیز هست می‌بینند، نیازی نیست به آن خانم تذکری دهند باید به سراغ مدیر بانک بروند و اگر مدیر از آن فرد حمایت کرد، آن مدیر به دلیل تخلف اداری جریمه و از حقوقش کم می‌شود همچنین بخشی از بودجه رفاهی آن مجموعه به بودجه آموزشی تبدیل می‌شود که دلیل بی حجابی پیدا شود.»
این سخنان محمد صالح هاشمی گلپایگانی در تابستانی روی خط خبرگزاری‌های کشور قرار می‌گیرد که برخوردهای گشت ارشاد در چند مورد با ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده، صدای انتقادات زیادی را بلند کرده است. در یکی از موارد مادر دختری که به ماشین گشت ارشاد منتقل شده، جلوی ماشین قرار گرفته و التماس می‌کند که دخترش مریض است.(۲۸ تیر ۱۴۰۱)
واکنش‌ها به این ویدئو فراتر از انتظار بود تا جایی که پلیس تهران اطلاعیه‌ای صادر و توضیح داد:«در پی اطلاع از برخورد خارج از ضوابط یکی از گشت‌ های پلیس با یکی از شهروندان موضوع به سرعت مورد رسیدگی قرار گرفته و با سرتیم این واحد انتظامی به دلیل سوء مدیریت برخورد انضباطی شد.»
ویدئوی دیگری که ۱۵ مرداد امسال منتشر شد و بازتاب‌های گسترده‌ای داشت، مادری در شهر رشت را نشان‌ می‌داد که از ماشین در حال حرکت گشت ارشاد آویزان شده تا مانع بردن دخترش شود. خشونت دیده شده در این فیلم نیز، پلیس گیلان را وادار به واکنش کرد. علاوه بر این ویدئوها، گلایه شهروندان از پیامک‌های بدحجابی در خودرو نیز بیشتر از سال‌های گذشته به گوش می‌رسید.

تحریک سلبریتی‌ها

با فراگیر شدن شبکه‌های اجتماعی در کشور،‌ سال‌هاست که چهره‌های حوزه‌های مختلف حتی دربرابر رسانه‌های رسمی نیز مستقل شده‌اند و هر کدام‌شان اکانت و صفحه‌ای دارند که تریبون مستقیم سخنان‌شان باشد. واکنش به اتفاقات روز، پیام تبریک و تسلیت، حمایت و جبهه‌گیری، تشویق و تنبیه و انواع واکنش‌ها در صفحات سلبریتی‌ها به وفور یافت می‌شود.
در چنین فضایی، ۸ شهریور گذشته، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه درباره عملکرد پلیس و گشت ارشاد، قضاوت‌ها درست نیست، اعلام کرد: «پلیس مظلوم است چون به وظیفه‌ای که قانون مشخص کرده عمل می‌کند اما از طرف خودی و غیرخودی تحت فشار قرار می‌گیرد.»
و سخنانش آنجا تندتر شد که گفت: «کجای جشنواره فجر به جشنواره انقلاب می‌خورد؛ این سلبریتی‌هایی که اگر در خیابان حضور داشتند، گشت ارشاد به آنها تذکر می‌داد، چرا در همان جشنواره فجر دستگیر نشوند؟ »
هرچند که این سخنان در همان روز واکنشی نداشت اما در واکنش‌های بعدی همین چهره‌ها خصوصا بعد از جان‌باختن مهسا امینی، دختری که بعد از دستگیری از سوی گشت ارشاد در مقر انتظامی به بیمارستان انتقال و فوت شد، بی‌تاثیر نبود.

انتقاد خودی‌ها

یکی از مهم‌ترین چالش‌ها و انتقادات به عملکرد گلپایگانی در سمت دبیر ستاد امر به معروف، در تابستان امسال جریان ساز شد، آنجا که موضوع نحوه بازنشر سخنان رهبر انقلاب درباره حجاب در این ستاد مطرح شد.
ویدئویی ۹۰ ثانیه‌ای از محمد صالح مفتاح درباره ستاد امر به معروف و نهی از منکر در برنامه اینترنتی آن ایر که به تهیه کنندگی علی مرادخانی معاون فارابی و تحت نظر سازمان تبلیغات اسلامی ساخته می‌شود به بحث داغ شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد، این حقوقدان و فعال اجتماعی اصولگرا گفته بود مدیریت جدید ستاد امر به معروف بخش‌هایی از بیانات گذشته رهبر انقلاب درباره امر به معروف و نهی از منکر را از سایت این ستاد حذف کرده است . بخش‌هایی که در آن اولویت مسئله حجاب در برنامه‌های امر به معروف و نهی از منکر را در رده‌های با اهمیت کمتر معرفی می‌کردند.

ای نامه که می‌روی به سویش

در میان همه انتقاداتی که از سوی گروه‌ها و جریان‌های سیاسی و اجتماعی کشور نسبت به عملکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد، انتشار دو نامه هم‌زمان در نیمه شهریور امسال در سایت خبری انصاف نیوز متفاوت و تامل‌برانگیز است.
این سایت خبری با اعلام این توضیح که « جمعی از همکلاسی‌های دوران تحصیل دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نامه‌ای به او دغدغه‌های خود از عملکرد این ستاد را نوشته‌اند»، متن کامل هر دو نامه را منتشر کرد.
در بخشی از نامه اول آمده است: «از زمانی که شما دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر شده‌اید، مواضعی اتخاذ کرده‌اید که بزرگ‌ترین منکر در جامعه‌ی امروز ایران بدحجابی یا بی‌حجابی بانوان معرفی شد. با این اقدام شما، بنظر می‌رسد برای کسان بسیاری از آحاد مردم اینگونه تداعی شده است که گویی منکرهایی مثل فقر و استیصال مردم چندان وجود خارجی ندارد، از شدت فقر و بیچارگی فرار از خانواده، خودکشی، و یا خودفروشی در جامعه ما نیست، زباله‌گردی، راه امرار معاش حداقلی گروه بزرگی از مردم ما نیست، و بالا رفتن سن ازدواج از ترس ناتوانی در تأمین مخارج زندگی، علت اصلی بسیاری از مفاسد جنسی در جامعه ما نیست.»
این نامه با این جمله به پایان رسیده است: « امضا: ۱۸ نفر از همکلاسی‌های شما»

بودجه کم است!

در میان اعتراضات و ناآرامی‌های که پس از جان‌باختن مهسا امینی در کشور شکل گرفته، که بی‌تردید یکی از ده‌ها نهاد و سازمانی که در حوزه حجاب در کشور مسئولیت دارد، یکی از آنها همین ستاد امر به معروف و نهی از منکر است که واکنش غیرمستقیمش به بهانه بودجه برمی‌گردد. گلپایگانی که هفته پیش به تعبیر برخی از رسانه‌ها سکوتش را بالاخره شکست، اعلام کرد: بودجه سال گذشته ستاد امر به معروف و نهی از منکر برای ۴۶۹ شهرستان و ۳۱ استان از مواجب دریافتی مسیح علینژاد کمتر بوده است.
او عوامل اصلی حل نشدن موضوع عفاف و حجاب در کشور را این چنین برشمرد: تصدی‌گری دولت و وزارت کشور، ورود مستقیم پلیس، گره زدن حجاب به حکم قضایی، عدم وجود قوانین به روز و وجود مصوبات بی‌پشتوانه اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی از عوامل مهم حل نشدن موضوع عفاف و حجاب در کشور است.
و در نهایت از حجاب در خیابان به حجاب در ادارات برگشت و گفت: «وقتی وزیری نمی‌تواند کارمندان ساختمانی که خود در آن مستقر است را ملزم به رعایت حجاب کند چگونه می‌تواند دیگران را ملزم به رعایت حجاب کند؟ دولت تا مشکل حجاب کارمندان خود را حل نکند، نمی‌تواند برای مردم نسخه بپیچد.»


منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 19 مهر 1401
هک شدن شبکه خبر، کار نفوذی ها بود؟

جوان در یادداشتی به بررسی هک اخیر برنامه‌های صدا وسیما پرداخت.  

شامگاه روز ۱۶ مهر، در زمان پخش اخبار تلویزیونی برای چند لحظه پخش خبر قطع و تصاویر موهنی از آنتن تلویزیون پخش شد. واکنش صداوسیما به این اتفاق هنوز در حد همان چهره متعجب گوینده پخش خبری متوقف مانده‌است.

نفوذی‌ها به شکلی نرم ابتدا در بدنه یک سازمان لانه می‌کنند و در یک موقعیت از پیش طراحی شده زهر خود را می‌ریزند. البته این فقط یک نوع از نفوذ است که به قصد اثرگذاری لحظه‌ای و مقطعی دست به عملیات می‌زند و در شکل‌های دیگر نفوذی‌ها فعالیت‌های بلندمدت‌تری انجام می‌دهند تا بدون آنکه لو بروند، اثرگذاری تدریجی روی ساختار بگذارند.

با وجود اینکه این برای اولین‌بار نیست که آنتن زنده تلویزیون مورد هجوم قرار می‌گیرد، به نظر می‌رسد صداوسیما نتوانسته است امنیت پخش را تأمین کند. در عوض در یک خود سانسوری آشکار، هیچ‌گونه اطلاع‌رسانی در خصوص این اتفاق منتشر نمی‌شود. خبرگزاری صداوسیما و باشگاه خبرنگاران جوان هم ترجیح داده‌اند درباره هر چیزی بنویسند، غیر از ماجرای اتفاقی که در بخش خبری افتاده‌است. در این سکوت ولی رسانه‌های دیگر ساکت نمانده‌اند و به نوبه خود تحلیل‌هایی را درباره ماهیت آنچه رخ داده منتشر کردند. ابتدا دو فرضیه مهم درباره اتفاق شامگاه ۱۶ مهر مطرح شد. ادعای اول «هک» و دومی «نفوذ» که هر کدام را می‌توان بررسی کرد تا به نتیجه رسید.

ادعای هک

گروه هکری موسوم به «عدالت علی» در شبکه‌های اجتماعی با بازنشر تصاویر پخش‌شده از بخش اخبار ساعت ۲۱ روز ۱۶ مهرماه، مدعی شده‌است با «کمک هموطنان شجاع به اخبار سراسری صداوسیما حمله نمودیم» در این پیام به وضوح به مسئله هک اشاره نشده‌است. ولی اغلب تیتر‌های مربوط به این خبر با اشاره به هک‌شدن صداوسیما منتشر شده‌است. تسنیم، در این‌باره نوشته‌است: «اخبار ساعت ۲۱ صداوسیما که از شبکه‌های اول و خبر صداوسیما پخش می‌شود، برای چند ثانیه توسط عوامل ضدانقلاب هک شد. شکست برنامه‌ریزی دولت‌های استکباری برای بهره‌گیری از بهانه فوت مهسا امینی به‌منظور تجزیه ایران و کاهش افراد شرکت‌کننده در تجمعات، آن‌ها را به اقدامات فانتزی سوق داده‌است.»

خبرگزاری ایرنا، مسئله را کمی جزئی‌تر مطرح کرده و مدعی شده «پلی اوت» شبکه خبر هک شده بود! یک مقام آگاه که نامی از وی منتشر نکرده‌است، در گفتگو با ایرنا گفته‌است: «بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد پخش فایل آلوده در اخبار ساعت ۲۱ روز شنبه ناشی از هک پلی‌اوت شبکه خبر بوده‌است. پشت صحنه برخی خبرسازی‌ها و شایعات منتشرشده و اکانت‌های سازمانی، برخی گروه‌ها و جریان‌ها هستند که تضعیف مدیریت سازمان صداوسیما را دنبال می‌کنند. وی با اعلام اینکه بعد از هک ۷ بهمن ۱۴۰۰ هیچ کدام از نهاد‌های مسئول حتی یک ریال نیز به امن‌سازی شبکه سازمان کمک نکردند، گفت: «بررسی‌های فارنزیک هک سال گذشته مشخص کرد مهاجم از خردادماه ۱۴۰۰ در شبکه سازمان حضور داشته و فرایند امن‌سازی شبکه‌های سیما موفق بوده‌است، اما شبکه خبر به واسطه ماهیت خبری خود دسترسی‌های ویژه‌ای داشته که بعد از رخداد اخیر در حال امن‌سازی است.»

برخی کارشناسان البته معتقد به نقش عامل نفوذی در این رخداد بوده‌اند که در هر صورت باید گفت صداوسیما تنها رسانه رسمی در بعد صوت و تصویر نظام جمهوری اسلامی است. هرگونه تضعیف این سازمان از طریق هک یا نفوذ مستقیماً بر افکار عمومی تأثیر می‌گذارد. بهتر است مدیران این سازمان هر دو بحث نفوذ و هک را جدی دنبال کنند، زیرا آسیب‌پذیری این سازمان می‌تواند در آینده نتایج فاجعه‌آمیزی را به بار آورد.

 

منبع: اقتصاد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 18 مهر 1401
خبر خوش پلیس برای مالکان خودرو‌های دارای جریمه

 بسیاری از خودرو‌های توقیفی به علت جریمه‌های سنگین در پارکینگ‌ها هستند که در راستای تسهیل در ارائه خدمات به شهروندان، مالکان این خودرو‌ها می‌توانند از ۱۳ تا۲۰ مهرماه از خدمت تقسیط یکساله جریمه‌ها بهره‌مند شوند.

رئیس پلیس راهور استان قزوین از اجرای تقسط جرایم رانندگی به مناسبت هفته فراجا خبر داد.
 
سرهنگ حسن پور رئیس پلیس راهور استان در گفتگو با بخش خبری ۲۰ گفت: بسیاری از خودرو‌های توقیفی به علت جریمه‌های سنگین در پارکینگ‌ها هستند که در راستای تسهیل در ارائه خدمات به شهروندان، مالکان این خودرو‌ها می‌توانند از ۱۳ تا۲۰ مهرماه از خدمت تقسیط یکساله

جریمه‌ها بهره‌مند شوند.

وی افزود: این افراد برای بهره مندی از این خدمت باید به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
 
رئیس پلیس راهور استان درباره کاهش جریمه‌های دوبرابری هم گفت: در این زمینه دستورالعملی ابلاغ نشده است.
 
سرهنگ حسن پور افزود: رانندگانی هم که در دوران کرونا تخلف کرده اند می‌توانند با داشتن مدارک لازم درباره اینکه که مجبور به انجام سفر بوده اند به اجراییات راهنمایی و رانندگی برای حذف آن تخلف مراجعه کنند.

 

منبع: عصر ایران


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 17 مهر 1401
جریمه تبلیغ علیه نظام در قرارداد تمام سلبریتی‌ها اضافه شود

از این پس در قرارداد تمام این افراد بندی افزوده شود که در صورت اظهارات یا اقدامی علیه نظام، جزء یا کل مبلغ قرارداد را بتوان به عنوان جریمه دریافت کرد.

اغتشاشات اخیر هم رو به افول نهاد اما علی‌رغم تمام مشکلات، آسیبب‌ها، خسارات مالی و جانی که برای توده مردم و نیروهای حافظ امنیت مردم رخ داد، چندین نکته و مساله گرانبها به دست آمد. از قدیم گفته‌اند که «رفیق را در روز تنگ بشناس!» هرچند این روزها آنچنان هم تنگ نبود و بیشتر با پروپگاندای رسانه‌های غربی و آمپلیفای کردن مسائل جزئی به بحران‌های جدی سعی در تداوم ناامنی شد، این مساله برای فرزندان انقلاب روشن شد که در این روزها چه کسانی له و چه کسانی علیه انقلاب بودند.

چه سلبریتی‌هایی که بدون اغراق بیش از ۹۰ درصد قراردادهای میلیاردی‌شان مربوط به پروژه‌های ارگانی و نهادهای انقلابی بود و همین الان هم همچنان قراردادها و فعالیت‌ها و همکاری‌هایشان برقرار است و در این چند روز تمام قد در کنار اغتشاشگران و رسانه‌های معاند ایستادند و آب به آسیاب دشمن ریختند.

بسیاری از سلبریتی‌ها خاصه از دسته هنرمندان و اهالی فرهنگ که حداقل سه دهه است که در تمام شوراها، رویدادها، داوری‌ها و کمیسیون‌های رسانه ملی و وزارت ارشاد و ده‌ها نهاد فرهنگی هنری دیگر حضور جدی دارند و در این روزها به تبلیغات و به زبان صریح‌تر به جنگ با انقلاب برآمدند. تا این لحظه، انقلاب بر اصل مثبت‌گرایی و اجتناب از توطئه توهم و بدانگاری نسبت به سلبریتی‌ها، ایشان را افرادی متعهد، اخلاقمدار و باوجدان قلمداد می‌کرد، افرادی که قرار بود در پستی و بلندی‌ها کنار میهنشان باشند نه تنها در شرایط خوب و آرمانی پول و درآمد و رفاه کسب کنند و در بزنگاه‌های حساس یا بی‌تفاوت نظاره‌گر باشند یا در شرایطی اسفناک‌تر به اغتشاش‌گران بپیوندند و به تحریک جوانان بپردازند.

رخداد اخیر نشان داد که کشور ما هم همچون بسیاری از کشورها باید فعالیت سلبریتی‌ها را نظام‌مند کند و بر فعالیت‌های آنان بخصوص در فضای مجازی نظارت جدی شود. قرارداد سلبریتی‌ها از این پس باید به گونه‌ای تنظیم شود که هر گونه تبلیغ علیه نظام با جرائم سنگین همراه باشد. به دنبال همین مسائل پیش آمده، جمع کثیری از مخاطبین فارس پویشی برای نظام‌مند کردن فعالیت سلبریتی‌ها در سامانه «فارس من» به شرح زیر به امضاء رساندند:

«در این اغتشاشات به طور آشکار شاهد سلبریتی‌های سینمایی، ورزشی و غیره بودیم که با پول نظام مشهور شدند ولی علیه نظام موضع گرفتند و امنیت ملی را به مخاطره انداختند. از این پس در قرارداد تمام این افراد بندی افزوده شود که در صورت اظهارات یا اقدامی علیه نظام، جزء یا کل مبلغ قرارداد را بتوان به عنوان جریمه دریافت کرد.»

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 17 مهر 1401
دکتر مهدی گلشنی: قبلاً بارها به وزارت اطلاعات گزارش داده‌ام که فلان معاون دانشگاه شریف جاسوس غرب است

روزنامه جوان با دکترمهدی گلشنی استاد مشهور دانشگاه شریف در باره اتفاقات اخیر این دانشگاه گفت وگو کرده است.

این مصاحبه را می خوانید"

در حالی که در اتفاقات اخیر دانشگاه شریف، بخشی از افرادی که خود را به عنوان دانشجو معرفی می‌کردند با سلاح سرد و فحاشی به نوعی اعتراض دانشجویی را به آشوب کشیدند. به نظر شمایی که سال‌های زیادی در دانشگاه شریف بوده‌اید این‌ها چه کسانی هستند و چرا چنین رفتاری انجام دادند؟

من در آن روز در دانشگاه حضور نداشتم، ولی به طور کلی شاهد قضایا هستم. در این خصوص باید یادآوری کنم که متأسفانه روی فرهنگ در این کشور کار نشده‌است. اگر از دبستان و دبیرستان روی فرهنگ کار و حس هویت ملی و دینی در دانشجو تقویت می‌شد، ما شاهد این اتفاقات نبودیم ولی متأسفانه به دلیل اینکه روی فرهنگ در این کشور کار نشده، سطح فرهنگی بسیار پایین است.
در گذشته مدام تأکید کرده‌ام که متأسفانه فرهنگ در این کشور فراموش شده‌است. به سیاست و اقتصاد اهمیت داده می‌شود، ولی آن چیزی که به آن پرداخته نشده فرهنگ است؛ حس هویت باید تقویت شود تا فرد منافع ملی را تشخیص دهد و حتی اگر فرضاً اعتراضات بحقی هم دارد، کاری نکند که خارجی‌ها برضد کشور از آن بهره‌برداری کنند. الان از وقایعی که در دانشگاه شریف اتفاق افتاده فقط خارجی‌ها بهره‌برداری می‌کنند.
اگر دانشجوی ما یا هرکسی که این اقدامات را انجام داده به اندازه کافی فرهنگ قوی داشت به خودش اجازه نمی‌داد این کارها را انجام دهد. متأسفانه دانشجویی که وارد دانشگاه شریف یا بقیه دانشگاه‌ها می‌شود با فرهنگ وارد نشده و در داخل شریف نیز فرهنگی به او آموزش داده نمی‌شود. البته فرهنگ چیزی نیست که شما به زور آن را به کسی بفهمانید، بلکه موضوعی خیلی ظریف است. در این شرایط توجه داشته باشید که در دانشگاه شریف یا دیگر دانشگاه‌ها رفتار استادها با دانشجویان هم خشن است. من در این دهه‌های اخیر اصلاً از وضعیت فرهنگی دانشگاه راضی نبوده‌ام و علت آن هم به سال‌های پایین‌تر و نحوه تربیت در مقاطع قبلی باز می‌گردد. به دانشجو آموزش داده نشده که وضعیت را تشخیص دهد؛ هر چند جاهایی بی‌همتی‌هایی در کشور شده‌است، ولی دانشجو باید تشخیص دهد این کاری که انجام می‌دهد به نفع چه کسی تمام می‌شود و همین موجب شده تا بهره رفتارهای اخیر در دانشگاه‌ها را خارجی‌ها ببرند.

 

روش درست اعتراض توسط دانشجویان چگونه است؟

به نظرم اعتراض صحیح حداقل باید بدون اینکه به کسی فحاشی شود، به کسی چیزی پرتاب شود و بدون اینکه ضرر مالی ایجاد شود، باشد. خیلی مسالمت‌آمیز باید می‌گفتند که این موضوعات خواسته ماست و بعد طرف مقابل مجبور می‌شد به خواست آن‌ها احترام بگذارد، ولی وقتی اینگونه رفتار می‌شود همه چیز با هم مخلوط می‌شود.

اینکه گفته می‌شود عده‌ای با سلاح سرد به حراست دانشگاه و نیروهای انتظامی حمله کردند، چه مقدار متعلق به دانشگاه است؟

معلوم است که سلاح سرد از خارج دانشگاه وارد شده‌است. غرب در حال کار روی محیط ماست. بارها یادآور شده‌ام که غربی‌ها صریحاً گفته‌اند با زور اسلحه در برابر ایران نمی‌توانند کاری انجام دهند، پس باید از طریق فرهنگ وارد شوند و از دهه اول انقلاب نیز بارها یادآور شده‌ام که دارند فرهنگ ما را خراب می‌کنند تا بتوانند هر کاری که می‌خواهند انجام بدهند؛ وزارت خارجه امریکا طرح‌های تحقیقاتی را انجام داده و به این نتیجه رسیده که فقط از طریق دانشگاه‌ها و همچنین خراب کردن فرهنگ کشور می‌تواند به ایران نفوذ کند.

دلیل اینکه دانشگاه شریف این مقدار مورد توجه است، چیست؟

اولاً مقداری در مورد این دانشگاه اغراق می‌کنند ولی یک مقداری هم به دلیل این است که دانشجویان تیزهوش به دلیل مد یا هر چیز دیگری بیشتر به دانشگاه شریف می‌آیند تا اینکه به سراغ دیگر دانشگاه‌ها بروند.
تحقیقات مفصلی را دیده‌ام که غرب در حال کار کردن روی محیط ماست و در دانشگاه‌ها نیز نفوذ دارد؛ حتی قبلاً بارها به وزارت اطلاعات گزارش داده‌ام که فلان معاون در دانشگاه شریف جاسوس غرب است، ولی اصلاً هیچ توجهی به آن نشد.
بعد فرهنگی دانشگاه به شکل کلی فراموش شده‌است. فقط سیاست و اقتصاد مورد توجه قرار گرفته‌است. حتی در انتخابات ریاست جمهوری هم مسائل مورد توجه فقط سیاست و اقتصاد بود، در حالی که وقتی فرهنگ نباشد، اقتصاد نیز به وجود نمی‌آید.

دانشگاه شریف باید در مورد فرهنگ دانشجویی که به گفته شما قبل از آمدن به دانشگاه در مورد آن کاری انجام نشده چه کاری انجام دهد؟

خود دانشگاه باید در مورد کارهای فرهنگی توجه می‌کرده که نکرده‌است و هیچ کار فرهنگی مهمی در دانشگاه نشده، چون دغدغه نبوده‌است. باید کلاس‌های مختلف برگزار می‌شد نه اینکه فقط بیایند تعالیم اسلامی را یاد بدهند، بلکه جایی در محیط ما حتی اخلاق یاد داده نمی‌شود. چند سال پیش به عنوان یک عضو هیئت علمی که سابقه بسیاری در این دانشگاه دارم، عرض کردم که اخلاق در دانشگاه شریف تبخیر شده‌است، ولی هیچ‌کس به آن اهمیتی نداد؛ حتی بعضی از مواقع رفتار اساتید با اساتید نیز اصلاً محترمانه نیست و محیط بی‌اخلاقی حاکم است.
لازم است اخلاق را هم به اساتید و هم به دانشجویان آموزش دهیم. سال ۵۸ معاون دانشگاه بودم. سوم خرداد همان سال، مینی‌بوس گرفته بودند با یک عده از دانشجویان می‌خواستیم خدمت حضرت امام خمینی (ره) برویم، بعضی از بچه‌ها در مسیر تندخویی می‌کردند، من همان موقع به یکی از همکاران گفتم که باید برای این‌ها کلاس اخلاق برگزار کنیم.
در میان علمای گذشته برگزاری کلاس اخلاق خیلی معمول بوده‌است. مثلاً خواجه نصیر کتاب درس اخلاق دارد، ولی اصلاً در دانشگاه اخلاق حاکم نیست. دانشجو می‌رود در اتاق استاد را می‌زند، استاد به دانشجوی دکتری پرخاش می‌کند که چرا الان آمدی، چرا اینگونه کردی، وقتی اخلاق نیست بیش از این نباید انتظار داشت؛ چون در کلاس نیز یک درس خشکی تدریس می‌شود و تمام شد و رفت. در حالی که آن چیزی که باید تعلیم داده شود، اخلاق، حس هویت ملی، تشخیص منافع ملی و مواردی از این دست است که اصلاً در کار نیست و اصلاً متوجه نیستند که دشمن چگونه از این چیزها استفاده می‌کند؛ فقط نگاه‌ها به غرب است، حواس دانشجو فقط به این است که فارغ‌التحصیل شود و به امریکا، انگلیس، کانادا و مانند این‌ها برود.

خب دانشجو هم پیش خودش می‌گوید در این فضایی که در جامعه است، شاید نتوانم پیشرفت کنم؛ هر دانشجویی که بخواهد برود غرب محکوم است؟

بله، رفتارها با دانشجویان درست نیست و به جای جاذبه دافعه در مورد آن‌ها وجود دارد؛ یکی از اساتید جمله قشنگی گفته بود. گفته بود نگویید فرار مغزها بلکه فراردهی مغزها بگویید. بچه‌ها اغلب از رفتار اساتید به من شکایت می‌کنند، بنابراین واضح است شرایط برای دانشجویان سخت است، ولی این واقعیت هم هست که سطح تحصیلات در ایران بالا است و نیاز نیست حتماً طرف به خارج برود، ولی به شکلی به دانشجو نشان داده‌اند که نگاه به غرب است، در حالی که مثل چین باید نگاه‌ها به داخل باشد، وقتی که نگاه‌ها به داخل شد، مشکلات نیز حل می‌شود؛ من در سفری که به چین داشتم از نزدیک شاهد بودم که وقتی نگاه‌ها به داخل شد نه امریکا و نه روسیه هیچ‌کدام نمی‌تواند آن‌ها را زمین بزند. داخل جاذبه کم و خارج جاذبه زیاد است و حسابی پول می‌دهند؛ حدود ۲۰ سال پیش به معاون فناوری ریاست جمهوری گفتم، شما چه مقدار به یک دانشجوی نخبه می‌دهید؟ امریکا پنج یا شش برابر آن را می‌دهد که این دانشجوی نخبه را جذب کند، ولی متأسفانه متوجه این موضوع نیستند، خب مشخص است وقتی جاذبه این طرف ایجاد نکرده‌اید، بلکه دافعه ساخته‌اید و طرف هم فقط مسائل مادی مانند پول و رفاه را نگاه می‌کند اینگونه می‌شود، اگر اخلاق یاد داده می‌شد فقط پول مسئله نبود.
به عنوان کسی که سابقه بسیاری در دانشگاه شریف دارید، دوره‌های مختلفی مانند زمان ترورهای دهه شصت را در دانشگاه دیده‌اید...

در آن دوره بی‌اخلاقی داخل دانشگاه نبود، حتی قبل از انقلاب نیز من وارد این دانشگاه شدم بی‌اخلاقی نبود و به دانشجوی مسلمان احترام گذاشته می‌شد، در حالی که دانشجوی کمونیست هم بود، بی‌اخلاقی نبود، چون هم استاد مراعات دانشجو را می‌کرد و هم دانشجو احترام استاد را داشت، در دهه اول و دوم انقلاب نیز تا حدی اخلاق در دانشگاه‌ها وجود داشت.

این تمرکزی که توسط رسانه‌ها و فضای مجازی ضدانقلاب روی دانشجویان دانشگاه شریف و دیگر دانشگاه‌های معروف است، چه مقدار بر دانشجویان تأثیر داشته و این اغتشاشاتی که ما شاهد هستیم همه توسط دانشجویان انجام می‌شود؟

یک عده زیادی دانشجو هستند و یک عده‌ای ممکن است نباشند ولی چیزی که باید توجه داشت این است که فضای مد در محیط ما حاکم است؛ حتی یک زمانی اینشتین شکایت داشت از اینکه در محیط علم هم مد حاکم شده‌است؛ اکنون مد در کشور حاکم است، دانشجو الان فکر می‌کند که باید بیاید شریف؛ مثلاً آن زمانی که بهترین دانشجویان به برق شریف می‌آمدند، یک دانشجوی نخبه برق شریف قبول شده‌بود و می‌خواست بیاید فیزیک، پدر و مادرش با من فامیل بودند تماس گرفتند و می‌گفتند به این می‌گوییم در برق بمان و اسم و رسمی برای خودت به پا کن، گفتم بگویید بیاید با هم صحبت کنیم. با من صحبت کرد، دیدم یک نخبه است به پدر و مادرش گفتم این بچه را آزاد بگذارید و به او زور نگویید. می‌خواهم بگویم حتی پدر و مادرها به دلیل مدی که حاکم است، دانشجو را مجبور می‌کنند دنبال جو بروند؛ مد در هر چیزی در کشور ما حاکم است، از درس خواندن تا چیزهای دیگر و علت آن نیز همین است که به فرهنگ توجه نشده‌است.
در مورد اعتراضات نیز همین مد مقداری تأثیرگذار است، یک عده‌ای می‌گویند حالا که فلانی رفت من هم بیایم، ولی به جز این یکی از دوستان من تعریف می‌کرد دوشنبه گذشته وقتی از خانه داشته بیرون می‌آمده دیده فردی دلار بین اغتشاشگران پخش می‌کرده، این وضعیت شوخی نیست، از مرز اسلحه وارد می‌کنند یا پول پخش می‌کنند، این‌ها واقعیت است، وقتی دلار بین اغتشاشگران پخش می‌کنند، واضح است که حاضر هستند برای دانشجوی شریف خیلی بیشتر هم خرج کنند برای اینکه باید نخبه‌ها را خراب کنند و وقتی روی نخبه هم کار فرهنگی نشود، همین‌گونه می‌شود.

اگر نخبه‌ها را خراب کنند، چه می‌شود؟

قدرت تخریب آن برای جامعه بیشتر است، چون ذهنش بهتر و بیشتر کار و بیشتر خرابی ایجاد می‌کند. چین بودم، رئیس آکادمی فرهنگستان پزشکی چین آمد در جلسه سخنرانی کرد، چون جلسه مهمی بود از بیمارستان با ویلچر آمده‌بود. در جلسه گفت ۹۰ درصد دانشجویان ما که به غرب می‌روند، بازمی‌گردند و من این را در یکی از همکلاسی‌های چینی‌ام در امریکا به چشم دیدم. در میان کره‌ای‌ها هم حتی دیده‌ام، ولی در میان ایرانی‌ها در خارج کمتر چنین چیزی هست. ۱۰ سال امریکا بود و دیده‌ام ایرانی‌ها پیوندی که باید با یکدیگر داشته باشند، ندارند، ولی چینی‌ها حتی در سانفرانسیسکو شهرک چینی‌ها را ایجاد می‌کنند که همه چیز آن چینی است، از سوی دیگر در محیط ما خبرنگار سی‌ان‌ان بعد از بازدید از تهران می‌گوید تهران امریکایی‌ترین شهری است که من دیدم، همه این‌ها نتیجه این است که ما به فرهنگ توجه نداشته‌ایم، حتی من دهه شصت هم مقاله دارم که از نظر من فرهنگ مهم‌ترین عامل است و مهم‌ترین نقش را دارد که حس استقلال و هویت ملی را در دانشجو و دانش‌آموز از همان اول تزریق می‌کند.

 

منبع: خبرانلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 12 مهر 1401
محصولات استاندارد نانویی را چطور تشخیص بدهیم؟

 رئیس سازمان ملی استاندارد خبر از بهره‌برداری نانو نماد طی یک ماه آینده داد. این نماد تاییدیه استاندارد کالاهای نانو به شمار می‌رود.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و فناوری؛ مهدی اسلام‌پناه رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به این که ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طی سال‌های اخیر اقدامات بسیار مهمی را در این حوزه انجام داده‌اند، بیان کرد: «امروز در حوزه

استانداردسازی شنونده حرف‌های  فرهیختگان و نخبگان حوزه نانو هستیم.»

وی افزود: «ستاد نانو، شرکت های این حوزه و نخبگان آن ناظر بر روند استاندارسازی، تایید صلاحیت، متالورژی و انطباق محصولات هستند. نظر این افراد مشخص می کند که محصولات تولیدی در حوزه های علمی نوظهور حضور قرار می گیرند یا خیر.»

اسلام‌پناه در خصوص سیزدهمین نمایشگاه فناوری نانو اظهار کرد: «این نمایشگاه بخشی از توانمندی های نانو فناوری کشور را به نمایش گذاشته که بخشی امیدبخش و مسرت بخش است. وقتی محصولات نانویی را از نزدیک می بینیم به آینده کشور امید پیدا می کنیم.»

رئیس سازمان ملی استاندارد عنوان کرد: «در سازمان تلاش ما بر این است که با برقراری ارتباط نزدیک با صاحبان خرد و دانش و نخبگان برتر حوزه فناوری نانو و علوم نوظهور دیگر مرکز تحولی جدیدی را برای گشایش اقتصادی شکل بدهیم. بهره برداری از نانو نماد یکی از اقدامات تحولی در این

حوزه به شمار می رود. این نماد که به زودی بهره برداری می شود مخصوص برخی محصولات های‌تک تولید شده در کشور است.»

وی با اشاره به این که این نماد به فروش و توسعه بازار محصولات نانو کمک می کند، بیان کرد: «معاونت ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد اقدامات ویژه ای را برای محصولات های تک و دانش بنیان در حوزه های نوظهور علم استارت زده که امیدواریم با کمک بخش خصوص روند آن سرعت

بگیرد چراکه در دنیای امروز فناوری حرف اول را می زند. با استفاده از سرمایه های فکری و علمی حوزه نانو می توان روند تجاری سازی را در این زمینه بهبود داد.»

اسلام پناه افزود: «نانو نماد طی یک ماه آینده به بهره برداری می رسد.  این نماد تاییدیه استاندارد کالای نانو است. کالایی که در حوزه فناوری نانو تجاری سازی شده و به فروش می رسد. نانو نماد مزیت های بسیاری برای فروش داخل و صادرات محصولات به ارمغان می آورد. همچنین این

نماد به معنای ثبت پتنت در داخل کشور است و قابلیت پتنت شدن در سطح بین‌الملل را نیز دارد.»

رئیس سازمان ملی استاندارد اظهار کرد: «جریان فکری حاکم در حوزه فناوری نانو باعث شده که بیش از ۱۰ درصد از استانداردهای بین‌المللی این حوزه به دست ایران تدوین شود. ۱۶۷ کشور در جهان عضو سازمان بین المللی استاندارد هستند و ایران بیش از ۱۰ درصد استانداردهای حوزه

نانو را تدوین کرده، بنابراین عدد بسیار ارزشمندی به شمار می رود. این آمار در مقیاس اقتصاد بینظر بوده و افتخار بزرگی به شمار می رود.»

وی گفت: «امیدواریم با حمایت های سازمان ملی استاندارد و تلاش زیست بوم دانش بنیان و های تک، حرکت رو به جلوی حوزه نانو با سرعت بیشتری انجام شود. نانو نماد حرکتی برای افزایش سرعت توسعه این کار است.»

 

منبع: خبرگزاری برنا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : دو شنبه 11 مهر 1401
خبر مهم برای خانوارهای یارانه بگیر / یارانه نقدی و کالابرگ همزمان پرداخت می شوند؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در صدد است با توزیع کالابرگ، اقشار و طبقات بیشتری را تحت حمایت خود قرار دهد و یارانه کنونی را برای افراد بیشتری از جامعه واریز کند.

دولت در صدد است با توزیع کالابرگ، اقشار و طبقات بیشتری را تحت حمایت خود قرار دهد و یارانه کنونی را برای افراد بیشتری از جامعه واریز کند. ممکن است دهک‌ها جامعه تغییر کنند.
علیرضا شهبازی با حضور در برنامه صبح و گفتگوی رادیو با اشاره به اینکه بر اساس بودجه ۱۴۰۱ دولت موظف به توزیع کالابرگ برای تهیه کالا‌های اساسی بین مردم شده است، گفت: متاسفانه به دلیل اشکالات موجود فعلا این اتفاق رخ نداده است، اما مجلس با جدیت به دنبال اجرای این مهم است و با توجه به اوضاع معیشتی مردم و فشار‌های اقتصادی موجود ممکن است تغییراتی در دهک‌های تعیین شده بوجود بیاید.

او درباره نحوه دهک بندی جدید افزود: تلاش دولت ابتدا تثبیت میزان تورم در جامعه و پس از آن کاهش هزینه‌های خانوار با جلوگیری از افزایش قیمت‌ها و تورم است و بر اساس میزان درآمد اقشار مختلف جامعه اقدام به دهک بندی جدید خواهد کرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در صدد است با توزیع کالابرگ، اقشار و طبقات بیشتری را تحت حمایت خود قرار دهد و یارانه کنونی را برای افراد بیشتری از جامعه واریز کند.
وی گفت: دولت کالابرگ را برای کالا‌های اساسی مانند گوشت و اقلام مورد نیاز مردم در نظر گرفته و امیدواریم هر چه زودتر به این تکلیف قانونی خود در بودجه ۱۴۰۱ عمل کند.

علیرضا شهبازی افزود: دولت هم موظف به ارائه راهکار‌های مناسب برای اجرای این قانون است و مجلس هم تا حصول نتیجه نهایی آن را پیگری می‌کند.

جزئیات دریافت وام ده میلیونی یارانه

تسهیلات قرض الحسنه وام تا سقف ۱۰ میلیون تومان بدون هرگونه کارمزد، پرداخت می‌کند و به سرپرستان خانوار یارانه بگیر این وام ده میلیونی واریز خواهد شد.

از سوی دیگر در این صندوق تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۱۰ میلیون تومان فاقد هرگونه کارمزد است و طی ۲۴ ساعت در اختیار درخواست کننده قرار می‌گیرد. همچنین برای تسهیلات بالای ۱۰ میلیون تومان نیز یک بار در تمام دوره کارمزد دریافت می‌شود.

به نقل از اقتصادنیوز، علاوه بر این تسهیلات این صندوق در ۶ سرفصل کارگشایی، ودیعه مسکن، تعمیرات ساختمان و احداث مسکن، اشتغال و کارآفرینی،تسهیلات درمانی و فرهنگی برای دانشجویان و دانش‌آموزان پرداخت می‌شود، در پنج ماهه سال جاری هم بیش از ۸۴ میلیارد تومان تسهیلات در قالب ۷۸۴۰ فقره وام پرداخت شده است.

طریقه ثبت نام وام ده میلیونی یارانه

صندوق قرض الحسنه امداد ولایت استان تهران تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۱۰ میلیون تومان بدون هرگونه کارمزد، پرداخت می‌کند.
در حال حاضر ۳ شعبه این صندوق قرض الحسنه در سطح استان تهران به مشتریان خدمات ارائه می دهند؛ همچنین در تمامی ادارات کمیته امداد سطح استان تهران نیز خدمات قرض الحسنه به مشتریان ارائه می شود.

از سوی دیگر در این صندوق تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۱۰ میلیون تومان فاقد هرگونه کارمزد است و طی ۲۴ ساعت در اختیار درخواست کننده قرار می‌گیرد. همچنین برای تسهیلات بالای ۱۰ میلیون تومان نیز یک بار در تمام دوره کارمزد دریافت می‌شود.

بنا بر گفته حسین خجسته فاضل، مدیر امور شعب صندوق قرض الحسنه امداد ولایت استان تهران از ابتدای سال، ۴۹ تفاهم نامه هم افزایی با مساجد، مراکز نیکوکاری و مؤسسات خیریه با سپرده گذاری ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در جهت پرداخت تسهیلات به نیازمندان منعقد شده است.
یکی از اقدامات دولت سیزدهم برای تسهیل خدمات بانکی به مردم، استفاده از سهام به عنوان وثیقه و ضمانت برای دریافت وام است که اخیرا کلید خورده و قرار است فراگیر شود.

احمد اسفندیاری گفت: این سازمان در نظر دارد تا با پرداخت تسهیلات ۱۲۰ میلیون ریالی به تعدادی از بازنشستگان، زمینه‌ حضور این عزیزان را در پیاده‌روی اربعین فراهم کند.
وی تاکید کرد: به علت محدودیت منابع این تسهیلات فقط به ۲۰ هزار نفر ارائه می‌شود و دفاتر کانون‌های بازنشستگی در سطح استان ثبت‌نام متقاضیان را در سراسر کشور انجام می دهند و ضمن دریافت تعهدنامه و اخذ برگه تائیدیه ثبت‌نام زائر در سامانه سماح به تکمیل لیست ثبت‌نام اقدام می‌کنند.

اسفندیاری ادامه داد: انتخاب متقاضیان برای ارائه تسهیلات به صورت قرعه کشی است و همه شرایط احراز تعیین شده برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از جمله نداشتن چک برگشتی و اقساط معوق در این خصوص الزامی است.
یکی از اقدامات دولت سیزدهم برای تسهیل خدمات بانکی به مردم، استفاده از سهام به عنوان وثیقه و ضمانت برای دریافت وام است که اخیرا کلید خورده و قرار است فراگیر شود.

طرح توثیق سهام برای دریافت وام، از جمله طرح‌هایی است که در صورت گسترش به سایر بانک‌ها، راه را برای مردم عادی جهت دریافت وام تسهیل می‌کند.
در گام اول طرح توثیق سهام برای دریافت وام، یکی از بانک‌های قرض‌الحسنه کشور پیشگام شده به طوری که مردم می‌توانند با به وثیقه گذاشتن سهام بورسی خود در این بانک، وام قرض‌الحسنه دریافت کنند. وزارت اقتصاد و بانک مرکزی دولت سیزدهم برای گسترش این طرح، در حال پیگیری و اضافه کردن سایر بانک‌ها هستند.

در همین زمینه،‌ عضو هیأت مدیره و معاون فناوری اطلاعات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: با استفاده از سامانه ستاره و زیرساخت توثیق سهام، مشتریان بانک می‌توانند از ظرفیت سهامداری خود برای دریافت وام بهره برده و از خدمات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران استفاده کنند.

«حمیدرضا توسلی» اظهار داشت: با توجه به اینکه بانک قرض‌الحسنه مهر ایران یکی از سه بانک عامل در سامانه ستاره شرکت سپرده گذاری مرکزی است، شرایط توثیق سهام و تسهیل فرآیندهای دریافت وام با استفاده از این طرح آسان‌تر شده و می‌تواند ارتباط مناسب‌تر سهامداران را با فضای قرض‌الحسنه فراهم آورد.

چگونگی ثبت نام وام ۱۰ میلیونی یارانه

عضو هیأت مدیره بانک قرض‌الحسنه مهر ایران گفت: توثیق سهام که در قالب طرح ستاره از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مطرح شده، پیشینه‌ توثیق سهام عدالت را داشته و این پیشینه تجربیات ارزنده‌ای را برای این اتفاق مهم رقم زده است.

وی افزود: نکته مهم در این طرح این است که در کنار طرح‌های بانک، می‌تواند پاسخ مناسبی به انتظارت مشتریان بوده و به همراه سایر خدمات غیرحضوری مانند افتتاح حساب آنلاین، مستقل از زمان و جغرافیا خدمات بانک را دسترس‌پذیر کند.

یارانه معیشتی کارگران حذف شد؟

توسلی اظهار داشت: برای دریافت وام با وثیقه سهام کافی است افراد با مراجعه به پیشخوان بانک به‌ عنوان نقطه مهم ارتباط مشتری، فرآیند توثیق را به صورت آنلاین انجام داده و بعد از دریافت کد مربوطه، چه از طریق شعبه و چه از طریق پیشخوان مجازی برای دریافت وام خود اقدام کنند.

او ادامه داد: با توجه به اینکه این بانک در پیشخوان مجازی در حال تنوع‌بخشی به خدمات خود است،‌ امیدواریم که توثیق سهام در کنار امکاناتی همچون سفته الکتروینکی بتواند سبب تسهیل و رضایت‌مندی مردم در کسب خدمات از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران شود.

شماره تلفن وام ۱۰ میلیونی یارانه

هموطنان گرامی می‌توانند به صورت غیرحضوری و از طریق تماس با تلفن گویا سازمان هدفمندسازی یارانه‌های کشور پاسخ پرسش‌ها و راهنمایی‌های خود را دریافت کنند.

در تهران از طریق تماس با شماره تلفن ۴۳۸۵۷ و در شهرستان‌ها با شماره تماس ۴۳۸۵۷-۰۲۱ در ۲۴ ساعت شبانه روز اطلاعات خود را کسب کنند.

ارتباط با سازمان برنامه و بودجه کشور

تلفنخانه مرکزی : ۳۳۲۷۱

 

منبع: فردا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 10 مهر 1401
عامل حمله تروریستی زاهدان مشخص شد | قصد تصرف کلانتری زاهدان را داشتند | پسر مولوی عبدالحمید زخمی شد؟

فرماندار زاهدان گفت: عده‌ای امروز با حمله به کلانتری ۱۶ و تیراندازی قصد تصرف آن را داشتند که با واکنش نیروهای امنیتی مواجه شده و ناکام ماندند.
ابوذر نخعی فرماندار زاهدان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: عده‌ای با حمله به کلانتری ۱۶ و تیراندازی قصد تصرف کلانتری را داشتند. که با واکنش نیروهای امنیتی مواجه شده و نا کام ماندند.

وی افزود: این افراد همچنین اقدام به تخریب اموال عمومی و اماکن دولتی و بانک‌ها کردند که با مقابله نیروهای امنیتی مواجه شدند.

فرماندار زاهدان با بیان اینکه در این بین تعدادی از مردم و نیروهای نظامی کشته و زخمی شدند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر اوضاع شهر آرام است. علما و روحانیون هم موضع گیری خوبی در این زمینه داشته و مردم را دعوت به آرامش کردند.

عبدالبصیر اسماعیل زهی نوه مولوی عبدالحمید نیز به ایرنا گفت: خبر زخمی شدن پسر مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی صحت ندارد .

وی تاکید کرد این موضوع شایعه است و به هیچ عنوان صحت ندارد.

شایعه زخمی شدن پسر مولوی عبدالحمید توسط برخی رسانه های معاند منتشر شده بود.

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی عصر جمعه در مصاحبه ای تلویزیونی  با شهروندان زاهدان اظهار کرده بود که حادثه رخ داده در زاهدان در روز جمعه که منجر به جان باختن ۱۹ تن شد بسیار تلخ و ناگوار است و این حادثه باید مورد بررسی قرار گیرد تا مشخص شود چه دست های در کار بوده است که حادثه امروز در زاهدان به وجود آمده است.

مشرق نیز نوشت: در پی حادثه تروریستی ظهر امروز در زاهدان، ‌گروهک تروریستی جیش‌الظلم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این گروهک مسؤلیت حمله تروریستی در زاهدان را برعهده گرفته است.

 اشرار مسلح از ظهر در زاهدان ‌با حمله به ۳ کلانتری ‌و ایجاد رعب و وحشت برای مردم، اقدام به تیراندازی به سمت کلانتری ۱۶ زاهدان کردند.

براساس این گزارش، در برخی مناطق شهر نیز این آشوبگران چند لاستیک و سطل زباله را آتش زده و یک نانوایی در منطقه ای دیگر ‌مورد هجوم اشرار مسلح قرار گرفت.

در ادامه اقدامات آشوبگرانه تروریست‌ها در شهر زاهدان، آنها  یک ماشین آتش‌نشانی، یک پایگاه اورژانس و برخی اماکن دیگر را به آتش کشیدند که تلاش آنها برای ادامه اغتشاشات با حضور نیروهای امنیتی ناکام ماند و هم اکنون وضعیت شهر پایدار است.

 

منبع: همشهری انلاین                                                                                                                                                                


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 9 مهر 1401
احتمال رفع فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ بسیار ضعیف است | ۹ میلیون کسب و کار تعطیل می‌شود؟!


اعمال محدودیت‌های حداکثری بر فضای مجازی و مسدود شدن دسترسی کاربران به عمده پلتفرم‌های خارجی، به گونه‌ای‌است که به‌نظر می‌رسد نسخه کامل و بی‌نقصی از طرح صیانت در حال اجراست. گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که احتمالا فیلترینگ اینستاگرام و واتس‌اپ دیگر رفع نخواهد شد و این دو پلتفرم محبوب به سرنوشتی مشابه تلگرام دچار خواهند شد.

به نقل از دنیای اقتصاد، حدود یک هفته است که کاربران اینترنت ایران، سایه سنگین فیلترینگ را به خوبی حس می‌کنند؛ حالا دیگر فهرست پلتفرم‌هایی که از داخل کشور امکان دسترسی به آنها وجود ندارد، روز‌به‌روز بلندتر می‌شود و تقریبا هر پلتفرم خارجی که امکانی برای ارتباط کاربران را فراهم می‌کرد، مسدود و مختل شده است. اگرچه کنترل ناآرامی‌های اخیر، بهانه‌ای برای فیلتر طیف گسترده‌ای از پلتفرم‌ها از جمله اینستاگرام و واتس‌اپ بود، اما حالا شواهدی مانند دستور به حذف این دو برنامه‌ از استورهای ایرانی مانند بازار و مایکت، نشان می‌دهد که گویا متولیان فضای مجازی کشور دیگر تصمیمی برای رفع فیلتر این دو پلتفرم پرطرفدار ندارند و به احتمال زیاد قرار است آنها هم به سرنوشتی مانند تلگرام دچار شوند. آنچه این روزها در فضای مجازی کشور در حال رخ دادن است، در حقیقت اجرای نسخه کامل و بی‌نقص طرح جنجالی موسوم به صیانت است که کاربران و کسب‌وکارهای مجازی ماه‌ها نگران اجرای آن بودند.

 موج فراگیر فیلترینگ اپ‌های خارجی

در روزهای اخیر و با شروع ناآرامی‌ها در نقاط مختلف کشور، اینستاگرام و پیام‌رسان واتس‌اپ، نخستین پلتفرم‌هایی بودند که دسترسی به آنها مسدود شد؛ با این‌حال محدودیت‌های اعمال شده بر فضای مجازی محدود به این دو برنامه‌ نبود و به مرور نام اپلیکیشن‌های لینکدین(پلتفرمی تخصصی برای ارتباطات شرکت‌ها و متخصصان با یکدیگر)، اسکایپ و ساوندکلاد نیز به لیست برنامه‌های فیلتر شده اضافه شد. با این‌حال داستان به اینجا ختم نمی‌شود؛ حالا حتی فروشگاه‌های اپلیکیشن مشهور یعنی «گوگل‌پلی» و «اپ‌استور» نیز فیلتر شده‌اند و دسترسی به برخی سرویس‌های گوگل، وب‌سایت‌های استارلینک، مایکروسافت و موتور جست‌وجوی اینترنتی آن یعنی بینگ، بازی‌های ایکس‌باکس و کلش‌آوکلنز نیز محدود شده است.

با این‌حال آنچه بیش از همه نگرانی کاربران را برانگیخته، گمانه‌زنی‌هایی است که نسبت‌ به آینده دسترسی به پلتفرم‌های مهم و کاربردی اینستاگرام و واتس‌اپ مطرح شده است. خبر حذف این دو پلتفرم پرمخاطب از استورهای ایرانی، باعث شده گمانه‌زنی‌هایی درباره دائمی بودن فیلتر این برنامه‌ها مطرح شود. خبرگزاری‌های رسمی هیچ توضیحی درباره علت این دستور و مرجع صادرکننده آن منتشر نکردند، اما شواهد نشان می‌دهد که احتمالا این دستور از سوی شورای عالی فضای مجازی صادر شده است. در بررسی اینکه این اقدام تا چه اندازه می‌تواند نشانه‌ای از رفع نشدن فیلتر این پلتفرم‌ها پس از ناآرامی‌ها باشد، نظرات متنوعی مطرح می‌شود. اما آنچه تمامی کارشناسان این حوزه بر آن تاکید دارند آن است «دستور به حذف برنامه‌ای با محبوبیت و فراگیری این اپ‌ها، اتفاقی نیست که به دفعات رخ داده باشد.» آنها این اقدام را با سلسله رخدادهایی که در سال ۹۶ و در مسیر دائمی شدن فیلترینگ تلگرام رخ داد، مقایسه کرده و معتقدند طبق تجربیاتی که از فعالیت در این فضا دارند، احتمال رفع فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ بسیار ضعیف است.

اجرای زودهنگام طرح جنجالی

نیم‌نگاهی به روند تصویب و بررسی طرح جنجالی مجلس برای مدیریت فضای مجازی که با نام طرح صیانت از آن یاد می‌شود، این نگرانی‌ها را تقویت می‌کند؛ زیرا یکی از اصلی‌ترین بخش‌های این طرح معطوف به مجاب کردن شرکت‌های مالک پلتفرم‌های خارجی به تاسیس دفتر در ایران و پیروی از سیاست‌های حاکمیتی کشور بود. در پیش‌نویس این طرح تاکید شده بود که در صورت عدم قبول این شرط از سوی پلتفرم‌ها، نمونه داخلی آنها در اسرع وقت آماده شده و دسترسی کاربران داخلی به این برنامه‌ها مسدود می‌شود. این درحالی است که طبق سیاست‌های این پلتفرم‌ها و تحریم‌های بین‌المللی وضع شده بر کشور، عملا برآورده کردن این خواسته ناممکن بود. اگرچه مدافعان طرح صیانت به دلیل موج سنگین‌ مخالفت کاربران و کسب‌وکارها، بارها احتمال فیلتر شدن پلتفرم‌های کلیدی اینستاگرام و واتس‌اپ را رد کردند، اما شواهد نشان می‌داد که طراحان صیانت دیر یا زود درصدد عملی کردن این خواسته‌اند.

حالا و در روزهای اخیر که این دو پلتفرم شبکه‌های اجتماعی علی‌الظاهر موقتا فیلتر شده‌اند، برخی گروه‌های تندرو، بر مواضع پیشین خود مبنی بر اعمال محدودیت حداکثری بر دسترسی‌های اینترنتی تاکید می‌کنند. جواد جاویدنیا، سرپرست سابق معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور روز دوشنبه با انتشار متن یک نامه در یکی از شبکه‌های اجتماعی بومی، خواستار تداوم مسدود ماندن فیلترینگ اینستاگرام شده‌ و تاکید کرده که این امر، مطالبه جدی اساتید، طلاب و فعالان فضای مجازی از رئیس قوه‌قضائیه است.

جاویدنیا که پیش‌تر نیز تحرکاتی با هدف مسدودسازی اینستاگرام انجام داده بود، در متن نامه خود تاکید کرده است: «با توجه به نقش محوری اینستاگرام در نابسامانی فرهنگی و امنیتی کشور که با تخریب فرهنگ و ارزش‌ها، ایمان مردم که به فرموده رهبر معظم انقلاب مهم‌ترین مولفه امنیت ملی است را مورد حمله و تخریب قرار داده، این پلتفرم به صورت دائمی مسدود شود.» وی با بی‌ضابطه و نابهنجار خواندن فضای مجازی، شرایط موجود را ناشی از ترک فعل مسوولان مختلف به ویژه مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات دانسته و در نهایت هم خواستار برخورد با ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، محمود واعظی، وزیر ارتباطات دولت یازدهم و محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم به عنوان متهمان ردیف اول آنچه «ولنگاری موجود در فضای مجازی» خوانده، شده است. همزمان با مخالفت جدی برخی مدافعان صیانت با این پلتفرم‌های محبوب، خبرگزاری فارس نیز با راه‌اندازی پویشی، درصدد جمع‌آوری امضا برای مسدود ماندن این پلتفرم‌ها به بهانه سامان‌دهی فضای مجازی کشور شده ‌است.

روز گذشته نیز «ایسنا» با انتشار مصاحبه‌ای از یک عضو کمیسیون امور داخلی کشور در مجلس، این گمانه‌زنی‌ها را تقویت کرد. در این مصاحبه، جلال رشیدی‌کوچی، نماینده مردم مرودشت در پاسخ به این سوال که آیا کاهش سرعت و کیفیت اینترنت در روزهای اخیر از اجرای پنهانی طرح صیانت حکایت دارد، گفت: «آنچه در قالب طرح صیانت در مجلس و کمیسیون ویژه در حال بررسی بود دیگر عملا وجود خارجی ندارد.» وی تاکید کرد: «متاسفانه نوع برخورد ما با مسائل کلیدی اجتماعی بعضا غلط است، اما ممکن است افرادی که هم در مجلس حضور دارند و هم در شورای عالی فضای مجازی وقتی دیدند طرح آنها در مجلس به نتیجه نرسیده است، اهداف خود را در شورای عالی فضای مجازی دنبال کنند.» رشیدی‌کوچی با اشاره به نقش کلیدی شورای عالی فضای مجازی در سیاستگذاری‌های این حوزه افزود: «بنده در تمام صحبت‌هایی که در خصوص طرح صیانت داشتم تاکیدم بر این بود که شورای عالی فضای مجازی باید در این زمینه تصمیم‌گیری کند؛ چراکه متولی امر فضای مجازی است. دیگر دست بنده به شورای عالی فضای مجازی نمی‌رسد. باید ناظر باشیم و امیدوار که تصمیمات خوبی در بحث اینترنت در شورای عالی فضای مجازی اتخاذ شود.»

کسب‌وکارهای خرد، در معرض نابودی

فیلترینگ سال‌هاست که به طرق مختلف کام کاربران ایرانی را تلخ کرده است. آخرین تجربه‌ای که از ضربه جدی فیلترینگ به کاربران در خاطر داریم، مربوط به فیلتر شدن تلگرام در سال ۹۶ است. اما عمق فاجعه مسدودسازی هیچ‌یک از پلتفرم‌هایی که تا امروز فیلتر شده‌اند، به اندازه فیلتر احتمالی اینستاگرام و واتس‌اپ نخواهد بود؛ به‌طوری که کارشناسان معتقدند در پس این اتفاق، یک بحران اقتصادی جدید نهفته است. اگرچه در شروع فعالیت اینستاگرام، از آن تنها به عنوان یک شبکه اجتماعی برای تعامل و اشتراک‌گذاری عکس با دوستان یاد می‌شد، اما حالا این شبکه به یکی از قطب‌های مهم تجارت در فضای مجازی تبدیل شده است و میزبانی تعداد زیادی از کسب‌وکارهای خانگی و خرد را عهده‌دار شده‌ است. آخرین گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار حاکی از آن است که حدود ۱۱ میلیون نفر در کشور از طریق فضای مجازی کسب درآمد می‌کنند که از این تعداد، کسب‌وکار بیش از ۹ میلیون نفر از افراد به اینستاگرام وابسته است. تعداد بالای کاربران ایرانی فعال در اینستاگرام (بیش از ۴۴ میلیون کاربر ایرانی) و هزینه اولیه پایین راه‌اندازی یک کسب‌وکار در این پلتفرم (حدود ۳۰ میلیون تومان)، آن را به یکی از گزینه‌های محبوب برای ایجاد کسب‌وکارهای خانگی و خرد تبدیل کرده است. اگرچه امکان پایش دقیق گردش مالی انجام شده بر بستر اینستاگرام ممکن نیست، اما تکراسا در گزارشی که اخیرا منتشر کره بود، از فعالیت بیش از ۴۱۵ هزار فروشگاه ایرانی در اینستاگرام خبر داده و گردش مالی سالانه ایرانیان در این پلتفرم‌ را بین ۱۸ تا ۳۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرده بود. داده‌های «Open Observatory of Network Interference» (نهاد جهانی مستقل رصد سانسور در اینترنت) از اختلال و قطعی گسترده در اکثر پلتفرم‌های خارجی فعال در ایران به خصوص اینستاگرام و واتس‌اپ حکایت دارد؛ به‌طوری که طبق نمودارهای ارائه شده از سوی این نهاد، اختلالات جدی در این دو پلتفرم از روز ۲۱سپتامبر‌(۳۰ شهریور) آغاز و از ۳۱ شهریور عملا در حالت قطعی کامل قرار گرفته‌اند. آسیب‌های اعمال محدودیت بر پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و واتس‌اپ که نخستین گزینه‌های ارتباطی کاربران ایرانی بوده‌اند، حتی از همین حالا نیز قابل مشاهده است. با محدودیت‌های حداکثری اعمال شده در هفته اخیر بر اینترنت کشور، عملا درآمد تمامی کسب‌وکارهای فعال در اینستاگرام به صفر رسیده و دست کاربرانی که از واتس‌اپ به عنوان ابزاری برای ارتباطات روزانه و تعاملات کاری استفاده می‌کردند، بسته شده است. این محدودیت‌ها به گونه‌ای است که حتی امکان اتصال از طریق ابزارهایی که پیش‌تر برای دور زدن فیلتر پلتفرم‌هایی مانند تلگرام، توییتر و یوتیوب استفاده می‌شد نیز وجود ندارد.

 هدایت اجباری به سمت پلتفرم‌های داخلی

سیاستگذاری‌های اخیر متولیان ارتباطات کشور، به خوبی از عزم جدی آنها برای کوچ دادن کاربران از پلتفر‌م‌های خارجی به نمونه‌های مشابه بومی حکایت دارد؛ کما اینکه در طرح صیانت، بارها بر ایجاد نسخه‌های مشابهی برای پلتفرم‌های محبوب اینستاگرام، واتس‌اپ، تلگرام و توییتر و هدایت اجباری کاربران به آنها از طریق مسدودسازی امکان دسترسی به پلتفرم‌های خارجی تاکید شده بود. اسفند ماه سال گذشته، امیر محمدزاده لاجوردی، عضو هیات‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در مصاحبه‌ای اعلام کرد که سهم ترافیک داخل به خارج در کشور ۲۰ به ۸۰ است؛ به این معنی که فقط ۲۰ درصد از ترافیک مصرفی کاربران در پلتفرم‌های داخلی مصرف می‌شود و عمده ترافیک صرف حضور در پلتفرم‌های شرکت متا‌(یعنی اینستاگرام و واتس‌اپ) می‌شود. وی در این مصاحبه با انتقاد صریح از این اختلاف بین مصرف ترافیک داخل و خارج، خواستار اصلاح این وضع و رساندن سهم ترافیک داخلی به ۶۰ درصد شد. به اعتقاد محمدزاده، تحقق این امر، متضمن برآورده شدن اهداف شبکه ملی اطلاعات خواهد بود.

اگرچه در ابتدا، سیاستگذاران با در نظر گرفتن امتیازهایی، درصدد تشویق کاربران ایرانی به استفاده از پلتفرم‌های بومی بودند، اما در ماه‌های اخیر عملا کار به جایی رسیده بود که با مشروط کردن استفاده از یک سرویس به نصب پیام‌رسان‌های بومی، کاربران را برای روی آوردن به این پلتفرم‌ها در مضیقه می‌گذاشتند. با این وجود، هیچ کدام از این سیاست‌ها نتوانسته است مطالبه کاربران برای دسترسی به جریان آزاد و جهانی اطلاعات را مختل کند و آمار نصب این پلتفرم‌ها و مقایسه آن با نمونه‌های جهانی، گواه این امر است. طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران، اکنون پرطرفدارترین پلتفرم‌ها میان کاربران ایرانی واتس‌اپ، اینستاگرام و تلگرام بوده‌اند که به ترتیب ۵۷، ۴۴ و ۴۳ میلیون کاربر دارند. این درحالی است که تعداد کاربران اپلیکیشن‌هایی مانند روبیکا و گپ چیزی در حدود ۱۰ و ۴ میلیون است.

همزمان با اعمال محدودیت‌های حداکثری بر اینترنت کشور طی این روزها که عملا بخش قابل‌توجهی از زندگی کاربران را فلج کرده است، اخباری از رفع بسیاری از تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی بر سیستم‌ها و ابزارهای ارتباطی خارجی به گوش می‌رسد. پس از آنکه اخباری از رفع بخشی از تحریم‌های آمریکایی در مسیر رساندن اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به کاربران ایرانی به گوش رسید، این موضوع با واکنش منفی مقامات وزارت امور خارجه مواجه شد؛ به‌طوری‌که ناصر کنعانی، سخنگوی این وزارتخانه، اقدام آمریکا درباره رفع برخی تحریم‌ها در حوزه ارتباطات و ارسال ماهواره استارلینک به ایران را تلاش‌ها برای نقض حاکمیت ایران خواند. با این‌حال روال رفع تحریم‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد؛ در همین راستا اخیرا گوگل تحریم دسترسی به سرویس گوگل چت را برای کاربران ایرانی رفع کرد؛ اما این سرویس بلافاصله به لیست پلتفرم‌های فیلتر شده در ایران اضافه شد. تداوم روند فیلترینگ در ایران حتی برخی شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های vpn را بر آن داشته تا در دفاع از حق آزادی بیان خدمات رایگان به کاربران ایرانی ارائه دهند. روز گذشته بعضی از آنها در حساب‌های رسمی توییترشان، از رایگان کردن اشتراک پریمیوم سرویس خود برای کاربران ایرانی در دفاع از حق دسترسی آزاد به اطلاعات خبر داده‌اند. با این اوصاف باید دید قطع دسترسی کاربران ایرانی به اینترنت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و ضرر گسترده این اختلالات قابل جبران خواهد بود یا خیر.

 

منبع: دیار میرزا


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 6 مهر 1401