تصمیم عجیب آموزش و پرورش؛ ادغام رشته‌های «تجربی»، «ریاضی» و «انسانی» در یک رشته

 معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به در دستور کار بودن بازطراحی شاخه‌ها و رشته‌های متوسطه دوم از سال گذشته، از ادغام و کاهش رشته‌های فعلی شاخه نظری خبر داد و اعلام کرد که درصورت نهایی شدن تصمیمات، ممکن است از دو سال بعد، ادغام رشته‌های نظری اجرایی شود.

محمدمهدی کاظمی با بیان اینکه بازطراحی شاخه‌ها و رشته‌های تحصیلی متوسطه دوم از سال گذشته در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است، اظهار کرد: این بازطراحی کار مشترکی بین سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش است.

وی از برگزاری جلسات کارشناسی متعدد در این راستا، خبر داد و گفت: یکی از بحث‌ها ادغام رشته‌ها در شاخه نظری و کاهش رشته‌های فعلی است.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه آیا رشته‌های تجربی، انسانی و ریاضی همه با یکدیگر ادغام شده و یک رشته واحد خواهیم داشت؟، تاکید کرد: هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده ولی بررسی کارشناسی آن انجام شده است. الگوهای مختلفی مد نظر است و اینکه

کلا دو رشته یا یک رشته واحد داشته باشیم، در دست بررسی است.

کاظمی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه در صورت تعیین یک رشته واحد برای تمام دانش آموزان، تکلیف دانش آموزی که نخواهد برخی دروس خاص مثل زیست یا ریاضی را بخوانند چه می‌شود؟، توضیح داد: اگر این اتفاق رخ دهد طبیعتا یک سری دروس مشترک برای همه دانش آموزان مد

نظر قرار می‌گیرد و در مقابل خود دانش‌آموزان یک سری دروس را متناسب با علایق و استعدادهایشان انتخاب می‌کنند. یا اینکه برای مثال عمده دانش آموزان شاید ۸ ساعت یک درس را بخواند ولی دانش آموزی که به همان درس علاقمند است می‌تواند ۱۲ ساعت یک درس را بخواند.

وی در پایان سخنان خود با یادآوری اینکه ادغام رشته‌های شاخه نظری در حال بررسی کارشناسی است، خاطر نشان کرد: اگر تصمیمی هم گرفته شود به سال تحصیلی آینده نمی‌رسد و ما سعی می‌کنیم برای دو سال تحصیلی آینده این امر را اجرا کنیم. امید است ماحصل تصمیماتی که گرفته

می‌شود یک برآیندی متناسب با نیازهای کشور باشد.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 22 آذر 1402
می‌گویید صادق بوقی؛ سال‌هاست با موسیقی این‌گونه برخورد می‌شود/ تلویزیون حتی ساز را نشان نمی‌دهد

سعید ذهنی معتقد است که گارد گرفتن مسئولان دربرابر جریان صادق بوقی هم مثل گارد گرفتن دربرابر خیلی موارد دیگر اشتباه بسیار راهبردی است.سیستم به جای این‌که فضایی فراهم کند، مانع‌تراشی می‌کند.

مهسا بهادری: «تبلیغات مبتذل ساسی به کمپین شادی پیرمرد رشتی باخت»، البته در شرایطی که صفحه صادق بوقی با ۱۲۸ هزار دنبال کننده در اینستاگرام بسته شد. البته پس از

نامش صادق بنا متجدد است، همان پیرمرد هفتاد ساله‌ای که موهایش را در هواداری از از تیم سپید رود رشت سفید کرده بود و بخاطر لیدری نام بوقی را پسوند اسمش گذاشتند، همان که در بازار رشت در کنار همشهریانش می‌خواند، ایروزی تنگ غروب آسمان، با تیرکمان، بوشومی انزلی میان با خاور، اگه دینی رشتیم، خیلی هم مشتیم، تاکسی برگشتیم، او او او او او، هل هله کن مره وله کن.

شادی این آهنگ زیبا بود و شاید یکی از دلایلش برآمدن آن موسیقی از دل فرهنگ یک قوم است که شادی عمومی را اشاعه می‌داد. مسئله ای که هم اکنون وجود دارد آن است که کم و بیش ابراز شادی در فضاهای خصوصی به رسمیت شناخته می‌شود ولی در خصوص شادی در فضاهای عمومی نه و همین گاهی اوقات باعث ایجاد چالش می‌شود.

صفحه این پیرمرد هم به دلیل هنجار شکنی بسته شد، اما مفهوم هنجار یکی از مفاهیم بنیادی علوم اجتماعی است. هر چند مانند سایر مفاهیم علوم اجتماعی، در اینجا تنوع تعاریف زیاد است ولی در کل منظور از هنجار به تعبیری؛ الگوهای غالب و پذیرفته شده رفتار در یک گروه اجتماعی است. معمولا در تعریف هنجار نگاه آماری هم وجود دارد یعنی به قواعد رفتاری اشاره دارد که تعداد بیشتری از اعضای یک گروه اجتماعی از آن پیروی می کنند. در این وضعیت هر کس از آن هنجارهای غالب تخطی کند هنجارشکن تعریف می‌شود. به همین دلیل و با تعریف بالا برخی از منتقدان و جامعه‌شناسان معتقدند که صادق بوقی هیچ هنجارشکنی انجام نداده است.

اما در مجموعه برای بررسی وضعیت موسیقی خیابانی، قدمت آن تاثیری که روی شادی مردم می‌گذارد و اهمیتش با سعید ذهنی، آهنگساز و مدرس دانشگاه به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

پیرو اتفاق اخیر که برای صادق بوقی درگیلان رخ داد تصوری از یک نوع موسیقی خیابانی به وجود آمده است؛ موسیقی خیابانی را چطور تعریف می‌کنید؟

موسیقی خیابانی موضوع تازه‌ای نیست و سابقه طولانی دارد. این فعالیت‌ها از قرون وسطی و رنسانس تا امروز تحت عناوین مختلفی وجود داشته است. وقتی افراد در قالب گروه‌های یک نفره،دونفر یا گروهی، قطعاتی از موسیقی را با استایل‌ها و سبک‌های مختلف بدون آن‌که هیچ توقعی از مخاطب بابت پرداخت هزینه داشته باشند، در محیط عمومی اجرا می‌کنند، موسیقی خیابانی اتفاق می‌افتد. اجراهای خیابانی فقط موسیقی‌های خیابانی نیستند، تئاتر خیابانی، جشنواره تئاترهای خیابانی، حرکات آکروباتیک، حرکات سیرکی و دلقکی، رقص‌های خیابانی و... هم انواع دیگری از اجراهای خیابانی هستند. پس وقتی درباره موسیقی خیابانی صحبت می‌کنیم درباره گروه موسیقی‌ای حرف می‌زنیم که چه در قالب آماتورو چه در قالب حرفه‌ای، نوازندگی یا آواز را برای عموم مردم بدون هیچ چشم داشتی از لحاظ هزینه اجرا می‌کنند. هدف این افراد هیچ وقت صرفا مالی نیست هرچند که اگر مخاطب احساس خوبی پیدا کند به عنوان پاداش و برای قدردانی مبلغی را به هنرمند هدیه می‌کند. گاهی شرایط برای ارائه برخی موسیقی‌ها فراهم نیست مثل موسیقی‌های فولکلور یا ... و مخاطب عام زیادی ندارد پس عده‌ای ازموسیقیدان‌ها با اهداف پژوهشی این هنرها را میان مردم می‌برند تا آگاهی شنیداری و موسیقیایی‌اشان را بالاببرند، با این کار مردم را با انواع دیگر موسیقی آشتی می‌دهند. این اجراها گاهی حتی توسط گروه‌های حرفه‌ای و درجه یک موسیقی در کافه‌ها، میدان‌های اصلی، مال‌ها و فروشگاه‌های بزرگ برگزارمی‌شوند. مردم در اروپا و امریکا برای دیدن ارکستر سمفونیک و اپرا باید هزینه گزافی پرداخت کنند برخی از بزرگان موسیقی معتقدند نباید این نوع موسیقی فقط محدود به قشر مرفه شود به همین دلیل هر چند وقت یک بار این موسیقی را میان مردم می‌برند و در قالب تک نوازی یا اجرای قطعات سنگین کلاسیک، اپرایی و آوازی جمع می‌شوند و اجرا می‌کنند. به علت هزینه‌های بالای موسیقی‌های فاخر مردم بیشتر گرایش به سمت موسیقی های پاپ و ... دارند که البته ایرادی به آن وارد نیست اما موزیسین‌های بزرگ می‌خواهند با این کار مردم را با موسیقی اصیل، غنی و عمیق ترآشنا کنند. در کشور خودمان برخی افراد با آموزش‌های ابتدایی و اولیه و در شرایط خیلی بد، قطعاتی را می‌آموزند و می‌نوازند که چندان تاثیرگذار نیست و موسیقی فاخری هم نیست این افراد به هر دلیلی به موسیقی رو آورده اند که بتوانند پولی کسب کنند و کارشان بیشتر به تکدی شبیه است موسیقی آن‌ها از موزیسین‌های خیابانی جداست و با آن قابل قیاس نیست.

اما وقتی افرادی جوان و با شخصیت و دارای سواد موسیقی در کوچه و خیابان‌های شهر، در حال نواختن سازهایی مثل سنتور و هنگدرام هستند. آن‌ها موسیقی درستی را ارائه می‌دهند. مخاطبانی دارند. حرفی برای گفتن دارند. موسیقی‌هایشان دارای معنی است و تکنیک خوبی دارند. این افراد نوازندگان و موزیسین‌های خیابانی ما محسوب می‌شوند.

فردی به نام «صادق بوقی» که روزگاری لیدر بوده، شعرهای محلی را در سطح خیابان می‌خواند و وایرال هم شد. چه ویژگی خاصی در آن شعر و نوع خوانش وجود داشت که تا این حد دیده شد و مگر چه ایرادی داشت که با آن برخورد قانونی صورت گرفت؟

من خودم شمالی هستم و اصالتا رشتی هستم و آقای بوقی را می‌شناسم که لیدر بوده و تقریبا فردی است که همه در رشت او را می‌شناسند.

اولا که گارد گرفتن دربرابر این جریان هم مثل گارد گرفتن دربرابر خیلی موارد دیگری که مورد بحث ما نیست اشتباه بسیار راهبردی است.سیستم به جای این‌که فضایی فراهم کند، مانع‌تراشی می‌کند. وقتی افراد از محل کار و تحصیلشان برمی‌گردند اگر در مسیر با گروه‌های موسیقی مواجه ‌شوند که قطعاتی را اجرا می‌کنند بسیاری از خشم‌ها و عصبانیت‌هایشان فروکش می‌کند وآرامش و بالانس روانی پیدا می‌کنند. عجیب است که مثل خیلی از موارد، با آن که نه حرف غیرعادی زده می‌شود و نه بحث سیاسی می‌شود و مردم سعی می‌کنند لحظاتی آرامش‌بخش وشاد برای خودشان ایجاد کنند، بازهم با آن برخوردهایی صورت می‌گیرد. در حالی‌که همه ما می‌دانیم مردم فشار زیادی را تحمل می‌کنند ولی با این‌حال باید برای تفریحی سالم و معمولی هم تاوان دهند. آقای بوقی کارغیر انسانی‌ای انجام نداده او فقط در فضای یک بازار محلی که شناخته شده است یک موسیقی محلی را با همراهی مردم به اجرا درآورده است کار او به عرف، شریعت و ناموس هیچ آسیبی نمی‌رساند.

نباید هنجارها طوری تعریف شوند که کارهایی به این سادگی، زیبایی و بی ریایی هنجار شکنی محسوب شوند ولی دزدی‌ها و اختلاس‌ها نادیده گرفته شودند. کجای دنیا دولت‌ها و سیستم‌ها با این‌که مردم بدون هیچ هزینه‌ای برای دولت، خودشان لحظات خوشی برا ایجاد کنند مخالفت می‌کنند. در مملکتی که این همه دزد و اختلاسگر وجود دارد، گرفتن و بازداشت کردن صادق بوقی با این سن و سال، خنده‌دار است در حالی‌که کار او به شریعت، دین و تفکر هیچ کسی لطمه‌ای وارد نمی‌کند. جامعه شدیدا نیاز به صداقت، رفتار بدون ریا و به موسیقی غیرسفارشی دارد و برای همین کار آقای بوقی بسیار زیاد دیده شد. قبلا هم شاهد چنین برخوردهایی بودیم. عده‌ای جوان در شهرهایی از ایران به عنوان نوازنده در کناری می‌نشستند و رفتار غیر عادی نداشتند و حتی حجابشان هم کامل بود و گیتار و هنگدرام می‌نواختند با آن‌ها هم برخورد شد .

در مملکت دانشجویان موسیقی زیادی فقط برای ویترین و بدون هیچ دستاوردی برای موسیقی کشور تولید می‌شود و این حرفی است که خود مسئولین هم بارها گفته‌اند. در کشور ما نشان دادن ساز غدغن است، خرید و فروش ساز با اکراه انجام می‌شود نسل‌های بعدی چطور با سازها آشنا شوند؟ دانشجوی موسیقی کنار دیواری می ایستد و ساز میزند و بچه ۶ ساله او را می‌بیند ممکن است همین موضوع باعث شود به خانواده اش بگوید که دوست دارد این کار را انجام دهد. دانشجوهایی که کنار خیابان موسیقی اجرا می‌کنند دنبال آن مقدار کم پولی که ما در پاکتشان می‌گذاریم نیستند بلکه می‌خواهند خدمت کنند. ما در اروپا نیستیم و از کودکستان موسیقی و رقص با فرزندانمان نیست این‌ دانشجوها از این طریق خدمت بزرگی به کشور می‌کنند. حالا که مسئولین سازها را در تلویزیون نشان نمی‌دهند حداقل بگذارند بچه‌ها در خیابان ساز ببینندهرچند که نمی‌دانم نشان دادن ساز چه ایرادی دارد و ما چند سال دیگرباید برای این چیزهای اولیه بجنگیم؟

باید یک شبکه یا دست کم یک برنامه مستقل برای موسیقی وجود داشته باشد. برنامه موسیقی رادیویی که اصلا مشخص نیست به چه نوع موسیقی‌ای می‌پردازد. تحلیل‌هایی هم که می گذارند اصلا به درد نمی‌خورد.

یک بار چندین سال قبل در دوره‌ای که آقای لاریجانی رییس تلویزیون بود و من مدت ۵ سال مدیر موسیقی انیمیشن تلویزیون بودم گفتم که صدا و سیما باید برنامه موسیقی داشته باشد و آیتم‌های پخش موسیقی با اسلایدهای گل وطبیعت، موسیقی نیست. باید برنامه‌ای وجود داشته باشد که مخاطب موسیقی بداند هرهفته در فلان روز دو ساعت قرار است یک برنامه اختصاصی موسیقی پخش شود همان طور که برنامه هفت برای سینما پخش می‌شود. هیچ برنامه‌ای برای موسیقی نداریم چون کسی نمی‌خواهد و دوست ندارد پس اگر تا این حد با موسیقی مخالفت وجود دارد بهتر است که دانشکده موسیقی و ارکستر سمفونیک تعطیل شود این‌که دانشجو بیاید و هزینه هم بپردازد اما درنهایت حق و اجازه نواختن نداشته باشد هیچ فایده‌ای ندارد.

کاری که آقای بوقی انجام داد به نوعی موسیقی خیابانی بود؟

وقتی با گویش محلی و موسیقی معروف گیلانی باشد فولکلور گیلانی محسوب می‌شود که به سبک خودش اجرا می‌کرد من نمی‌توانم بگویم که دقیقا چه نوع موسیقی ای است چون یک موسیقی و آواز محلی با همراهی مردم است که موزیک و ملودی دارد اما رپ، جز، پاپ ، راک و فاخر نیست و به نوعی موسیقی کوچه بازار است که شادی به وجود آورده است. همه این‌ها روزنه‌هایی است که برای ارائه موسیقی وجود دارد. شهرداری اگر سیاست فرهنگی داشته باشد باید خودش محل‌هایی مشخص در همه کلان شهرها به وجود بیاورد تا کسانی که موسیقی می‌داند آن‌جا بخوانند و بنوازند همه جای دنیا از استعدادها استفاده می‌کنند تا کارشان پیش رود اما در کشور ما حتی وقتی مردم خودشان این تفریحات را برای خودشان به وجود می‌آوردند مسئولین به جای حمایت، ممانعت می‌کنند. اتفاقی که در یک بازار محلی افتاد نشان دهنده آن بود که وضع مردم خوب است و ما مردم شادی هستیم چرا ما فقط مردمانی عزادار نشان داده شویم؟ مردم ایران این‌طور نیستند آن‌ها با همه مشکلاتی که دارند هنوز روحیه طنازی‌اشان را حفظ کرده‌اند اما متاسفانه مسئولین همین کورسوها را هم از بین می‌برند.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : چهار شنبه 22 آذر 1402
واکنش غیر مستقیم جبلی به ساسی مانکن | آخرین وضعیت پایتخت | نظر رئیس صداوسیما درباره حضور سلبریتی‌ها

رییس صداوسیما در حاشیه اختتامیه هفتمین جشنواره تلویزیونی مستند در پاسخ به این سوال خبرنگاران که آیا انتشار و استقبال از موسیقی‌های مبتذل به خاطر کم‌کاری صداوسیما بوده اظهار داشت: کم کاری فقط از جانب صداوسیما نیست. همه دستگاه های

فرهنگی و متولی حوزه فرهنگ به ویژه در حوزه موسیقی حتما کم‌کاری دارند.

 پیمان جبلی در حاشیه اختتامیه هفتمین جشنواره تلویزیونی در پاسخ به سوال ایرنا که آیا سریال پایتخت۷ به نوروز امسال می‌رسد اظهار داشت: درباره سریال پایتخت اطلاعات دقیق را همکاران ما در سیما فیلم دارند. از آنها سوال کنید.

وی در پاسخ به این سوال که آیا انتشار و استقبال از موسیقی‌های مبتذل به خاطر کم‌کاری صداوسیما بوده تاکید کرد: کم کاری فقط از جانب صداوسیما نیست. همه دستگاه های فرهنگی و متولی حوزه فرهنگ به ویژه در حوزه موسیقی حتما کم‌داری داشته‌اند. در رسانه ملی علاوه بر

تولیدات جدید در مرکز شعر و موسیقی و سرود داشتیم، این مرکز را تقویت و از دفتر به مرکز تبدیل و شعر را هم به آن اضافه کردیم. در حوزه تولید شعر و نماهنگ به ویژه در مقطع بحران غزه تجربه‌های خوبی داشتیم. حتما در عرصه‌های دیگر هم می‌توانیم تولیداتی داشته‌باشیم.

جبلی افزود: هفته گذشته از یک قطعه جدید ارکستر سمفونی صداوسیما رونمایی کردیم. این ارکستر سمفونی ظرفیت بسیار متنوعی را برای تولید آثار و قطعات فاخر را دارد. باید از اهالی موسیقی و شاعران حمایت کنیم. من کم‌کاری در حوزه موسیقی را تایید می‌کنم. اگر همه موسسات

فعال در عرصه موسیقی قوی‌تر و جامع‌تر عمل کنیم، حتما ذائقه مخاطب ایرانی جذاب‌تر می‌شود.

سلبریتی‌ها باید در خدمت مردم و کشور باشند

رییس سازمان صداوسیما درباره حضور سلبریتی‌ها در تلویزیون تاکید کرد: چهره‌ها و سلبریتی‌ها باید در خدمت مردم و کشور و ارزش‌ها و اعتقادات و فرهنگ اصلی ایرانی- اسلامی باشند. ما به گرمی دست همه عزیزانی که حاضرند با رسانه ملی همکاری کنند را می‌فشاریم. درب صداوسیما

همیشه به روی آنها باز است. امیدواریم که چهره‌ها هم در را به روی خودشان نبندند و از این ظرفیت استفاده کنند.

جبلی در پاسخ به پرسشی درباره بازگشت محمدرضا گلزار به صداوسیما بیان کرد: اظهار نظر دقیق‌تر درباره چهره‌ها را همکاران ما در سیما انجام می‌دهند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در ایام انتخابات تلویزیون به سراغ چهره‌ها می‌رود گفت: از چهره‌ها فقط استفاده مقطعی و موردی نباید کرد. آنها در خدمت مردم و همکار رسانه هستند. در دوران غم و شادی و افتخار و اقتدار باید همراه مردم باشند. حتما یکی از عرصه‌ها می‌تواند انتخابات

باشد. اگر هم‌افزایی چهره‌ها، مردم و رسانه ملی اتفاق بیفتد در همه عرصه‌ها می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد.

رییس سازمان صداوسیما درباره سریال‌های شبکه نمایش خانگی که قرار است از تلویزیون پخش شود گفت: از رییس ساترا سوال کردم که چند سریال را پیشنهاد کردند. به نظر من قابل بررسی است و می‌توانیم انتخاب کنیم. چند اسم را به من گفتند. اما چون قطعی نیست، نمی‌گویم.

حتی می‌توانیم از فیلمنامه‌های نمایش خانگی حمایت کنیم و سریال‌ها را پس از پخش در پلتفرم‌ها در تلویزیون پخش کنیم.

جبلی درباره تبدیل شبکه پنج به تهران گفت: ماموریت و رسالت این شبکه پرداختن به استان تهران است. تا قبل انتخابات سراسری خواهد بود. اما از یک تاریخ معینی فقط در استان تهران قابل دریافت خواهد شد.

 

منبع: همشهری انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 18 آذر 1402
آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس،حکم قتل فلسطینیان راصادر کرد

معاون نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به این که خودخواهی‌های آمریکا عامل تصویب نشدن آتش بس در غزه است، گفت: همانطور که تجربه نشان می‌دهد، از دولت کنونی آمریکا، انتظار عقل سلیم دشوار است.

 نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: آمریکا بار دیگر در مسیر روند آتش بس در غزه سنگ اندازی کرد تا حکم قتل هزاران نفر را در غزه صادر کند.

دیمیتری پولیانسکی (Dmitry Polyanskiy) معاون نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره غزه افزود: خودخواهی‌های آمریکا عامل عدم برقرار آتش بس در غزه است.

دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: دو ماه است که شورای امنیت سازمان ملل نتوانست وظایف خود را برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و درباره خونریزی در سرزمین‌های فلسطینی و اسرائیل انجام دهد. این یک دلیل دارد، موضع سرسختانه، خودخواهانه و

مخرب آمریکا که تلاش می‌کند هر کاری که می‌تواند برای محافظت از متحد خود انجام دهد و اساساً شورای امنیت سازمان ملل را از دخالت منع می‌کند. در این زمان، اعضای شورا مجبور شده‌اند به سخنان واشنگتن گوش دهند که گفته می‌شود، در چارچوب دیپلماسی آرام خود کار می‌کند.

دیمیتری پولیانسکی، افزود: نتایج این دیپلماسی آرام، کشتار کودکان فلسطینی است، همان چیزی که غزه به آن تبدیل شده است. هزاران غیرنظامی کشته شده، بمباران بی رحمانه اسرائیل که مدارس بیمارستان‌ها و تأسیسات ناآرام را ویران کرده است و مهمتر از همه، اسرائیلی‌ها را

تشویق به فعال کردن مرحله جدید عملیات نظامی خود و اینکه هنوز در حال برنامه ریزی برای پر کردن تونل‌ها در بازی شما با آب دریا است، که عواقب انسانی وحشتناک‌تر به همراه دارد و دوباره می‌گویم که دیپلماسی آمریکایی همه چیز را تهدید می‌کند و زمین سوخته و ویرانی را در پی خود

برجای می‌گذارد.

معاون نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: همانطور که تجربه ما نشان می‌دهد، از همکاران دولت کنونی آمریکا، انتظار عقل سلیم دشوار است. ما در این جبهه توهم نداریم. با این حال، یک موقعیت کاملا استثنایی ایجاد شده است که در آن باید بدون چشمک زدن عمل کنیم. همکاران،  

چگونه می‌خواهید برای شهروندان خود توضیح دهید که صد‌ها هزار نفر از آن‌ها برای دفاع از فلسطین و شهروندان آمریکایی به تظاهرات می‌آیند، اگر بار دیگر مانع از درخواست آتش بس فوری شوید؟ چگونه می‌خواهید به چشمان شرکای خود در خاورمیانه (غرب آسیا) که امروز به طور جمعی از

شما می‌خواهند از پیش نویس قطعنامه پیشنهادی امارات حمایت کنید، نگاه کنید؟ امیدوارم متوجه شده باشید که چگونه این امر در منطقه و فراتر از آن دیده می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 18 آذر 1402
۹۰درصد ۳.۷ میلیارد دلار داده شده به کارخانه چای دبش در دولت رئیسی اختصاص یافته است

 روزنامه اعتماد نوشت: حالا که بخش زیادی از اخبار و تحلیل‌ها مشخص می‌کند وقوع این فساد اتفاقا کاملا مربوط به دولت کنونی است، مطالبه افکار عمومی برخورد قضایی با افرادی است که از نزدیک در این جریان سهم داشته‌اند.

با اظهارات جدید رییس قوه قضاییه، مشخص شده که 90درصد از فساد در تخصیص ارز واردات چای در دو سال 1400 و 1401 رخ داده و ادعای مسوولان دولتی درباره «کشف» و « جلوگیری» ‌از این فساد گسترده نوعی «فرار رو به جلو» بوده است.

به گزارش اعتماد، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای درباره پرونده واردات چای گفته است: «تخلف گروه دبش از سال ۹۸ شروع شد که در

همان سال گروه دبش حدود ۲ میلیون دلار و در سال ۹۹، ۲۱ میلیون دلار گرفته است، اما در سال ۱۴۰۰، 60درصد ارز واردات را به این گروه داده‌اند که حتما خلاف است و در سال ۱۴۰۱ بیش از ۷۰درصد ارز را این گروه گرفته است.»

این اظهارات به نوعی تاییدکننده گزارش روزنامه اعتماد در سیزدهم آذرماه امسال است که از نقش برخی مدیران دولت سیزدهم در جریان شکل‌گیری این فساد بزرگ پرده برداشته بود و شاید گستردگی این فساد 3.7 میلیارد دلاری و نیاز به مشارکت بخش بزرگی از مسوولان دولتی در آن،

موجب واکنش‌های عجیب و «تکذیبیه»های متعددی شد که در 5 روز اخیر در رسانه‌های حامی دولت و البته روابط عمومی‌ها منتشر شده است.

نگاهی به موج «تکذیب‌ها» پس از انتشار این اخبار نشان می‌دهد که بسیاری از دستگاه‌های دولتی تلاش کردند در این 5 روز، دو اتفاق را رقم بزنند؛ اول اینکه وقوع و شکل‌گیری این فساد را به دولت روحانی نسبت دهند و دوم، با فرار رو به جلو، خود را طلایه‌دار مبارزه با فساد معرفی کنند.

عمده این تکذیبیه‌ها هم بر این اساس بود که اصلا چنین خبری «چیز جدیدی نیست» و پرونده آن قدیمی است! به‌طور مثال، به برخی از این واکنش‌ها نگاه کنید:

بازرسی ویژه رییس‌جمهور بلافاصله بعد از اعلام خبر مدعی شد که این فساد را «خود دولت» کشف کرده و به قوه قضاییه «اطلاع داده» و اعلام کرد که «ریشه فساد ارزی به سال ۱۳۹۸ برمی‌گردد.»

سخنگوی دولت هم گفت که این شرکت ارز‌ها را در دولت قبل دریافت کرده و با توجه به اینکه ۱۸ ماه برای رفع تعهد ارزی فرصت داشته و این کار صورت نگرفته، «دولت سیزدهم» تخصیص ارز به این شرکت را متوقف کرده، اموال شرکت متخلف را شناسایی کرده، جلوی تخصیص ارز جدید به وی را

گرفته و صاحب شرکت را نیز ممنوع‌الخروج کرده است.

از این هم فراتر، وزیر اطلاعات بود که گزارشی آماده کرد و در هیات دولت خواند و طبق گزارش او «این تخلف ابتدا در دولت شناسایی شد و وزارت اطلاعات به عنوان ضابط، گزارش آن را به قوه قضاییه ارایه کرد.» او همچنین گفت که «این تخلف از سال ۱۳۹۸ آغاز شده و در سال اول این دولت

شناسایی و با عوامل آن برخورد شده و متخلفین از جمله عوامل شرکت مذکور و برخی کارکنان دولت، حسب مورد به دادسرای تهران و هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری معرفی شده‌اند.» (ایرنا، 15 آذر ماه)

بانک مرکزی هم اطلاعیه‌ای داد و در اظهارنظری عجولانه عنوان کرد که «حتی یک دلار ارز ترجیحی برای واردات چای نداده است.» اما در اطلاعیه خود نگفت که خب چقدر ارز پرداخت شده و چه سندی برای ادعای خود دارد؟

ناشیانه‌ترین واکنش به پرونده فساد به این بزرگی توسط شخص وزیر اقتصاد ارایه شده که اخبار رسانه‌ها از این فساد را با همان کلیدواژه «چیز جدیدی نیست» جلو برد و آن را «کمپین رسانه‌ای» خواند! انگار که بخواهد سر و ته قضیه را با «متهم‌سازی رسانه‌ها» هم بیاورد که البته این ساز و

کار اصلا جواب نداد و نه فقط رسانه‌ها، بلکه مردم عادی هم حالا کنجکاوتر از گذشته دست به سوال کردن می‌زنند. سوالی که البته می‌توان از آقای وزیر اقتصاد پرسید، این است که «اگر از موضوع فساد به این بزرگی خبر داشته‌اند، چرا الان درباره آن صحبت می‌کنند؟ آیا عناصر رسانه‌ای دولت

اگر چنین چیزی از دولت روحانی داشتند دست روی دست گذاشته و ساکت می‌ماندند؟»

واکنش دولت روحانی به فساد چای دبش

همزمان با اتهام‌زنی دولت رییسی به ارتباط پرونده فساد با دولت قبل، یک منبع نزدیک به روحانی نیز به پرونده فساد واردات چای واکنش نشان داد. سایت حسن روحانی در مطلبی به نقل از یک منبع نزدیک به دولت روحانی از قوه قضاییه خواسته توضیح بدهد «چرا اگر آغاز این فساد سال

۱۳۹۸ بوده، در آن زمان گزارشی به مقامات ذی‌ربط نداده‌اند؟» این فرد نزدیک به دولت روحانی چند سوال را خطاب به قوه قضاییه مطرح کرده و خواستار پاسخگویی شده است. او گفته قوه قضاییه باید بگوید «تا پایان دولت دوازدهم چه میزان ارز به این گروه تجاری تخصیص یافته است و پس از آن

چه میزان؟ فساد و سوءاستفاده متهمان، با تبانی چه مقاماتی و در چه زمانی اتفاق افتاده است؟ چرا در سال ۱۴۰۱ از کل ارز تامین ‌شده برای واردات چای که حدود یک میلیارد و ۳۹۶ میلیون دلار بود، یک میلیارد و ۱۰۱ میلیون دلار فقط به این گروه اختصاص پیدا کرده است؟»


جز اظهارات رییس قوه قضاییه، آمار گمرک هم هست

علاوه بر اظهارات رییس قوه قضاییه که به نوعی وقوع فساد در دولت مدعی مقابله با آن را تایید می‌کند، می‌توان به آرشیو کنونی اخبار و اطلاعات واردات چای هم مراجعه کرد.

جمعی از مدیران واحد‌های وارد‌کننده چای در بهمن ماه سال گذشته از توقف واردات به مدت ۷ ماه خبر داده بودند. براساس نامه‌ای که این واحد‌ها به محمد مخبر، معاون اول رییس‌جمهور نوشته‌اند، ظاهرا دولت از تیرماه سال ۱۴۰۱ ثبت سفارش چای را برای واردکنندگان ممنوع کرده بود و بیش

از یک‌هزار تن چای در گمرک کشور متوقف شده بود. در نامه اعتراضی واحد‌های واردکننده چای به وقوع فساد در تخصیص ارز اشاره مستقیم شده است. این واحد‌ها خطاب به مخبر گفته‌اند: «اخیرا در کمال بهت و حیرت متوجه شدیم که میزان هنگفت و غیرقابل باوری ارز صرفا به یک مجموعه

(تحت لوای ۳ شرکت) تخصیص و توسط بانک مرکزی نیز پرداخت و به همین بهانه هم چرخه واردات و ثبت سفارش ده‌ها واحد دیگر متوقف شده است.» نامه مزبور نشان می‌دهد تخصیص بی‌قاعده ارز به یک شرکت خاص در همین مدت یعنی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ اتفاق افتاده، در غیر این

صورت واحد‌های واردکننده زودتر متوجه شده و به آن اعتراض می‌کردند، چراکه تخصیص ارز به یک شرکت منجر به عدم تخصیص آن به دیگر شرکت‌ها می‌شد و صدای رقبا را در می‌آورد.

توجه کنید که این همان زمانی است که مدیرعامل شرکت چای دبش هم نسبت به توقف واردات معترض شده و با رسانه‌های نزدیک به دولت گفت‌وگو و از توقف واردات گله کرده بود!

ضمن اینکه آمار‌های گمرک، واردات چای در سال ۱۳۹۹، ۶۳ هزار تن و در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۷۵ هزار تن بوده است. البته آمار واردات چای در سال ۱۳۹۸ هم بالا بوده است. در این سال نزدیک به ۸۰ هزار تن چای وارد شده که در نوع خود رکوردزنی به شمار می‌رفت، اما افزایش بیش از حد آن

مربوط به سال ۱۴۰۱ است که خب، ‌دلیل آن هم روشن است.


مقامات رده بالا را برکنار کنید

حالا که بخش زیادی از اخبار و تحلیل‌ها مشخص می‌کند وقوع این فساد اتفاقا کاملا مربوط به دولت کنونی است، مطالبه افکار عمومی برخورد قضایی با افرادی است که از نزدیک در این جریان سهم داشته‌اند. به گفته محسنی‌اژه‌ای، 60 نفر در جریان این پرونده از سمت خود برکنار شده‌اند، اما

کسی به مقام قضایی معرفی نشده است!

در عین حال، برکناری‌هایی با رده‌های پایینی صورت گرفته که به گفته یک فعال رسانه‌ای اصولگرا، ‌چیزی جز «ضعیف‌کشی» نیست. محمد مهاجری در واکنش به کشف فساد بزرگ چای دبش نوشته است: «دولت آقای رییسی باید خیلی خوشحال باشد که فساد چای دبش برملا شد، اما

انتظار می‌رود در دولت ضعیف کنونی فسادهای بیشتری هم ریشه دوانده باشد و مسوولان خوش‌خیال که مرتبا دنبال اعلام آمار و ارقام خیالی از نرخ رشد و تورم و اطلاعات مساله‌دار درباره بهبود اقتصاد کشور هستند، خواب مانده باشند.»

او می‌افزاید: «... دولت مدعی کشف و برخورد با آن است! حال آنکه چنین اتفاقی نه تنها در توان آن نبوده، بلکه شواهد و قرائن نشان می‌دهد دولت به دنبال کتمان این فساد بزرگ بوده است. به احتمال زیاد مدیران دولت آقای رییسی ساده‌لوحانه در دام این فساد افتاده‌اند و وقتی متوجه

شده‌اند که کار از کار گذشته بوده. دولت اعلام کرده تعدادی از مدیران مقصر در این فساد را برکنار کرده. این اقدام البته لازم بوده، اما به نظر می‌رسد برکناری در رده‌های پایین ضعیف‌کشی است. باید رییس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر پیشین جهاد کشاورزی و... موقتا از سمت‌های خود عزل

شوند تا پرونده بدون فشار این مقامات رسیدگی شود.»

 

منبع: اعتماد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : شنبه 18 آذر 1402
زمان قطعی واریز سود سهام عدالت اعلام شد/ رقم دقیق سود برگه‌ها چقدر است؟!

رئیس سازمان بورس با بیان اینکه مرحله اول سود سهام عدالت تا پایان آذر ماه و شب یلدا به حساب سهامداران واریز می‌شود، گفت: برخی شرکت‌ها هنوز سود را واریز نکردند که موظف‌اند در روزهای آتی این کار را انجام دهند.

مجید عشقی دوشنبه شب با حضور در برنامه تلویزیونی، درباره شرایط و نحوه پرداخت سود سهام عدالت اظهار کرد: مرحله اول سود سهام عدالت تا پایان آذر ماه و شب یلدا واریز خواهد شد.

وی با بیان اینکه برخی شرکت‌ها هنوز سود مجامع را واریز نکردند، افزود: از بین ۳۶ شرکت که باید سود سهام عدالت را پرداخت کنند، ۶ شرکت تا کنون این سود را هنوز پرداخت نکردند که موظف هستند در روزهای آتی این کار را انجام دهند.

رئیس سازمان بورس ادامه داد: شرکت‌های «گروه مپنا، فجر انرژی خلیج فارس، پالایش نفت بندرعباس، فولاد آلیاژی ایران، معدنی و صنعتی گل گهر و پارس سویچ» هیچ مبلغی را برای سود سهام عدالت پرداخت نکرده‌اند.

عشقی تاکید کرد: این شرکت‌ها در صورتی که هر چه سریع‌تر سود را واریز نکنند، جریمه می‌شوند که در مرحله اول به کمیته اخلاقات فراخونده خواهند شد و اگر باز هم واریز نکنند از طریق قضایی وارد می‌شوند.

وی با بیان اینکه مرحله دوم سود سهام عدالت تا پایان سال واریز می شود، گفت: این سود با دوره‌های مختلف متفاوت است و دارندگان سهام عدالت سهام‌های مختلفی دارند. افرادی که سهام یک میلیون تومانی دارند در این مرحله یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سود دریافت می‌کنند.

رئیس سازمان بورس تصریح کرد: افرادی که برگه سهام ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزار تومانی دارند، سود ۶۰۰ هزار تومانی به حساب آنها اریز می‌شود.

 

منبع: خبر انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 14 آذر 1402
جزئیات جدید از درگیری خونین در میبد یزد؛ حال دوست امیررضا آقایی به شدت وخیم است/ اهالی نگرانند نفر

 روزنامه اعتماد نوشت: شنیده‌ها حاکی از آن است که وضعیت جسمانی آن نوجوان دیگر «امیرحسین رحیمی» به ‌شدت وخیم گزارش شده است.

غروب پنجشنبه، ۹ آذر ماه جاری در بلوار خرمشهر شهرستان میبد درگیری رخ می‌دهد. قاتل یا قاتلان با انگیزه‌ای نامشخص به سمت دو نوجوان حمله و با ضربات چاقو هر دو نوجوان را مصدوم می‌کنند. هر دو مضروب به بیمارستان جعفرصادق میبد منتقل می‌شوند، اما یکی از آنها در

بیمارستان جانش را از دست می‌دهد و دیگری برای عمل جراحی به بیمارستان فرخی یزد انتقال می‌یابد.

به گزارش اعتماد، شنیده‌ها حاکی از آن است که وضعیت جسمانی آن نوجوان دیگر «امیرحسین رحیمی» به ‌شدت وخیم گزارش شده است. شیوه به قتل رسیدن «امیررضا آقایی» نوجوان ۱۷ ساله، اهالی این شهرستان را در شوک بزرگی فرو برده است تا جایی که همان شب و فردای روز

حادثه مردم برای دستگیری و مجازات قاتل یا قاتلان داخل بیمارستان و مقابل استانداری تجمع می‌کنند.

چند ساعت بعد، متهم اصلی توسط ماموران پلیس در مخفیگاهش دستگیر می‌شود و دو روز بعد هم عاملان این نزاع و درگیری صحنه جرم را بازسازی می‌کنند. یک منبع آگاه در مورد متهم اصلی به «اعتماد» می‌گوید: «نام متهم اصلی؛ اسماعیل است. او را در آزادشهر یزد دستگیر کردند.»

عموی امیررضا نیز در مورد رسیدگی به این پرونده به «اعتماد» می‌گوید: «ما خواستار اشد مجازات برای متهمان هستیم. متهمان بدون هیچ دلیلی به سمت امیررضا حمله و چاقو را به قلب او فرو کردند. بعد هم با چاقو یک ضربه به کلیه و ریه دوست امیررضا زدند و فرار کردند.» او در ادامه در

واکنش به اینکه برخی مسوولان برای دلجویی به خانه پدری مقتول رفتند، می‌گوید: «ما اصلا نمی‌خواستیم کسی به خانه‌مان بیاید. پدر امیررضا حال مساعدی ندارد. ما هنوز خودمان متهمان را ندیدیم، اما یکی از اقوام‌مان متهمان را در بازداشت دیده و می‌گوید متهمان هر کدام ۲۳، ۲۴ ساله

هستند.»

هنوز انگیزه قاتل یا قاتلان از سوی مراجع قضایی و پلیس تایید و اعلام نشده، به همین خاطر در مورد انگیزه درگیری و قتل، شایعاتی میان اهالی پیچیده شده است. پیگیری‌های «اعتماد» از اهالی در راستای این شایعات به نتیجه واحدی نرسیده است؛ یکی می‌گوید که دعوا سر تیکه انداختن

متهمان به زن یا دختری بوده. یکی دیگر می‌گوید که متهمان به مقدسات توهین کرده‌اند. دیگری می‌گوید که اینها از قبل با هم مشکل داشته‌اند. یکی دیگر هم می‌گوید که درگیری بین چند نفر رخ داده و امیررضا را اشتباهی با چاقو زده‌اند...

«چمران بهارلویی»، دادستان شهرستان میبد در مورد دستگیری متهمان این پرونده اعلام کرده است: «تاکنون دو متهم در خصوص پرونده قتل نوجوان میبدی شناسایی و دستگیر شدند. با حضور بازپرس ویژه قتل، مسوولان قضایی، انتظامی و متهمان پرونده، صحنه قتل بازسازی شده است.

در این پرونده یک نفر هم به جرم مساعدت در خلاصی مجرم دستگیر شده است. رسیدگی به این پرونده با توجه به تمام ابعاد مختلف آن و به دور از حاشیه‌ها در اسرع وقت صورت خواهد گرفت. صبح روز شنبه با حضور مسوولان قضایی استان در خانه پدری مرحوم آقایی شکایت اولیای دم ثبت

شد.»

«جمال سجادی‌پور»، فرماندار میبد نیز در مورد متهمان به خبرگزاری صدا و سیمای یزد گفته: «طرح ساماندهی اتباع و مهاجران را در دستور کار قرار داده است.»

همچنین «عباسعلی بهداری»، فرمانده انتظامی استان یزد درباره این درگیری و قتل عنوان کرده است: «در پی نزاع و درگیری پنجشنبه شب در شهرستان میبد، ماموران پلیس به محل اعزام شدند. با بررسی‌های انجام شده توسط ماموران پلیس، مشخص شد طی نزاع و درگیری دسته

جمعی یک نفر با ضربه چاقو به قتل رسیده و فرد دیگری نیز مجروح شده که در بیمارستان بستری است. ماموران پلیس در ابتدا دو متهم را در این خصوص شناسایی و دستگیر کردند. با توجه به اینکه متهم اصلی از محل متواری شده بود بررسی این موضوع به صورت ویژه در دستور کار

کارآگاهان پلیس آگاهی استان یزد قرار گرفت. کارآگاهان پلیس آگاهی، متهم اصلی را که در یکی از محلات شهر یزد مخفی شده بود، شناسایی و دستگیر کردند. متهمان پس از تکمیل پرونده به دادسرا معرفی خواهند شد.»

«علی‌اکبر عزیزی»، معاون سیاسی استانداری یزد نیز در این باره گفته است: «دهم آذر ماه قاتل در مخفیگاهش شناسایی و آلت قتاله از او کشف شده است. به دنبال قتل این نوجوان میبدی در بلوار خرمشهر، عده‌ای از مردم شهرستان با حضور در محل نماز جمعه، دستگیری و مجازات قاتل

را خواستار شدند.»

حالا «اعتماد» در گفت‌وگو با عموی امیررضا آقایی، صحبت‌های او را از شب حادثه به شرح زیر تنظیم کرده است.

پدر امیررضا چند فرزند دارد؟

دو فرزند پسر دارد. امیررضا فرزند اول خانواده بود.

از شب حادثه بگویید.

امیررضا بعدازظهر روز حادثه از خانه خارج می‌شود تا با دوستش بیرون برود. ما سمت شهرک فجر زندگی می‌کنیم. همین شهرکی که الان مردم به خاطر خون بی‌گناه برادرزاده‌ام در آنجا تجمع کردند. مردم تجمع کردند که جلوی اتفاقات بعدی را بگیرند. امیررضا و دوستش آن روز وقتی از

ایستگاه‌های بین راهی چایخانه که در بلوار خرمشهر قرار داشته، خارج می‌شوند تا به سمت موتورشان بروند. ناگهان یکی، دو موتور خلاف جهت خیابان به سمت امیررضا و دوستش می‌آیند و با زنجیر و چاقو به آنها حمله می‌کنند و به قصد کشت این دو را می‌زنند.

علت این درگیری چه بود؟ آیا متهمان، امیررضا و امیرحسین را از قبل می‌شناختند یا میان آنها مشکلی وجود داشته؟

نه، ما اصلا نمی‌دانیم این افراد چرا به امیررضا و دوستش حمله کردند. ما شنیدیم متهمان برای این دو شاخ و شانه کشیدند. خلاصه متهمان با این دو نفر درگیر می‌شوند و یکی از آنها با چاقو یک ضربه به قلب برادرزاده‌ام می‌زند. بعد هم به دوست امیررضا حمله و با چاقو به کلیه و ریه او ضربه

وارد می‌کند. دوست امیررضا هم وضعیت جسمانی‌اش وخیم است. حتی شنیدیم پزشکان نتوانستند او را عمل کنند. او در حال حاضردر بیمارستان فرخی یزد است.

این حادثه حدودا چه ساعتی رخ داد و چه کسی به خانواده امیررضا اطلاع داد؟

اهالی وقتی درگیری را مشاهده می‌کنند با اورژانس تماس می‌گیرند و اورژانس هم این دو را به بیمارستان منتقل می‌کند. حدود ساعت 7 شب از بیمارستان جعفر صادق میبد با پدر امیررضا تماس گرفته و ماجرا را می‌گویند، اما امیررضا در بیمارستان جانش را از دست می‌دهد. دوست امیررضا

هم چون حالش به ‌شدت بد بود به بیمارستان یزد انتقال پیدا می‌کند. وقتی اهالی متوجه شدند امیررضا فوت کرده داخل بیمارستان آمدند و تجمع کردند. فردای روز حادثه یعنی جمعه مراسم خاکسپاری امیررضا بود. مردم مجدد تجمع کردند تا جلوی اتفاقات اینچنینی را بگیرند. نگران هستند

نفر بعدی فرزند خودشان باشد. این را هم بگویم تجمع از چند وقت پیش شروع شد که اهالی بیده از مسوولان مطالباتی داشتند.

برای ملاقات با متهمان به اداره آگاهی رفته‌اید؟

ما نرفتیم، اما به ما گفتند که متهمان بازداشت شدند، ولی من هنوز با چشم خودم ندیدم. یکی از اقوام ما گفته که متهمان را دیده و هر دو نفر 23 الی 24 ساله هستند. البته در حال حاضر متهمان به یزد منتقل شدند. ما تقاضای اشد مجازات را برای متهمان داریم . خون امیررضا، بی‌گناه

ریخته شد.

«اعتماد» تلاش کرد با محمد آقایی، پدر مقتول نیز گفت‌وگویی داشته باشد، اما او وضعیت روحی مناسبی نداشت و فقط یک کلام گفت: «بچه‌ام را کشتند.»

 

منبع: اعتماد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 14 آذر 1402
زورگیری‌های شبانه «خفاش‌های خزدار» در خیابان‌های مشهد

 دو تبعه خارجی با کلاه پشمی خزدار، نیمه‌شب‌ها از عابران و رهگذران در خیابان‌های مشهد زورگیری می‌کردند.

دو موتورسوار تبعه خارجی که با پوشش کلاه پشمی خزدار، نیمه‌شب‌ها از مخفیگاه‌های خود بیرون می‌آمدند و از عابران و رهگذران در خیابان‌ها زورگیری می‌کردند، در حالی با هوشیاری نیروهای گشت نامحسوس کلانتری شفای مشهد به دام افتادند که سرنخ‌هایی از سرقت کامپیوتر(ای

سی یو) خودروها توسط دزدانی که به «خفاش‌های خزدار» معروف شده‌اند نیز به دست آمده ‌است.

به گزارش روزنامه خراسان، نیروهای گشت نامحسوس کلانتری شفای مشهد که از مدتی قبل طرح مبارزه با سرقت‌های شبانه را با دستور ویژه سرهنگ احمد نگهبان(رئیس پلیس مشهد) آغاز کرده‌اند، هنگام رصد مظنونان خیابانی در بولوار عبدالمطلب به موتورسوارانی برخورد کردند که با

«کلاه خزدار» چهره خود را پوشانده بودند و به طرز مشکوکی در قسمت‌های تاریک بولوار حرکت می‌کردند. همین موضوع ظریف، موجب شد تا موتورسواران مذکور زیر نورافکن‌های پلیس قرار گیرند. درهمین حال بود که سرنشین موتورسیکلت شیئی شبیه گوشی تلفن همراه را زیر کاپشن

سیاه خود جابه‌جا کرد. ماموران انتظامی که دیگر تردیدی نداشتند با «سارقان شبرو»روبه‌رو شده‌اند، به آن ها فرمان ایست دادند اما راکب موتور سیکلت در زیر «خز‌های کلاه» نگاهی به نیروهای انتظامی ‌انداخت و گاز موتور سیکلت را فشرد. آن ها با سرعتی جنون آمیز وارد عبدالمطلب ۳۰

شدند و در حالی که گویی موتور سیکلت از روی جدول خیابان پرواز می‌کند تلاش کردند تا از کوچه پس کوچه‌های فرعی از چنگ پلیس بگریزند، اما در نهایت وارد پیاده‌رو شدند و ناگهان با موانعی برخورد کردند که برای جلوگیری از توقف و یا عبور وسایل نقلیه نصب شده بود. راکب موتورسیکلت

که دیگر نتوانست موتور سیکلت را کنترل کند در حاشیه خیابان واژگون شد و بدین ترتیب هر دو مظنون در محاصره قرار گرفتند و لحظاتی بعد حلقه‌های قانون را بر دستان خود دیدند. طولی نکشید که نیروهای امدادی نیز از راه رسیدند و یکی از موتورسواران را در حالی به مرکز درمانی انتقال

دادند که در بازرسی بدنی از آنان 3 دستگاه گوشی تلفن همراه، یک قبضه چاقو و میله‌ای دیلم‌گونه کج کشف شد که سارقان برای دستبرد به کامپیوتر خودروها استفاده می‌کنند.

ساعتی بعد و با مداوای متهم مصدوم بازجویی‌های تخصصی از آنان با نظارت مستقیم سرگرد احسان سبکبار(رئیس کلانتری شفا) در دایره تجسس کلانتری آغاز و مشخص شد موتورسواران از زورگیران سابقه‌دار تبعه افغانستان هستند که از نیمه‌های شب از مخفیگاه خود بیرون می‌آیند و در

مناطق جنوبی مشهد از شهروندان زورگیری می‌کنند که به همین دلیل نیز به «خفاش‌های خزدار» معروف شده‌اند. «امیرحسین- الف» یکی از متهمان در بازجویی‌ها گفت: حدود ساعت یک بامداد که به منزل دوستم «محمدرضا_ ر» در بولوار رسالت رفتیم و پس از مصرف مشروبات الکلی

تصمیم به زورگیری از شهروندان گرفتیم. این بود که سوار موتورسیکلت شدیم و به سمت بولوار هاشمیه و پیروزی به راه افتادیم. آن جا 2 جوان را سوار بر دوچرخه دیدیم که در حال حرکت بودند. من موتورسیکلت را متوقف کردم و دوستم به زور گوشی تلفن یکی از آن ها را سرقت کرد. البته هر

طعمه‌ای که از دادن گوشی خودداری می‌کرد با تیغه چاقو روبه‌رو می‌شد و دوستم صحنه ترس و دلهره به راه می‌انداخت و آن طعمه را مجبور می‌کرد به خواسته‌هایمان عمل کند!

دقایقی بعد استعلام افسر تجسس از مرکز فرماندهی بیانگر آن بود که در چند ساعت بامدادی ۳ فقره زورگیری با چاقو در محدوده بولوار پیروزی انجام شده است به همین دلیل 2 موتورسوار که دیگر چاره‌ای جز بیان حقیقت نداشتند لب به اعتراف گشودند و به زورگیری‌های مذکور اعتراف کردند.

در همین حال «محمدرضا- ر» (متهم دیگر تبعه افغانستان) نیز به افسر دایره تجسس گفت: قصد داشتیم گوشی‌های سرقتی را در بازار مقابل آرامگاه خواجه ربیع به فروش برسانیم و پول آن را تقسیم کنیم. وی همچنین به فروش ۲۰ گوشی همراه سرقتی نیز معترف شد و راز سرقت‌های دیگر

را فاش کرد.

با دعوت از مال‌باختگان دوچرخه سوار به کلانتری، آنان نیز «خفاش‌های خزدار» را شناسایی کردند و گفتند: در حال بازگشت از حرم مطهر امام رضا(ع) بودیم که به چنگ زورگیران «کلاه خزی» افتادیم و آن ها با تهدید چاقو یکی از گوشی‌های ما را زورگیری کردند.در حالی که چند شاکی

مال‌باخته دیگر نیز «زورگیران شبرو» را شناسایی کرده بودند سرنخ‌هایی از سرقت کامپیوتر خودرو(ای سی یو) هم به دست آمد و یکی از شاکیان با ارائه تصاویری از دوربین‌های مداربسته، مدعی شد که «خفاش‌های خزدار» شبانه کامپیوتر خودروی وی را حدود یک ماه قبل سرقت کردند. با

اعلام این شکایت بررسی‌های تخصصی پلیس زیر نظر رئیس کلانتری شفا ادامه یافت تا زوایای پنهان جرایم احتمالی دیگر «خفاش‌های خزدار» در زیر نورافکن‌های پلیس آشکار شود.

 

منبع: اعتماد انلاین


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : سه شنبه 14 آذر 1402
هدفگذاری ایجاد 150هزار فرصت شغلی مشاغل خانگی تا پایان سال

معاون اشتغال وزارت کار گفت: امسال هدف‌گذاری شده است که 150 هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی ایجاد شود که تاکنون در هشت ماه سال جاری 90 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

 اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشورها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است.

کشور چین توانست بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگی از جمله جنگ جهانی دوباره به اقتصاد خود رونق ببخشد. اما چگونه؟ در این کشور نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی بر همگان آشکار است.

در کشور استرالیا هم نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی کاملا بارز است. از هر سه نفر استرالیایی یک نفر به طور مرتب در خانه کار می کند.

کشور ایتالیا هم از جمله کشورهایی بود که توانست از طریق مشاغل خانگی نرخ بیکاری را کاهش دهد. تا دو دهه قبل هم کشور ایتالیا با یک نرخ بیکاری 22درصدی مواجه بود. اما با ایجاد و توسعه طرح های مشاغل خانگی بیکاری در این کشور به زیر 12 درصد رسید.

در ایران پس از مطرح شدن بحث توسعه مقاومتی، یکی از راهکارهای رسیدن به این هدف توجه به مشاغل خانگی و حمایت از این بخش عنوان شد. اما از لحاظ آماری هنوز هم ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته، سهم کمتری از مشاغل خانگی را به خود اختصاص می دهد. به طوریکه

این رقم در کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلیس بین 9تا 11درصد ولی در کشومان ایران آمار اشتغال در خانه در حدود 3الی 4درصد اعلام شده است. از لحاظ شاخص تولید ناخالص داخلی که یک شاخص مهم در سنجش پیشرفت اقتصادی کشورهاست هم در ایران تنها میزان 2.2 درصد از حجم

تولید ناخالص داخلی به بخش مشاغل خانگی اختصاص دارد.

محمود کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه سال گذشته 100 هزار شغل از محل طرح مشاغل خانگی هدف‌گذاری شده بود، گفت: در عمل 103 هزار کد ملی برای طرح مشاغل خانگی در سال قبل ضبط شد. این رقم در واقع 10 درصد از مشاغل ایجادی در سال گذشته را

شامل می‌شد.

وی افزود : امسال هدف‌گذاری شده است که 150 هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی ایجاد شود که تاکنون در هشت ماه سال جاری 90 هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.

به گفته معاون توسعه کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیش‌بینی می‌شود تا آخر سال به هدف‌گذاری 150 هزار فرصت شغلی از طریق مشاغل خانگی نائل شویم.

کریمی بیرانوند در مورد منابع مورد نیاز برای ایجاد اشتغال خانگی اظهار داشت: منابع این بخش سال گذشته 3 هزار میلیارد تومان بود که امسال با 33 درصد افزایش 4 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود اما همانطور که گفتم چون عملکرد طرح مشاغل خانگی تا آبان‌ ماه مناسب بود و

درصد جذب اعتبار خوب بود با همکاری بانک مرکزی اعتبارات جدیدی اضافه شد و سقف اعتبارات مشاغل خانگی به 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.

به گفته وی، از مجموع اعتبارات در نظر گرفته ایجاد اشتغال در سال جاری 65 درصد منابع برای مشاغل خانگی در زمینه مشاغل مستقل و پشتیبان جذب شده است.

 

منبع: ساعد نیوز


|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نویسنده : احمد حیدری
تاریخ : یک شنبه 12 آذر 1402